Eiropas Komisijas (EK) likusi Lielbritānijai atteikties no tehnikas, kura tiek izmantota liellopu gaļas apstrādes procesā, kas valstī varētu palielināt hamburgeru cenas, vēsta britu plašsaziņas līdzekļi.
Komisijai nav paticis veids, kā daļa britu gaļas pārstrādes uzņēmumu, izmantojot zema spiediena iekārtas, iegūst pie kauliem palikušos gaļas atlikumus, no tiem izņemot cīpslas un stiegras. Šāda gaļa bieži tiek izmantota burgeros.
Lielbritānijas Pārtikas standartu aģentūra (FSA) uzsver, ka šādā veidā apstrādāta gaļa neapdraud cilvēku veselību. Gaļas nekaitību atzinusi arī Eiropas Komisija, taču, neskatoties uz to, Komisija uzsver, ka metode ir pretrunā Eiropas Savienības (ES) vienotā tirgus noteikumiem.
Saskaņā ar Komisijas lēmumu Apvienotajai Karalistei jāpārtrauc šāda veida gaļas apstrāde, pretējā gadījumā Lielbritānijai varētu tikt aizliegts gaļas eksports uz ES valstīm, kas spēcīgi iedragātu britu ekonomiku.
Komisija gan nav aizliegusi izmantot minēto metodi cūkgaļas apstrādei, taču tāda veida gaļa turpmāk būs jāmarķē kā «mehāniski atdalīta gaļa». Britu FSA norāda, ka metodi izmantojot «ļoti maza» Lielbritānijas gaļas pārstrādes nozares uzņēmumu daļa.
Briti uzsver, ka atteikšanās no šādas metodes, kā arī nepieciešamība pēc marķējuma, samazinās gaļas izmantošanas iespējas un vērtību, bet uzņēmumiem radīs jaunas izmaksas, kas būs nepieciešamas, lai segtu gaļas iznīcināšanu. Kopumā nozare varētu zaudēt ap 200 miljoniem britu mārciņu (aptuveni 166 miljoni latu), vēsta The Telegraph.