Saldējuma tirgū sliecas uz dabīgām izejvielām 

Tendence pievērsties dabīgam saldējumam ir laba, bet tomēr patērētājiem jābūt uzmanīgiem.

Sandra Dieziņa, 02.7.2012

Avots: SXC

Tā notiekošo saldējuma tirgū vērtē SIA Rūjienas saldējums valdes priekšsēdētājs Igors Miezis. Viņš pauž gandarījumu, ka pirms diviem gadiem sāktā Rūjienas saldējuma cīņa par īsta piena un krējuma saldējuma ražošanu ir vainagojusies rezultātiem un arī citi rūpnieki sākuši ražot auksto saldumu no dabīgām izejvielām. I. Miezis atgādina, ka līdz šim lielie ārvalstu koncerni mazos ražotājus esot smacējuši nost ar reklāmām un mārketinga aktivitātēm par īstu saldējumu, lai gan to ražošanā izmantojuši augu tauki, kas ļauj samazināt ražošanas izmaksas. Tas, ka ražošanā tiks izmantots piens un krējums, izmaksas tikai palielinās.

Tiesa, Rūjienas saldējuma vadītājs aicina patērētājus būt acīgiem un raudzīties, no kā sastāv saldējums. Proti, ārvalstu ražotāji bieži vien nosaukumos izmantojot, piemēram, pienu, lai gan saldējumā no piena neesot ne vēsts. «Piena un krējuma vārds tiek locīts un apspēlēts dažādos veidos un tā ir medaļas otra puse – ne tā patīkamākā,» brīdina ražotājs. Kopumā tendenci pievērsties dabīgām izejvielām I. Miezis vērtē kā labu. Rūjienas saldējuma tirgus daļa šobrīd ir ap 8 – 9 %.

Arī a/s Premia FFL valdes priekšsēdētājs Andis Kļaviņš kā vienu no tendencēm saskata lielāku virzību uz dabīgu izejvielu izmantošanu. «Šogad patērētājiem ir piedāvāti tik daudz jaunu, interesantu garšu un saldējumu veidu kā nekad agrāk, kā arī saldējuma ražotāji organizē aktīvas mārketinga kampaņas. Katrs ražotājs cenšas patērētāju ar kaut ko pārsteigt un to piesaistīt. Šogad turpinās tendence saldējumos izmantot pēc iespējas vairāk dabīgu izejvielu, arvien vairāk saldējumu tiek ražoti no piena taukiem, patērētāji kļūst arvien izglītotāki par saldējumu sastāvdaļām,» komentē A. Kļaviņš.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Dienas bizness.

Laikraksta abonentiem elektroniskā versija DB arhīvā.

Tevi varētu interesēt

«Mūsu saldējuma tirgū ir tā īpatnība, ka nav plaši pārstāvēti pasaules lielie...

Viens no lielākajiem saldējuma ražotājiem pasaulē Unilever šovasar sācis tirgot savus saldējumus...

Lielākais saldējuma ražotājs Latvijā A/S Rīgas piena kombināts (RPK) papildinājis zīmola Ekselence...

SIA Ingman Saldējums, investējot 20 tūkstošus Ls, sācis ražot jaunu salējumu Latvijas...

Amonjaka noplūdē cietusī a/s Rīgas piena kombināts (RPK) saldējuma noliktava atsākusi darbu....

Nepalaid garām

Akciju sabiedrība "Meridian Trade Bank" 22. janvārī ir mainījusi nosaukumu uz "Industra...

Tiesvedību un to radīto sarežģījumu dēļ Lielupes apkaimē slēgtais restorāns "36.līnija" atsācis...

Ir būtiski runāt par privātās dzīves, interešu un plānu saskaņošanu ar darbu, nevis...

Tiesa noraidījusi nogalinātā maksātnespējas administratora Mārtiņa Bunkus brāļa prasību pret...

Skotijai ir viskijs, Somijai ir Nokia, Itālijai ir makaroni,Meksikai ir tekila, Karību...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

No šīs sadaļas

«Mūsu saldējuma tirgū ir tā īpatnība, ka nav plaši pārstāvēti pasaules lielie...

Jaunizveidotā uzņēmuma Food Union jaunā saldējuma zīmola Nu Fruit ražošanā ieguldīti...

Latvijas Dabas muzejā aplūkojama zemeņu kolekcija no Latvijas saimniecībām, kā arī ēdamais...

Šis gads maizniekiem kopumā ir viens no sliktākajiem, jo iedzīvotāju pirktspēja ir...

 Sekojot aktualitātēm vienā no svarīgākajām un dinamiskākajām Latvijas tautsaimniecības...

Ar Saeimas deputātu, eksministru Jāni Dūklavu saistītais uzņēmums SIA Piebalgas alus šogad...

A/s Balticovo šķirotavā ieviests palešu robots – inovācija palešu pakošanas...

A/s Latvijas balzams uzsācis ražot Latvijā stiprāko degvīnu – LB Vodka 69%,...

Tā kā starptautiskajā izstādē World Expo 2010 lielu daļu no Latvijas dalības...

Ņemot vērā, ka uzņēmumi labprāt piedalās dažādās izstādēs, un izvērtējot pastiprināto...