Mana pieredze: Ar kūkām no Alūksnes 

Alūksnes novada z/s Saltupji saimniece Anda Cekule cep lauku tortes un plāno paplašināties

Sandra Dieziņa, 2018. gada 01. februāris plkst. 8:51

Saimniecība atrodas apmēram 16 km aiz Alūksnes, un Saltupjos nokļūstam laikā, kad Ziemeļlatvijai pāri brāžas sniegputenis un ceļš līdz mājai jau teju ir aizputināts. Kūku un konditorejas izstrādājumu cepšana nav vienīgais saimnieku Andas un Raivja Cekulu rūpals. Viņi audzē gaļas lopus, kas labi iederas paugurainajā Vidzemes ainavā.

Kūku cepšanai ziemeriete Anda Cekule aktīvāk pievērsās pirms aptuveni pieciem gadiem, kad ieguva mājražotājas statusu. Aroda noslēpumus apguvusi jau no savas vecmāmiņas, kas labi pārzināja konditorejas izstrādājumu gatavošanas smalkumus. Saimniece pēc profesijas ir pavārs– konditors. Pamudinājumu cept tortes un piedalīties konkursos Anda Cekule saņēmusi arī no Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) speciālistiem. «Tajā laikā bija gan savi dārzeņi, gan gaļas lopi, bet mums teica, ka vajag iet tautās arī ar kūkām,» atceras Raivis Cekuls. Uzrakstījuši projektu Nelauksaimnieciskās uzņēmējdarbības attīstības programmā, guvuši atbalstu, iegādājušies ledusskapi, mikserus un uzlabojuši virtuvi, kur top konditorejas izstrādājumi. Tagad jau abi spriež, ka telpas kļuvušas par mazu, jo izcepto kūku daudzums ar katru gadu pieaug. Izņēmums gan bijis pagājušais gads, taču šogad paredzēts paplašināt gan sortimentu, gan palielināt apjomus. Saimnieks Raivis Cekuls atklāj, ka ir gan šoferis, gan ekspeditors vienā personā, jo Andas izcepto piegādā klientiem.

Kūku cepšanai saimnieki cenšas izmantot tikai vietējās izejvielas – lauku olas, Smiltenes krējumu, Valmieras sviestu.

Ap 700 kilogramu – aptuveni tik liels ir kopējais saimnieces izcepto kūku daudzums viena gada laikā. Medus kūka, Napoleons, Olu biskvīta kūka, ruletītes, Vecrīgas, pīrādziņi un cepumi – sortiments ir gana plašs.

Visu rakstu Ar kūkām no Alūksnes lasiet 1. februāra laikrakstā Dienas Bizness.

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

Investējot 70 000 eiro, sāk ražot Kārums siera kūkas
Sekojot idejai: Viss sākās ar krēsliem
Mana pieredze: Modes māksliniecei Šeilai Vanagai jauns piedāvājums
Mana pieredze: Pagrieziena punkts bija dželato
Sākam biznesu: Dizaina veikalu apvieno ar kafejnīcu

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2018. gada 31. janvāris plkst. 9:57

«Viss ir mainījies. Šķiet, ka piecus gadus jau esmu strādājusi, bet saprotu, ka vairāk vai mazāk viss ir sācies no nulles.»

2018. gada 30. janvāris plkst. 9:16

Zīmola Happy Moon naktslampiņas ir aizceļojušas pat uz Meksiku.

2018. gada 29. janvāris plkst. 14:11

Alūksnes novads, ko mēdz dēvēt arī par Ziemeļvidzemes Šveici, pēdējos gados izdarījis gana daudz, lai šo nosaukumu attaisnotu.

2018. gada 29. janvāris plkst. 12:53

Vasaras sezonai jau rezervēta liela daļa jaunās viesnīcas Benevilla numuriņu.

2018. gada 29. janvāris plkst. 9:29

Tieši Absolūts ēd ir kļuvis par logo Lipsku ģimenes saimniecībai.

Nepalaid garām

Alus pasaule ir daudz plašāka, nekā varētu iedomāties, stāsta šī dzēriena someljē...

SIA Rešetilovs aizvirzās no krīzes, ko uzņēmums savā 28 gadu pastāvēšanas laikā...

Nepilniem 40 000 mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem var nākties domāt par savu nākotni,...

Šefpavārs Maksims Cekots, atverot restorānu Max Cekot Kitchen Rīgā, Torņkalnā, kurā piedāvā...

Lai gan konkurence elektronikas mūzikas instrumentu ražošanas segmentā ik gadu saasinās, SIA...

No šīs sadaļas
2018. gada 31. janvāris plkst. 17:42

Latviete Guna Segar, kura jau piecus gadus ar ģimeni dzīvo Austrālijā, iepazīstinājusi...

2018. gada 31. janvāris plkst. 9:57

«Viss ir mainījies. Šķiet, ka piecus gadus jau esmu strādājusi, bet saprotu, ka vairāk vai mazāk viss ir sācies no nulles.»

2018. gada 30. janvāris plkst. 9:16

Zīmola Happy Moon naktslampiņas ir aizceļojušas pat uz Meksiku.

2018. gada 29. janvāris plkst. 12:53

Vasaras sezonai jau rezervēta liela daļa jaunās viesnīcas Benevilla numuriņu.

2018. gada 29. janvāris plkst. 9:29

Tieši Absolūts ēd ir kļuvis par logo Lipsku ģimenes saimniecībai.

2018. gada 25. janvāris plkst. 8:07

Atjaunojot pussagruvušu koka ēku Pārdaugavā, izveido viesnīcu Two Wheels, kurā mīt piedzīvojumi, motociklu rūkoņa un romantika.

2018. gada 23. janvāris plkst. 9:01

Internetā vislabāk pērk gatavos garšvielu maisījumus, sāli un piparus.

2018. gada 22. janvāris plkst. 9:41

Grāmatnīcā Vilki books var iegādāties grāmatas dažāda vecuma bērniem, tās tiek speciāli...

2018. gada 18. janvāris plkst. 10:58

Viena no svarīgākajām lietām pašā uzņēmējdarbības sākumā ir pareiza produkta pašizmaksas aprēķināšana.

2018. gada 17. janvāris plkst. 16:06

«Skaidri sapratu, ka nevēlos vairs atgriezties darbā bankā, gribējās pārmaiņas.»