Viedierīces

Apple piegādes problēmu dēļ jaunais iPad Mini tirgū varētu nonākt tikai nākamgad

Jānis Rancāns, 02.10.2013

Jaunākais izdevums

Tehnoloģiju kompānija Apple, visticamāk, nespēs oktobrī tirdzniecībā plaši piedāvāt jaunāko iPad Mini planšetdatoru ar augstas izšķirtspējas retina (tīklenes) ekrānu, atklājuši anonīmi avoti ASV kompānijas piegādātāju uzņēmumos.

Tādējādi Apple būs neizdevīgākās pozīcijās, salīdzinot ar konkurentiem Google un Amazon, vēsta Reuters. Avoti Apple piegādātājos aģentūrai atklājuši, ka kompānija tikai tagad uzsāk iPad Mini retina ekrānu izgatavošanu, kas nozīmējot to, ka šīs ierīces šogad būs pieejamas ierobežotā daudzumā. Tādējādi Apple varētu palaist garām arī Ziemassvētku iepirkšanās sezonu, kas tradicionāli kompānijām ienes daudz naudas.

Jau izskanējis, ka Apple ar jauniem papildinājumiem iPad planšetdatoru klāstā varētu nākt klajā šomēnes. Izskanējis, ka jaunās ierīces būs plānākas un nedaudz mazākas nekā priekšgājēji. Tāpat tās varētu tikt aprīkotas ar jaudīgākiem procesoriem, labākām fotokamerām un augstas izšķirtspējas ekrāniem. Kompānija Apple atteikusies komentēt izskanējušo informāciju.

Šobrīd retina ekrāns ir pieejams standarta izmēra iPad. Savukārt tādas kompānijas kā Google un Amazon augstas izšķirtspējas ekrānus ieviesušas savās jaunākajās ierīcēs (Nexus 7 un Kindle Fire HDX), kas būs tieši iPad Mini 2 konkurenti. Reuters avoti norādījuši, ka kavēšanās ar ekrānu izgatavošanu saistāma ar Apple sertifikācijas procedūrām, kuras ietvaros tikuši noteikti augsti enerģijas taupīšanas standarti.

Avoti pieļāvuši, ka Apple varētu gaidīt līdz nākamā gada sākumam pirms uzsākt iPad Mini 2 tirdzniecību, vai arī šogad to piedāvāt tikai ierobežotā daudzumā. Vienlaikus Apple cenšoties samazināt arī iPad Mini 2 cenu, līdz astoņiem gigabaitiem samazinot tā iebūvēto atmiņu. Šāds solis tiek vērtēts kā mēģinājums iekarot Ķīnas tirgu, kur popularitāti iegūst lēti planšetdatori.

Analītiķi norāda, ka, ja Apple samazinātu savu ierīču cenas kaut par 50 ASV dolāriem, tas uzrunātu daudzus patērētājus. Šobrīd iPad Mini ir dārgākā ierīce septiņu līdz astoņu collu kategorijā. Saskaņā ar tirgus pētījumu kompānijas IDC aplēsēm gada otrajā ceturksnī Apple iPad ierīcēm piederēja 32,5% pasaules planšetdatoru tirgus. Savukārt Android ierīces tajā dominēja ar 62,6% lielu tirgus daļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple nav no jauna izgudrojusi riteni, laižot klajā iPad Air, tomēr planšetdators ir jūtams uzlabojums starp konkurentu produktiem, atzinuši tehnoloģiju apskatnieki.

Apple savus jaunos produktus izvērtēšanai piešķir tikai atlasītu tehnoloģiju mediju pārstāvjiem, tādējādi nav pieejams plašs ierīces apskatu klāsts. Tomēr tie tehnoloģiju speciālisti, kas Apple iPad Air turējuši savās rokās, norāda uz dažādiem ierīces uzlabojumiem.

Wall Street Journal tehnoloģiju apskatnieks Volts Mosbergs norādījis, ka Apple iPad Air ir līdz šim labākais planšetdators, kuru viņam nācies redzēt. «Tas nav tikai tāpēc, ka tas ir padarīts tievāks un dizaina ziņā vienkāršāks, bet arī tāpēc, ka Apple piedāvā vairāk nekā 475 tūkstošus lietojumprogrammu, kas piemērotas planšetdatoriem. Tas ir daudz vairāk nekā piedāvā citi ražotāji,» raksta V. Mosbergs. Eksperts arī atzīmējis iPad Air baterijas darbības ilgumu, kas spējot darbināt ierīci vairāk nekā 12 stundas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deviņas dienas pēc Apple oficiālās prezentācijas Sanfrancisko Latvijā kļuvis pieejams ASV kompānijas jaunais iPad Air.

Sākot no 1. novembra, iPad Air pieejams arī citās Baltijas valstīs. Latvijā to oficiālā pārdošana notiks Capital un iDeal veikalos.

Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. iPad Air svars ir 454 grami. iPad Air planšetdators ir pieejams sudraba un granītpelēkā krāsā.

Latvijā 16 gigabaitu (GB) bezvadu interneta (wi-fi) modelis ir pieejams par 349 latiem (492 eiro), bet 16 GB 4G+ bezvadu interneta (wi-fi) modelis maksās 439 latus (619 eiro).

Jau vēstīts, ka tehnoloģiju apskatnieki par jauno iPad Air esot sajūsmā. Wall Street Journal tehnoloģiju apskatnieks Volts Mosbergs norādījis, ka Apple iPad Air ir līdz šim labākais planšetdators, kuru viņš redzējis. «Tas nav tikai tāpēc, ka tas ir padarīts tievāks un dizaina ziņā vienkāršāks, bet arī tāpēc, ka Apple piedāvā vairāk nekā 475 tūkstošus lietojumprogrammu, kas piemērotas planšetdatoriem. Tas ir daudz vairāk nekā piedāvā citi ražotāji,» raksta V. Mosbergs. Eksperts arī atzīmējis iPad Air baterijas darbības ilgumu, kas spējot darbināt ierīci vairāk nekā 12 stundas. Laikraksts New York Times savā apskatā tikmēr izceļ planšetdatorā iebūvētās divas antenas, kas ļauj tam labāk uztvert Wi-Fi signālu, nekā iepriekšējām iPad sērijas ierīcēm. Vienlaikus tiek norādīts uz salīdzinoši augsto ierīces cenu. Sajūsmu par jaunāko Apple ierīci pauž interneta portāla Yahoo! tehnoloģiju vietne, kurā norādīts, ka «[iPad Air] ir fantastisks lēciens nākotnē, ja jūs pārejat no vecākas versijas vai arī jums līdz šim nekad nav piederējis planšetdators». Citu tehnoloģiju ekspertu atskats uz jauno ierīci pieejams šeit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ampple prezentējis aizsargvāciņu-skaļruni, kas ar savu skaņas kvalitāti uzlabo mūzikas, spēļu un video skatīšanās pieredzi iPad Pro, iPad Air un iPad Mini planšetdatoros

Ampple nodrošina spēcīgu skaņu, izmantojot Coneq skaņas korekcijas algoritmu, inovatīvu akustisko dizainu un iekšējos skaņas kanālus. Papildināts ar t.s. zilzobja tehnoloģiju, Ampple aizsargvāciņš-skaļrunis var tikt savienots ne vien ar iPad ierīcēm, bet arī ar citām, kas izmanto šo tehnoloģiju. Ampple aprīkots ar 5000 mAh bateriju, kas darbojas līdz desmit stundām, tāpēc aizsagvāciņš neizmanto iPad jaudu.

Indiegogo pūļa finansējuma kampaņas mērķis ir 50 tūkstoši dolāri un Ampple cena ir, sākot no 95 dolāriem (https://www.indiegogo.com/projects/ampple-your-ipad-s-sound-amplified--3#/).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izstrādātā iPad aizsargvāciņa-skaļruņa Ampple komanda otrā kampaņas dienā stabilizē piesaistīto finansējuma apmēru pūļa finansējuma vietnē Indiegogo

Šobrīd Ampple sasniedzis 33% no sava mērķa un ar savu naudu par šo iPad aksesuāru «balsojuši» jau 129 atbalstītāji, kopumā piedāvājot 16,3 tūkstošus eiro. Indiegogo pūļa finansējuma kampaņas mērķis ir 50 tūkstoši dolāri un Ampple cena ir, sākot no 95 dolāriem (https://www.indiegogo.com/projects/ampple-your-ipad-s-sound-amplified--3#/). Parasti pūļa finansējuma platformās komandas finansējumu saņem vien tad, ja pilnībā sasniedz vai pārsniedz izvirzīto mērķi. Indiegogo piedāvā ar «elastīgo» mērķi, kas nozīmē, ka projekts saņems finansējumu arī tad, ja netiks savākta visa plānotā summa.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Papildināta - Apple izrāda iPad Air, operētājsistēmu Mavericks un jaunos Mac datorus

Dienas Bizness, 22.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Apple 22. oktobrī notiekošajā pasākumā Sanfrancisko nākusi klajā ar vairākiem jaunumiem, ieskaitot planšetdatoru iPad Air un jaunu iPad Mini, nākamās paaudzes MacBook Pro klēpjdatoriem, Mac Pro galda datoriem un operētājsistēmu Mavericks.

[Papildināta 2. rindkopa]

Jaunākais iPad savu nosaukumu Air nopelnījis, jo ir ievērojami plānāks par iepriekšējiem Apple planšetdatoriem. Tas, pēc Apple vadītāju teiktā prezentācijas pasākuma laikā, esot arī ātrāks un aprīkots ar kompānijas jauno A7 procesoru. iPad Air svars ir 454 grami.

iPad Air būs pieejams četrās krāsās - sudraba, baltā, pelēkā un melnā. Planšetdators iPad Air aprīkots ar 9,7 collu Retina ekrānu, A7 procesoru un piecu megapikseļu aizmugurējo kameru. Ierīces cena sākas no 499 ASV dolāriem par 16 GB modeli. Jaunā iPad piegādes sāksies no šā gada 1. novembra. Arī jaunākais iPad Mini aprīkots ar A7 procesoru un Retina ekrānu. Šīs ierīces cena sāksies no 399 ASV dolāriem par 16 GB versiju.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar iPad aisargvāciņa-skaļruņa Ampple komanda sāka pūļa finansējuma kampaņu un pirmās dienas laikā jau pietuvojusies savam mēŗkim par trešdaļu

Db.lv jau rakstīja - Ampple nodrošina spēcīgu skaņu, izmantojot Coneq skaņas korekcijas algoritmu, inovatīvu akustisko dizainu un iekšējos skaņas kanālus. Papildināts ar t.s. zilzobja tehnoloģiju, Ampple aizsargvāciņš-skaļrunis var tikt savienots ne vien ar iPad ierīcēm, bet arī ar citām, kas izmanto šo tehnoloģiju. Ampple aprīkots ar 5000 mAh bateriju, kas darbojas līdz desmit stundām, tāpēc aizsagvāciņš neizmanto iPad jaudu.

«iPad ir zināms ar tā augstas izšķirtspējas ekrānu, kas bagātina lietotāju iemīļotākās filmas, pārraides un videospēles, taču audio kvalitāte bieži vien iepaliek vizuālajai pieredzei. Ar Ampple lietotāji varēs izbaudīt uzlabotu skatīšanās un klausīšanās pieredzi savā iPad,» saka Viesturs Sosārs, Ampple vadītājs. Ampple dibinātāji ir Viesturs Sosārs, Rihards Funts un Kaspars Kalnišs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pūļa finansējuma piesaistes kampaņā vietnē Indiegogo Latvijā radītais aizsargvāciņš-skaļrunis Ampple, kas domāts iPad planšetdatoriem, sasniedzis savu mērķi un piesaistījis 51,3 tūkstošus dolāru

«Kampaņa bija grūta, jo pieļāvām daudz kļūdu tās sākumā. Patiesībā nebijām labi sagatavojušies un, dažādu iemeslu dēļ, bija grūti kampaņai piesaistīt pietiekami daudz «acu». Pēdējā nedēļā beidzot sapratām, kā dabūt cilvēkus uz Indiegogo lapu un attiecīgi būtiski pieauga pasūtījumu skaits. Bet, lai to saprastu, mums bija daudz ne tik veiksmīgu mēģinājumu pa ceļam,» atklāj Viesturs Sosārs, Ampple vadītājs. Vaicāts par tālākajiem soļiem, viņš atzīst, ka tagad viss tikai sākas – jāsāk gatavot ražošana un jāpiesaista nopietnāks sēklas raunda finansējums. «Darba pilnas rokas,» tā V. Sosārs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Apple jaunais iPad dienas gaismu varētu ieraudzīt jau 15. oktobrī

, 01.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple ar jaunāko iPad sērijas planšetdatoru varētu nākt klajā 15. oktobrī, prognozē analītiķi. Izskanējis viedoklis, ka Apple varētu plašāku sabiedrību iepazīstināt ar iPad 5 un iPad Mini 2 ierīcēm.

Apple iPad 5 planšetdators, iespējams, būs divus milimetrus īsāks, 15 milimetrus šaurāks un divus milimetrus plānāks nekā tā priekšgājējs. Izskanējis arī, ka jaunajā ierīcē tiks iekļauta Apple pirkstu nospiedumu nolasīšanas tehnoloģija Touch ID, līdzīgi kā iPhone 5s viedtālruņa gadījumā. Planšetdatori tikšot aprīkoti ar 64 bitu A7 procesoru. iPad Mini 2 savukārt tiks pie augstākas izšķirtspējas ekrāna.

Tuvojoties datumam, kad Apple varētu prezentēt jaunāko planšetdatoru, internetā noplūdušas arī fotogrāfijas, kurās, iespējams, attēlota šī ierīce. Fotogrāfijas nopludinājusi Ķīnas tehnoloģiju kompānijas SW Box vietne.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas valdība no nākamā gada 1.janvāra valstī varētu atslēgt pakalpojumu sniegšanu ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple Inc. ražotajiem viedtelefoniem iPhone un planšetdatoriem iPad, vēsta Baltkrievijas portāls by24.org.

Apple pārstāvji nesen notikušā laikraksta Wall Street Journal rīkotā tehnikas konferencē neoficiāli atklāja, ka ASV valdība uz uzņēmumu izdara nopietnu spiedienu, pieprasot tam pievienoties pret Krieviju noteiktajām sankcijām.

Gadījumā, ja ASV valdībai izdosies piespiest Apple pievienoties šīm sankcijām, Krievijas valdība īstenos tā dēvēto distances bloķēšanu visām ierīcēm, balstoties uz to atrašanās vietu.

Vienīgais, kas pagaidām var atturēt visu iPhone un iPad pārvēršanu Krievijas teritorijā par nelietojamām ierīcēm, ir kategoriska Apple nevēlēšanās pakļauties šīm prasībām. Kompānijas pārstāvji Krieviju uzskata par perspektīvu un ienesīgu tirgu, un zaudēt klientus tās teritorijā nevēlas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Papildināta - airBaltic piloti sāk izmantot iPad; investīciju apjomu nepublisko

Lelde Petrāne, 08.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic lidmašīnu pilotu kabīnēs sāk izmantot Apple iPad planšetdatorus. Tās esot investīcijas modernizācijā, kas nodrošinās darbības efektivitāti un samazinās papīra un degvielas patēriņu.

(Papildināts J. Vanaga komentārs.)

airBaltic izpilddirektors Martins Gauss komentē: «airBaltic piloti uzsākuši iPad izmantošanu, lai aizvietotu smagās lidojumu somas, kurās atrodas lidojuma informācija, rokasgrāmatas, navigācijas un citi uzziņu materiāli papīra formātā. Tādējādi, kad šis projekts tiks ieviests pilnībā, mēs gadā ietaupīsim aptuveni divus miljonus papīra lapu.»

Piloti savās lidojumu somās pārnēsājot aptuveni 10-15 kilogramus ar lidojumam nepieciešamo informāciju, rokasgrāmatām un uzziņu materiāliem. Tās aizvietojot ar iPad (tā dēvēto - elektronisko lidojumu somu), šis slogs tiekot samazināts līdz 0,7 kilogramiem, kas reizē nodrošina arī degvielas ietaupījumu. Tas arī nozīmē, ka šaurajā pilotu kabīnē būs vairāk vietas, un uzziņu materiālu atjaunināšana un koriģēšana būs krietni efektīvāka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nometot iPad Air otrajai paaudzei vēl dažus milimetrus un gramus, Apple padarījis planšetdatoru ērtāku, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Amerikāņu kompānijas Apple produkti ir vieni no patērētāju publiskajā telpā visdedzīgāk apspriestajiem – tiem netrūkst ne zvērinātu aizstāvju, ne izsmejošu kritiķu. Tomēr ir kāds produkts, kas šajā viedokļu apmaiņā lielākoties saņem atzinīgu novērtējumu – tas ir pirms pieciem gadiem klajā laukā planšetdatoru tirgu izveidojušais iPad. Arī sērijas jaunākais eksemplārs – iPad Air 2, kas devās ceļā pie patērētājiem pērnā gada nogalē, neliek vilties.

Tie, kuri sekojuši «ābolnieku» stratēģijai, noteikti pamanījuši kaliforniešu paradumu jaunu modeli sagatavot ik pāris gados, bet starpposmā to vienkārši uzlabot. Tas attiecas arī uz iPad Air 2. Superplānās planšetes pirmais modelis tika prezentēts 2013.gada nogalē, bet pērn tas tika tehniski uzlabots, lai sekmīgāk sacenstos ar konkurentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Urugvajā par 30 500 dolāriem izsolīts pāvesta iPad

LETA--AFP, 15.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Urugvajā par 30 500 ASV dolāriem (32 220 eiro) otrdien izsolīts iPad, kas piederējis pāvestam Franciskam, paziņojis izsoļu nams Castells.

Izsoļu nams atklāja, ka iPad savā īpašumā ieguvis solītājs, kurš likmes izdarījis pa telefonu.

Urugvajas mediju uzmanības lokā pāvesta iPad nonāca pagājušajā gadā.

Francisks iPad kopā ar Vatikāna sertifikātu par tā autentiskumu uzdāvināja kādam vietējam priesterim, kurš to ziedoja skolai.

Skola to nolēma izsolīt, lai savāktu sev līdzekļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Prezidenta Baraka Obamas administrācija atcēlusi tehnoloģiju giganta Apple iPad un iPhone ierīču tirdzniecības aizliegumus ASV.

Jūnijā ASV Starptautiskā tirdzniecības komisija (ITC) secināja, ka Apple pārkāpj konkurējošās kompānijas Samsung patentētas tehnoloģijas. Komisijas lēmums nozīmēja, ka iPhone un iPad tirdzniecība varētu tikt aizliegta. Strīdīgais patents saistīts ar 3G bezvadu datu pārraides tehnoloģiju un ar iespēju vienlaicīgi darbināt vairākus informācijas pārraides pakalpojumus.

ASV prezidenta B. Obamas, kuram ir tiesības atcelt ITC lēmumus, administrācija paziņojusi, ka šāds lēmums pieņemts, jo pretējā gadījumā tiktu negatīvi ietekmēti ASV ekonomikas konkurētspējas nosacījumi. Komisijas lēmuma atcelšana gan ir visai rets notikums, norāda BBC.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" spērusi vēl vienu soli, lai samazinātu papīra izmantošanu, aizvietojot lidojumu pasažieru papīra sarakstus ar digitālu risinājumu, kas uzlabos darba efektivitāti, informē "airBaltic".

"Ilgtspēja ir neatņemama mūsu biznesa sastāvdaļa, un ikviens no mums ik dienu cenšas padarīt šo pasauli labāku. Digitāli pasažieru saraksti ir nākamais solis uz priekšu. Mūsu kolēģi ir paveikuši ievērojamu darbu un mums ir prieks redzēt, ka apkalpes komanda ir sajūsmā par šo uzlabojumu. Turpmāk "airBaltic" apkalpe vairs neizmantos garus papīra sarakstus, bet to vietā dati tiks saņemti iPad planšetdatoros," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Turpmāk apkalpes ikdienas darbā vairs gandrīz nemaz netiks izmantots papīrs, un šī iniciatīva ik gadu ļaus ietaupīt aptuveni 1,8 tonnas papīra. Papildus tam lidsabiedrība samazinājusi arī citu papīra dokumentu izmantošanu, galvenokārt tās virszemes apkalpošanas nodaļā. Tagad digitāli kļuvuši dokumenti, kas aptver informāciju par pasažieriem pirms iekāpšanas lidmašīnā, informāciju par lidojumu un degvielas datus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrības airBaltic stjuarti ar šodienu pilnvērtīgi sāk pielietot Apple iPad planšetdatorus, lai aizstātu līdz šim izmantotās drukātās rokasgrāmatas un veidlapas. Tās ir investīcijas darbības procesu modernizācijā, kas nodrošinās uzlabotu darba efektivitāti un ievērojami samazinās papīra patēriņu, informē A/S Air Baltic Corporation Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

«2014. gadā mēs sākām izmantot iPad planšetdatorus pilotu kabīnēs. Tas ļāva pilotiem izvairīties no aptuveni 10-15 kilogramu smagas lidojumu informācijas, rokasgrāmatu un citi uzziņu materiālu pārnēsāšanas. Mūsu piloti ir augstu novērtējuši šo iniciatīvu, tādēļ mēs esam spēruši jau nākamo soli, ievērojami samazinot papīra izmantošanu arī stjuartu ikdienas darbā,» stāsta airBaltic operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis (Martin Sedlacky).

Pēdējo trīs gadu laikā ar šī projekta palīdzību lidsabiedrība ietaupījusi aptuveni sešus miljonus lappuses papīra, kas ir līdzvērtīgs aptuveni 350 kokiem. Papildus tam, tā kā iPad sver vien 0,7 kilogramus, svara samazināšana arī garantē degvielas patēriņa ietaupījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Bostonas universitāte lūdz pārtraukt iPhone 5 tirdzniecību pārkāpta 1997. gada patenta dēļ

Jānis Rancāns, 05.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV Bostonas universitāte lūgusi tiesai apturēt iPhone 5 viedtāruņu, iPad planšetdatoru un MacBook Air tirdzniecību, uzskatot, ka šie produkti izmanto universitātes speciālistu 1997. gadā patentētu tehnoloģiju.

Patentā aprakstīta lēta metode zila lāzera iegūšana izmantojot gallija nitrīda filmu pusvadītājus, vēsta USA Today. Bostona universitāte vēlas panākt, lai Apple kā kompensāciju maksā daļu no savu produktu tirdzniecībā gūtajiem ienākumiem, kas varētu sasniegt 75 miljonus ASV dolāru. «Apple pārkāpumi ir izraisījuši un turpina izraisīt neatgriežamus zaudējumus universitātei,» norāda Bostonas Universitāte.

Universitātes pieteikumā par Apple veikto patenta pārkāpumu gan nav norādīts, kādā veidā kompānija to darījusi, taču eksperti skaidro, ka nereti šāda tehnoloģija tiek izmantota LED displeju izgatavošanā. Aizvadītajā gadā Bostonas universitāte lūdza tiesai izskatīt iespējamu patentu pārkāpumus, kurus izdarījušas kompānijas Amazon un Samsung. Kopumā universitāte patentu pārkāpumos vaino astoņas kompānijas, raksta laikraksts Boston Herald.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple piedzīvojusi sakāvi cīņās ar Samung pēc tam, kad ASV Tirdzniecības komisija atzinusi, ka tikuši pārkāpti Dienvidkorejas uzņēmumam piederoši patenti.

ASV Tirdzniecības komisijas lēmums var nozīmēt to, ka atsevišķi vecāki iPhone un iPad modeļi šajā valstī var tikt izņemti no tirdzniecības, vēsta BBC.

Strīdīgais patents saistīts ar 3G bezvadu datu pārraides tehnoloģiju un ar iespēju vienlaicīgi darbināt vairākus informācijas pārraides pakalpojumus. Apple jau paziņojusi, ka plāno šo lēmumu pārsūdzēt. ASV Tirdzniecības komisijas lēmumu 60 dienu laikā iespējams arī atcelt ar prezidenta rīkojumu.

Iepriekš komisija uzskatīja, ka Apple Samsung patentus nav pārkāpusi. «Mēs uzskatām, ka komisijas galīgais lēmums ir apstiprinājis Samsung tehnoloģiju izmantošanu, ko Apple piekopj jau vēsturiski,» lēmumu komentēja Dienvidkorejas kompānija. Samsung sūdzību par patentu pārkāpumiem bija iesniegusi jau pirms trijiem gadiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft ASV tirgū sākusi jaunu mārketinga kampaņu, piedāvājot apmainīt konkurentu planšetdatoru iPad pret Microsoft dāvanu karti vismaz 200 ASV dolāru apmērā, ko vēlāk iespējams izmantot jauna Microsofta planšetdatora, piemēram, Surface RT vai Surface Pro, iegādei.

Microsoft planšetdatoru pārdošanas apjomi krietni vien atpaliek no sāncenša Apple planšetdatoru pārdošanas apjomiem. Tikmēr kompānijas Gartner mobilo ierīču tirgus analītiķis Vens Beikers (Van Baker) neuzskata, ka šis mārketinga solis radīs masveida Apple planšetdatoru nomaiņu pret Microsoft planšetdatoriem, raksta BBC. «Microsoft problēma ir lietojumprogrammu ekosistēma, un šis piedāvājums neatrisina šo problēmu,» skaidro V. Beikers.

ASV tirgū Microsoft uzsācis agresīvu mārketinga kampaņu, kuras mērķis ir panākt Microsoft planšetdatoru lielāku popularitāti, jau agrāk. Šā gada maijā Microsoft laida klajā iPad un Windows produktu salīdzināšanas mājaslapu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju kompānija vairs nav miljonāru iecienīts ieguldījumu mērķis, liecina amerikāņu un kanādiešu bagātnieku kluba Tiger 21 biedru aptauja.

Miljonāri par daudz pievilcīgākiem vērtspapīriem uzskata Vorena Bafeta konglomerāta Berkshire Hathaway akcijas. Tādējādi Apple zaudējusi pirmo vietu ikgadējā Tiger 21 biedru aptaujā. Iepriekšējos divus gadus Apple akcijas tika uzskatītas par vispievilcīgākajām.

Klubā Tiger 21 apvienojušies aptuveni 200 uzņēmēji, investori un augstākā līmeņa vadītāji, kuriem ir vismaz desmit miljoni ASV dolāru. Katru gadu klubs veic savu biedru aptaujas, kurā cenšas noskaidrot viedokļus par izdevīgākajām investīcijām. Iepriekšējos gados miljonārus pievilka Apple panākumi ar iPad un iPhone augstajiem tirdzniecības rādītājiem, raksta Bloomberg.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien tehnoloģiju kompānija Apple plašākai publikai demonstrēja savas jaunākās ierīces, raksta Reuters.

Apple vadītājs Tims Kuks prezentēja lielāka izmēra iPad ar jaunu klaviatūru, kas vērsts uz biznesa klientu segmentu.

T. Kuks prezentēja arī iPad Pro ar 12,9 collu ekrānu un paziņoja, ka tā darbība būtiski neatšķiras no parastā datora. Tam klāt var iegādāties viedo klaviatūru un stilusa zīmuli.

Apple sadarbojies ar uzņēmumu Cisco Systems un IBM iPad Pro izstrādē, un T. Kuks uzsvēris, ka tas ir 1,8 reižu ātrāks un tā akumulators spēj darboties 10 stundas.

Tāpat tika prezentēts jaunais Apple TV, kas ir divreiz dārgāks par iepriekšējo modeli, un tirgū būs pieejams oktobrī.

Jaunais iPhone 6S būs pieejams sudraba, zelta, sarkani zelta vai pelēkā krāsā, bet iPhone 6S Plus displeja izmērs būs, tāpat kā līdz šim, 5,5 collas. Jaunajam telefonam ir jauns 3D Touch skārienjūtīgs ekrāns, kas uztvers, cik spēcīgi tiek spiests ekrāns, pēc tā nosakot komandas. iPhone darbosies ar M9 procesoru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

LMT 4G tīklu varēs izmantot arī planšetdatoros

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple iPad 4 un Apple iPad Mini ir kļuvuši par pirmajiem planšetdatoru modeļiem, kas darbojas Latvijas Mobilā Telefona 4G tīklā visā Latvijā, informēja LMT pārstāve Elīna Lidere.

LMT 4G tīkla iespējas tagad pieejamas tikai interneta pieslēgumiem, taču nākotnē 4G būs pieejams arī balss pieslēgumiem. Apple ražotie iPad ir vieni no populārākajiem planšetdatoru modeļiem LMT tīklā, taču drīzumā 4G iespējas tiks nodrošinātas arī citu ražotāju planšetdatoru modeļiem, kam ir 4G tīkla atbalsts.

Līdz ar 4G tīkla iespējām planšetdatoru lietotājiem strauji samazināsies reakcijas laiks no interneta saites nospiešanas līdz ielādes uzsākšanai, skaidro LMT.

LMT 4G tīkls ir pieejams jau vairākās Latvijas pilsētās un apdzīvotajās vietās – Rīgā, Liepājā, Ventspilī, Jūrmalā, Jelgavā, Daugavpilī, Rēzeknē, Valmierā, Cēsīs, Siguldā, Inčukalnā, Limbažos, Mārupē, Piņķos, Aizputē, Ķekavā, Saulkrastos, Ādažos, Kadagā, Tukumā, Carnikavā, Garciemā, Vecāķos, Jaunciemā, Langstiņos, Jāņupē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstoši skatoties filmas un klausoties mūziku planšetdatorā, rodas nepieciešamība pēc kvalitatīvākas skaņas

Ampple ir iPad aksesuārs – aizsargvāciņš ar iebūvētu audiosistēmu. «Ir daudz situāciju, kur cilvēki lieto austiņas nevis tāpēc, ka grib būt nedzirdēti, bet tāpēc, ka citādi ir slikta skaņa. Jebkurām austiņām ir labāka skaņa, nekā iPad. Vēl viens risinājums ir ārējie skaļruņi, bet tā ir atsevišķa lieta un cilvēkam ir jābūt tur, kur ir skaļruņi, vai arī pārvietojoties tie jāņem līdzi,» stāsta Viesturs Sosārs, Ampple (SIA Sonocase) vadītājs.

Iepriekš viņš strādāja audioinženierijas uzņēmumā Real Sound Lab un viņu pārsteidza tas, cik ar esošajiem līdzekļiem labāka varētu būt skaņa mazās plaša patēriņa ierīcēs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānijā Apple kādreiz strādājošais tehnoloģiju speciālists Nikolass Allegra, kurš atpazīstamību ieguva izstrādājot iPhone un iPad uzlaušanas rīku JailbreakMe, pāries strādāt Apple konkurentu Google labā.

N. Allegra JailbreakMe radīja 2011. gada vasarā, 19 gadu vecumā, pārsteidzot datu drošības un tehnoloģiju ekspertus. Tā, piemēram, pazīstamais Apple drošības speciālists Čārlijs Millers atzinis, ka, uzzinot par JailbreakMe radīšanu, bijis «totāli pārsteigs», ka kādam izdevies uzlauzt vienu no pamatīgāk sargātajām operētājsistēmām pasaulē.

Apple gan centusies «aizlāpīt» savus drošības «caurumus», tomēr N. Allegra spējis uzlabot savus izstrādājumus. Drīz vien kompānija Apple talantīgajam tehnoloģiju speciālistam piedāvāja darbu. Taču gadu vēlāk Apple ar viņu pārtrauca sadarbību, jo viņš neatbildēja uz e-pastu, kurā bija piedāvāts pagarināt N. Allegras darba līgumu, raksta Forbes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple lietotāji tiek aicināti atjaunot savu ierīču programmatūru, jo atklāta FaceTime programmatūras kļūda, kas rada nopietnas privātuma problēmas, raksta Bloomberg.

Secināts, ka kļūda rada iespēju, veicot konferences zvanu FaceTime, automātiski dzirdēt šo personu, pirms tā apstiprina zvanu, turklāt zvana saņēmējs nezina, ka zvanītājs viņu dzird, tāpat iespējams redzēt personu caur priekšējo kameru.

Lai novērstu šādu situāciju, Apple izlaidis jaunāko operētājsistēmas atjauninājumu – iOS 12.1.3 iPhone, iPad un HomePad ierīcēm. Jaunākā versija neparedz nekādus jaunumus, taču labo vairākas lielas kļūdas saistībā ar kompānijas produktiem.

Apple ziņojis, ka FaceTime kļūda ir jaunākajiem viedtālruņiem, sākot ar iPhone 5S modeli, iPad Air un jaunākiem modeļiem, kā arī 6.paaudzes iPod Touch.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā radīta mobilā aplikācija dzīvokļu un namu īpašniekiem, kas savu īpašumu izīrē

Dienas Bizness, 29.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA E-protect ir izstrādājis iPhone un iPad mobilo aplikāciju The Property nekustamā īpašuma izīrēšanas finanšu pārvaldībai, aģentūru LETA informēja E-protect valdes loceklis Jurģis Ķiršakmens.

Aplikācija radīta privātpersonām, kuru īpašumā vai apsaimniekošanā ir viens vai vairāki nekustamie īpašumi, kas tiek izīrēti, kā arī īrniekiem, kas īrē nekustamo īpašumu kopā un savā starpā dala saistītos izdevumus.

Aplikācija ļauj veikt īres ieņēmumu un ar nekustamo īpašuma uzturēšanu saistīto izdevumu uzskaiti, piedāvā nosūtīt īrniekiem kārtējo īres rēķinu un saņemto īres maksājumu apstiprinājumus, nodrošina pārskatus par finansēm un sniedz atgādinājumus par laikā nesaņemtajiem maksājumiem, plānotajiem izdevumiem un īres līgumu termiņu tuvošanos, informēja Ķiršakmens.

Integrēta ar mobilās ierīces fotokameru un saziņas iespējām, aplikācija aizpilda nišu starp risinājumiem, kas balstīti uz elektroniskajām tabulām (Excel) un profesionālajām, sarežģītajām un izmaksās dārgajām nekustamā īpašuma pārvaldīšanas aplikācijām. Vairāk nekā 50% lietotāju, kas meklē risinājumus labākai nekustamā īpašuma finanšu pārvaldībai, joprojām izmanto manuālus pierakstus vai elektroniskās tabulas, liecina Software Advice: Property Management Software BuyerView 2014 pētījums.

Komentāri

Pievienot komentāru