Tehnoloģijas

Patentu karu dēļ HTC ierīces «iestrēgst» Vācijas lidostā

Gunta Kursiša, 19.02.2013

Jaunākais izdevums

Viedttehnoloģiju ražotāja HTC jaunā viedtālruņa izziņošanas pasākumu otrdien aizēnojis nepatīkams gadījums uz Vācijas robežas – lidostā saistībā ar «karojošas» patentu kompānijas sūdzību «iestrēguši» HTC ierīču sūtījumi, ziņo cnet.com.

Frankfurtes – Hānas lidostā Vācijas muitas amatpersonas saistībā ar HTC un patentu kompānijas IPCom cīniņu tiesā aizturējušas HTC piegādes, kas tika sūtītas laikā no 4. līdz 10. februārim.

HTC cīnās ar IPCom jau gadiem ilgi, un, piemēram, pagājušajā gadā kompānija IPCom mēģināja aizturēt HTC ierīču nonākšanu CeBIT izstādē Hanoverē. Tāpat HTC pārdošanu Vācijā uz neilgu laiku sakarā ar patentu cīņām bija izdevies aizkavēt arī kompānijai Apple.

Pašlaik nav zināms, vai muitā aizturētās HTC ierīces turpina savu ceļu pie pircējiem, taču, saskaņā ar Foss Patents pausto, pašlaik Vācijā nav ziņu par HTC produktu trūkumu.

Neņemot vērā nedienas ar Vācijas muitu, HTC otrdien plāno prezentēt savu jaunāko viedtālruni.

2012. gads ierīču ražotājam nav bijis no vieglajiem, jo sarukusi gan kompānijas peļņa, gan apgrozījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC jaunākais flagmanis HTC 10 apmierina gan dizaina cienītāju, gan galvu reibinošas jaudas pieprasītāju vēlmes

Tehnoloģiju uzņēmums HTC ir saldsērīgs tēls globālajā viedtelefonu izrādē. Taivānas uzņēmums gadiem ilgi lutinājis savus cienītājus ar tehniski līdz pilnībai nostrādātiem, dizaina balvas ieguvušiem flagmaņiem, un faktiski pieradinājis lietotājus pie viengabala metāla korpusa. Taču zemāko segmentu tālruņu konkurences cīņā HTC vienu pēc otras piedzīvojis sāpīgas sakāves un jau labu laiku balansē uz izdzīvošanas robežas, tādēļ tā nākotne ir miglā tīta. Āziāti gan negrasās padoties un šogad iepriecināja savus cienītājus ar jaunāko «karognesēju» HTC 10, ar kuru demonstrē uzticību savai filozofijai ražot augstvērtīgus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

HTC apzinās sāncenšu spēkus un prognozē sev zemākus pārdošanas apjomus

Gunta Kursiša, 26.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tā kā HTC nākas piedalīties sīvā konkurences cīņā ar citiem tehnoloģiju ražotājiem, kas pārblīvējuši tirgu ar jauniem ierīču modeļiem, Taivānas kompānija šā gada nākamajā – ceturtajā – ceturksnī paredz mazākus pārdošanas apjomus, vēsta BBC.

Taivānas viedtālruņu ražotājs HTC paredz, ka tā ceturtā ceturkšņa ieņēmumi būs aptuveni 60 miljardi Taivānas dolāru (aptuveni 2,1 miljardi ASV dolāru). Šā gada trešajā ceturksnī HTC ieņēmumi veidoja 70,2 miljardus Taivānas dolāru.

HTC paziņojums par to, ka tā paredz mazākus ieņēmumus izskanējis pēc tam, kad konkurenti Apple un Samsung pavēstīja par to ieņēmumu kāpumus.

Jau rakstīts, ka Samsung Electronics pavēstīja par rekordaugstiem ieņēmumiem, ko kompānijai nodrošināja tās ražoto Galaxy viedtālruņu pārdošana. Pirms tam arī ASV tehnoloģiju ražotājs Apple pavēstīja, ka tā ieņēmumi, salīdzinot ar pērno gadu pieauguši par vairāk nekā diviem miljardiem ASV dolāru, tomēr tas nav bijis pietiekami, lai liktu priecāties investoriem un attaisnotu Volstrītas cerības.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC prezentējis savu jauno viedtālruni – uzlaboto HTC One, ar kura palīdzību tehnoloģiju ražotājs cer atgūt zaudēto tirgus daļu.

Jaunais HTC viedtālrunis darbojas ar Google jaunāko operētājsistēmu Android Jelly Bean. Tālrunim ir 4,7 collu (12 centimetru) ekrāns ar 1080 pikseļu izšķirtspēju, kā arī «ultrapikseļu» fotokamera - četru megapikseļu fotokamera, kas, saskaņā ar ražotāju pausto, uztver vairāk gaismas un tādēļ tumsā darbojas labāk nekā konkurentu ražoto viedtālruņu fotokameras.

Ierīce būs pieejama ar 32 gigabaitu (GB) un 64 GB atmiņu.

Viengabalainais viedtālruņa korpuss radīts no alumīnija, un tālrunis pieejams divās krāsās – melnā un baltā.

Jaunajā HTC ierīcē piedāvātās inovācijas ir HTC BlinkFeed, kas pārveido ekrānu par vienotu sociālo tīklu ziņu plūsmas vietu, HTC Zoe, kas uzņem vairākas fotogrāfijas, pārveidojot tradicionālo fotogaleriju ar nekustīgām bildēm par kustīgu attēlu krātuvi, un HTC BoomSound audiosistēma.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija HTC prezentējusi savu jaunāko viedtālruni HTC One Max, kas aprīkots ar iespaidīga izmēra 5,9 collu full-HD ekrānu un pirkstu nospieduma nolasīšanas tehnoloģiju.

Viedtālrunis aprīkots ar Qualcomm Snapdragon 600 1,7GHz četrkodolu procesoru, 2GB operatīvo atmiņu, 16GB/32GB iebūvēto atmiņu, kā arī ar microSD kartes atbalstu līdz 64GB. Iespaidīgo izmēru vietdālrunis, visticamāk, konkurēs ar tādu kompāniju ražojumiem kā Samsung, kas nesen prezentēja Galaxy Note 3.

HTC One Max ir arī viens no pirmajiem Android viedtālruņiem, kas aprīkots ar pirkstu nospiedumu nolasīšanas tehnoloģiju. Septembrī Apple nāca klajā ar iPhone 5s, kas aprīkots ar līdzīgu tehnoloģiju. «Pirkstu nospiedumu lasītājs ļauj lietotājiem atslēgt ekrānu un sākt darbu ar lietojumprogrammām,» par savu jaunieviesmu izteicās HTC. Kompānija arī uzsver, ka tādējādi ierīce būs vieglāk lietojama.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple un HTC uz desmit gadiem noslēgušas patentu licencēšanas līgumu, kura ietvaros, saskaņā ar analītiķu aplēsēm, Apple saņems no sešiem līdz astoņiem ASV dolāriem par katru HTC pārdoto viedtālruni.

Analītiķi norāda, ka nākamajā gadā Taivānas HTC izdosies pārdot 30 – 35 miljonus viedtālruņu, kas aprīkoti ar Android operētājsistēmu, tādējādi Apple 2013. gadā no patentu licencēšanas darījuma varētu nopelnīt no 180 līdz 280 miljoniem ASV dolāru.

«Tas, visticamāk, ir zemāk nekā Apple sākotnēji bija vēlējies. Tomēr atbilst arī cenai, ko HTC maksā par Microsoft patentu licencēšanu (pieci ASV dolāri par telefonu),» ziņojumā investoriem rakstījis Sterne Agee analītiķis Šons Vū (Shaw Wu).

Apple un HTC vienošanās par strīdīgo patentu licencēšanas darījumu, var kalpot par pamudinājumu arī citām kompānijām atrisināt savas domstarpības ar ASV tehnoloģiju gigantu. Noslēgtais līgums uz līdzīgu soli var pamudināt tādas kompānijas kā Samsung un Motorola, pieļauj analītiķi, tādējādi izbeidzot tā sauktos «patentu karus».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas tehnoloģiju kompānija HTC nākusi klajā ar diviem viedtālruņiem, kas aprīkoti ar Microsoft Phone 8 operētājistēmu. Jaunie HTC 8X un HTC 8S modeļi noliks Taivānas kompāniju aci pret aci ar Nokia, kura jau prezentējusi savus Windows Phone 8 viedtālruņus.

HTC 8X aprīkots ar 4,3 collu ekrānu, 1,5 GHz divkodolu Snapdragon S4 procesoru un astoņu megapikseļu aizmugurējo kameru.

HTC 8S aprīkots ar četru collu ekrānu, 1 GHz divkodolu Snapdragon S4 procesoru un piecu megapiskeļu aizmugurējo kameru. Tāpat abām ierīcēm ir NFC komunikāciju tīklu atbalsts.

Paredzēts, ka Windows Phone 8 viedtālruņi tirdzniecībā nonāks oktobra beigās.

HTC, tāpat kā Somijas Nokia, cenšas uzlabot savu viedtālruņu pārdošanas rādītājus. Abas kompānijas iepriekš piekāpušās nozares milžu Samsung un Apple priekšā.

Analītiķi prognozē, ka HTC var cerēt uz Microsoft palīdzību, kas, savukārt, izmisīgi cenšas noķert Google Android un Apple.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC U11 interesantākais pienesums viedtelefonu lauciņā ir Edge Sense malas, kas pārņem pogu funkcijas

Centieni padarīt savu produktu atšķirīgu no aizvien viendabīgākā viedtelefonu pūļa ražotājus vedina uz neparastiem risinājumiem. Viens eksperimentē ar krāsām, cits cenšas pavisam atbrīvoties no pogām, bet HTC savam šā gada flagmanim U11 dāvājis neparastu, saspiežamu korpusu. Tas gan nenozīmē, ka korpuss deformētos kā balons. Vienkārši abas malas atpazīst spiedienu un iztulko to kā komandas došanu.

Dizains

DB rīcībā nonākušais modelis uzreiz «aizķēra» skatienu. Tas ir izteiksmīgi zilā krāsā un tik spīdīgs, ka aizmugurējā stikla vākā var spoguļoties ne sliktāk kā ekrānā. Lai arī pierasts, ka gludie vāki ātri «aplīp» ar pirkstu nospiedumiem, vismaz šai versijai problēma nav tik saasināta. Uz tumši zilā stikla nospiedumi tik ļoti neizceļas. Formas ziņā U11 pārstāv mūsdienu klasiku. 7,9 milimetrus plāns un 169 gramus viegls viengabala metāla korpuss, kurā ievietots paliels 5,5 collu ekrāns. Atšķirībā no Samsung un Apple HTC vēl nav pamanījies izstiept ekrānu pa visu fasādi. Tas aizņem vien 71% no pieejamā laukuma. Virs un zem displeja ir pamatīgas melnas joslas, kurās attiecīgi ir skaļrunis un kameras, un mājas poga ar iestrādātu pirkstu nospiedumu lasītāju. Arī sānu apmales ir diezgan paprāvas. Neapšaubāmi intriģējošākā šī ūdensdrošā korpusa daļa ir saspiešanas vietas. Tās atrodas abos sānos uz leju no ierīces ekvatora. Tieši vietā, kur parasti plauksta aptver tālruni. Saspiežot telefonu, ekrāna malās parādās apaļīgi krāsas plankumi, radot ierīces ieliekšanās ilūziju. Saspiešanu var izmantot kā īsceļu uz fotokameru, lukturīti, paša izvēlētu lietotni vai kādu citu pamatfunkciju. Turklāt žestu dažādība dod iespēju uzstādīt vairākus īsceļus. Teiksim, ilgāks spiediens ir viena komanda, trīs īsi spiedieni – cita.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija HTC sadarbībā ar fotoaģentūras Getty Images fotogrāfiem izveidojusi tiešsaistes izstādi Ielu futbola pasaulē (Inside Street Football), fotografējot futbola spēles un aizrautību ar tām dažādās pasaules pilsētās. Galerija ir tapusi, profesionāliem fotogrāfiem fotokameras vietā izmantojot viedtālruni HTC One.

Tiešsaistes izstādē apvienotas fotogrāfijas, kurās notverts ielu futbola gars divpadsmit dažādās pilsētās Eiropā un Vidējos Austrumos. Fotogrāfijās redzama cilvēku aizrautība ar futbolu urbānā vidē – reizēm pat tik atšķirīgās pilsētās kā Stokholma un Saūda Arābijas galvaspilsēta Rijāda.

Getty Images fotogrāfi izmantojuši HTC One UltraPixel kameras iespējas, tostarp arī kompānijas inovāciju HTC Zoe, kas ļauj uzfilmēto materiālu automātiski apstrādāt.

Viedtālruni HTC One kompānija prezentēja šā gada sākumā. Ar ierīces palīdzību tehnoloģiju ražotājs cer atgūt zaudēto tirgus daļu. Tālrunim ir 4,7 collu (12 centimetru) ekrāns ar 1080 pikseļu izšķirtspēju, kā arī «ultrapikseļu» fotokamera - četru megapikseļu fotokamera, kas, saskaņā ar ražotāju pausto, uztver vairāk gaismas un tādēļ tumsā darbojas labāk nekā konkurentu ražoto viedtālruņu fotokameras.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Par HTC vadītāju Baltijas valstīs kļuvis Vladislavs Berčenko

Lelde Petrāne, 16.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vladislavs Berčenko, kuram ir plaša pieredze telekomunikāciju jomā, kļuvis par HTC vadītāju Baltijas valstīs, liecina medijiem sniegtā informācija.

Iepriekšējos septiņus gadus V. Berčenko strādāja LG Electronics Latvia, kur pildīja mobilo komunikāciju nodaļas produktu vadītāja pienākumus, kā arī produktu un tirdzniecības kanālu mārketinga vadītāja pienākumus.

«Salīdzinājumā ar iepriekšējiem gadiem 2014.gadā HTC ir spējis panākt pozitīvu pārdošanas kāpuma tendenci. Diemžēl tieši šajā laikā HTC Baltijas valstīs piedzīvoja iekšējas reģionālas pārmaiņas. Tomēr labās ziņas ir tādas, ka šobrīd HTC ir izpildījis visu nepieciešamo, lai atgrieztos un pilnvērtīgi darbotos Latvijā, Lietuvā un Igaunijā.

Lielākais HTC izaicinājums Baltijas valstīs būs atgūt 2014.gadā zaudētās pozīcijas. Es ticu, ka HTC spēs nostiprināt savu klātbūtni Baltijas valstīs, jo mums šeit ir lojāli pircēji un drīzumā būs pieejami jauni produkti,» norāda V. Berčenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas kompānijas HTC jaunākais viedtālrunis HTC Desire 500 tirdzniecībā Baltijā parādīsies augusta beigās un būs pieejams cenu amplitūdā no 175 līdz 190 latiem, informē HTC pārstāvniecība Latvijā.

HTC Desire 500 ir vidējās klases viedtālrunis ar 1,2 GHz četrkodolu Qualcomm Snapdragon 200 procesoru, 4,3 collu skārienjūtīgu ekrānu, 1GB RAM, 4GB lielu iebūvēto atmiņu, Bluetooth 4.0 un 8MP aizmugurējo kameru. Viedtālrunis aprīkots arī ar HTC BlinkFeed un Video Highlights iespējām, kuras ļauj fotogrāfijas pārveidot 30 sekunžu garā video.

Ierīce būs pieejama lietošanai gan ar vienu, gan arī ar divām SIM kartēm. HTC Desire 500 tirdzniecībā nonāks lakoti melnā un baltā krāsā ar ziliem elementim.

Šā gada otro ceturksni HTC noslēdza ar 40 miljonu ASV dolāru lielu peļņu, kas bijis samazinājums 22% apmērā, salīdzinot ar gada pirmo ceturksni. Vienlaikus kompānija prognozē, ka nākamajā ceturksnī, kas noslēdzas septembrī, samazināsies tās apgrozījums. Kompānija saskaras ar spēcīgu spiedienu no viedtālruņu tirgū dominējošo spēlētāju – Apple un Samsung puses un zaudē pozīcijas tirgū, lai gan izstrādājusi labi novērtētus viedtālruņus. Tā, piemēram, viedtālrunis HTC One saņēma labākās ierīces apbalvojumu Computex 2013 izstādē jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar HTC vadītāju Baltijas valstīs Vladislavu Berčenko

Lelde Petrāne, 14.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Vladislavs Berčenko, HTC vadītājs Baltijas valstīs. Pašreiz HTC ir 2 viedtālruņu «ģimenes» – HTC One un HTC Desire.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Šajā nozarē es kopumā strādāju jau 7 gadus un esmu priecīgs, ka joprojām no tā gūstu gandarījumu.

Savukārt, konkrētais uzņēmums man sniedz brīvību, kas man ir ļoti būtiska – neesmu piesaistīts konkrētam birojam, nav fiksētu darba stundu. Tomēr tas nebūt nenozīmē, ka varu slinkot.

- Kas Jūs iepriecina un kas Jūs apbēdina, kad raugāties uz Jūsu pārstāvēto nozari un Latvijas valsti kopumā?

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Aizkavējoties HTC One piegādēm, kompānijas peļņa «nogāžas» rekordzemā līmenī

Dienas Bizness, 08.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānā bāzētais viedtālruņu ražotājs HTC šā gada pirmo ceturksni pabeidzis ar zemāko ceturkšņa peļņu kopš 2004. gada, proti, 2,85 miljoniem ASV dolāru. 2012. gada pirmajā ceturksnī kompānijas peļņa bija 363 miljoni dolāru, vēsta Cnet.

Thomson Reuters analītiķi HTC bija prognozējuši peļņu 15,5 miljonu ASV dolāru apmērā.

HTC straujais peļņas kritums tiek skaidrots ar kompānijas viedtālruņa HTC One piegāžu kavējumiem, ko radījušas ķibeles ražošanā. Problēmas saistītas ar ierīces fotokameras komponentēm. Kāds vārdā nenosaukts informācijas avots kompānijā izdevumam The Wall Street Journal norādījis, ka fotokameras komponenšu piegādes kavējušās dēļ tā, ka HTC vairākkārt mainījusi piegāžu apjomus, kam par iemeslu bijis kritums pārdošanas apjomos.

Db.lv jau ziņoja, ka jaunā HTC One tālruņa prezentācija notika 19. februārī.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Par HTC izpilddirektori kļūst Čera Vanga

Lelde Petrāne, 20.03.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC korporācijas valde līdzšinējo HTC priekšsēdētāju un līdzdibinātāju Čeru Vangu (Cher Wang) iecēluši par HTC galveno izpilddirektori, kas pienākumus uzsāk pildīt nekavējoties. Pīters Ču (Peter Chou) ieņems jaunu stratēģisku lomu, vadot nākotnes produktu inovācijas, liecina medijiem sniegtā informācija.

HTC priekšsēdētāja un galvenā izpilddirektore Čera Vanga norāda: «Savā dvēselē esmu uzņēmēja. Jūtos pagodināta pieņemt šo iespēju, lai palīdzētu veidot HTC jaunu attīstības līmeni.»

Pēdējo divu gadu laikā Čera Vanga bijusi iesaistīta dažādu biznesa aspektu vadīšanā, dodot iespēju Pīteram Ču vairāk pievērsties produktu attīstībai. Direktoru padome un izpildvaras komanda vienojās, ka ir lietderīgi šīs pārmaiņas oficiāli noformēt un veikt organizatoriskas izmaiņas, lai ļautu HTC virzīties nākamajā attīstības līmenī.

1997.gadā Čera Vanga līdzdibināja HTC korporāciju. Pagājušajā gadā CNBC (viena no lielākajām pasaules biznesa ziņu organizācijām) nominēja Čeru Vangu kā vienu 25 pasaules cilvēkiem, kam kopš 1989.gada ir bijusi neatsverama ietekme biznesā un zinātnē. 2011.gadā Forbes (ietekmīgākais biznesa žurnāls pasaulē) nominēja Čeru Vangu kā visietekmīgāko sievieti bezvadu tehnoloģiju nozarē, bet Fast Company (biznesa un inovāciju medijs) par visietekmīgāko sievieti, savukārt, Fortune (biznesa ziņu medijs) jau kopš 2012.gada ik gadu ierindo Čeru Vangu ietekmīgāko sieviešu sarakstā. Čera Vanga ir absolvējusi Kalifornijas Universitāti Bērklī (University of California, Berkley), ir precējusies un viņai ir 2 bērni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC laidis klajā mazbudžeta viedtālruni HTC Desire 516, mērķējot uz tiem tālruņa lietotājiem, kuriem ir vairāki mobilā tālruņa numuri. HTC Desire 516 atceļ nepieciešamību nēsāt līdzi divas atsevišķas mobilās ierīces vai mainīt SIM kartes zvaniem, īsziņām vai datiem.

«Mēs joprojām redzam, ka liela daļa mobilo ierīču lietotāju izvēlas nodalīt darba un privātās dzīves tālruņa numurus, kā rezultātā viņiem ir vienlaikus divas mobilās ierīces, ar kurām jāžonglē ikdienā,» atzīst HTC izpilddirektors Pīters Ču (Peter Chou).

HTC Desire 516 izmanto 5MP aizmugures kameru un 2MP priekšējo kameru.

Viedtālrunis Baltijas tirgū būs pieejams no 2014. gada augusta. Aptuvenā pārdošanas cena - 170 EUR.

Kompānija HTC Corp. (HTC) dibināta 1997. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Vācijā paklupina HTC

Jānis Rancāns, 20.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācijas tiesa atbalstījusi tālruņu ražotāju Nokia strīdā ar Taivānas tehnoloģiju kompāniju HTC, atzīstot, ka tā pārkāpusi Somijas kompānijas patentus. Saskaņā ar tiesas lēmumu, Vācijā tiks aizliegta trīs HTC modeļu tirdzniecība.

Vācijas tiesa atzinusi, ka HTC izmantojusi Nokia patentētas tehnoloģijas, kas ļauj ierīcēm samazināt enerģijas patēriņu, vēsta Reuters. Kopumā Nokia Vācijā, kas kļuvusi par vienu no svarīgākiem kaujas laukiem «patentu karos» starp tehnoloģiju kompānijām, iesūdzējusi HTC par 22 dažādām pārkāpumu epizodēm.

Nokia atzinusi, ka ir apmierināta ar Vācijas tiesas lēmumu, kas apstiprinot Somijas kompānijas kvalitatīvo patentu portfeli. Tikmēr HTC paudusi, ka tās darbība Vācijā netiks ietekmēta, jo tiesas spriedums attiecas tikai uz trijiem viedtālruņu modeļiem, kurus HTC šajā valstī vairs neimportējot. Taivānas kompānija uzsver, ka tiesas lēmumu pārsūdzēs, turpinās cīnīties par savu taisnību, un uzskata, ka Nokia nav spējusi pierādīt pārkāpumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija HTC nākusi klajā ar jaunu papildinājumu savu ierīču klāstam – viedtālruni Desire 600. Paredzēts, ka ierīce tirdzniecībā nonāks jūnijā.

Viedtālrunis aprīkots ar 4,5 collu skārienjūtīgu Super LCD2 qHD displeju un atbalsta divas SIM kartes, kas varot būt aktīvas vienlaicīgi, vēsta tehnoloģiju mediji.

Jaunajam HTC viedtālrunim «piešķirts» 1.2 GHz Snapdragon 200 procesors, 1GB liela operatīvā atmiņa, 8GB pastāvīgā atmiņa un astoņu megapikseļu aizmugurējā kamera. Tāpat ierīce aprīkota ar HSPA, Bluetooth 4.0 un WiFi komunikāciju atbalstu.

Kompānija vēl nav atklājusi viedtālruņa cenu, bet sagaidāms, ka jūnijā ierīces tirdzniecība tiks uzsākta Krievijā un Ukrainā, kā arī atsevišķos Tuvo Austrumu un Āzijas tirgos. HTC pagaidām nav pavēstījusi datumu, kad ierīce varētu būt pieejama Ziemeļamerikā un Eiropā. Izskanējušas arī ziņas, ka tālrunis varētu pārstāvēt vidējās cenas amplitūdu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

HTC laidis klajā HTC Desire 626, kas ir HTC Desire 620 pēctecis.

Viedtālrunis darbojas AndroidTM 5.1 platformā un ar SnapdragonTM 1.2GHz četru kodolu procesoru.

Ar uzlabotu 13MP galveno kameru vai 5MP priekšējo kameru, fotogrāfijas un pašportretus var iemūžināt no jebkura leņķa. Gan ar HTC Desire 626 galveno, gan priekšējo kameru iespējams iegūt 1080p video.

HTC Desire 626 ir 16GB iebūvētā atmiņa un MicroSD papildu karte ar 512GB ietilpību.

HTC Desire 626 Baltijas tirgū nonāks šā gada septembra sākumā. Tālruņa aptuvenā cena būs 299 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas regulatori sākuši izmeklēt pret Samsung vērstas apsūdzības, kurās norādīts, ka Dienvidkorejas tehnoloģiju kompānija maksājusi cilvēkiem, lai tie rakstītu negatīvus komentārus par konkurenta HTC ierīcēm.

Saskaņā ar izskanējušajām apsūdzībām, Samsung nolīdzis studentus, lai tie rakstītu negatīvus komentārus par HTC ražotajiem viedtālruņiem, vēsta AFP.

Kompānija Samsung atzinusi, ka noticis «nelaimīgs negadījums», kas ir pretrunā ar tehnoloģiju milža «fundamentāliem principiem». Gadījumā, ja tiks konstatēts, ka Samsung veicis minētās darbības, kompāniju un tās vietējo pārstāvniecību var sagaidīt sods aptuveni 840 tūkstošu ASV dolāru apmērā.

Izmeklēšana Taivānā uzsākta pēc tam, kad vietējais regulators saņēmis vairākas sūdzības. Savukārt kāda vietējā medija rīcībā nonākuši dokumenti, kas apliecina to, ka Samsung nolīdzis studentus, kuri anonīmi nodarbojušies ar Dienvidkorejas kompānijas slavināšanu un HTC kritizēšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

HTC jaunajos viedtālruņos sola skaņas un kameras inovācijas

Gunta Kursiša, 05.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Divas nedēļas pirms sava oficiālā prezentācijas pasākuma viedtālruņu ražotājs HTC sola, ka šā gada izlaiduma viedierīces piedāvās «jaunu skaņas un fotokameras pieredzi».

Šīs nedēļas sākumā viedtālruņu ražotājs savā oficiālajā blogā publicēja «īsu atskatu fotogrāfijā» (A Brief History of Photography), kurā pieminēti arī kompānijas sāncenšu, piemēram, Apple un Nokia sasniegumi.

Taivānas viedtālruņu ražotājs pēc divām nedēļām, 19. februārī, Ņujorkā organizēs preses pārstāvju tikšanos, kurā, dažu analītiķuprāt, tiks prezentēts jaunais viedtālrunis M7.

HTC šogad varētu laist klajā vēl divas jaunas ierīces – HTC M4 un HTC G2, iepriekš vēstīja EVleaks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kompānija Amazon uzsākusi sadarbību ar viedtālruņu ražotāju HTC, lai izstrādātu ierīces, kas ļaus tai konkurēt ar tādiem gigantiem kā Apple un Google, atsaucoties uz anonīmiem avotiem, vēsta Financial Times.

Abas kompānijas strādā pie divu ierīču izgatavošanas, un viena no tām jau sasniegusi augstu gatavības līmeni. Tomēr nav zināms, kad HTC un Amazon kopīgi izstrādātais viedtālrunis varētu parādīties tirdzniecībā. Avoti medijam pastāstījuši, ka visai iespējams, ka Amazon pārdomās un atteiksies no nākšanas klajā ar ierīci. Abas kompānijas izskanējušo informāciju atteikušās komentēt, norādot, ka vienmēr izskata dažādas jaunas iespējas.

Radot viedtālruni, Amazon ietu Google pēdās, kas sadarbojas ar tādām tehnoloģiju kompānijām kā Asus un LG, lai izstrādātu Nexus sērijas ierīces. Viedtālruņu tirdzniecība Amazon ļautu palielināt klientu lojalitāti, jo aizvien vairāk cilvēku iepērkas tiešsaistē ar viedtālruņu un planšetdatoru palīdzību. Mobilo ierīču tirgus lielākie spēlētāji, kā, piemēram, Apple un Google, izstrādājuši savus tiešsaistes veikalus, kuros pārdot elektroniskās grāmatas un mūziku, tādā veidā konkurējot ar tradicionāliem nozares spēlētājiem – Amazon.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Pēc straujā akciju cenu krituma HTC izslēgts no Taivānas akciju biržas indeksa

LETA--BBC, 08.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas viedtelefonu ražotājs HTC Corp. ticis izslēgts no Taivānas 50 lielāko uzņēmumu akciju indeksa, ņemot vērā kompānijas straujo akciju cenas kritumu.

HTC šogad piedzīvotais akciju cenu kritums par 66% nozīmē, ka uzņēmums vairs nav pietiekami liels, lai tiktu iekļauts Taivānas akciju biržas indeksā TWSE 50, skaidro analītiķi.

HTC šā gada otrajā ceturksnī strādāja ar astoņu miljardu Taivānas dolāru (232,6 miljonu eiro) zaudējumiem, salīdzinot ar 2,26 miljardu dolāru (70 miljonu eiro) peļņu attiecīgajā laika periodā pērn.

Tādējādi uzņēmums cieta lielākos ceturkšņa zaudējumus tā pastāvēšanas vēsturē.

Savukārt pagājušajā mēnesī kompānija paziņoja, ka pasaulē likvidēs 15% darba vietu.

HTC akciju cena šobrīd ir mazāka par tās īpašumā esošo finanšu līdzekļu apjomu, kas nozīmē, ka investori pārējo uzņēmumu teorētiski uzskata par bezvērtīgu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Grūtībās nonākušais Taivānas viedtelefonu ražotājs HTC Corp. ceturtdien paziņoja, ka pārdos daļu viedtelefonu biznesa interneta gigantam Google, kas par to samaksās 1,1 miljardu dolāru (916,1 miljonu eiro).

Vienošanās paredz, ka Google pārņems pusi no HTC izpētes nodaļas darbiniekiem - aptuveni 2000 cilvēku -, no kuriem liela daļa jau strādājusi pie Google izstrādātā Pixel viedtelefona, kā arī intelektuālā īpašuma patentus.

HTC norāda, ka šis darījums varētu tikt pabeigts nākamā gada sākumā pēc regulatoru saņemtajiem apstiprinājumiem.

Kompānija gan vēsta, ka HTC turpinās izstrādāt un pārdot viedtelefonus ar savu zīmolu.

HTC šā gada otrajā ceturksnī strādāja ar 1,95 miljardu Taivānas dolāru (49,9 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, tādējādi zaudējumus ciešot devīto ceturksni pēc kārtas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

HTC zaudējumi - lielāki nekā lēsts

Lelde Petrāne, 08.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas mobilo tālruņu ražotājs HTC paziņojis par lielākiem gada pirmā ceturkšņa zaudējumiem nekā gaidīts, ziņo BBC.

HTC, kas zaudē konkurences cīņā ar sāncenšiem, piemēram, Samsung un Apple, strādājis ar 1,88 miljardu Taivānas dolāru (62 miljoni ASV dolāru) zaudējumiem, salīdzinot ar 85 miljonu Taivānas dolāru peļņu atbilstošajā periodā pirms gada.

Analītiķi lēsa, ka tālruņu ražotāja zaudējumi varētu sasniegt 1,59 miljardus Taivānas dolāru.

Jaunie produkti, piemēram, HTC One vēl nav palīdzējuši ražotājam atgūt tirgus daļu. Tomēr nākamajā ceturksnī tas cer strādāt ar peļņu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Jaunā HTC vadītāja Baltijas valstīs: šī zīmola produkti ir izteikti konkurētspējīgi

Lelde Petrāne, 15.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rudīte Straupe (31) ir kļuvusi par HTC vadītāju Baltijas valstīs kompānijā TCCM s.r.o., kas ir oficiālais HTC partneris Centrālās un Austrumeiropas reģionā, informē uzņēmums.

Līdz šim R. Straupe bijusi uzņēmuma Huawei Technologies Latvia pārdošanas un korporatīvo klientu vadītāja Latvijā un kompānijas Tele2 biznesa klientu attiecību vadītāja.

«Vairāk nekā trīspadsmit gadus esmu strādājusi telekomunikāciju nozarē darbā, kas saistīts ar pārdošanu un VIP klientu apkalpošanu. Man ir bijusi iespēja strādāt kompānijās, kuras uzskatu par līderēm savā nozarē, tādējādi esmu guvusi nenovērtējamu pieredzi un zināšanas. Telekomunikāciju nozare mani saista tāpēc, ka tā nepārtraukti mainās un attīstās, sekojot straujajām tehnoloģiju inovācijām pasaulē. Tas, savukārt, ļauj augt un attīstīties profesionāli arī man.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Taivānas viedtelefonu ražotājs «HTC Corp.» otrdien paziņoja, ka likvidēs 1500 darbvietas jeb aptuveni piektdaļu no kopējā darba vietu skaita, šādu lēmumu skaidrojot ar nepieciešamību uzlabot uzņēmuma finansiālo stāvokli.

Kompānija norāda, ka šī būs vērienīgākā darbvietu likvidēšana pēdējos trīs gados.

Lēmums likvidēt darba vietas pieņemts, neskatoties uz vienošanos ar interneta gigantu «Google», kam HTC pārdevis daļu viedtelefonu biznesa.

Saskaņā ar vienošanos, «Google» pārņēmis pusi no HTC izpētes nodaļas darbiniekiem - aptuveni 2000 cilvēku -, no kuriem liela daļa jau strādājusi pie «Google» izstrādātā «Pixel» viedtelefona, kā arī intelektuālā īpašuma patentus.

Jau ziņots, ka HTC pērnā gada ceturtajā ceturksnī strādāja ar 9,8 miljardu Taivānas dolāru (272,8 miljonu eiro) tīrajiem zaudējumiem, kas ir visu laiku lielākie zaudējumi uzņēmuma vēsturē.

Zaudējumi galvenokārt tiek skaidroti ar sīvo konkurenci un aktīvu vērtību norakstīšanu.

Komentāri

Pievienot komentāru