Citas ziņas

Gada liepājnieka titulam virza Liepājas metalurga pārstāvi

Vēsma Lēvalde, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Liepājas pašvaldības apbalvojumu konsultatīvā padome Gada liepājnieka titulam nolēmusi virzīt a/s Liepājas metalurgs galveno inženieri Egilu Kupši ar elektrotēraudkausēšanas ceha rekonstrukcijas komandu.

Lēmums pieņemts par spīti negatīvās informācijas plūsmai, kas pēdējā pusgada laikā izskanējusi saistībā ar a/s Liepājas metalurgs, uzsverot rekonstrukcijā ieguldīto darbu un smagos apstākļus, kādos nācās strādāt a/s Liepājas metalurgs darbiniekiem.

Kopumā Gada un Goda liepājnieka titulam šogad saņemti 289 pieteikumi - 20 Goda liepājnieka titulam un 57 - Gada liepājnieka titulam. Apbalvojumu konsultatīvā padome izvērtēja liepājnieku ieteikumus, izraugoties Gada liepājnieku TOP 15 un Goda liepājnieka titula ieguvēju. No 26. februāra vienu nedēļu visiem būs iespēja ar savu balsojumu internetā noteikt populārāko no 15 Gada liepājniekiem. Goda liepājnieka titulam izvirzīts ilggadējais Liepājas tenisa sporta skolas treneris Edgars Ernestsons, savukārt gada liepājnieku TOP 15 dominē pilsētas sportisti un radošo profesiju pārstāvji, kā arī sabiedrisko organizāciju vadītāji. Visi 15 Gada liepājnieki un Goda liepājnieks tiks sveikti 18. martā, Liepājas 388. dzimšanas dienas svētkos, īpaši sveicot populārākā Gada liepājnieka titula ieguvēju. Goda liepājnieka titulu piešķir vienu reizi, Gada liepājnieka titulu vienam cilvēkam var piešķirt arī vairākkārt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Liepāja ir gatava kļūt par Eiropas kultūras meku

Salvis Roga, Liepājas valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks, 29.02.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēku plūsma jebkurai pilsētai ir vitāla nepieciešamība, lai veicinātu ekonomikas un konkurētspējas izaugsmi. Liepāja ir valstspilsēta, kuru apmeklē ļoti daudz tūristu. Jaunākie statistikas dati liecina, ka 2023. gadā Liepājas naktsmītnēs apkalpots līdz šim vēsturiski visvairāk tūristu.

Viesu skaits no citām Latvijas pilsētām Liepājā pērn ir pieaudzis par 13,1 %, bet ārvalstu tūristu skaits – par 3,7 %. Tas ir ļoti labs rādītājs, kas apliecina, ka līdzšinējās darbības tūristu piesaistei ir bijušas veiksmīgas. Būdams lepns kā liepājnieks, ikdienā nenogurstoši priecājos par radošās industrijas izaugsmi un kvalitatīvajiem pakalpojumiem, kas Liepājā ir radīti.

Nākamgad Liepāja atzīmēs savu 400. dzimšanas dienu, bet 2027. gadā mēs būsim Eiropa kultūras galvaspilsēta. Esam radījuši visus priekšnosacījumus, lai kļūtu par Latvijas kultūras meku – vietu, kur satiekas Eiropas kultūras dzīves veidotāji un tās baudītāji. Taču gulēt uz lauriem mēs neprotam, jo pilsētas būtība ir mainīties, iet uz priekšu un atrast arvien vairāk iespēju, kas ne vien veicinātu interesi Liepāju apmeklēt, bet arī nodrošinātu ērtu, viegli pieejamu veidu, kā līdz tai tikt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Transports un loģistika

Liepāja bezmaksas transportu piešķīrusi sirmgalvjiem

Gunta Kursiša, 13.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājā no otrdienas, 14. janvāra, bezmaksas abonementa biļetes braukšanai Liepājas pilsētas sabiedriskajā transportā varēs saņemt liepājnieki, kuri vecāki par 80 gadiem.

Saņemot abonementa biļeti, pensionāriem būs jāuzrāda pensionāra apliecība vai personu apliecinošs dokuments (personas apliecība vai pase).

Abonementa biļetes no rītdienas Liepājā deklarētas personas, kuras vecākas par 80 gadiem, varēs saņemt Liepājas pilsētas domes Sociālajā dienestā E.Veidenbauma ielā 3, kā arī SIA Liepājas namu apsaimniekotājs Peldu ielā 5.

No pagājušā gada 1. septembra Liepājas sabiedriskajā transportā bez maksas jau var braukt pirmās klases skolēni un personas, kurām piešķirta nominācija «Goda liepājnieks».

Atvieglojumi braukšanai sabiedriskajā transportā noteikti arī Liepājas pilsētā deklarētiem skolēniem un studentiem, donoriem, Latvijas savienības «Černobiļa» biedriem, skolēniem no daudzbērnu ģimenēm, skolēniem un studentiem no trūcīgām ģimenēm, politiski represētiem nestrādājošiem pensionāriem ar pensiju līdz 355.72 eiro (250,00 Ls) un nestrādājošiem pensionāriem ar pensiju līdz 256.17 eiro (180,00 Ls). Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem I un II grupas invalīdi ir tiesīgi sabiedrisko transportu, tai skaitā Liepājas pilsētas, izmantot bez maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

FOTO, VIDEO: Investējot 10 miljonus eiro, Ventspilī būvēs jaunu baseinu

Monta Glumane, 04.03.2019

Ventspils Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepājnieks.

Foto: Ritvars Skuja,Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspils ūdens piedzīvojumu parkam esošais baseins ir kļuvis par šauru, tāpēc turpmāko divu gadu laikā, investējot vairāk nekā 10 miljonus eiro, plānots uzbūvēt jaunu.

Jaunais baseins, kurā plānoti astoņi 50 metrus gari peldēšanas celiņi, kā arī rehabilitācijas centrs, neliela viesnīca un kafejnīca atradīsies netālu no Ventspils Olimpiskā centra, Sporta un Kuldīgas ielas krustojumā.

Šobrīd ir noslēgts līgums ar projektētājiem, kuriem līdz šā gada beigām ir jāsagatavo būvprojekts. Plānots, ka būvniecības process ilgs divus gadus.

«Jauns baseins mums ir ļoti nepieciešams, jo peldēšana ir ļoti pieprasīta. Baseins paredzēts ar paceļamo grīdu, kas nozīmē, ka būs iespējams variēt dziļumu. Rehabilitācijas centrs būs orientēts arī uz profesionāliem sportistiem un var teikt, ka būs iespējams attīstīt medicīnas tūrismu. Šis projekts nozīmē arī aptuveni 40 līdz 50 jaunas darbavietas, investīcijas un papildus līdzekļus no tūristiem,» stāsta Ventspils Olimpiskā centra valdes priekšsēdētājs Jurģis Liepājnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viesmīlības uzņēmumu grupai Tiamo no šā gada 1. aprīļa pievienojies jauns restorāns MO Liepāja, informē uzņēmumā.

Restorāna turpmākajā darbībā būtiskas izmaiņas nav gaidāmas. To turpinās vadīt pašreizējā vadītāja un šefpavāre Jolanta Bula, kura restorānā darbojas jau no tā atvēršanas pirmās dienas.

Db.lv jau rakstīja, ka 2016. gadā restorānu atvēra liepājnieks Olafs Saulriets un basketbolista Kristapa Porziņģa brālis Mārtiņš Porziņģis, bet 2018. gada aprīlī to iegādājās advokāti Gundega un Ainars Kreiči.

Šobrīd restorāna komanda darbojas pie jaunas ēdienkartes izstrādes, kas maijā tiks prezentēta apmeklētajiem, reizē ar vasaras terases un pop-up bāra «Džina dārzs» atklāšanu.

Tāpat restorāns MO Liepāja drīzumā tiks pievienots Tiamo lojalitātes programmai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Lietuvas uzņēmējs Liepājas muzejā izrāda 19.gs. konjaku kolekciju

Vēsma Lēvalde, 03.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Savu konjaku privātkolekciju festivāla Vēsture bez robežām ietvaros Liepājas muzejā izstādījis Lietuvas uzņēmējs un kolekcionārs Jozs Kabašinskis.

Kolekcijā apskatāmas konjaka pudeles no 19.gadsimta sākuma. Jozs Kabašinskis ir Kauņā dzimis uzņēmējs, pieredzes bagāts finansists un ilggadējs Lietuvas Finanšu ministrijas Ieņēmumu departamenta vadītājs. 1993. gadā nodibinājis biznesa konsultāciju un nekustamā īpašuma uzņēmumu, strādājis par sertificētu auditoru. Konjaku tirdzniecībai pievērsies 2004. gadā.

Konjaku viņš sācis kolekcionēt 1991. gadā. Pametis darbu Finanšu ministrijā un 1992. gadā pievērsies privātajam biznesam.

Kolekcija veido aptuveni 600 konjaka pudeles.

No 3.maija līdz 28. jūlijam Liepājas muzejā norisinās unikālo privātkolekciju festivāls Vēsture bez robežām, kurā ar desmit kolekcijām piedalās kolekcionāri no Latvijas, Lietuvas, Dānijas, Vācijas, Francijas un Krievijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Sofijas laivu dibinātāju Turaidu Šēferu

Lelde Petrāne, 19.06.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Sofijas laivu dibinātājs Turaids Šēfers. «Sofijas laivas ir Šēferu ģimenes uzņēmums, dibināts 2004.gadā Liepājā un kopš tā laika piedāvā cilvēkiem pavadīt saturīgu atpūtu Kurzemes ūdeņos,» norāda Turaids.

- Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Man vienmēr paticis komunicēt ar cilvēkiem, un tūrisma nozare ir tā vieta, kur šo untumu var samērā viegli realizēt. Satiekot cilvēkus, ik reiz gūsti sev jaunas un interesantas atziņas. Tā kā izklaidēt cilvēkus nemaz nav tik vienkāršs arods, ir liels gandarījums, kad iepriecināt citus izdodas. Tam ir atgriezeniskā saite, un tas padara paša dzīvi saistošāku un daudzveidīgāku.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

8. septembrī negaidīti mūžībā aizsaukts viens no Latvijas 1. rokkafejnīcas dibinātājiem un ilggadējā festivāla Baltic Beach Party rīkotājiem, liepājnieks Mareks Mediņš, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Brāļu Mareka un Raivo Mediņu vārds ilgus gadus bija nesaraujami saistīts ar Liepājas mūzikas dzīvi. 2002. gadā viņi abi nodibināja Latvijas 1. rokkafejnīcu, kas Liepājā darbojās līdz pat 2013. gada sākumam un ilgus gadus bija centrālā mūziķu pulcēšanās vieta pilsētā, bet Rīgā tika atvērta 2012. gada sākumā, kur darbojas vēl joprojām. Tāpat Mareks un Raivo Mediņi desmit gadu garumā pulcēja tūkstošus festivālā Baltic Beach Party, vēsta portāls.

8. septembrī 46 gadu vecumā negaidīti mūžībā aizsaukts jaunākais no brāļiem Mareks. Atvadīšanās no M. Mediņa notiks 18. septembrī pulksten 12 Rīgas krematorijā.

LASI VĒL:

Papildināts - Latvijas 1. rokkafejnīcai Liepājā pienācis gals; vaino ekonomisko situāciju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemassvētku sajūtu pilsētvidē palīdz raisīt svētku egles, kā arī dažādas gaismu instalācijas un dekorācijas

Latvijā viens no svētku sajūtu radītājiem ir dizainers un zīmola December Design radītājs Kristaps Štobis, kura gatavotās dekorācijas rotā vairākas Latvijas pilsētas un dažas idejas plānots īstenot arī Eiropā.

Jauns zīmols

Liepājnieks K. Štobis profesionālajā vides dizaina jomā Latvijā darbojas jau vairāk nekā desmit gadus. Kristapa un viņa komandas darbi Latvijā (izkārtnes, stendi un citi) pazīstami ar nosaukumu Dizainers.LV, taču turpmāk Ziemassvētku dekorāciju un instalāciju radīšanas virziens tiks nodalīts, tāpēc izveidots zīmols December Design (šobrīd ir reģistrēts domēns www.december.lv, kas pieder SIA First Service).

Šogad šā zīmola produkti rotā Rīgu, Liepāju, Ogri, Salaspili. Sadarbība ar Liepājas pašvaldību uzņēmumam izveidojusies jau vairākus gadus, bet šogad konkursa kārtībā pirmo reizi iegūta iespēja rotāt galvaspilsētu, kur izvietotas četras uzņēmuma radītas konceptuālas Ziemassvētku egles, kā arī izdekorēta Ogres pilsētas galvenā iela un centrālā egle.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien, 2. augustā, latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis atzīmē savu 22. dzimšanas dienu!

Kristaps 2012. gadā 17 gadu vecumā debitēja Spānijas basketbola līgas kluba Seviljas Cajasol sastāvā. 2015. gadā K. Porziņģi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā kā ceturto izvēlējās Ņujorkas Knicks komanda. Pēc pirmās sezonas viņu iekļāva NBA sezonas debitantu simboliskajā pirmajā izlasē.

Kristaps Porziņģis ir pārstāvējis Latvijas U-14, U-16, U-18 jaunatnes izlasēs. Pašlaik liepājnieks kopā ar Latvijas vīriešu basketbola izlasi gatavojas Eiropas čempionātam.

Fotogalerijā ieskats K. Porziņģa gaitās!

TEV VARĒTU INTERESĒT ARĪ:

FOTO: Kristaps Porziņģis uzspēlē basīti ar Latvijas jaunajiem basketbolistiem

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Pastāvēs, kas pārmainīsies - šis ir par mums un tieši tamdēļ mēs aizveramies, lai atvērtos. Gaidāmajās brīvdienās Last Call jeb plauktu tukšošana,» sociālajā tīklā Facebook informē «WunderBar» un piedāvā atlaides dzērieniem.

Kā biznesa portālam Db.lv pastāstīja WunderBar valdes loceklis Olafs Saulriets, pēc gaidāmās nedēļas nogales bārs paņems pauzi, lai mainītu esošo koncepciju. Jaunumus varot gaidīt šā gada oktobra beigās. To, vai tiks saglabātas esošās telpas Juliannas pagalmā Liepājā, O.Saulriets neatklāj.

«Paņemsim pauzi, lai izlemtu un izvērtētu, kā darboties tālāk,» komentēja O.Saulriets. Viņš norādīja, ka ir vairāki faktori, kāpēc bārs uz laiku tiek slēgts. «Esošais koncepts bija mazliet neveiksmīgs, negāja lāgā. Rudenī un ziemā mums veicās labāk nekā šajā vasarā, iespējams, tāpēc, ka cilvēki ātrāk pārcēlās uz pludmales bāriem. Ir vairāki faktori, kuros nošāvām greizi, iespējams, bija pārāk augstas ambīcijas,» atzīst O.Saulriets.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada augustā Liepājā savu darbību beidza bārs WunderBar, kas tur eksistēja mazāk par gadu, taču pavisam nesen līdzīga nosaukuma atpūtas vieta Vunderbārs atvērta Rīgā, Tallinas ielā, raisot jautājumus, vai liepājnieku izklaides vieta nu pārceļas uz Rīgu.

Taču, sazinoties ar bijušā Liepājas bāra WunderBar valdes locekli Olafu Saulrietu, db.lv noskaidroja, ka Rīgā atvērtais bārs nav liepājnieku uzņēmums. O.Saulriets secina, ka acīmredzot kāds pamanījies bāra nosaukumu izmantot jauna bāra izveidē. Viņš atklāja, ka nekādas pretenzijas pret jaunatvērto bāru nevar izvirzīt, jo WunderBar nebija reģistrēts kā preču zīme.

Db.lv jau rakstīja, ka WunderBar Liepājā tika atvērts 2018. gada nogalē - liepājnieks Dāvids Jansons, rīdzinieks Olafs Saulriets un viņa dzīvesbiedre Elīna Zālīte Liepājā īstenoja Londonā noskatītu ideju. Viņu izveidotais WunderBar piedāvāja kokteiļus savienojumā ar tā saukto street food.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA “ICS Steel” metālapstrādes ražošanas vajadzībām uzbūvēta un nodota ekspluatācijā jauna ražotne Liepājas speciālās ekonomiskās zonas teritorijā, Meldru ielā, piesaistot Centrālās finanšu un līgumu aģentūras finansējumu.

Ražotnes būvniecībā investēti aptuveni 2,5 miljoni eiro, vēl pusotrs miljons ieguldīts ražošanas iekārtās. Kopējā ražošanas ēkas platība 3200 m2. Lai nodrošinātu pilnu pakalpojumu piedāvājumu, tuvākajos gados plānots uzbūvēt vēl divas ražošanas ēkas.

SIA “ICS Steel” biznesa ideju par ražotnes izveidi uzsāka 2018. gadā un tas ir labs piemērs kā hobiju pārvērst biznesā. Uzņēmuma līdzīpašnieks, liepājnieks Ingus Sudmalis sākotnēji vaļasprieka līmenī savā darbnīcā aizrāvies ar dažādu metāla detaļu hromēšanu un ātri vien sapratis, ka pēc tā ir liels pieprasījums. SIA “ICS Steel” ražošanas vadītājs Ingus Sudmalis atzīst, ka tas pamudinājis dibināt uzņēmumu un plānot savas ražotnes būvniecību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Gaidāmās vētras dēļ Ventspilī un Liepājā Jaungada svinības, iespējams, notiks bez salūta

LETA, 31.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gaidāmās vētras dēļ Ventspilī un Liepājā Jaungada svinības, iespējams, notiks bez salūta, informēja pilsētu pašvaldībās.

Meteoroloģiskās prognozes liecina, ka no Baltijas jūras Ventspils pilsētas virzienā strauji tuvojas vētra, kura var sasniegt vēja ātrumu līdz pat 12-15 metrus sekundē. Ja prognozes piepildīsies, tad svētku salūts drošības dēļ tiks atcelts, skaidroja Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Znotiņa.

Gala lēmums, ņemot vērā laika apstākļus, tiks pieņemts īsi pēc pusnakts. Znotiņa informēja, ka no plkst.23.30 ventspilnieki un pilsētas viesi aicināti pavadīt veco un sagaidīt Jauno gadu Lielajā laukumā, kur muzicēs grupa «Credo».

Jaunākās ziņas par laika prognozēm sniedz jūras kapteiņu dienests, un tiek paredzēts, ka laika apstākļi sāks pasliktināties pēc plkst.20 vakarā. Likums nosaka, - ja vēja ātrums pārsniedz deviņus metrus sekundē, izmantot pirotehniskos izstrādājumus nav atļauts, lai neapdraudētu apkārtējās vides un cilvēku drošību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Mana pieredze: Londonas koncepciju iedzīvina Liepājā

Monta Glumane, 17.01.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Liepājnieks Dāvids Jansons, rīdzinieks Olafs Saulriets un viņa dzīvesbiedrene Elīna Zālīte Liepājā ir īstenojuši Londonā noskatītu ideju.

Viņu izveidotais WunderBar piedāvā kokteiļus savienojumā ar tā saukto street food. Bārs atvērts aizvadītā gada nogalē, bet ideja radusies pirms vairāk nekā gada. «Sēdējām kādā Liepājas restorānā, dzērām alu, skatījāmies uz tiem cilvēkiem, kas aiz bāra letes strādā, un Dāvids pateica – kā gribētos savu bāru! Manuprāt, Dāvids nepārspīlējot ir viena no Liepājas dvēselēm – viņš pazīst visus, un viņu pazīst visi. Mani šī ideja vairs nelaida vaļā, un es teicu, ka viņam ir jābrauc uz bārmeņu kursiem Rīgā. Savukārt mēs ar dzīvesbiedreni sākām domāt, kā īstenot ideju par bāra izveidi,» stāsta WunderBar valdes loceklis Olafs Saulriets. Bāra direktors un līdzīpašnieks D. Jansons neslēpj, ka pieredzes šajā jomā nav bijis. «Es tikai zināju, ka vēlētos atvērt bāru. Kā tas viss notiek? Ne mazākās nojausmas. Draugi varēja iedomāties, ka esmu šajā pusē bāra letei, bet ne otrpus. Viens no mūsu bārmeņiem – Edgars Riekstiņš – ir ar lielu pieredzi ne tikai Latvijā, bet pasaulē. Gan es, gan pārējie darbinieki no viņa daudz mācījāmies,» stāsta D. Jansons.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Līva Daiņa dēls Tomijs – jūrnieks

Dienas Bizness, 20.08.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Es ceļoju, pelnu un daru to, kas man patīk,» reģionālajam laikrakstam Kursas Laiks saka liepājnieks Tomijs Virga. Jaunais puisis jau otro sezonu ieņem bārmeņa amatu kruīza kuģu kompānijā Norwegian Cruise Line.

Dzīve uz kuģa Tomijam nav sveša, jo savulaik absolvējis Liepājas Jūrniecības koledžu un ieguvis loģistikas speciālista izglītību. Tam sekoja dažādi vasaras sezonas darbi: bāros, taksometru firmā, būvniecībā un pat kā elektriķim. Kad iestājies Transporta un sakaru institūtā un meklējis darbu Rīgā, puisis atradis piedāvājumu strādāt uz kruīza kuģiem.

Pagājušajā sezonā uz kuģa Tomijs pavadīja astoņus mēnešus. Šoreiz pēc četru mēnešu prombūtnes viņš uz nedēļu iegriezies Latvijā. Šo kruīza braucienu viņš vērtē kā vieglāku, jo jau zināma visa sistēma, kā arī dzērienu sastāvi. Vaicājot, vai puisis ir vienīgais latvietis, atbilde ir noliedzoša. «Pagājušajā gadā latvieši sasniedza 1% jeb 9 cilvēkus no apkalpes, šogad mēs esam aptuveni pieci seši.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Lielā Kristapa iespēja – Porziņģis sāk pirmo izdzīvošanas sezonu NBA

Dienas Bizness, 28.10.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc gada pārtraukuma Latvijas basketbols atkal būs pārstāvēts pasaules spēcīgākajā līgā, Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), kur starp Ņujorkas zvaigznēm sevi centīsies pierādīt šovasar Knicks kluba sistēmā izvēlētais liepājnieks Kristaps Porziņģis. Ar latvieti klubā saista lielas cerības, par ko liecina ne tikai augstais – ceturtais kārtas numurs NBA draftā, bet arī trenera Dereka Fišera uzticība. Viņš sola Kristapam sezonas sākumā dot iespēju sevi pierādīt jau komandas sākumsastāvā. NBA jubilejas, 17. sezonas pirmās spēles notika naktī uz trešdienu, bet Porziņģis basketbola Mekā debitēs naktī uz ceturtdienu pret Milvoki Bucks, trešdien vēsta laikraksts Diena.

«Neviens, kurš tikko pievienojies NBA, nav tam gatavs. Nobriešana šai videi ir spēles sastāvdaļa. Tomēr mums patīk tas, ko līdz šim esam redzējuši Kristapa izpildījumā uzbrukumā un aizsardzībā. Mēs viņu izvēlējāmies ar patiešām augstu numuru, tāpēc esam ieinteresēti, lai attīstītu viņu pozīcijās, kurās viņš mums var palīdzēt,» Knicks galvenais treneris Dereks Fišers ASV žurnālistiem kārtējo reizi cenšas likt mazināt spiedienu uz latviešu basketbolistu.

Pats Porziņģis šķietami ērti iejuties līdz ar pievienošanos vienai no Ziemeļamerikas lielākajiem klubiem līdzi nākošajai ažiotāžai un ārpus laukuma publiskajā telpā jūtas kā zivs ūdenī, izpelnoties, iespējams, pat lielāku uzmanību par trijiem šīs vasaras drafta pirmajiem numuriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sešas pludmales kafejnīcas ik vasaru sagaida atpūtniekus Liepājā, un to attīstība ir gluži kā kopīgs pilsētas veiksmes indikators

No sešām pludmales kafejnīcām četras ir sezonālas, bet divas spēj darboties visu gadu. Pludmales kafejnīca Red Sun Buffet Liepājā šajā jomā bija celmlauzis, tagad pievienojusies arī 7. Līnija.

Kopumā pludmales kafejnīcās vasarās nodarbināti vairāk nekā 50 cilvēki, bet šovasar līdz ar izaugsmi to skaits varētu pieaugt. Sezonālo kafejnīcu ienākumi ir ļoti atkarīgi no laika apstākļiem, Dienas Biznesam pēc pašvaldības pētījumiem apstiprināja Liepājas domē.

Saglabā komandu

SIA V. Rozgas komercfirma izklaides biznesā darbojas jau 28 gadus, un pludmales kafejnīca 7.Līnija ir uzņēmuma visjaunākā struktūra. Kopumā komercfirmai ir trīs struktūrvienības - naktsklubs Klubs Big7, Star Cafe un 7.Līnija.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cīņa starp materiālajām un garīgajām vērtībām ir mūžīga, uzskata aktieris Mārtiņš Kalita. Galvenais – lai cilvēki nepārstāj domāt.

Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita tikko noslēdzis sezonu ar titullomu iestudējumā Minhauzena precības. Šovasar tiks uzņemta arī pēdējā epizode filmai, kurā liepājnieks lomu ieguva, izkonkurējot Bredu Pitu. Vismaz tā vēstīja Krievijas mediji, komentējot faktu, ka latviešu aktieris apstiprināts galvenajai lomai Ņikitas Mihalkova filmā pēc Ivana Buņina divu darbu – Saules dūriens un Nolādētā diena – motīviem. Lai arī šis fakts šķita pārsteidzošs, iespējams, daļēji to veicināja Mārtiņa Kalitas veiksmīgi veidotais portfolio, kura tapšanā lieti noderēja aktiera prasmes reklāmā. 2010.gadā viņš bija viens no dibinātājiem Kurzemes biznesa inkubatora uzņēmumam – sociālo mediju aģentūrai CCS. Tiesa, tagad viņa dzīvi pilnībā piepilda aktiera darbs. Pēc sarunas ar Bkodu Mārtiņš dodas atvaļinājumā – sapņu braucienā uz Grieķiju. Jaunā sezona teātrī atkal sāksies ar Minhauzenu, kurš tik ļoti pārņēmis aktiera domas, ka abu personības šķiet saplūdušas vienā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: «Ekonomiski depresīvajā» Liepājā atver jaunu būvmateriālu un interjera salonu

Vēsma Lēvalde, 15.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Cilvēki nemeklē preces, bet attieksmi un nesavtīgu padomu, uzskata SIA Būvsalons dibinātājs liepājnieks Māris Šliseris .

Ilgus gadus strādājot tirdzniecībā, pērn dibinātās SIA Būvsalons valdes priekšsēdētājs Māris Šliseris sakās iepazinis potenciālo klientu psiholoģiju. Tāpēc riskējis un atvēris jaunu būvmateriālu un interjera salonu par ekonomiski depresīvu uzskatītajā Liepājā, turklāt blīva piedāvājuma apstākļos. «Esmu optimists,» viņš intervijas laikā atkārto vairākas reizes, taču uzsver, ka katrs solis jauna uzņēmuma virzienā bijis rūpīgi pārdomāts. Pirmais saimnieciskās darbības pusgads vilšanos nav atnesis, gluži otrādi – rosinājis spraust tālākus mērķus. «Negribu apstāties pie viena salona,» M.Šliseris nākotnes ieceres atklāj pavisam skopi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Viens no galvenajiem īpašnieku uzdevumiem – lai Balticovo kļūtu efektīvāks

Dienas Bizness, 10.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reiz Iecavas novada ražotnes «Balticovo» pagalmā Lieldienās varēja šūpoties lielās šūpolēs, vietējā veikaliņā iegādāties olas ar diviem dzeltenumiem un gardas kūkas. Pusgadu par uzņēmuma valdes priekšsēdētāju nostrādājušais Andris Platais atzīst – daļu šo «ekstru» likvidējis pats, vēl būdams finanšu direktors. «Ja darbībai nav saimnieciska pamatojuma, tad tā nav vajadzīga. No kārtības viedokļa nevarējām pieļaut, ka visi var brīvi iekļūt uzņēmuma teritorijā, tāpēc apsardzes punkts un svari tika pārcelti pie iebraucamā ceļa,» reģionālajam laikrakstam Bauskas Dzīve skaidro A. Platais.

Simboliskā vista un gailis pie biroja joprojām ir savā vietā. Andris ir dzimis un audzis liepājnieks, bet tagad ceļu uz darbu Iecavas novadā mēro no Jūrmalas. Par «Balticovo» vadītāju kļuva, kad iepriekšējais valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs atstāja amatu, lai pēc vienošanās ar īpašniekiem karjeru turpinātu citādi. «Uzņēmumā nebija ārkārtas situācijas, es to pārņēmu normālā kārtībā. Te strādāju 11 gadus, desmit esmu bijis finanšu direktors. Man no visiem vadītājiem pašlaik ir lielākā pieredze «Balticovo»,» skaidro A. Platais.

Viens no galvenajiem īpašnieku uzdevumiem jaunajam vadītājam – lai uzņēmums kļūtu efektīvāks. «Pēdējos gados ļoti strauji attīstījāmies, kad vien tam bija līdzekļi. Tagad jāsakārto iekšējie procesi, jākļūst efektīviem un jāpieņem pareizie lēmumi. Pēc tam skatīsimies, kādi investīciju projekti būs nepieciešami. Arī tam mana finanšu vadītāja pieredze būs noderīga,» vērtē Andris.

Komentāri

Pievienot komentāru