Jaunākais izdevums

Akcentējot japāņu tradīciju būvēt no koka, Tokijā top olimpisko spēļu sportistu ciemats un nule kā medijiem prezentēta viena no tā galvenajām ēkām - Village Plaza.

Village Plaza piedāvās plašu pakalpojumu klāstu sportistiem, komandu amatpersonām, viesiem un plašsaziņas līdzekļiem olimpisko un paralimpisko spēļu laikā.

Ciemats atrodas Tokijas Harumi krastmalas rajonā, un tajā būs viss, sākot no kafejnīcas un bankas, līdz medicīnas centram un frizētavai.

Saskaņā ar Spēļu organizēšanas komitejas teikto, vienstāva koka konstrukcijai Village Plaza aptuveni 5300 kvadrātmetru platībā izmantoti apmēram 40 000 lapegles, ciedra un cipreses koku, ko ziedojušas 63 Japānas pašvaldības. Katrs kokmateriāls apzīmēts ar tās pašvaldības nosaukumu, kura tos ziedojusi. Materiālu izmaksas tiek lēstas aptuveni 20 miljonu eiro apmērā.

Pēc spēlēm ēku plānots izjaukt, kokmateriālus atdodot ziedotājiem, kuri tos pārstrādās vai izmantos atkārtoti. Apdares darbi objektā turpināsies līdz aprīlim.

Kopumā sportistu ciemata platība ir aptuveni 44 hektāri, un pagājušā gada beigās tika pabeigta 21 ēku mājokļu kompleksa celtniecība, kas, galvenokārt, paredzēta sportistiem. Pašlaik notiek celtniecība objektā ar fitnesa centru un klīniku, kā arī galveno ēdamzāli.

Sportistiem ciemats tiks atvērts 14. jūlijā, 10 dienas pirms Olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijas.

2020. gada vasaras olimpiskās spēles jeb XXXII olimpiskās spēles notiks Japānas pilsētā Tokijā no 2020. gada 24. jūlija līdz 9. augustam, bet atsevišķi notikumi jau norisināsies no 22. jūlija.

Šīs būs otrās vasaras olimpiskās spēles, kas tiks rīkotas Tokijā, pirmās spēles tika rīkotas 1964. gadā. Tādējādi Tokija kļūst par pirmo Āzijas pilsētu, kas būs divas reizes organizējusi vasaras olimpiskās spēles.

Tāpat šīs būs ceturtās olimpiskās spēles, kas tiks rīkotas Japānā. Šī būs trešā Āzijas pilsēta pēc Pekinas un Phjončhanas, kas 21. gadsimtā būs organizējusi olimpiskās spēles.

Db.lv jau ziņoja, ka Tokijas olimpisko spēļu rīkošanas kopējās izmaksas varētu sasniegt 12,6 miljardus ASV dolāru jeb aptuveni 11,3 miljardu eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Koronavīrusa straujās izplatības dēļ atcelti jau vairāki starptautiski pasākumi. Šo sarakstu grasās papildināt arī 2020. gada Tokijas olimpiskās spēles, informējusi Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK).

Kā ziņo "Associated Press", bijušais čempions peldēšanā un SOK pārstāvis Diks Paunds izteicies, ka Olimpiādi nevar pārcelt uz vēlāku laiku vai citu vietu, tāpēc, pieaugot vīrusa izplatībai, ir liela iespēja, ka olimpiskās spēles tiks atceltas.

SOK gaidīs Apvienoto Nāciju Organizācijas Pasaules veselības organizācijas spriedumu, tāpēc sportisti aicināti tikmēr turpināt treniņus. Gala lēmums par spēļu likteni varētu būt zināms maijā, vēsta ārvalstu mediji.

Jau vēstīts, ka Tokijas olimpiskās spēles plānotas no 24.jūlija līdz 9.augustam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tokijas gubernatore Juriko Koike paziņojusi, ka atcelti plāni organizēt sešās vietās olimpisko spēļu publisku masveida skatīšanos.

"Šie ir nepieciešamie pasākumi, lai nodrošinātu Tokijas olimpisko un paralimpisko spēļu panākumus," pēc tikšanās ar Japānas premjeru Jošihidi Sugu reportieriem pavēstīja Koike.

Spēļu straumēšanai bija izraudzīti tostarp divi parki un universitāte. Koike paziņoja, ka tā vietā tagad tur būs vakcinācijas centri.

Tokijas olimpiskās spēles, kas koronavīrusa pandēmijas dēļ tika pārceltas par gadu, norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam. Savukārt paralimpiskās spēles šovasar iecerētas no 24.augusta līdz 5.septembrim.

Pašlaik nav pazīmju, ka spēles varētu tikt atceltas pēdējā minūtē, taču aptaujas liecina, ka daudzi japāņi vēlētos spēļu pārcelšanu uz vēlāku laiku.

Komentāri

Pievienot komentāru