Jaunākais izdevums

Nekustamā īpašuma attīstītājam "Galio Group" piederošais uzņēmums SIA "DG31" izsludinājis starptautisku metu konkursu vēsturiskās "Zunda parks" teritorijas Daugavgrīvas ielā 31 attīstības vīzijas izstrādei.

Šajā astoņus hektārus lielajā teritorijā, kas atrodas Rīgā, starp Daugavgrīvas ielu un Zunda kanālu, plānots attīstīt mūsdienīgu daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu, nodrošinot labiekārtotu pilsētvidi ar ērtu loģistiku un satiksmes organizāciju.

"Šis ir ļoti interesants un pietiekami sarežģīts projekts, tāpēc kopā ar pilsētas atbildīgajām institūcijām esam veikuši apjomīgu izpēti un sagatavošanas darbus, un mūsu iecere ir atrast pašus labākos teritorijas pilnveidošanas risinājumus, lai attīstītu "Zunda parks" kvartālu kā mūsdienīgu un rīdzinieku vidū iemīļotu vietu, kurā dzīvot, strādāt un pavadīt atpūtas brīžus," saka "Galio Group" valdes loceklis Aisvidas Sriebalius.

"Mēs esam vērsti uz ilgtspējīgu pilsētas attīstību, tāpēc izsludinātā konkursa mērķis ir iegūt kvalitatīvus un arhitektoniski pārdomātus risinājumus, lai tādā veidā izvēlētos visatbilstošāko variantu, kas kļūs par pamatu visas teritorijas attīstīšanai kopumā un pirmās kārtas ēkas jaunbūves iecerei," piebilst A. Sriebalius.

Ņemot vērā, ka teritorija atrodas pilsētbūvnieciski un ainaviski nozīmīgā vietā un tās attīstība mainīs esošo Pārdaugavas pilsētvidi, radot jaunas skatu perspektīvas un papildinot Daugavas kreisā krasta siluetu, konkursa dalībnieki aicināti pievērst tam īpašu uzmanību. Tāpat liels uzsvars tiek likts uz kvalitatīvas pilsētvides izveidi un infrastruktūras pieejamību. Kā norāda konkursa rīkotāji, teritorijas labiekārtošanai paredzēts izveidot pārdomāti organizētu gājēju un veloceliņu tīklu, optimālu transporta plūsmu, kā arī publiski pieejamas relaksācijas zonas un piekļuvi kanāla krastam ar iedzīvotāju atpūtai piemēroto ūdensmalu.

Savus metu piedāvājumus ieinteresētie konkursa dalībnieki var iesniegt līdz 12. oktobrim. Lēmums par piemērotāko risinājumu tiks pieņemts, balstoties uz deviņu profesionālu nozares ekspertu vērtējumu. Kopējais konkursa balvu fonds ir 42 000 eiro.

Konkursa žūriju veido Latvijas, Lietuvas un Lielbritānijas arhitekti un pilsētplānotāji, atbildīgo institūciju - Rīgas pilsētas Būvvaldes, Rīgas pilsētas attīstības departamenta, Rīgas pilsētas arhitekta biroja, kā arī konkursa rīkotāja SIA "DG31" pārstāvji.

"Galio Group" ir Lietuvā dibināts uzņēmums, kas nodarbojas ar ilgtspējīgu nekustamo īpašumu attīstīšanu Centrālajā un Austrumeiropā. Latvijā uzņēmumam pieder zemesgabali Gustava Zemgala gatvē, Brīvības gatvē, ka arī Daugavgrīvas ielā, kuros turpmāko gadu laikā plānots attīstīt vairākus multifunkcionālus projektus, uzbūvējot ap 2000 jaunu dzīvokļu, kā arī mūsdienīgus birojus aptuveni 110 tūkst. kv.m. platībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

FOTO: Arhitektu vīzijas par Zunda parka attīstību Pārdaugavā

Db.lv, 16.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzoties starptautiskam metu konkursam vēsturiskās "Zunda parks" teritorijas attīstības vīzijai, par labāko no 14 iesniegtajiem piedāvājumiem žūrija atzinusi SIA "RUUME arhitekti" un SIA "K FORMA" redzējumus.

Tie paredz pārvērst gandrīz astoņus hektārus lielo teritoriju Daugavgrīvas ielā 31 par mūsdienīgu daudzfunkcionālu komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu, nodrošinot labiekārtotu pilsētvidi ar ērtu loģistiku un satiksmes organizāciju. Atzinīgi novērtēti un ar naudas balvām apbalvoti vēl četri piedāvājumi.

Zunda parkā attīstīs komerciālo un dzīvojamo ēku kvartālu 

Nekustamā īpašuma attīstītājam "Galio Group" piederošais uzņēmums SIA "DG31" izsludinājis...

"Žūrijas priekšā bija izaicinošs uzdevums – izvēlēties labāko piedāvājumu no 14 iesniegtajiem darbiem no 6 valstīm, kas vislabāk atbilstu iecerei attīstīt "Zunda parks" kvartālu par rīdziniekiem iecienītu un mūsdienīgu vidi, kurā dzīvot, strādāt un pavadīt atpūtas brīžus. Jāatzīst, ka darbu vērtēšanas process noritēja trīs nedēļas, un pieņemt lēmumu par labu vienam no konkursantiem nebija viegli, jo iesniegti tiešām interesanti un arhitektoniski pārdomāti risinājumi," saka konkursa rīkotāju pārstāvis un "GALIO Development" valdes loceklis Kaspars Beitiņš.

Iesniegtos darbus vērtēja žūrija deviņu profesionālu nozares ekspertu sastāvā. Žūrijas komisijā piedalījās arhitekti un pilsētplānotāji no Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas un Nīderlandes, kā arī atbildīgo institūciju pārstāvji no Rīgas pilsētas Būvvaldes, Rīgas pilsētas attīstības departamenta, Rīgas pilsētas arhitekta biroja, kā arī konkursa rīkotāja "GALIO Group".

Konkursa ietvaros visaugstāko novērtējumu guvuši pieci piedāvājumi: pirmās vietas ieguvēji personu apvienība SIA "RUUME arhitekti" un SIA "K FORMA".

Otrās vietas ieguvēji personu apvienība "REM PRO" un "Aketuri Architektai" un piešķirtas divas trešās vietas "Arrow Architects" (Kopenhāgena, Dānija) un Etienne Borgos no "Borgos Pieper Limited" (Barselona, Spānija).

Veicināšanas balvu ieguva SIA "MARK arhitekti" sadarbībā ar SIA "ALPS ainavu darbnīca" un SIA "IE.LA Inženieri.

Ņemot vērā, ka teritorija atrodas pilsētbūvnieciski un ainaviski nozīmīgā vietā un tās attīstība mainīs esošo Pārdaugavas pilsētvidi, radot jaunas skatu perspektīvas un papildinot Daugavas kreisā krasta siluetu, žūrija pievērsusi īpašu uzmanību ainavas harmonizācijas aspektam. Tāpat liels uzsvars tika likts uz kvalitatīvas pilsētvides izveidi un infrastruktūras pieejamību, t.sk. pārdomāti organizētiem gājēju un veloceliņu tīkliem, optimālai transporta plūsmai, kā arī publiski pieejamām relaksācijas zonām un piekļuvei kanāla krastam ar iedzīvotāju atpūtai piemēroto ūdensmalu, norāda konkursa rīkotāji.

"Zundas Parks" attīstība un projekta realizācija plānota vairākās fāzēs. Galīgais priekšlikums tiks izvēlēts pēc izvērtējuma konkursa otrajā kārtā, kas norisināsies tuvāko mēnešu laikā.

Pirmo celtniecības fāzi ir plānots uzsākt 2022. gadā. Kopējās investīcijas projekta īstenošanā sasniegs 100 miljonus eiro.

Starptautiskā konkursa mērķis bija iegūt kvalitatīvus, arhitektoniski pārdomātus un ekonomiski pamatotus risinājumus "Zundas Parks" telpiskās attīstības vīzijai un I kārtas ēkas jaunbūves iecerei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vērienīgus attīstības plānus Ķīpsalas apkaimei būvniecības skicēs uzzīmējuši Igaunijas uzņēmums “Hauser grupp”, ar mērķi mazāk apbūvētā, zaļas vides un ūdens ieskautā vietā Pārdaugavā radīt jaunu kvartālu dzīvošanai.

Jaunās dzīvojamās mājas Zunda kanāla krastā spilgti raksturos ne tikai interesantā vietas izvēle, bet arī Latvijas tirgum netipiska un neredzēta arhitektūra.

Zunda kanāla apkārtnei piemīt līdz šim neatklāts potenciāls un nepavisam nav sarežģīti nosaukt iemeslus, kāpēc topošajiem projekta iedzīvotājiem nebūs jānožēlo tieši šādas lokācijas izvēle, plānojot savu ideālo pilsētas mājokli. “Zund City Garden” - tas nav stāsts par to, kā jau sablīvētā mikrorajonā “iespiest” kārtējo dzīvojamo māju. Tas ir stāsts par to, kā drosmīgu ideju rezultātā līdz šim nepopulāru apkaimi pārvērst par pieprasītu un mūsdienīgu vidi dzīvošanai, kas sniegtu iespēju izbaudīt pilsētas dzīves priekšrocības jaunā kvalitātē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jau jūlijā tiks uzsākti Preses Nama kvartāla rekonstrukcijas darbi, kam drīzumā sekos arī būvniecības darbi. Paredzēts, ka būvniecības process tiks pabeigts 2022. gadā.

Lai arī tā nav ierasta prakse, tomēr, ņemot vērā vēsturisko kontekstu, db.lv bija iespēja vēl pēdējo reizi apskatīt šī medijiem vēsturiski nozīmīgā objekta iekštelpas to esošajā, vēsturiskajā veidolā.

Pirmajā projekta attīstības posmā paredzēts izbūvēt mūsdienīgu A klases biroju centru, tirdzniecības telpas ar Baltijā pirmo futbola laukumu uz ēkas jumta un "Holiday Inn" viesnīcu, kas būs pirmā "InterContinental Hotels Group" (IHG) viesnīca Latvijā. Kopumā projektā būs četras attīstības kārtas, bet pirmā ir visapjomīgākā - aptuveni 100 000 kvadrātmetri.

"Esam izveidojuši komandu, kas vairākus gadus ir strādājusi pie tā, lai šodien mēs varētu paziņot par Preses Nama kvartāla rekonstrukcijas un būvniecības darbu uzsākšanu. Esmu pārliecināts, ka projekts būs paraugs tam, kā pilsētas vidē veidot ilgtspējīgu un modernu darījumu centra vidi. Šis projekts Rīgas ainavai un arī biznesa videi dos jaunu enerģiju," komentē "PN Project" pārstāvis Giedrius Bernotas.

Komentāri

Pievienot komentāru