Tehnoloģijas

Jaunākais iPad varētu maksāt sākot no 250 eiro

Jānis Rancāns, 22.10.2012

Jaunākais izdevums

Tehnoloģiju kompānija Apple 23. oktobrī organizē pasākumu, kura laikā, visticamāk, plašāka sabiedrība tiks iepazīstināta ar jaunāko iPad sērijas planšetdatoru. Jaunā ierīce varētu maksāt sākot no 250 eiro.

Iepriekš vairākkārt izskanējis, ka Apple ar jauno iPad Mini plāno stiprināt savas pozīcijas lēto planšetdatoru tirgū, kur veiksmīgi darbojas Amazon un Google ar savām Kindle Fire un Nexus ierīcēm.

Atklātībā nonācis Vācijas elektropreču lielveikalu ķēdes Media Markt iekšējās uzskaites sistēmas dokuments, kurā norādīts, ka vienkāršākais iPad Mini 8GB modelis, kas aprīkots ar Wi-Fi varētu maksāt sākot no 249 eiro, bet dārgākais – 64Gb modelis varētu maksāt sākot no 549 eiro.

Tikmēr analītiķi aprēķinājuši, ka jaunās ierīces ražošana Apple izmaksā sākot no 195 ASV dolāriem. Kompānijas KGI Securities analītiķis Mings Či Kuo (Ming Chi Kuo) savā ziņojumā investoriem norāda, ka, ņemot vērā aptuveno sastāvdaļu cenu un ražošanas izdevumus, iPad Mini cena sāksies no 195 dolāriem par 16GB Wi-Fi modeli, līdz 254,5 ASV dolāriem par 64GB 4G LTE versiju, vēsta Apple Insider.

Db.lv jau vēstīja – tiek prognozēts, ka iPad Mini planšetdators būs aprīkots ar 7,85 collu šķidro kristālu ekrānu, kas strādās zemākā izšķirtspējā nekā kompānijas martā klajā laistais iPad planšetdators. Standarta iPad ir aprīkots ar 9,7 collu ekrānu, kas nav mainījies kopš 2010. gada, kad tirgū parādījās pirmais Apple planšetdators.

Nozares pārstāvji norāda, ka iPad Mini varētu tikt aprīkots arī ar iOS 6 operētājistēmu, viena GHz divkodolu A5 procesoru, 512 megabaitu operatīvo atmiņu. Ierīces cena varētu sasniegt 250 ASV dolārus.

Vēstīts arī, ka septembrī Apple iepazīstināja ar iPhone viedtālruņu sērijas jaunāko ierīci. Vēstīts arī, ka Latvija nebija to valstu sarakstā, kurās iPhone tirdzniecība tika uzsākta 28. septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Jaunajam iPad paredz spožu nākotni

Jānis Rancāns, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple jaunāko planšetdatoru iPad Mini tehnoloģiju nozares speciālisti vērtē piesardzīgi, tomēr norāda, ka kompānijai ierīci izdosies pārdot miljonos eksemplāru.

Eksperti norāda, ka Apple ierīce, kas saskaņā ar iepriekš izskanējošām prognozēm tika vērtēta kā tehnoloģiju milža ienākšana lētu un mazu planšetdatoru tirgus nišā, kur līdz šim dominēja Amazon un Google ierīces, nemaz tik maza un lēta, kā izrādās, nav, taču tās tirdzniecības apjomi būs ievērojami.

Db.lv jau vēstīja, ka Apple otrdien nāca klajā ar jaunāko iPad Mini, kas aprīkots ar 7,9 collu ekrānu, un tā vienkāršākais ASV variants maksās sākot no 329 dolāriem. Savukārt Apple konkurenti minētajā tirgus nišā ir lētāki un aprīkoti ar mazākiem ekrāniem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple piegādes problēmu dēļ jaunais iPad Mini tirgū varētu nonākt tikai nākamgad

Jānis Rancāns, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple, visticamāk, nespēs oktobrī tirdzniecībā plaši piedāvāt jaunāko iPad Mini planšetdatoru ar augstas izšķirtspējas retina (tīklenes) ekrānu, atklājuši anonīmi avoti ASV kompānijas piegādātāju uzņēmumos.

Tādējādi Apple būs neizdevīgākās pozīcijās, salīdzinot ar konkurentiem Google un Amazon, vēsta Reuters. Avoti Apple piegādātājos aģentūrai atklājuši, ka kompānija tikai tagad uzsāk iPad Mini retina ekrānu izgatavošanu, kas nozīmējot to, ka šīs ierīces šogad būs pieejamas ierobežotā daudzumā. Tādējādi Apple varētu palaist garām arī Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, kas tradicionāli kompānijām ienes daudz naudas.

Jau izskanējis, ka Apple ar jauniem papildinājumiem iPad planšetdatoru klāstā varētu nākt klajā šomēnes. Izskanējis, ka jaunās ierīces būs plānākas un nedaudz mazākas nekā priekšgājēji. Tāpat tās varētu tikt aprīkotas ar jaudīgākiem procesoriem, labākām fotokamerām un augstas izšķirtspējas ekrāniem. Kompānija Apple atteikusies komentēt izskanējušo informāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nav no jauna izgudrojusi riteni, laižot klajā iPad Air, tomēr planšetdators ir jūtams uzlabojums starp konkurentu produktiem, atzinuši tehnoloģiju apskatnieki.

Apple savus jaunos produktus izvērtēšanai piešķir tikai atlasītu tehnoloģiju mediju pārstāvjiem, tādējādi nav pieejams plašs ierīces apskatu klāsts. Tomēr tie tehnoloģiju speciālisti, kas Apple iPad Air turējuši savās rokās, norāda uz dažādiem ierīces uzlabojumiem.

Wall Street Journal tehnoloģiju apskatnieks Volts Mosbergs norādījis, ka Apple iPad Air ir līdz šim labākais planšetdators, kuru viņam nācies redzēt. «Tas nav tikai tāpēc, ka tas ir padarīts tievāks un dizaina ziņā vienkāršāks, bet arī tāpēc, ka Apple piedāvā vairāk nekā 475 tūkstošus lietojumprogrammu, kas piemērotas planšetdatoriem. Tas ir daudz vairāk nekā piedāvā citi ražotāji,» raksta V. Mosbergs. Eksperts arī atzīmējis iPad Air baterijas darbības ilgumu, kas spējot darbināt ierīci vairāk nekā 12 stundas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā uzsākta oficiāla jaunāko Apple produktu – iPad mini un ceturtās paaudzes iPad ar Retina ekrānu tirdzniecība.

Apple produktu tirdzniecība sākta Capital City un iDeal veikalos Rīgā un lielākajās tehnoloģiju tirdzniecības vietās.

32 gigabaitu (GB) iPad mini versija veikalā Capital maksā 308,50 Ls, bet 16 GB modelis – 237,99 Ls un 64 GB versija – 378,50 Ls. Savukārt iPad ar Retina ekrānu 16 GB modeļa cena ir 365,00 Ls, bet 32 GB ierīce – 428,00 Ls, novēroja Db.lv. Veikalā iDeal iPad 16 Gb, 32 Gb un 64 Gb modeļi maksā attiecīgi 239 Ls, 309 Ls un 379 Ls, bet iPad ar Retina ekrānu cena atkarībā no modeļa svārstās starp 359 Ls un 589 Ls.

Jau vēstīts, ka Apple ar jauno produktu iPad mini nāca klajā oktobra beigās. Jau pirmajās pārdošanas dienās jauno Apple ierīces tirdzniecības apjoms sasniedza trīs miljonus iPad.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija Apple nākusi klajā ar mazāku un lētāku iPad sērijas planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Apple beigušies iPad Mini krājumi

Gunta Kursiša, 29.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju ražotājs Apple izpārdevis visus nesen prezentētos 16 gigabaitu (GB) melnos iPad Mini, ziņo tehnoloģiju mediji.

Papildināta ar 1. rindkopu.

Iepriekš vairāki mediji vēstīja, ka beigušies arī iPad Mini baltā un sudraba krāsas versija, turklāt jaunās ierīces baltais modelis ticis izpārdots 20 minūtes pēc tam, kad varēja veikt tā pasūtīšanu iepriekš, wallstreetpit.com.

Par to, ka Apple 35 stundu laikā beigsies jaunā iPad krājumi, CNN ziņoja jau 22. oktobra pēcpusdienā. 32 GB un 64 GB iPad Mini versijas gan vēl ir pieejamas pasūtīšanai ar piegādi 2. novembrī, vēsta medijs.

Db.lv jau informēja, Apple pagājušajā nedēļā nāca klajā ar jaunāko iPad Mini, kas aprīkots ar 7,9 collu ekrānu, un tā vienkāršākais ASV variants maksās sākot no 329 dolāriem. Savukārt Apple konkurenti minētajā tirgus nišā ir lētāki un aprīkoti ar mazākiem ekrāniem. Apple jaunāko planšetdatoru iPad Mini tehnoloģiju nozares speciālisti vērtē piesardzīgi, tomēr norāda, ka kompānijai ierīci izdosies pārdot miljonos eksemplāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

WSJ: iPad Mini jau nonācis ražošanā

Jānis Rancāns, 03.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan pasaulē vēl nav noplakusi iPhone 5 saceltā ažiotāža, Āzijas elektroierīču kompānijas jau uzsākušas jauna iPad montāžu, kas paredzēts mazāks nekā patlaban tirgū pieejamie Apple planšetdatori, atsaucoties uz anonīmiem avotiem nozarē, vēsta Wall Street Journal.

iPad Mini planšetdators būs aprīkots ar 7,85 collu šķidro kristālu ekrānu, kas strādās zemākā izšķirtspējā nekā kompānijas martā klajā laistais iPad planšetdators. Standarta iPad ir aprīkots ar 9,7 collu ekrānu, kas nav mainījies kopš 2010. gada, kad tirgū parādījās pirmais Apple planšetdators.

Nozares pārstāvji norāda, ka iPad Mini varētu tikt aprīkots arī ar iOS 6 operētājistēmu, viena GHz divkodolu A5 procesoru, 512 megabaitu operatīvo atmiņu. Ierīces cena varētu sasniegt 250 ASV dolārus.

Apple tuvākie konkurenti plašetdatoru tirgū jau piedāvā mazākas un lētākas ierīces – Google jūlijā nāca klajā ar planšetdatoru Nexus 7, kurš aprīkots ar septiņu collu ekrānu, bet Amazon aizvadītajā mēnesī prezentēja jaunākos Kindle Fire planšetdatorus, kuru cena sākas no 159 ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Apple izrāda iPad Air, operētājsistēmu Mavericks un jaunos Mac datorus

Dienas Bizness, 22.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple 22. oktobrī notiekošajā pasākumā Sanfrancisko nākusi klajā ar vairākiem jaunumiem, ieskaitot planšetdatoru iPad Air un jaunu iPad Mini, nākamās paaudzes MacBook Pro klēpjdatoriem, Mac Pro galda datoriem un operētājsistēmu Mavericks.

[Papildināta 2. rindkopa]

Jaunākais iPad savu nosaukumu Air nopelnījis, jo ir ievērojami plānāks par iepriekšējiem Apple planšetdatoriem. Tas, pēc Apple vadītāju teiktā prezentācijas pasākuma laikā, esot arī ātrāks un aprīkots ar kompānijas jauno A7 procesoru. iPad Air svars ir 454 grami.

iPad Air būs pieejams četrās krāsās - sudraba, baltā, pelēkā un melnā. Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. Ierīces cena sākas no 499 ASV dolāriem par 16 GB modeli. Jaunā iPad piegādes sāksies no šā gada 1. novembra. Arī jaunākais iPad Mini aprīkots ar A7 procesoru un Retina ekrānu. Šīs ierīces cena sāksies no 399 ASV dolāriem par 16 GB versiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānijas Apple jaunākās ierīces iPhone un iPad mini baudījušas augstākus pārdošanas apjomus nekā ticis iepriekš prognozēts, aplēsuši nozares pazinēji.

Analītiķu kompānijas Morgan Stanley eksperte Ketija Hubertija (Katy Hubertyu) ziņojumā investoriem norāda, ka nesen piedalījusies sanāksmēs ar Apple partneru Āzijā pārstāvjiem, kuri sacījuši, ka gan iPhone, gan iPad tirdzniecības apjomi pārsnieguši iepriekš prognozētos.

«Apple piegādātāji novērojot nākamā gada pirmā ceturkšņa rezervāciju kāpumu, ir pārliecināti, ka nākamā gada sākumā tirdzniecības apjomi pārspēs šā gada pēdējā ceturkšņa apjomus un tuvojoties gada beigām turpinās augt,» sacīja eksperte.

Saskaņā ar ekspertu aplēsēm, Apple tirdzniecības apjomi šā gada pēdējos trijos mēnešos varētu pārspēt Volstrītas aplēses un sasniegt 46 miljonus iPhone viedtālruņu un 23 miljonus iPad planšetdatoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple kopš piektdienas esot piegādājusi trīs miljonu iPad

Gunta Kursiša, 05.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple kopš pagājušās piektdienas kopumā jau pārdevusi trīs miljonus iPad, kopš tika uzsāktas jaunā iPad mini un ceturtās paaudzes iPad piegādes klientiem, citējot Apple pausto, vēsta Reuters.

Tas ir divas reizes vairāk nekā pārdoto trešās paaudzes iPad apjoms pēc pirmās tirgošanas nedēļas nogales šā gada martā, norāda kompānija.

«Pieprasījums pēc iPad mini pārspējis sākotnējo piedāvājumu. Daļa iepriekš pasūtīto ierīču ir piegādātas klientiem, bet daļa pie pircējiem nokļūs vēlāk šomēnes.

«Mēs cītīgi strādājam, lai ātri saražotu ierīces neticamajam pieprasījumam,» paziņojumā pauda Apple izpilddirektors Tims Kuks.

7,9 collu iPad mini iezīmē Apple pirmos centienus ienākt mazāka izmēra planšetdatoru segmentā. Tā ir pirmā nozīmīgā jaunā ierīce, ko Apple laidusi klajā kopš kompānijas līdzdibinātāja Stīva Džobsa nāves pagājušā gada rudenī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ampple prezentējis aizsargvāciņu-skaļruni, kas ar savu skaņas kvalitāti uzlabo mūzikas, spēļu un video skatīšanās pieredzi iPad Pro, iPad Air un iPad Mini planšetdatoros

Ampple nodrošina spēcīgu skaņu, izmantojot Coneq skaņas korekcijas algoritmu, inovatīvu akustisko dizainu un iekšējos skaņas kanālus. Papildināts ar t.s. zilzobja tehnoloģiju, Ampple aizsargvāciņš-skaļrunis var tikt savienots ne vien ar iPad ierīcēm, bet arī ar citām, kas izmanto šo tehnoloģiju. Ampple aprīkots ar 5000 mAh bateriju, kas darbojas līdz desmit stundām, tāpēc aizsagvāciņš neizmanto iPad jaudu.

Indiegogo pūļa finansējuma kampaņas mērķis ir 50 tūkstoši dolāri un Ampple cena ir, sākot no 95 dolāriem (https://www.indiegogo.com/projects/ampple-your-ipad-s-sound-amplified--3#/).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple jaunais iPad dienas gaismu varētu ieraudzīt jau 15. oktobrī

, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ar jaunāko iPad sērijas planšetdatoru varētu nākt klajā 15. oktobrī, prognozē analītiķi. Izskanējis viedoklis, ka Apple varētu plašāku sabiedrību iepazīstināt ar iPad 5 un iPad Mini 2 ierīcēm.

Apple iPad 5 planšetdators, iespējams, būs divus milimetrus īsāks, 15 milimetrus šaurāks un divus milimetrus plānāks nekā tā priekšgājējs. Izskanējis arī, ka jaunajā ierīcē tiks iekļauta Apple pirkstu nospiedumu nolasīšanas tehnoloģija Touch ID, līdzīgi kā iPhone 5s viedtālruņa gadījumā. Planšetdatori tikšot aprīkoti ar 64 bitu A7 procesoru. iPad Mini 2 savukārt tiks pie augstākas izšķirtspējas ekrāna.

Tuvojoties datumam, kad Apple varētu prezentēt jaunāko planšetdatoru, internetā noplūdušas arī fotogrāfijas, kurās, iespējams, attēlota šī ierīce. Fotogrāfijas nopludinājusi Ķīnas tehnoloģiju kompānijas SW Box vietne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Nākamo Apple iPad prognozē jau martā

Lelde Petrāne, 14.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple atjauninātu planšetdatoru iPad tirgū varētu laist jau pavasarī, CNBC prognozējis analītiķis Braians Vaits.

«Es domāju, ka mēs pieredzēsim vēl vienu atjauninājumu apmēram marta vidū. iPad 5, manuprāt, būs plānāks, vieglāks modelis,» viņš paredzējis.

Viņš sacījis, ka, visticamāk, Apple savā nākamajā iPad izmantos Sharp jauno IGZO displeja tehnoloģiju, kas nodrošina augstāku pikseļu blīvumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Sagrīļojušās Apple pozīcijas planšetdatoru tirgū

Jānis Rancāns, 06.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ievērojami samazinājusies ASV tehnoloģiju kompānijai Apple piederošā planšetdatoru tirgus daļa. Tikmēr Dienvidkorejas Samsung piedzīvojis strauju izaugsmi.

Šā gada trešajā ceturksnī Apple kontrolēja 50,4% planšetdatoru tirgus daļas, salīdzinot ar 65,4% iepriekšējā ceturksnī, liecina analītiķu kompānijas IDC apkopotie dati. Apple planšetdatoru tirgus daļu veiksmīgi iekarojusi kompānija Samsung, kurai to izdevies gandrīz dubultot.

Šā gada trešajā ceturksnī Samsung piederēja 18,4% planšetdatoru tirgus daļas. Savukārt vēl gada otrajā ceturksnī Samsung kontrolēja 9,4% planšetdatoru tirgus.

Trešajā vietā planšetdatoru tirgū palikusi Amazon, kura ar saviem Kindle Fire planšetdatoriem kontrolē 9% tirgus. Ceturtajā iekļuvusi kompānija Asus (8,6%), bet piektajā – Lenovo (1,4%).

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apdraudēta Apple dominēšana planšetdatoru tirgū

Jānis Rancāns, 03.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada trešajā ceturksnī Apple iPad kontrolēja 55% no planšetdatoru tirgus, liecina pētījumu kompānijas ABI Research apkopotie dati. Salīdzinājumā ar iepriekšējo ceturksni, Apple planšetdatoru tirgus daļa samazinājusies par 14 procentpunktiem.

Tirgus daļu uz Apple rēķina savukārt izdevies audzēt Android ierīču ražotājiem, kuri aizvadītajā ceturksnī kontrolējuši 44 procentus planšetdatoru tirgus.

«Mēs paredzam, ka Android ekosistēmas ierīču skaits turpinās pieaugt. Parādīsies jauni ražotāji un programmatūras izstrādātāji,» prognozēja ABI pārstāvis Džefs Ors (Jeff Orr).

Atgūt zaudēto tirgus daļu Apple nepalīdzēs arī jaunākais iPad Mini planšetdators. «Ar mazāka un lētāka planšetdatora radīšanu Apple atzinusi Android pārākumu septiņu collu planšetdatoru jomā. Apple šajā jomā nav spējusi nodrošināt nozīmīgas pozīcijas,» klāstīja Dž. Ors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple līdzdibinātājs Stīvs Džobss jau 1984. gadā, kad Apple nāca klajā ar Macintosh personālo datoru, apsvēris mobilā tālruņa izgatavošanu ar kompānijas zīmolu, atklājis bijušais tehnoloģiju giganta izpilddirektors Džons Skullejs (John Sculley).

«Es atceros, ka mēs pie Mac tālruņiem strādājām 1984. gada nogalē. Stīvs jau tobrīd domāja par šādiem produktiem,» sarunā ar CNBC sacīja Dž. Skullejs. «Viņš mēdza sacīt, ka svarīgākās lietas nav tās, kuras tiek ražotas, bet gan tādas, kuras netiek. Viņš stingri iestājās par [tehnoloģiju] vienkāršošanu,» atzina bijušais Apple izpilddirektors.

Viņš arī norādīja, ka lētāku produktu izstrāde nav uzskatāma par atteikšanos no S. Džobsa vīzijas. «Es neuzskatu, ka nākšana klajā ar plašāku produktu klāstu ir kompromisa meklēšana. Es nedomāju, ka viņi ķersies pie simts dolārus vērtiem viedtālruņiem. Esmu pārliecināts, un to arī apstiprina mani avoti, ka viņi uzlabos savus galvenos produktus,» sacīja Dž. Skullejs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija vairs nav miljonāru iecienīts ieguldījumu mērķis, liecina amerikāņu un kanādiešu bagātnieku kluba Tiger 21 biedru aptauja.

Miljonāri par daudz pievilcīgākiem vērtspapīriem uzskata Vorena Bafeta konglomerāta Berkshire Hathaway akcijas. Tādējādi Apple zaudējusi pirmo vietu ikgadējā Tiger 21 biedru aptaujā. Iepriekšējos divus gadus Apple akcijas tika uzskatītas par vispievilcīgākajām.

Klubā Tiger 21 apvienojušies aptuveni 200 uzņēmēji, investori un augstākā līmeņa vadītāji, kuriem ir vismaz desmit miljoni ASV dolāru. Katru gadu klubs veic savu biedru aptaujas, kurā cenšas noskaidrot viedokļus par izdevīgākajām investīcijām. Iepriekšējos gados miljonārus pievilka Apple panākumi ar iPad un iPhone augstajiem tirdzniecības rādītājiem, raksta Bloomberg.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Apple izcīna svarīgu uzvaru «patentu karā» ar Samsung

Jānis Rancāns, 25.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Samsung pārkāpis četrus Apple piederošu intelektuālā īpašuma patentus, atzinis ASV Starptautiskās tirdzniecības komisijas tiesnesis. Tādējādi Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija cietusi sakāvi svarīgā patentu kara kaujā.

Patenti, kurus Samsung pārkāpis, saistīti ar iPhone priekšējo izskatu un skārienekrāna tehnoloģijām. ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija var bloķēt Samsung ierīču importu ASV, tāpēc tās atzinums Dienvidkorejas kompānijai var kļūt par tik pat pamatīgu triecienu, līdzīgu kā augustā ASV Kalifornijas štata nolemtais par kompensāciju maksāšanu Apple, vēsta BBC.

Tiesneša Tomasa Pendera (Thomas Pender) atzinums vēl jāizskata pašai komisijai, kas galīgo lēmumu pavēstīs nākamā gada sākumā.

Tikmēr analītiķi norāda, ka minētie patenti nav izmantoti Samsung jaunākajās ierīcēs, tāpēc iespējams importa un tirdzniecības aizliegums, dienvidkorejiešiem var neizrādīties tik sāpīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Apple paziņos par jaunākā iPhone nonākšanu tirgū septembrī

Gunta Kursiša, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Amerikāņu tehnoloģiju kompānija Apple paziņos par ilgi gaidītās jaunākās viedtālruņa iPhone versijas klajā laišanu šā gada 12. septembrī, vēsta tehnoloģiju portāls mashable.com.

Gaidāms, ka Apple paziņos ne vien par jaunākās iPhone versijas, ko, iespējams, sauks par iPhone 5, klajā laišanu, bet arī par jaunā iPod Nano nonākšanu pasaules tirgos. Produkti nonāks pārdošanā 21. septembrī, raksta iMore.

Tāpat pastāv iespēja, ka 12. septembrī Apple paziņos arī par iPad Mini laišanu tirgū.

iMore ziņas par jaunākā Apple viedtālruņa nonākšanu tirgū izskan pēc tam, kad laikraksts The Guardian vēstīja, ka jaunais iPhone nonāks pie pircējiem septembra vidū.

Db.lv jau rakstīja, ka šā gada otrajā ceturksnī Apple pārdevusi 26 milj. mobilo tālruņu, tādējādi iegūstot 7% no kopējā tālruņu tirgus daļas. Apple pārdošanas apjomu ziņā pārspēj Samsung un Nokia, kas attiecīgi aizņem 26% un 23% no kopējā mobilo tālruņu tirgus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dažas dienas pēc jaunākās Apple operētājsistēmas iOS 6.1 parādīšanās tehnoloģiju aktīvisti nākuši klajā ar veidu, kādā iespējams apiet viedtālruņa iPhone 5 programmatūras ierobežojumus.

Ar Apple iOS aprīkotām ierīcēm iespējams rediģēt ražotāja drošības uzstādījums, kas ļauj lietotājam iegūt lielāku kontroli pār ierīci, kas nepieciešams, ja, piemēram, uz viedtālruņa vēlas uzstādīt lietojumprogrammas, kuras nav akceptējusi Apple. Šādas darbības tiek dēvētas arī par jailbreak. Modificētu ierīci var izmantot arī kā ierasts, tāpēc jailbreak ir ārkārtīgi populārs veids, kādā palielināt iOS iespējas. Lai gan daudzviet pasaulē šādas procedūras nav aizliegtas, Apple vairākkārt norādījusi, ka tas pārkāpj ierīces garantijas noteikumus.

Jaunāko metodi izstrādājusi hakeru grupa, kas sevi sociālajā tīklā Twitter dēvē par evad3rs. Grupējums norāda, ka iPhone 5 iOS 6 operētājsistēmas aizsardzības apiešanai būs vajadzīgas piecas minūtes, dators un USB kabelis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Papildināta - iPhone 5 dzen Apple jaunās virsotnēs; tehnoloģiju pasaule sajūsmā

Jānis Rancāns, 19.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple akciju cena pārsniegusi 700 ASV dolāru robežu pēc tam, kad kļuva zināms, ka jaunākā viedtālruņa iPhone 5 rezervāciju skaits pirmajā dienā pārsniedzis divus miljonus.

[Papildināta no 5. līdz 9. rindkopai]

Jaunā viedtālruņa rezervāciju skaits nedēļas nogalē bijis tik milzīgs, ka Apple bija spiesta pat noteikt vēlāku piegādes laiku. «iPhone 5 rezervāciju skaits ievērojami pārsniedza iPhone 4S rekordu. Klientu reakcija bija fenomenāla,» sacīja Apple viceprezidents Filips Šillers (Philip Schiller).

Savukārt tirgus analītiķu kompānija Baird Equity Research prognozē, ka Apple, visticamāk, pirmajās trijās dienās būs izdevies pārdot vairāk nekā piecus miljonus iPhone 5.

Milzīgā iPhone 5 popularitāte likusi Apple akciju vērtībai sasniegt galvu reibinošus augstumus. Trešdienas pēcpusdienā Apple akciju vērtība pārsniedza 701 ASV dolārus, uzkāpjot līdz 701,91 ASV dolāram.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viedpulksteņi rada draudus tradicionālajai pulksteņu industrijai

Dažkārt, izvērtējot kādu tendenču ietekmi, vieglāk ir noteikt zaudētājus nekā uzvarētājus. Līdzīgi, runājot par investīcijām tehnoloģiju kompānijās, teicis arī pasaulslavenais investors Vorens Bafets. Proti, leģendārais investors, uzstājoties ar retu lekciju kādā ASV universitātē, norādīja, ka pagājušā gadsimta pirmajā pusē bija faktiski neiespējami pateikt, kura ASV autoražotāja akcijās ieguldījumi varētu būt perspektīvākie. Spēkratu ražotāju un dažādu zīmolu bija pārāk daudz, un bija zināms, ka izdzīvot visi nespēs. Pasakot šo, V. Bafets izmeta asprātīgu padomu, ka tajā brīdī bija skaidrs, ka zaudētāji būs zirgi, un tādēļ investoram vajadzēja «šortot zirgus» (šortošana ir īso pozīciju atvēršana jeb spēlēšana uz vērtspapīru cenu kritumu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LMT 4G tīklu varēs izmantot arī planšetdatoros

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPad 4 un Apple iPad Mini ir kļuvuši par pirmajiem planšetdatoru modeļiem, kas darbojas Latvijas Mobilā Telefona 4G tīklā visā Latvijā, informēja LMT pārstāve Elīna Lidere.

LMT 4G tīkla iespējas tagad pieejamas tikai interneta pieslēgumiem, taču nākotnē 4G būs pieejams arī balss pieslēgumiem. Apple ražotie iPad ir vieni no populārākajiem planšetdatoru modeļiem LMT tīklā, taču drīzumā 4G iespējas tiks nodrošinātas arī citu ražotāju planšetdatoru modeļiem, kam ir 4G tīkla atbalsts.

Līdz ar 4G tīkla iespējām planšetdatoru lietotājiem strauji samazināsies reakcijas laiks no interneta saites nospiešanas līdz ielādes uzsākšanai, skaidro LMT.

LMT 4G tīkls ir pieejams jau vairākās Latvijas pilsētās un apdzīvotajās vietās – Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jūrmalā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs, Siguldā, Inčukalnā, Limbažos, Mārupē, Piņķos, Aizputē, Ķekavā, Saulkrastos, Ādažos, Kadagā, Tukumā, Carnikavā, Garciemā, Vecāķos, Jaunciemā, Langstiņos, Jāņupē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple kārtējā prāvā nepaveicas ar skeptisku tiesnesi

Jānis Rancāns, 07.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijai Apple sarežģījies uzvaras gājiens pa pasaules tiesas zālēm, kurās tā aizstāv savas tiesības uz patentiem un preču zīmēm. Jaunākajā strīdā Apple sanācis «uzrauties» uz skeptiskas tiesneses.

Kopš aizvadītā gada Apple cenšas pierādīt, ka tās tiešsaistes veikala App Store nosaukums ir ar autortiesībām aizsargājama frāze un citām kompānijām jāpārtrauc izmantot līdzīgi nosaukumi. Aizvadītā gada martā Apple tiesā iesūdzēja kompāniju Amazon, kura neilgi pirms tam bija atvērusi Android operētājsistēmas tiešsaistes veikalu Amazon Appstore.

Kalifornijas tiesā Apple sanācis saskarties ar visai skeptisku tiesnesi Filisu Hamiltoni (Phyllis Hamilton), kura paudusi šaubas, ka Apple vispār izdosies pierādīt, ka Amazon ar savu tiešsaistes veikalu var maldināt patērētājus, raksta Ars Technica. Tiesnesi neesot pārliecinājuši Apple izvēlētie argumenti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Francijas valdības konkurences regulators veicis kratīšanas Apple pārstāvniecībā šajā valstī. Kratīšanu laikā, kuras ilgušas 24 stundas, izņemti dokumenti, un tās ir daļa no Francijas valdības pretmonopola izmeklēšanām.

Izmeklētājus interesējot attiecības starp Apple un tās produkcijas izplatītājiem. Kompānija apsūdzēta priekšrokas došanā saviem veikaliem, nevis izplatītājiem, kā, piemēram, uzņēmumam eBizcuss, kas nodarbojies tikai ar Apple produktu tirdzniecību, vēsta ārvalstu plašsaziņas līdzekļi. Uzņēmums norādījis, ka bijis sarežģīti tikt pie jaunākajiem Apple produktiem, kamēr tajā pašā laikā Apple veikaliem šādu problēmu neesot bijis.

Apple Francijā savu veikalu atvēra 2009. gada novembrī. Tas vietējam uzņēmumam eBizcuss izraisījis tirdzniecības apjomu strauju samazināšanos. Uzņēmums arī apgalvo, ka nesot spējis izveidot saprātīgus iPad un MacBook Air piegādes kanālus no Apple. Tāpat uzņēmums apgalvojis, ka Apple ne tikai apgrūtina produktu tirdzniecību, bet arī ar zemām cenām cenšas pārvilināt klientus.

Komentāri

Pievienot komentāru