Forevers: Vārītās desas ir padomju mantojums 

Latvijā samazinās desu patēriņš, bet pieaug pieprasījums pēc gaļas pusfabrikātiem, intervijā aģentūrai LETA pastāstīja gaļas pārstrādes uzņēmuma Forevers valdes priekšsēdētājs Andrejs Ždans.

LETA, 2017. gada 29. jūnijs plkst. 9:07

Foto: Evija Trifanova/ LETA

Viņš atzina, ka pamazām mainās Latvijas pircēju gaume attiecībā uz gaļas produkciju. Cilvēki mazāk patērē desas, kas saistīts veselīga dzīvesveida paradumiem un alternatīvu produktu izvēli. «Pirmkārt, desas, it īpaši vārītās desas, savā ziņā ir padomju mantojums. Padomju laikos veikalā varēja dabūt liellopu gaļu, cūkgaļu un desas. Tagad gluži vienkārši ir daudz plašāka pārtikas produktu izvēle. Otrkārt, ir tendence ievērot veselīgāku dzīvesveidu,» skaidroja Forevers valdes priekšsēdētājs.

Vienlaikus viņš piebilda, ka aug pieprasījums pēc visa veida gaļas izstrādājumiem, piemēram, kupātiem, maltās gaļas un citiem pusfabrikātiem, kuri pircējam pašam ir līdz galam jāsagatavo. «Cilvēki cenšas ekonomēt laiku un izvēlas produktus, kuri jau ir daļēji sagatavoti, bet gatavošanu tomēr grib pabeigt paši,» viņš atzīmēja.

Ždans teica, ka būtiskas gaļas patēriņa izmaiņas turpmākajos gados Latvijā nav paredzamas. «Mūsu klimatiskajos apstākļos gaļa ir un būs galvenais dzīvnieku olbaltumvielu avots pārtikā. Zivis maksā salīdzinoši dārgi, tādēļ es nedomāju, ka būtiski mainīsies gaļas patēriņš,» sacīja kompānijas vadītājs. Vienlaikus viņš pieļāva, ka varētu augt gaļas produkcijas patēriņš uz vienu cilvēku, savukārt tās kopējais patēriņš nemainīsies vai pat samazināsies saistībā ar sarūkošo cilvēku skaitu Latvijā.

Forevers reģistrēts Rīgā 1996.gadā un tā pamatkapitāls ir 1,306 miljoni eiro. Uzņēmumam ir ražotne Rīgā, kā arī filiāles Jēkabpilī un Saldū. Ražošanas jaudas ir vairāk nekā 30 000 kilogramu produkcijas dienā. Forevers ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. Forevers tirdzniecības tīklā ir 81 veikals visā Latvijā. Forevera vienīgais īpašnieks ar 100% kapitāldaļu ir Ždans.

Dalies ar šo rakstu!
Nepalaid garām

«Mēs pārejam uz iknedēļas drukātā izdevuma formātu. Izmaiņas Dienas Biznesā ir vajadzīgas....

Par spīti lietotāju skaita sarukumam, sociālais tīkls draugiem.lv vēl joprojām ir pelņu...

Sekojot pieprasījumam, zivju pārstrādātāji maina paradumus un pielāgojas klientu prasībām, kas...

Pirms vairākiem gadiem raidījumu vadītājs un dabas pētnieks Māris Olte par 6000...

Lai arī esmu projām no lielā sporta, joprojām esmu tajā iekšā, tikai...

Šajā piektdienā biznesa portāls Db.lv saviem lasītājiem piedāvā iespēju ielūkoties Lietuvas...

No šīs sadaļas
2017. gada 28. jūnijs plkst. 15:56

Latvijas valdībai jāpieņem lēmums vērsties pret Norvēģijas Karalisti Starptautiskajā tiesā...

2017. gada 28. jūnijs plkst. 7:51

Restorānu Vincents no 1.jūlija turpmāk vadīs vīnzinis Raimonds Tomsons, informēja līdzšinējais...

2017. gada 27. jūnijs plkst. 10:05

SIA StarfishSeafood Ādažos jauno zivju cehu pilnībā plāno pabeigt nākamā gada pavasarī...

2017. gada 27. jūnijs plkst. 8:12

Pēdējo gadu norises piena nozarē un lielākajos Latvijas piena pārstrādes uzņēmumos, kā...

2017. gada 26. jūnijs plkst. 17:50

Piena pārstrādes uzņēmums Food Union šogad attīstībā plāno ieguldīt vismaz divus miljonus...

2017. gada 22. jūnijs plkst. 14:05

Cannelle Bakery ceptie Ņujorkas bāgeļi ir iekarojuši pasaulē pazīstamā izgudrotāja Alana Amrona...

2017. gada 22. jūnijs plkst. 7:21

Ražotāji vēlētos, lai ar laiku bezalkoholiskais alus būtu brīvprātīga izvēle, kam cilvēki...

2017. gada 20. jūnijs plkst. 8:00

Šobrīd piena pārstrādes uzņēmums Latvijas Piens ir drošās rokās, intervijā DB atzīst...

2017. gada 20. jūnijs plkst. 7:27

Šā gada rudenī Jelgavā darbu sāks šokolādes rūpnīca SIA Chocolette Confectionary, kas...

2017. gada 19. jūnijs plkst. 17:25

Igaunijas parlaments (Rīgikogu) pirmdien pieņēmis likumu, kas paredz aplikt ar nodokli saldinātos...