Sulu ražotāji meklē iespējas ārvalstīs 

Samazinoties pirktspējai, sarucis un pirmskrīzes apjomu arvien nav sasniedzis sulu patēriņš Latvijā; vietējie ražotāji meklē iespējas ārvalstīs, ceturtdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Linda Zalāne, 2016. gada 02. jūnijs plkst. 16:56

Latvijā lielāko sulu tirgus pīrāgu dala divi ražotāji – Cido Grupa un SIA Orkla Foods Latvija, tajā darbojas arī vairāki citi augļu un dārzeņu pārstrādes uzņēmumi, kas piedāvā sulas, piemēram, SIA Puratos Latvia, SIA Kronis, SIA Verry Berry un SIA Strēlnieki. Pēdējās lielākās pārmaiņas tirgū notikušas 2015. gada beigās, kad noslēgts SIA Spilva un AS Gutta apvienošanas process, kā rezultātā abas kompānijas turpina darbu kā viens uzņēmums SIA Orkla Foods Latvija.

«Esam Baltijā lielākais sulu ražotājs. Latvijā Cido Grupas ražoto sulu, nektāru un sulu dzērienu tirgus daļa, ieskaitot citus grupas izplatītos zīmolus, piemēram, Frutto, ir aptuveni 40%, Lietuvā – ap 20%, Igaunijā – 5%. Cido sulas Igaunijā nopērkamas sen, taču mātes kompānija uzņēmumu Royal Unibrew Eesti dibināja vien 2012. gada decembrī un kopš tā laika aktīvāk sākusi iekarot Igaunijas tirgu,» stāsta Cido grupas padomdevēja juridiskajos jautājumos Inese Lielpinka.

Kopējā tirgus tendence – sulu tirgus samazinās, un tam pamatā ir fakts, ka Latvijā paliek aizvien mazāk iedzīvotāju. «Otrs iemesls ir eksporta apjoma samazināšanās uz Krieviju un Ukrainu līdz ar abu valstu saspīlētajām attiecībām. Embargo neskāra sulas un dzērienus, bet problēmas radās valūtas kursa svārstību dēļ, kas ietekmēja produktu patēriņu šajās valstīs,» viņa turpina.

Visu rakstu Izpatīk sulu mīļiem Latvijā un ārvalstīs lasiet 2. jūnija laikrakstā Dienas Bizness.

Dalies ar šo rakstu!
Nepalaid garām

Pēdējā laikā būtiski pieaudzis elektrisko skrejriteņu vandālisma gadījumu skaits, stāsta koplietošanas...

Vai bērnam ir jābūt algas grāmatiņā, lai saņemtu IIN atvieglojumus jeb -...

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs...

Egļu un priežu skujas var kļūt par vienu no Latvijas bioekonomikas stūrakmeņiem,...

Ēdināšanas biznesa veiksme tikai desmit procentu apmērā atkarīga no garšīgas kotletes, uzskata...

Jau tuvāko gadu laikā Andrejsala var kļūt par dinamiskāko attīstības vietu, jo...

No šīs sadaļas
2016. gada 02. jūnijs plkst. 16:33

Mainoties cilvēku dzīvesveidam, daudzi novērtē iespēju paēst ātri un ērti, tāpēc nereti...

2016. gada 01. jūnijs plkst. 10:17

AS Brīvais vilnis šā gada 1.ceturksnī ir strādājusi ar zaudējumiem 95,78 tūkstošu...

2016. gada 01. jūnijs plkst. 9:55

AS Latvijas balzams sācis ražot jaunu, pussausu, rozā dzirkstošo vīnu Rīgas Prestige...

2016. gada 31. maijs plkst. 8:37

Pēc sentēvu receptūras Muceniekos tiek kūpinātas zivis, SIA Jūras karaliste plāno ievērojami...

2016. gada 30. maijs plkst. 12:58

Latvijas balzams košerē ne vien degvīnu, bet arī dzirkstošo vīna dzērienu Cosmopolitan...

2016. gada 24. maijs plkst. 16:34

AS Latvijas balzams akcionāru sapulcē nolemts pērnā gada peļņu atstāt nesadalītu, liecina...

2016. gada 24. maijs plkst. 11:42

SIA Maiznīca Flora izsludinājusi konkursu iepakošanas iekārtas iegādei, liecina uzņēmuma...

2016. gada 24. maijs plkst. 9:44

Uzņēmumi jau sākuši pielāgoties jaunajām normām, kas būs obligātas no 2018. gada...

2016. gada 23. maijs plkst. 12:42

Šogad Jāņu sieru ražos pieci industriālie uzņēmumi, savukārt piensaimnieku kooperatīvs...

2016. gada 23. maijs plkst. 11:55

Patlaban Rāmkalnu sukāžu ražotnē strādā 60 darbinieku, kas ir divas reizes vairāk...