Jaunākais izdevums

ASV dienvidu štatus nedēļas nogalē piemeklējuši vairāki virpuļviesuļi, kas nopostījuši daudzus mājokļus, ievainojušas vismaz desmit cilvēkus un nodarījušas bojājumus Dienvidu Misisipi universitātei.

Misisipi štatā novēroti trīs, bet kaimiņos esošajā Alabamas štatā – septiņi virpuļviesuļi, vēsta Reuters. Dabas parādības skartajās vietās mājām norauti jumti, bet Hatiesburgā bojājumi nodarīti vidusskolu ēkām un Dienvidu Misisipi universitātei. Vietējās varasiestādes norāda, ka virpuļviesuļi bijuši negaidīti spēcīgi un atstājuši plašus postījumus.

Virpuļviesuļu laikā ievainojumus guvuši vairāki desmiti cilvēku, tomēr neviens no tiem nav bijis dzīvībai bīstams, un ievainotie pēc palīdzības saņemšanas, varējuši doties mājup.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Virpuļviesulis, kas nedēļas sākumā izpostīja ASV pilsētas Oklahomsitijas priekšpilsētas, radījis zaudējumus divu miljardu dolāru apmērā, liecina provizoriskās aplēses.

Kopumā dabas katastrofā iznīcināti un bojāti 13 tūkstoši ēku, bez pajumtes atstājot tūkstošiem cilvēku. Virpuļviesulis laupījis 24 dzīvības, bet ievainojumus guvuši 237 cilvēki. Sākotnēji tika ziņots, ka tornado laikā bojā gājis 91 cilvēks, tomēr vēlāk izrādījās, ka šāds skaitlis radies, sajukuma apstākļos neprecīzi saskaitot mirušos.

Viesuļvētras skartajā reģionā uzsākti seku likvidēšanas darbi. Provizoriskās oficiālās aplēses liecina, ka tornado radījis zaudējumus divu miljardu dolāru apmērā, vēsta Washington Post.

Dabas katastrofas skartajā zonā nedēļas nogalē iecerējis ierasties ASV prezidents Baraks Obama. Šobrīd glābēju un vietējo varasiestāžu spēki veltīti tornado seku likvidēšanai un postījumu novākšanai. Pirmās trīsdesmit dienas seku likvidēšanas darbi 85% apmērā tiks apmaksāti no ASV federālajiem līdzekļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

ASV tornado dzīvību zaudējuši 17 cilvēki

LETA--AFP, 28.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgajos tornado, kas traukušies pāri ASV dienvidu un vidienes apvidiem, svētdien un naktī uz pirmdienu dzīvību zaudējuši vismaz 17 cilvēki, pirmdien paziņojušas Ārkanzasas un Oklahomas štatu ārkārtas dienestu amatpersonas.

Ārkanzasā svētdien dzīvību zaudējuši 15 cilvēki, bet Oklahomā ir vismaz divi tornado upuri, apliecināja amatpersonas.

Dabas stihijā daudzām ēkām nodarīti postījumi, vairākas sagrautas. Ar saknēm izrauti koki un apgāztas automašīnas.

«Pašreiz valda haoss,» telekanālam CNN svētdien norādīja Ārkanzasas štata pilsētas Vilonijas mērs Džeimss Faierstouns.

4000 iedzīvotāju lielās pilsētiņas centrs ir pilnībā nopostīts, daļēji veselas palikušas vairs tikai dažas ēkas. Gāzes caurules un elektrolīnijas ir pārrautas, norādīja Faierstouns.

Tornado plosījās reģionā svētdien un naktī uz pirmdienu, tomēr sinoptiķi prognozē, ka nopietni tornado draudi saglabāsies arī turpmākās dienas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tornado un vētrās sešos ASV štatos kopš svētdienas gājuši bojā vismaz 35 cilvēki, otrdien ziņoja Savienoto Valstu mediji.

Ārkanzasas, Aiovas un Oklahomas štatos svētdien vētras un tornado laupīja dzīvību 18 cilvēkiem, savukārt pirmdien Misisipi, Alabamas un Tenesī štatos gāja bojā vismaz 17 cilvēki.

Tikmēr Nacionālais Meteoroloģijas dienests prognozē, ka laikapstākļi tik drīz neuzlabosies, un vētras var skart aptuveni 70 miljonus cilvēku.

Meteorologi prognozē pērkona negaisus Misisipi austrumos un dienvidos, Alabamas rietumos un Luiziānas austrumos, kā arī paredz vairākus spēcīgus tornado.

Daudzviet sagrautas ēkas, ar saknēm izrauti koki, apgāztas automašīnas un pārrautas elektrolīnijas, atstājot tūkstošiem cilvēku bez elektrības.

Ārkanzasas štatā palīgā vietējām varasiestādēm devušies Nacionālās gvardes karavīri. Štata pilsētu Viloniju, kas ir mājvieta aptuveni 4000 cilvēku, tornado nolīdzinājuši līdz ar zemi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz 91 cilvēks, ieskaitot 20 bērnus, gājis bojā virpuļviesuļa laikā Oklahomsitijas priekšpilsētās. Ievainojumus guvuši vismaz 176 cilvēki, vēsta BBC.

Lielākie postījumi izraisīti pilsētas Moreces (Moorec) priekšpilsētā, kur viesulis, kura vēja brāzmas sasniedza pat 320 km/h, bet platums bijis trīs kilometru apmērā, plosījies 45 minūtes. ASV prezidents Baraks Obama virpuļviesuļa skarto reģionu pasludinājis par katastrofas zonu.

Dabas katastrofa iznīcinājusi mājas, veikalus, slimnīcu un vietējo pamatskolu, kur zem drupām varētu būt palikuši cilvēki. Varasiestādes uzsākušas apjomīgu meklēšanas un glābšanas operāciju.

Sarauto elektrības līniju un gāzes vadu dēļ reģionā pastāv arī ugunsgrēku draudi. Savukārt glābēju darbu apgrūtina pēc lietus dubļos pārvērtusies zeme.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Alabamas štatu Amerikas Savienotajās Valstīs pamatīgi plosījis virpuļviesulis, laupot dzīvības vismaz 22 cilvēkiem, vēsta ārvalstu mediji.

Dabas katastrofā dažādas traumas guvuši vairāk nekā 50 cilvēki, joprojām arī turpinās cietušo meklēšana un ir bažas, ka bojā gājušo skaits varētu pieaugt.

Tornado dēļ bez elektroenerģijas palikušas vairāk nekā 17 000 mājsaimniecību Alabamā un aptuveni tikpat daudz arī blakus esošajā Džordžijas štatā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Papildināta - FOTO: Tornado Kubas galvaspilsētā gājuši bojā trīs cilvēki un 172 ievainoti

LETA, 28.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kubas galvaspilsētā Havanā svētdienas vakarā plosījies tornado, laupot dzīvību vismaz trim cilvēkiem un 172 ievainojot, paziņojis Kubas prezidents Migels Diass-Kanels.

Tornado vislielākos postījumus nodarījis Havanas austrumos, kur sagāzti elektrības stabi un nolauzti koki un ielas ir pilnas viesuļvētras sanestajām drazām.

Kubas oficiālajā laikrakstā «Granma» publicētajās fotogrāfijās redzamas pārplūdušas ielas, bet sociālajos medijos cilvēki publicējuši attēlus ar apgāztām automašīnām un autobusiem un ziņo, ka daudzviet pilsētā traucēta elektroapgāde.

Spēcīgais vējš izsita stiklus septiņu stāvu ēkai, kurā atrodas slimnīca. Visi pacienti - grūtnieces un jaunās māmiņas - tika evakuētas. Tornado arī norāva betona jumtu kādai dzīvojamajai mājai.

Diass-Kanels tviterī ziņoja, ka uz cietušajiem rajoniem nosūtītas glābēju komandas, kas jau ķērušās pie darba.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

ASV dienvidos priekšpilsētu mājas nobrucina tornado; ir bojāgājušie

Gunta Kursiša, 28.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vismaz deviņi cilvēki gājuši bojā spēcīgos tornado, kas plosījās ASV centrālajā un dienvidu daļā, vēsta BBC.

Astoņi cilvēki gājuši bijā Arkanzasas štata priekšpilsētu rajonos, bet vēl viens cilvēks miris Oklahomas štata ziemeļaustrumos, kur, tāpat kā Arkanzasas štatā, arī tika izpostītas daudzas ēkas.

Tornado plosījās arī Nebraskas, Kanzasas, Aijovas un Misūri štatā.

Oklahomas štata pilsētiņā Kvapavā (Quapaw), kurā dzīvo aptuveni 900 cilvēku, tornado smagi postījumi radīti aptuveni pusei ēku, pauda atbildīgās amatpersonas. Kvapavā ievainojumus guvuši vismaz seši cilvēki.

Komentāri

Pievienot komentāru
DB Viedoklis

DB viedoklis: Pie kaimiņiem laipnība naudu nemaksā

Raivis Bahšteins, DB galvenās redaktores vietnieks, 23.09.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmēji gatavi izkliegt uzņēmējdarbības vides problēmas kameru priekšā, bet valsts aparāta skrūvītēm arvien tīk būt labi ieeļļotām

Kamēr valsts vadītāji velta enerģiju dažādiem augstiem jautājumiem, piemēram, plaši diskutējot par sejas aizsegu aizliegšanu, tiek kārtējo reizi aizmirsts par tādām piezemētām lietām kā politiskā higiēna un elementāri kārtības noteikumi pašā valsts aparātā. Tā problēmas izgaismojusi Rīgā un Tallinā darbojošos sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumu saimniece Linda Liepiņa. Uzņēmējas izteiktās frāzes Latvijas Televīzijā ir kā virpuļviesulis, kas uzsūcis daudzu uzņēmēju varbūt skaļi nepateikto. Uzņēmēja vispirms asi pātago nodokļu administrācijas darba stilu un ar tādu pašu jaudu triec smagu un labi nogatavojušos tomātu ierēdniecības vaibstos. Pēc Liepiņas domām, Latvijā ierēdņi un iestādes nevis veicina ekonomisko attīstību, bet biznesu ar savu darbu kavē. Atbildīgie par to gan nesēž šauros ierēdņu kabinetos, bet pa vītņu kāpnēm uzkāpj līdz augstākajām politiskajām virsotnēm. Nieks, ka valdības mainās, nieks, ka Saeimai jauns sasaukums. Būsim godīgi, varas kliķes zupa parasti ir tā pati vecā, jaunas garšvielas tajā ir retums, kas ātri vien izšķīst kopējā buķetē, kur sāji jūtams vien kādu noteiktu interešu salkanums. Visi tie daudzie valsts mašinērijas darbinieki, kas nav pelnījuši nevienu no šiem vārdiem, nereti dzīvo mokās, aiziet no valsts pārvaldes vai arī pārvēršas radījumos, kas nevis domā, bet ar klapēm uz acīm dara pakaļ normatīvajiem aktiem, sliktiem priekšniekiem, korumpētiem ielikteņiem, no zemes atrāvušamies politiķiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vācija ir gatava pievienoties starptautiskajai koalīcijai, kas veic uzlidojumus teroristiskā grupējuma Islāma valsts pozīcijām Sīrijā, pēc kancleres Angelas Merkeles tikšanās ar ietekmīgākajiem kabineta ministriem aģentūrai DPA pavēstījuši avoti valdībā.

Vācija pievienosies starptautiskajai koalīcijai ar iznīcinātājiem Tornado, ziņo avoti.

Ministru tikšanās tika noorganizēta pēc tam, kad Merkele sarunās ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu piekrita sniegt militāru palīdzību starptautiskajā cīņā pret Islāma valsti, kas uzņēmusies atbildību par teroraktiem Parīzē.

Mediju vēstītais liecina, ka Parīze vēlējusies, lai Tornado ar izlūkošanu atbalsta Francijas militāro misiju pret džihādistiem.

Merkeles sasauktajā ministru sanāksmē piedalījās arī ārlietu ministrs Franks Valters Šteinmeiers un aizsardzības ministre Urzula fon der Leiena, un tajā tika izvērtēts, kādus militāros soļus Vācijai vajadzētu spert, lai palīdzētu starptautiskajai koalīcijai cīņai pret Islāma valsti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Šodien laikrakstā

Ar aubēm rotājas arī tīņi un sirmgalvji

Anda Asare, 17.07.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aube ir aksesuārs, kas der gan ziemai, gan vasarai – mainot audumus un krāsas, mainās funkcionalitāte un izskats.

Aube ir galvassega, kas apvieno kapuci un šalli, bet tas nenozīmē, ka tā nēsājama tikai aukstā laikā. Aksesuāra autores Ieva Krese un Sabīne Eigmina, izmantojot dažādus materiālus, piedāvā tās katrai sezonai. «Pavasaris un rudens ir aktuālākā sezona. Ziemā izmantojam vilnu, siltākus materiālus, bet vasarā plānus un gaišus, vēja un lietus necaurlaidīgus audumus. Strādājam, lai pagarinātu aubes valkāšanas sezonu. Ir arī aubes festivāliem un pat kāzām – no tilla, gaisīgas, atšķirīgas,» saka Ieva.

Ievai un Sabīnei jau ilgu laiku ir bijusi doma un degsme radīt dizaina produktu, taču neatbildēts bija jautājums – ko gan? Viņas negribēja radīt tikai tāpēc, ka tā vēlas, viņām bija patiesa vēlēšanās atrast reālu dizaina «caurumu». Bija dzirdēts, ka paziņas sūdzas par cepurēm, kas izjauc frizūru, un iedomājās par to funkcionālu risinājumu – kaut kas, kas nav cepure, tādējādi nonākot pie senlatviešu aubes mūsdienīgas māsas. Tapa aksesuārs, kas ir ne vien dizaina ziņā pievilcīgs, bet arī funkcionāls un praktiski noderīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Tornado brāzies pāri Eiropā lielākajai tērauda rūpnīcai

Lelde Petrāne, 29.11.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Spēcīgs tornado brāzies pāri jau tā grūtībās nonākušajai Ilvas tērauda rūpnīcai Itālijas dienvidos, ziņo euronews.com.

Viens darbinieks ir pazudis. Viņš strādājis celtnī, kas ienests jūrā. Nirēji uzsākuši pazudušā cilvēka meklējumus.

Apmēram 20 cilvēki ir ievainoti.

Bojājumi rūpnīcai, kas ir lielākā tērauda ražotne Eiropā, esot plaši, un tie seko ar piesārņojumu un korupciju saistītam skandālam šajā vietā.

Tiek ziņots, ka vētra skārusi arī tuvējo skolu, un seši bērni ir guvuši ievainojumus. Ekstremāli laika apstākļi novērojami arī citās vietās valstī. Kā rakstīts, applūdusi arī Venēcija.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Līvu akvaparks testa režīmā izmēģinās atvērt arī parka iekštelpu daļu

LETA, 08.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Atpūtas komplekss "Līvu akvaparks" nākamajā nedēļā 12.jūlijā un 13.jūlijā testa režīmā izmēģinās atvērt arī parka iekštelpu daļu, aģentūrai LETA atklāja "Līvu akvaparka" pārstāvji.

Šajās dienās iekštelpas tiks atvērtas tikai personām ar sadarbspējīgiem Covid-19 sertifikātiem. Testa režīmā divas dienas paredzēts strādāt, lai novērotu klientu atsaucību iekštelpu pakalpojumiem un pēcāk spriestu par turpmāku plānu darbības turpināšanai.

"Valdība ar ierobežojošiem noteikumiem liedzot akvaparka iekštelpu atrakciju apmeklējumu, tajā skaitā Eiropas lielāko atrakciju "Tornado", tāpat "Pirātu kuģi", principā tos "pasludinājusi par valsts noslēpumu", kuram atbilstoši jaunākajiem noteikumiem, Covid sertifikāts ir tāda kā īpaša valdības atļauja valsts noslēpuma pieejai," pauda "Līvu akvaparka" izpilddirektore Velta Lasmane, kura norādīja, ka, tikai raugoties šādā manierē, akvaparks ir spējīgs saglabāt cieņu savu apmeklētāju acīs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvia Tours: cilvēki uz Ēģipti šogad dodas mazāk

Gunta Kursiša, 05.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki Ēģiptē nerimst iesaistīties protestos, kas nereti izvēršas sadursmēs starp policiju un civiliedzīvotājiem. Ziņas par nemieriem Ēģiptē, kas ir populārs tūrisma galamērķis, ir ietekmējušas Latvijas ceļotāju izvēli, kas šogad piesardzīgāk izvēlas atpūtu šajā arābu valstī, noskaidroja Db.lv.

Tā, piemēram, šā gada oktobrī, salīdzinot ar pērnā gada oktobri, šī brīža nestabilā situācija Ēģiptē ir samazinājusi pieprasījumu pēc ceļojumiem uz šo galamērķi, Db.lv stāstīja tūrisma aģentūras Latvia Tours direktore Ieva Keiša. Pašlaik ceļotāji no Latvijas drošības jautājumus neuztver saasināti, tomēr saistībā ar valstī notiekošajiem nemieriem tika gaidīts, ka tiks ievērojami samazinātas ceļojumu cenas uz šiem galamērķiem. Tā kā cenas nav samazinātas tik lielā apmērā, atpūsties gribētāji Ēģiptes vietā izvēlas kādu citu alternatīvu, norāda I. Keiša.

Savukārt cits tūrisma nozares uzņēmums – Novatours – patlaban cer palielināt tūrismu pieplūdumu uz Ēģipti, reklamējot «Ēģiptes cenu tornado».

Komentāri

Pievienot komentāru
Kas tev jāzina

Kas Tev jāzina 28. aprīlī (atjaunota plkst. 18:06)

Dienas Bizness, 28.04.2014

Latvijā.

Atklāta pirmā stāvvieta motocikliem pie tirdzniecības centra

2014. gada motosezonas atklāšanas svētku ietvaros pie t/c Mols atklāta speciālā stāvvieta motocikliem. Lai arī Latvijā ir ap 10 000 aktīvo motobraucēju, īpašas stāvvietas motocikliem ir retums. Lasīt tālāk...

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

VID investēs miljonus informācijas sistēmās. Strādājošo darba samaksa 10 gadu laikā augusi par 57%; pensijas – par 68%. Swedbank Latvija pirmajā ceturksnī nopelnījusi 32 miljonus eiro. Krievijas ietekmīgākās personas var sagaidīt jaunas sankcijas. ASV dienvidos priekšpilsētu mājas nobrucina tornado.

Šīs un citas šodien aktuālākās un svarīgākās ziņas skatiet galerijā augstāk!

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Kriptoindustrija un naudas atmazgāšanas novēršanas tehnoloģijas

Polina Brotjē, Binance pārstāve Latvijā, 30.06.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no visplašāk sastopamajiem pārpratumiem, runājot par kriptovalūtām, ir maldīgais uzskats, ka tās tiek plaši izmantotas dažādām noziedzīgām darbībām un naudas atmazgāšanai. Cilvēki, kas saprot blokķēdes un kriptovalūtu tehnoloģijas, zina, ka kripto ir neērts un ļoti nepiemērots līdzeklis naudas atmazgāšanai.

Pirmkārt, Zini savu klientu jeb KYC procedūras kripto nozarē ir tik stingras, ka krāpniekiem daudz vienkāršāk varētu būt izmantot viltotus identifikācijas dokumentus bankas konta atvēršanai.

Otrkārt, nav iespējams pārvietot lielus kriptovalūtu apjomus, lai to nepamanītu. Treškārt, kriptovalūtu darījumi ir pilnībā izsekojami. Pat lielākā daļa tā saukto “privātuma monētu” ir daudz pārskatāmākas un vieglāk izsekojamas nekā tradicionālā nauda.

Patieso situāciju vislabāk raksturo reālie fakti un skaitļi. 2021. gadā no visiem kriptovalūtu darījumiem tikai 0,15 % bija iespējams sasaistīt ar kāda veida nelikumīgām darbībām1. Tajā pašā laikā 2 %–5 % skaidras naudas darījumiem jeb līdz pat 2 triljoniem tradicionālās fiat, izteikti ASV dolāros, bija saistāmi ar nelikumīgām darbībām2.Izsekot skaidras naudas darījumus ir praktiski neiespējami. Savukārt blokķēdes tehnoloģija praksē ir sevi pierādījusi kā viens no efektīvākajiem tiesībaizsardzības iestāžu instrumentiem finanšu plūsmas pārvaldībai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tūrisma aģentūra: šosezon vispieprasītākie ir ceļojumi uz Kanāriju salām un Ēģipti

Gunta Kursiša, 10.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašreiz no tiešajiem čarterreisiem lielākais pieprasījums ir pēc atpūtas Kanāriju salās – Tenerifē, populāri ir arī braucieni uz Ēģiptes kūrortiem Šarmelšeihu un Hurgadu, novērojuši tūrisma aģentūras Carlson Wagonlit Travel (CWT) pārstāvji.

Tāpat šosezon populāri arī ceļojumi uz Taizemi un Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Sākoties slēpošanas sezonai, CWT Latvia eksperti atzīmē, ka iepriekšpārdošanā šogad populārākie maršruti bijuši Itālija - Livinjo un Val di Fassa slēpošanas kūrorti.

Db.lv jau ziņoja, ka Latvia Tours direktore Ieva Keiša stāstīja - tā kā šogad cilvēki Ēģiptē nerismt iesaistīties nemieros, ceļotāji no Latvijas tomēr retāk izvēlas šo ceļojumu galamērķi, ja vien tas netiek piedāvāts par ievērojami zemāku cenu nekā parasti. Savukārt cits tūrisma nozares uzņēmums – Novatours – decembra sākumā cerējis palielināt tūrismu pieplūdumu uz Ēģipti, reklamējot «Ēģiptes cenu tornado».

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Sports Latvijā joprojām nav kļuvis par pamatvajadzību

Anda Asere, 08.01.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā sports joprojām nav pamatvajadzību sarakstā, tomēr cilvēki fiziskajām aktivitātēm pievēršas vairāk

Tas izriet no speciālistu aptaujas. «Pieprasījums pēc pakalpojumiem ir 2012. gadā nedaudz pieaudzis un tas vieš cerību, ka laika gaitā spēsim panākt arī citas valstis, kur procentuāli ir daudz vairāk iedzīvotāju, kuri ikdienā regulāri sporto. Ļoti gribētos, lai Latvijas iedzīvotāji būtu aktīvāki. Iespējams, mums vairāk jāpievērš uzmanība sabiedrības informēšanai par regulāru sporta aktivitāšu pozitīvo ietekmi ne tikai uz pašsajūtu, veselību un izskatu, bet arī finansiāli – vēlāk samazinot nepieciešamību pēc zālēm. Nav nepieciešami vairs piemēri un salīdzinājumi starp cilvēkiem, kuri sporto visu mūžu un kā tagad jūtas, un starp tiem, kuri neko nedara lietas labā,» norāda Ēriks Nadziņš, City Fitness valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tirdzniecība un pakalpojumi

Rullējoties kļūst tievāks

Linda Zalāne, 10.11.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdzās dažādiem sporta klubiem savu vietu iekaro Figura Line studijas, kurā skaistas ķermeņa aprises cenšas iegūt daiļā dzimuma pārstāves.

Pirmā Figura Line Rīgā atvērta pirms četriem gadiem, un tagad tai piepulcējušās vēl 35 studijas visā Latvijā. No tām Rīgā atrodas aptuveni trešdaļa, pārējās – lielākās un mazākās Latvijas pilsētās. Studijas ir aprīkotas ar Latvijā ražotiem limfas stimulācijas aparātiem. «Paši ražojam šīs ierīces. Procedūra sevī apvieno limfātiskās sistēmas stimulāciju, masāžu, kas palīdz tievēt. No vienas puses, tā savā ziņā ir pasīvā sportošana, bet, no otras puses, cilvēkam nodarbībā ir nepieciešams līdzdarboties. Efekts netiek panākts, vienkārši guļot. Patlaban, balstoties uz speciālistu ieteikumiem, izstrādājam vēl vienu – uzlabotu ierīci,» stāsta SIA Figura Line vadītāja Laura Dekšenieks.

Komentāri

Pievienot komentāru