Viedierīces

Microsoft: «Šodien mēs uzņemam Nokia mūsu ģimenē»

Lelde Petrāne, 25.04.2014

Jaunākais izdevums

Šodien, 25.aprīlī Microsoft paziņojis, ka Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process ir noslēdzies. Iegādi ir apstiprinājuši Nokia akcionāri un atļauju devušas atbildīgās publiskā sektora organizācijas dažādās pasaules valstīs. Iegādes procesa noslēgšana iezīmējot pirmo soli abu uzņēmumu apvienošanā.

«Šodien mēs uzņemam Nokia ierīču un pakalpojumu biznesu mūsu ģimenē. Nokia mobilās tehnoloģijas dos lielu ieguldījumu mūsu kopējā biznesa attīstībā,» norāda Microsoft izpilddirektors Satja Nadela (Satya Nadella).

Satjas Nadelas tiešā pakļautībā būs bijušais Nokia prezidents un izpilddirektors Stefans Elops (Stephen Elop), kurš ir iecelts par Microsoft ierīču grupas viceprezidentu. Elops pārraudzīs ierīču biznesu, kas ietver Lumia viedtālruņus un planšetdatorus, Nokia mobilos telefonus, Xbox ierīces, Surface un Perceptive Pixel iekārtas un aksesuārus.

Microsoft pievienojas arī Nokia personāls no 130 filiālēm 50 pasaules valstīs, tostarp vairākas rūpnīcas. Kā daļu no darījuma Microsoft pārņems visas Nokia ierīču garantijas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft plāno vērienīgāko darbinieku atlaišanu piecu gadu laikā

Žanete Hāka, 15.07.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Microsoft Corp plāno atlaist lielāko skaitu darbinieku pēdējo piecu gadu laikā, integrējot pirms neilga laika iegādāto Nokia mobilo telefonu ražošanas biznesu, raksta Bloomberg.

Pagaidām pats uzņēmums šo informāciju nekomentē, un paredzams, ka kompānija par to paziņos šonedēļ. Darbinieki tiks atlaisti gan Nokia, gan tajās Microsoft daļās, kuras pārklājas ar Nokia biznesu, kā arī mārketingā un inženieru nodaļā. Visdrīzāk, tiks atlaists lielākais darbinieku skaits kopš 2009. gada, kad darbu zaudēja 5800 cilvēku vai pat pārspēs to. Tā bija lielākā darbinieku atlaišana uzņēmuma vēsturē.

Pēc tam, kad Microsoft iegādājās Nokia, darbinieku skaits uzņēmumā sasniedzis 127 tūkstošus, kas ir ievērojami vairāk nekā konkurentiem Apple un Google.

Db.lv jau rakstīja, ka 25.aprīlī Microsoft paziņoja, ka Nokia ierīču un pakalpojumu biznesa iegādes process ir noslēdzies. Iegādi ir apstiprinājuši Nokia akcionāri un atļauju devušas atbildīgās publiskā sektora organizācijas dažādās pasaules valstīs. Iegādes procesa noslēgšana iezīmējot pirmo soli abu uzņēmumu apvienošanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas kompānija Nokia mobilo tehnoloģiju konferencē Barselonā prezentējusi savu pirmo tālruni, kas darbojas ar Android operētājsistēmu.

Viedtālruņa cena atkarībā no telefona modeļa variē no 89 līdz 109 eiro. Nokia piedāvā modeli X, X+ un XL.

Līdz šim Nokia viedtelefoni tika darbināti ar Windows operētājsistēmu. Taču, kā vēsta BBC, Nokia paziņojums pāriet uz Android operētājsistēmas izmantošanu bija jau paredzams, neņemot vērā to, ka Microsoft 2013. gada beigās paziņoja par Nokia mobilo tehnoloģiju iegādes plāniem.

Nokia X modelim ir četru collu (10,2 centimetru) ekrāns, 512 megabaitu (MB) operatīvā (RAM) atmiņa un trīs megapikseļu kamera. Savukārt X+ modeļa viedtālrunim ir 768 MB operatīvā atmiņa un 4 gigabaitu (GB) MicroSD karte. Tikmēr XL modelim ir četru collu ekrāns, divu megapikseļu kamera telefona priekšpusē un piecu megapikseļu kamera ierīces aizmugurē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kādreiz populārais zīmols ceļu uz zaudētās spozmes atgūšanu sāk ar vidējās klases tālruni Nokia 6

Par gadsimta sākumā Latvijā ārkārtīgi iecienītajiem Nokia telefoniem dažs labs lietotājs joprojām runā kā par pirmo mīlestību – ar siltām, pat jūsmīgām atmiņām. Taču, ko nesīs tikšanās ar «nokiju» pēc ilgu gadu neredzēšanās, kuru laikā tā pabijusi laulībā ar Microsoft, bet tagad nonākusi Ķīnas uzņēmuma HMD paspārnē un atjaunojusi sākotnējo nosaukumu, taču vairs īsti nav Somijas eksportprece?

Pirmais atjaunotā zīmola modelis Nokia 6 tika prezentēts gada sākumā un vasarā kopā ar Nokia 3 un Nokia 5 nonāca arī mūsu tirgū, kur piesaistīja uzmanību ar salīdzinoši zemu cenu. Un, protams, atklāsmi, ka ierasto Symbian vai Windows operētājsistēmu aizstājis savulaik somu noraidītais Android. Lūkosim uzzināt, ar ko vēl dārgākais no visiem trim ir ievērības cienīgs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijas IT uzņēmumi saņem starptautiska mēroga atzinību

Rūta Lapiņa, 02.10.2017

Foto no labās puses: Renāte Strazdiņa, Microsoft Latvia vadītāja, Juris Vilders, SQUALIO cloud consulting valdes loceklis, Juris Ducens, ALSO Latvia valdes priekšsēdētājs, Sanda Šalma, Microsoft Mazā un vidējā biznesa vadītāja Baltijas valstīs.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas IT uzņēmums ALSO Holding ikgadējās Microsoft Partneru dienas ietvaros saņēma apbalvojumu kā labākais Microsoft vairumtirdzniecības partneris pasaulē 2017. gadā, aiz sevis atstājot tādus nozares milžus kā Tech Data, Ingram Micro un Westcoast. Savukārt SQUALIO kļuva par Microsoft Gada partneri Latvijā par IT risinājumu, kas izstrādāts sadarbībā ar SQUALIO cloud consulting un ļāvis samazināt ceļu satiksmes negadījumu skaitu uz Latvijas autoceļiem par 42%, informē Microsoft komunikācijas konsultante Gunta Līne.

ALSO Latvia atzinību ieguva, pateicoties tās grupas uzņēmuma izstrādātajai ALSO Cloud platformai, kas ļauj uzņēmumam nodrošināt programmatūras mākoņpakalpojumu tirdzniecību visā pasaulē. ALSO izstrādātais risinājums pašreiz tiek lietots jau 50 valstīs visā pasaulē.

SQUALIO cloud consulting veidotais FITS ITEMS risinājums bija viens no tiem pilotprojektiem, kurus prezentējot Microsoft korporācijas vadībai ASV, Latvijai izdevās pārliecināt Microsoft par Latvijas IT uzņēmumu potenciālu. Tas bija viens no būtiskiem nosacījumiem Latvijas Universitātes un Microsoft Inovāciju centra atvēršanai Latvijā šī gada septembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Nokia 5.3" piemīt budžeta klases tālruņiem neraksturīgs svarīgāko sastāvdaļu līdzsvars un tas pat aprīkots ar sejas atpazīšanas sistēmu.

Pēc ieilgušiem identitātes meklējumiem, atjaunotais "Nokia" zīmols, šķiet beidzot ir atradis vietu pasaules viedtelefonu hierarhijā. Tā īpašniekiem "HMD Global" izdodas radīt tehniski kvalitatīvus produktus un cenas ziņā iekļauties starp budžeta un vidējo klasi. Jaunākais pienesums "Nokia 5.3" precīzi atbilst šim aprakstam, un ir gana interesanta ierīce lietotājiem, kuri nevēlas tērēt viedtelefonam īpaši vairāk par 200 eiro.

Dizains

(Raksta autora vērtējums: 7 punkti no 10)

Kamēr citi ražotāji cenšas līdzināties viens otram, aizmugurējās kameras izkārtojot vienā vertikālā virtenē vai plašākos blokos pa pāriem, "Nokia 5.3" pieturas pie no pērnā gada "Nokia 9 PureView" aizgūtā apaļā dizaina. Četras simetriski izkārtotas kameras ar zibspuldzi pa vidu saskan ar mazliet zemāk novietoto mazāko apli – pirkstu nospiedumu lasītāju. Kā ierasts, kameras bloks ir izvirzīts uz āru, taču tā apmales ir mata tiesu augstākas par lēcas klājošo stiklu, tādēļ tas ir relatīvi pasargāts no skrāpējumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no vadošajiem Microsoft mākoņpakalpojumu izplatītājiem Baltijā SIA TVG kļuvis par oficiālo Microsoft mākoņpakalpojumu platformas Azure pārstāvi, nodrošinot neierobežotas digitālo risinājumu radīšanas iespējas jebkura biznesa pilnveidošanai.

Agrāk bija ierasts, ka tehnoloģiju uzņēmums ikdienas procesu nodrošināšanai pirka kompleksu risinājumu, taču nereti no visa iegādātā tika izmantots ne vairāk par 20% no resursa iespējamās kapacitātes. Savā ziņā tie ir nelietderīgi tēriņi, jo, kad iegādātais risinājums ir morāli novecojis un nepilda vairs vajadzīgās funkcijas, atkal jāiegādājas jaunas licences. Tādēļ Microsoft klientiem piedāvā visus šos pakalpojumus izmantot mākonī Microsoft Azure, kurā pieejams milzīgs apjoms dažādu pakalpojumu jeb produktu. Strādājot šajā platformā, klients var izmantot precīzi to pakalpojumu un tik lielā apjomā, cik konkrētām biznesa vajadzībām nepieciešams, tādējādi nepārmaksājot, akcentē TVG vadītājs Mārtiņš Reimanis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Piektdienas intervija ar Microsoft Latvia vadītāju Ēriku Eglīti

Lelde Petrāne, 08.05.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biznesa portāls Db.lv piedāvā piektdienas mini interviju sēriju. Katru nedēļu kāds no uzņēmējdarbības vides pārstāvjiem sniedz atbildes uz jautājumiem - gan nopietniem, gan arī personīgākiem.

Uz jautājumiem šonedēļ atbild Microsoft Latvia vadītājs Ēriks Eglītis. «Esmu Microsoft Latvia vadītājs. Tas nozīmē, ka pārstāvu uzņēmumu Latvijā un Latviju uzņēmumā, kuram 119 pasaules valstīs ir aptuveni 120 000 darbinieku, 640 000 sadarbības partneru un 1,4 miljardi Windows ierīču lietotāju. Latvijā uzņēmuma pārstāvniecība ir jau 15 gadus – aktīvi līdzdarbojamies IT nozares stiprināšanā sadarbībā ar mūsu vairāk nekā 500 partnerorganizācijām,» skaidro Ē. Eglītis.

Kāpēc Jūs strādājat šajā uzņēmumā/nozarē?

Īsā atbilde: man patīk!

Nedaudz izvēršot: cilvēka mūžu veido nejaušību un apzinātu rīcību sakritības laikā un telpā. Kad 14 gadu vecumā ieguvu programmējamo kalkulatoru un pirmo programmēšanas pieredzi, nevarēju iedomāties, ka kādreiz vadīšu šāda mēroga uzņēmuma pārstāvniecību Latvijā. Tomēr visas manas apzinātās izvēles ir vijušās ap IT nozari, palaikam tajās iejaucoties arī kādai nejaušībai. Tomēr nejaušības neatnāktu, ja nebūtu līdzdalības nozares notikumos - ja gribi cerēt uz vinnestu, ir jānopērk loterijas biļete!

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija Nokia ceturtdien paziņoja, ka atgriešanos viedtelefonu tirgū piedzīvos 2017.gada pirmajā pusē.

Nokia licencējusi savu zīmolu Somijas uzņēmumam HMD Global Ltd., kas pirmos Nokia viedtelefonu produktus izlaidīs nākamā gada sākumā.

Nokia norāda, ka HMD Global saņēmusi atļauju ražošanai pēc tam, kad tika pabeigti visi nepieciešamie darījumi ar Taivānas ražošanas partneri FIH Mobile of FoxConn Technology Group un ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmumu Microsoft, kas 2014.gadā iegādājās nerentablo mobilo telefonu ražošanas biznesu no Nokia.

«HMD Global var sākt darbību kā jaunās Nokia tālruņu mājas, saņemot ekskluzīvu globālā zīmola licenci nākamajiem desmit gadiem,» vēsta Nokia.

Microsoft pērn maijā paziņoja, ka par 350 miljoniem dolāru (329,4 miljoniem eiro) HMD Global pārdos mobilo telefonu biznesu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia plāno pārdēvēt par Microsoft Mobile

Žanete Hāka, 22.04.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft, noslēdzoties Nokia Oyj mobilo sakaru biznesa un licenču patentu daļas pārpirkšanas darījumam, plāno pārdēvēt uzņēmumu par Microsoft Mobile Oy, raksta CNBC.

Plānus par Nokia iegādi Microsoft paziņoja pērnā gada septembrī, un Nokia akcionāri darījumu apstiprināja novembrī. Darījuma kopējā summa ir 7,2 miljardi ASV dolāru.

Paziņojumā presei, ko Nokia izplatīja svētdien, uzņēmums norāda, ka darījums ar Microsoft tiks noslēgts 25. aprīlī.

Db.lv jau rakstīja, ka Pagājušā gada ceturtajā ceturksnī Nokia Oyj neto zaudējumi sasnieguši 25 miljonus eiro, salīdzinot ar 193 miljonu eiro lielu peļņu gadu iepriekš, paziņojumā norādījis uzņēmums.

Kompānijas pārdošanas apjomi ir sarukuši par 21% līdz 3,48 miljardiem eiro. Šie skaitļi neiekļauj kompānijas mobilo telefonu daļu, kas tagad ir Microsoft īpašumā. Tikmēr arī tīkla Nokia infrastruktūras struktūrvienības pārdošanas apjomi sarukuši.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

“Bite Latvija”, viens no vadošajiem IKT pakalpojumu sniedzējiem Latvijā, sadarbībā ar globālo tehnoloģiju līderi “Nokia”, ir spēris nozīmīgu soli sava fiksētā tīkla infrastruktūras attīstībā, kļūstot par pirmo operatoru Baltijā un vienu no pirmajiem Eiropā, kas savos IP sakaru tīklos integrējis “Nokia” 800GE maršrutēšanas tehnoloģiju un revolucionāro “Nokia” drošības risinājumu “Deepfield Defender”.

Šīs tehnoloģijas veido vienotu “Nokia” ekosistēmu, kas nodrošina tīkla drošību un datu plūsmas efektivitāti.

“Nokia” inovatīvās tehnoloģijas, kuru ieviešanā “Bite Latvija” investē 5 miljonus eiro, ļauj uzņēmumam ne tikai efektivizēt tīklu un padarīt to drošāku, bet arī uzlabot esošo servisu kvalitāti, veidojot pamatu nākotnes inovācijām un pakalpojumiem, kas būs pieprasīti 5G tīkla kontekstā.

Ņemot vērā pieaugošo kiberdraudu apjomu un sarežģītību digitālajā vidē, “Nokia” drošības risinājums “Deepfield Defender” nodrošina, ka “Bite Latvija” tīkls ir gatavs aizsargāt sevi un savus klientus pret jauniem un aizvien izsmalcinātākiem kiberdraudiem. Tas ir īpaši svarīgi šodien, kad datu drošība un privātums kļūst par aizvien nozīmīgāku patērētāju un uzņēmumu prioritāti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Nokia viedtālrunis ar 41 megapikseļa kameru Latvijā maksā 500 latus

Gunta Kursiša, 30.10.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas mobilo sakaru operatoru veikalos kopš trešdienas ir pieejami jaunākie viedtelefoni Nokia Lumia ar Windows Phone 8 operātājsistēmu – Nokia Lumia 1020, Nokia Lumia 925 un Nokia Lumia 625, informē uzņēmuma pārstāvji.

Nokia Lumia 1020, kura mazumtirdzniecības cena Latvijā noteikta 500 latu apmērā, ir aprīkots ar 41 megapikseļu kameru, un tās sensorā izmantota Zeiss optika, Xenon un LED zibspuldzes, informē uzņēmuma pārstāvji. Viedtālrunim ir 4,5 collu Clear Black Amoled displejs, un skārienjutīguma funkcija darbojas arī, piemēram, ar cimdiem rokās. Nokia Lumia 1020 pieejams trīs krāsās – baltā, dzeltenā un melnā. Db.lv jau rakstīja, ka šo viedtelefonu kompānija prezentēja šā gada jūlija sākumā.

Otrs viedālrunis ir Nokia Lumia 925 – Lumia 920 «sekotājs». Ierīcei ir 4,5 collu Clear Black Amoled displejs un metāla

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lumia 930 ir pirmais Nokia izdotais flagmanis kopš pāriešanas Microsoft īpašumā

Vairākums mobilo telefonu ražotāju sliecas savus flagmaņus padarīt aizvien plānākus un noapaļotākus savukārt, Nokia atjaunotā 9. sērijas lūmija pārsteidz ar valdošajām tendencēm neatbilstošu un līdz ar to pamanāmu izskatu. Lumia 930 ir izteikti kantaina, platām malām un, kas biznesa klases modeļiem pavisam netipiski, pieejama uzkrītoši «indīgās» krāsās. DB rīcībā ir modelis ar spilgti oranžu aizmuguri, ko uz ielas nudien grūti nepamanīt. Košums Nokia izpildījumā gan vairs nav nekas neparasts, jo arī iepriekšējos gados bija pieejami dzelteni un sarkani aparāti. Ir padomāts arī par konservatīvajiem lietotājiem, jo ierīce pieejama arī klasiskajās krāsās – baltā un melnā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Arī pēc Nokia norieta Somijai aizvien ir labas pozīcijas ekonomikas izrāvienam; izaicinājums ir iemācīt uzņēmību

Divpusējām ekonomikas un biznesa attiecībām ar Latviju ir labas iestrādes, ieskaitot izglītību un tehnoloģiju sākumuzņēmumus, intervijā Dienas Biznesam saka Somijas vēstnieks Latvijā Olli Kantanens.

Pirms pārrunājam Somijas jauno valdību un ekonomikas politiku, svarīgi būtu ieskicēt pašreizējo situāciju. No negatīvās puses tā acīmredzot ir divkāršs digitālais satricinājums – digitālās tehnoloģijas vispirms negatīvi ietekmējušas jums svarīgo papīrrūpniecību, un tad jau Apple nogremdējusi jūsu ekonomikai tik svarīgo Nokia.

Daļēji jums taisnība, bet tikai daļēji. Ja raugāmies uz Somijas ekonomikas attīstību XX gadsimtā, tad pirms 100 gadiem tā bija trūcīga agrārā ekonomika, bet tagad tā ir veiksmes stāsts pēc visiem parametriem, kā tas aprakstīts daudzos globālos akadēmiskos pētījumos. Kopš 90. gadiem tas tiešām ir bijis Nokia brīnuma laikmets, kad somu kompānijas izrādījās īstajā laikā un īstajā vietā, lai kļūtu par globālajiem līderiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Latvijas jaunuzņēmumiem programmas iespēju izmantošanā ir īpašas priekšrocības.

Microsoft atvēris jaunu atbalsta programmu jaunuzņēmumiem Microsoft for Startups, kas būs pieejama visā pasaulē, tostarp arī Latvijā. Nākamo divu gadu laikā Microsoft ieguldīs 500 miljonus ASV dolāru, sniedzot jaunuzņēmumiem piekļuvi tehnoloģijām, pieeju mārketinga kanāliem un konsultatīvu atbalstu.

Programma nodrošina jaunuzņēmumiem iespēju izmantot Azure mākoņa platformu, tehnisko atbalstu un izstrādātāju rīkus bez maksas.

Jaunā programma palīdzēs jaunuzņēmumiem paplašināt klientu bāzi, izmantojot Microsoft 800 000 partneru ekosistēmu visā pasaulē, kuri saviem klientiem nodrošina mākonī balstītus risinājumus. Programma palīdzēs jaunuzņēmumiem sagatavoties lielo uzņēmumu klientu apkalpošanas standartiem, kā arī izmantot Microsoft pārdošanas kanālu tīklu. Tāpat programmas dalībniekiem tiks piedāvāts Microsoft ScaleUp akseleratora un Microsoft Ventures riska kapitāla komandas atbalsts.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Telekomunikāciju uzņēmums Nokia svētdien paziņoja par plāniem atgriezties mobilo tālruņu nozarē un prezentēja vairākus jaunos telefonus.

Kompānijas vadītājs Radživs Sūri prezentēja vairākus jaunus telefonus: Nokia 3, Nokia 5, Nokia 6 un nedaudz atjaunotu klasisko Nokia 3310.

Nokia tālruņi darbosies ar Android.

Nokia 6 ir lielākais tālrunis starp visiem, tas veidots no alumīnija, un būs pieejams vairākās metāliskās krāsās – vara, sudraba, zilā, kā arī matēti melnā. Tālruņa ekrāns būs 5,5 collas liels un tam ir 1080 pikseļu IPS LCD. Atmiņas lielums ir 64 GB, un to iespējams palielināt ar microSD vai 4GB RAM.

Nokia 6 galvenajai kamerai ir 16 megapikseļu sensors, bet priekšējai kamerai – 8 megapikseļi.

Pārējie modeļi ir mazāki.

Cenu diapazons Nokia 6, Nokia 5 un Nokia 3 būs sākot no attiecīgi 240, 189/199 un 145 dolāriem. Vēl būs pieejams ierobežots daudzums Arte Black versijas tālruņu, kuram ir spīdīgi melns panelis un tā cena būs, sākot no 315 dolāriem. Paredzēts, ka tālruņi tirgū būs pieejami vasarā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Nokia Lumia prezentē trīs jaunus viedtālruņus; Latvijā divi būs pieejami oktobrī

Žanete Hāka, 04.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien izstādē IFA 2014 Berlīnē Nokia prezentēja trīs jaunus Lumia viedtālruņus — Nokia Lumia 830, Nokia Lumia 730 Dual SIM un Nokia Lumia 735 ar 4G, informē kompānijas pārstāvji.

Paredzēts, ka tuvākajā laikā Latvijā būs pieejami divi no šiem viedtālruņiem – Nokia Lumia 830 un Nokia Lumia 735 ar 4G atbalstu.

Jaunais Nokia Lumia 830 aprīkota ar Windows Phone 8,1 operētājsistēmu ar Lumia Denim atjauninājumu, 1,2GHz Snapdragon četrkodolu procesoru. Nokia Lumia 830 ir 16 Gb iebūvētā atmiņa, bet, ievietojot microSD atmiņas karti to var palielināt līdz 128 Gb. Papildus ir nodrošināti arī bezmaksas 15 Gb datu uzglabāšanai OneDrive mākoņkrātuvē.

Viedtālrunis ir aprīkots ar 10 megapikseļu PureView kameru ar ZEISS optiku, Rich Recording iespēju..

Nokia Lumia 830 ir aprīkots ar 5 collu ClearBlack ekrānu, kas nodrošina kvalitatīvu tā satura nolasīšanu arī saules gaismā, un Curved Gorilla 3.0 ekrāna stikliņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Somijas telekomunikāciju tehnoloģiju kompānija Nokia paziņojusi, ka tā neplāno atgriezties viedtelefonu tirgū, neskatoties uz iepriekš izskanējušo informāciju, vēsta portāls ZDnet.

Uzņēmums norāda, ka tas neplāno ražot vai pārdot jebkāda veida plaša patēriņa elektronikas preces.

Iepriekš izskanēja informācija, ka Nokia mobilo telefonu ražošanas bizness, kas tagad pieder ASV informācijas tehnoloģiju gigantam Microsoft, plāno atgriezties viedtelefonu tirgū 2016.gadā.

Kad Nokia mobilo ierīču ražošanas biznesu 2013.gadā iegādājās Microsoft, tas kļuva par Microsoft struktūrvienību ar nosaukumu Microsoft Mobile Oy, kas paredzēja pakāpenisku Nokia zīmola izmantošanas pārtraukšanu.

Vienīgo klātbūtni viedtelefonu tirgū Nokia saglabājis ar navigācijas platformu Here, taču uzņēmums jau apstiprinājis, ka plāno to pārdot un pircējs arī varētu būt Microsoft.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

65 gadu vecumā miris ASV datorprogrammatūru kompānijas «Microsoft» līdzdibinātājs, filantrops un sporta komandu īpašnieks Pols Alens, paziņojusi viņa ģimene.

Alens miris pirmdien Sietlā, un viņa nāves cēlonis bija limfmezglu vēzis. 2009.gadā Alenam tika ārstēta nehodžkina limfoma, un pirms divām nedēļām viņš paziņoja, ka slimība atgriezusies.

Pēc žurnāla «Forbes» aplēsēm, Alena bagātība bija 20,3 miljardi dolāru, un līdz ar to viņš bija 48.bagātākais cilvēks pasaulē. Tostarp Alenam piederēja 100 miljoni «Microsoft» akciju, kā arī sporta komandas - Nacionālās basketbola līgas (NBL) klubs Portlendas «Trail Blazers» un Nacionālās futbola līgas (NFL) klubs Sietlas «Seahawks», viņš bija arī līdzīpašnieks Amerikas Futbola līgas (MLS) komandai Sietlas «Sounders».

1975.gadā Alens kopā ar savu skolasbiedru Bilu Geitsu nodibināja «Microsoft». Šī uzņēmuma panākumi sākās 1980.gadā, kad kompānija IBM pievērsās personālo datoru ražošanai un uzticēja «Microsoft» operētājsistēmas izstrādi. Programmu, kas vēlāk kļuva pazīstama kā DOS, «Microsoft» par 50 000 dolāru iegādājās no programmētāja Tima Patersona un pielāgoja to IBM vajadzībām. 1983.gadā, kad Alenam tika ārstēta Hodžkina limfoma, viņš no «Microsoft» aizgāja.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft Latvia vadītājas Renātes Strazdiņas pārziņā turpmāk būs visu trīs Baltijas valstu tirgi, informē kompānijā.

Primārais uzdevums, īstenojot Microsoft Baltija pārvaldību, būs sekmēt Microsoft tehnoloģiju pieejamību un izmantošanu, kā arī atbalstīt Latvijas, Lietuvas un Igaunijas valstu ekonomikas izaugsmi un pārvaldes efektivitāti, īstenojot digitālo transformāciju.

«Tas ir liels izaicinājums - virzīt jaunākās informācijas tehnoloģijas visās trīs Baltijas valstīs, kuras atrodas tik tuvu cita citai, bet ir atšķirīgas. Microsoft tehnoloģijas ir vienojošais kopsaucējs visām Baltijas valstīm, un es saskatu lielas iespējas ar Microsoft atbalstu turpināt mazināt digitālo plaisu un paātrināt jaunāko tehnoloģiju vienlaicīgu ieviešanu visās kaimiņvalstīs. Būtiska loma ir inovācijām un sadarbībai ar vietējiem uzņēmējiem, akadēmiskajām un pētnieciskajām institūcijām un organizācijām, lai veicinātu pētniecību un inovācijas IT jomā,» teic R. Strazdiņa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV tehnoloģiju giganta Microsoft nākamais vadītājs būs līdzšinējais kompānijas inženierzinātņu daļas vadītājs Satja Nadella (Satya Nadella). Viņš amatās aizstās līdzšinējo Microsoft vadītāju Stīvenu Balmeru (Steven Ballmer), vēsta New York Times.

Jau iepriekš tika lēsts, ka tieši Nadella būs Balmera pēctecis Microsoft vadītāja amatā.

Līdz ar oficiālo paziņojumu par nākamo Microsoft vadītāju, kompānijas dibinātājs Bils Geits arī paziņoja, ka atkāpsies no kompānijas padomes priekšsēdētāja amata, lai turpinātu darbu Microsoft kā Nadellas padomniekas tehnoloģiju jautājumos. Tiesa, Geits arī turpinās darboties padomē kā tās loceklis.

Bilu Geitsu Microsoft padomes priekšsēdētājā amatā aizstās līdzšinējais padomes loceklis Džons Tomsons (John Thompson).

«Šajā pārmaiņu laikā nav labāka kandidāta Microsoft vadītāja amatam par Satju Nadellu,» norāda Bils Geits.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Microsoft zaudējis kārtējā tiesas cīņā ar britu lielāko maksas televīzijas kompāniju British Sky Broadcasting (BSkyB) par preču zīmes Skype reģistrēšanu, vēsta portāls cnet.com.

Eiropas Savienības (ES) Vispārējā tiesa otrdien nolēmusi, ka Microsoft nevar Eiropā reģistrēt interneta telefonijas risinājumu pakalpojuma Skype preču zīmi, jo šis nosaukums un logo ir pārāk līdzīgs BSkyB preču zīmei Sky.

Microsoft gan apņēmies šo tiesas lēmumu apstrīdēt.

Lai arī Microsoft nenāksies pārdēvēt Skype, BSkyB varētu pieprasīt licencēšanas nodevas par Skype zīmola izmantošanu Eiropā, vēsta portāls theverge.com.

BSkyB sūdzību sākotnēji iesniedza jau 2005.gadā - sešus gadus pirms Microsoft pabeidza Skype pārņemšanu par 8,5 miljardiem dolāru. Šī sūdzība koncentrējas uz Skype preču zīmes reģistrēšanu, nevis tās izmantošanu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Investors

Cīņa par vērtīgākā uzņēmuma statusu saasinājusies

Jānis Šķupelis, 29.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Microsoft ceļš atpakaļ uz pasaules vērtīgākā uzņēmuma troni.

Lielākā investoru skepse pēdējā laikā saistījusies ar līdzšinējiem akciju cenu pieauguma līderiem. Šāda situācija nozīmējusi, ka no pasaules vērtīgākā uzņēmuma statusa uz brīdi bijis jāatvadās Apple. Vēl nesen izskatījās, ka tā kompānija, kas vissparīgāk min uz Apple papēžiem, ir Amazon.com, kas kļuva par otro publiski kotēto uzņēmumu (aiz Apple), kura vērtība sasniedza apaļo viena triljona ASV dolāru līmeni. Triljona klubiņš gan pagaidām bijusi grūta vieta, kur noturēties, un oktobra-novembra notikumi nozīmējuši, ka pamatīgāk cieš arī šī e-komercijas uzņēmuma akcija. Kā izrādījies – pasaules vērtīgākā uzņēmuma troni, ja lūkojas uz kapitalizāciju, Apple nupat pagaidām gan vien uz brīdi atņēmis neviens cits kā Microsoft (abu šo kompāniju novērtējumi ir ļoti tuvu – pie 830 miljardiem ASV dolāru).

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft brīdina par iespējamiem hakeru uzbrukumiem

Gunta Kursiša, 06.11.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Microsoft brīdinājusi, ka hakeri varētu būt atklājuši kompānijas programmu ievainojamību. Problēma skar Microsoft Windows Vista, Windows Server 2008, Microsoft Office 2003 – 2010 un Microsoft Lync programmas.

Microsoft pārstāvji norādījuši, ka šīm programmām ir bijuši plānoti uzbrukumi, savukārt Microsoft Windows un Microsoft Office pašreizējās versijas problēma nav skārusi. Tikmēr kompānija sola labot situāciju, un tas varētu notikt veicot drošības uzlabojumus (up-date).

Db.lv jau rakstīja, ka šā finanšu gada ceturksnī, kas noslēdzās septembra beigās, Microsoft pārspējusi plānotos peļņas rādītājus un nopelnīja 5,2 miljardus ASV dolāru, kas ir par 17% vairāk nekā tādā pašā laika posmā pērn. Uzņēmuma apgrozījums minētajā laika posmā uzrādīja rekordu - 18,53 miljardus ASV dolāru, teikts uzņēmuma paziņojumā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mazāk nekā gadu pēc Somijas mobilo tālruņu uzņēmuma pārņemšanas Microsoft nolēmis atteikties no Nokia zīmola, vēsta BBC.

Jaunie Nokia Lumia viedtālruņi turpmāk tiks tirgoti kā Microsoft Lumia.

Nokia mobilo tālruņu biznesu Microsoft iegādājās aprīlī, samaksājot 7,2 miljardus ASV dolāru. Jau kopš tā laika Microsoft klusām sākusi atteikties no Nokia zīmola.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Microsoft pārtraukšot viedtelefonu ražošanu

LETA, 25.05.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju uzņēmums Microsoft trešdien paziņoja, ka likvidēs līdz 1850 darba vietām un Somijas arodbiedrība šīs nodēvēja par kompānijas viedtelefonu ražošanas biznesa beigām.

Microsoft trešdien paziņoja par plāniem restrukturizēt kompānijas viedtelefonu biznesu, kas ietekmēs līdz 1850 darba vietām, pavēstīja uzņēmums, norādot, ka 1350 no šīm darba vietām tiks likvidētas Somijā, kur tie izstrādāti tā viedtelefoni.

Pārējās 500 darba vietas paredzēts likvidēt citās valstīs.

Tikmēr Microsoft rūpnīcas vadītājs Somijā Kalle Kīli ziņu aģentūrai AFP pavēstīja, ka šis lēmums nozīmē, ka "Microsoft" vairs neizstrādās vai neražos telefonus.

Microsoft neražos telefonus, vismaz pagaidām. Taču uzņēmums izstrādās programmatūru, sacīja Kīli.

Somijas Nokia pārdeva mobilo ierīču ražošanas biznesu Microsoft 2014.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru