FOTO: Jaunatvērto Café Gourmand īpašnieks no Mārtiņa Beķerejas nebaidās 

Francūzis Bruno Šaperons (Bruno Chaperon), kuram Jelgavā pieder restorāns «La tour de Marie», ir paplašinājis savu biznesu Latvijā, atverot divas «Café Gourmand» konditorejas Rīgā.

Laura Mazbērziņa, 2018. gada 31. jūlijs plkst. 6:51

Lai gan sākotnēji viņš savu biznesu vadīja, galvenokārt dzīvojot Francijā, tagad pārcēlies uz Latviju pilnībā.

Pārceļoties uz Latviju, francūzis sapratis, ka darbības mērogi jāpaplašina. Šā gada maijā viņam radusies doma, ka jāatver konditoreja un jau jūlija sākumā šī iecere īstenota, atklājot pirmo «Café Gourmand». «Dzīvē viss mainās. No dzīves jāņem tikai labais un jāiet uz priekšu, jādara jaunas lietas,» apņēmīgi saka B. Šaperons.

Sākumā bija plānots, ka tiks atvērta viena konditoreja, taču sanākušas divas - Vienības gatvē un Brīvības ielā. Sākotnēji konditoreja Pārdaugavā tika veidota stratēģiski, jo B. Šaperonam bija svarīgi ērti izbraukāt starp Rīgu un Jelgavu, nestāvot sastrēgumos.

Vienības gatves konditorejā pats B. Šaperons 4:30 no rīta sāk cep maizi. «Var teikt, ka esmu piedzimis restorānā. Mēs ģimenē jau četrās paaudzēs strādājam ēdināšanas biznesā, un tieši mamma bija tā, kura manī radīja mīlestību pret ēdienu,» saka B. Šaperons.

Atvērt konditoreju bija viņa sapnis, jo pēc profesijas francūzis ir konditors. «Mans pirmais darbs jau 15 gadu vecumā bija konditorejā. Mans lauciņš ir miltu izstrādājumi - maize un smalkmaizītes,» stāsta B. Šaperons.

«Café Gourmand» nosaukums sasaistās ar kafiju gardēžiem. «Café Gourmand» tiek piedāvātas francūža paša iemīļotās tradicionālās receptes, izmantojot vietējos, sezonālos Latvijas produktus.

Kopumā konditorejās «Café Gourmand» ir investēti ap 100 000 eiro, taču precīzu summu izmērīt grūti, uzsver īpašnieks.

B. Šaperons nebaidās no Latvijā populārās «Mārtiņa Beķerejas», jo konkurence esot vajadzīga. «Mums šobrīd nav doma veidot «Café Gourmand» tīklu kā, piemēram, «Mārtiņa Beķerejai». Dzīvē ir pārāk daudz redzēts un darīts, lai uztrauktos par konkurentiem,» spriež B. Šaperons.

«Protams, ir svarīgi censties strādāt bez kļūdām, taču mēs visi esam tikai cilvēki. Ir normāli kļūdīties. Tie cilvēki, kuri izvairās no vismazākajām kļūdām, nekad nerada ko jaunu. Tas nekas, ja uzreiz nesanāk – vienmēr var mēģināt atkal. Labākā recepte šajā gadījumā ir vienkārši darīt,» savās pārdomās dalās B. Šaperons.

Viņš novērojis, ka Francijā darba laiks tiek ievērots striktāk nekā Latvijā. «Francijā cilvēki nostrādā savas astoņas stundas un viss, bet Latvijā darbinieki pielāgojas apmeklētājiem,» saka B. Šaperons.

Kā pozitīvo viņš min to, ka Latvijā daudz striktāk tiek pārbaudīta dokumentācija un higiēnas prasības, bet nodokļu sistēmu mūsu valstī viņš vērtē kā normālu. «Francijā bieži vien traucē tas, ka nepārtraukti tiek pārrēķināti nodokļi, kas rada apjukumu,» stāsta B. Šaperons.

Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2018. gada 11. jūlijs plkst. 9:52

Lauma Panova un Jānis Lēģeris uzskata, ka pankūkas garšo visiem, tādēļ pirms...

2018. gada 03. jūlijs plkst. 15:08

Pašvaldības SIA Rīgas Satiksme (RS) iepirkumu komisija pagājušā gada rudenī atklājusi, ka divi...

2018. gada 12. jūlijs plkst. 6:54

«Šī ideja aizsākās pirms aptuveni trīs, četriem gadiem, es sapratu, ka mani...

2018. gada 21. jūnijs plkst. 14:46

Restorāns Zivju Lete Rīgā, Dzirnavu ielā tika atvērts jau 2015. gadā, taču...

2018. gada 12. jūnijs plkst. 12:44

Māsas Anete Isajeva un Diāna Meiere pirms četriem gadiem ar nelielu finansējumu...

Nepalaid garām

«Labāk, lai mani noņem no amata, nekā es piekritīšu prettiesiskiem risinājumiem. Tas...

Zaudējums mūsu valstij un Latvijas ekonomikai ir ABLV Bank likvidācija. Tomēr labāka...

Zivju konservu ražotājs SIA Karavela paziņojis par Vācijas zivju produktu ražotāja Larsen...

7,03 miljoni eiro – tāds bijis lielākā Valsts vienotajā datorizētajā zemesgrāmatā pērn...

Šobrīd Latvijas veikalos nav iespējams iegādāties AS Dzintars krēmu Niveja, biznesa portālam...

Kontekstā ar pašlaik aktuālajiem Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) parādiem sociālajos tīklos...

No šīs sadaļas
2018. gada 14. augusts plkst. 6:48

«Uz durvīm uzrakstīju Latvijas dizaina veikals, restorāns un galerija. Pēc nedēļas nokasījām...

2018. gada 10. augusts plkst. 7:19

Rīdzinieks Andris Runcis pirms aptuveni astoņiem gadiem pašmācības ceļā uzsāka apavu šūšanu,...

2018. gada 30. jūlijs plkst. 6:57

Bruno Šaperons (Bruno Chaperon) par godu savai sievai Marijai Jelgavas sirdī, Sv....

2018. gada 23. jūlijs plkst. 6:55

Atpūtas vietai «Rakši» šis ir eksperimenta gads, kad tās saimnieki Elija Krauze...

2018. gada 16. jūlijs plkst. 8:15

Vīriešu apakšveļas zīmola tom àdam ambīcijas ir mainīt vīriešu veļas tirgu, rādot...

2018. gada 12. jūlijs plkst. 8:39

Kafijas namiņš «Kurts coffee» ir ģimenes bizness, kuru izveidoja Ketija un Ēriks...

2018. gada 11. jūlijs plkst. 9:52

Lauma Panova un Jānis Lēģeris uzskata, ka pankūkas garšo visiem, tādēļ pirms...

2018. gada 11. jūlijs plkst. 8:33

SIA 4SmartStreets izstrādājis vairākus produktus, kas palīdz analizēt satiksmi pilsētā, lai noskaidrotu,...

2018. gada 06. jūlijs plkst. 12:33

«Medus mazumtirdzniecības cenas pēdējos gados nedaudz augušas. Mēs sekojam līdzi tam, kādas...

2018. gada 06. jūlijs plkst. 7:20

Desmit gados, kopš Elīna Dobele ir izveidojusi vienu no pirmajām dizaina apavu...