Jaunākais izdevums

Pagājušajā nedēļā atkārtotās izsolēs pārdoti gan 52 likvidējamās AS Latvijas Krājbanka bankomāti, gan gaisa balons, informēja bankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Uz 47 bankomātu izsoli bija pieteikušies divi dalībnieki, uz piecu bankomātu izsoli bija pieteikušies trīs dalībnieki, bet uz gaisa balona izsoli – pieci dalībnieki, kaut arī dalības maksu iemaksājuši bija septiņi dalībnieki).

Šīs bija atkārtotās izsoles un notika ar lejupejošu soli, skaidro O. Fīrmanis, piebilstot, ka lēmums par atkārtotu izsoli ar lejupejošu soli tika pieņemts, ņemot vērā tirgus situāciju un potenciālo pircēju interesi par izsolē izliktajiem aktīviem, kā arī aktīvu uzglabāšanas un uzturēšanas izmaksas.

Pagaidām summas, par kādām pārdoti aktīvi, netiek atklātas.

Db.lv jau rakstīja, ka izsolē tika piedāvāti 47 Diebold bankomāti Opteva 562 kā vienota kustamās mantas lietu kopība. Izsoles sākumcena bija 94,5 tūkstoši latu.

Tāpat šajā datumā izsolīja piecus Winkor Nixdorf bankomātus ProCash 4000. Izsoles sākumcena bija 49 tūkstoši latu.

Izsolē piedāvātais gaisa balons izgatavots 2008. gadā un tā valsts reģistrācijas nr. ir YL-022. Gaisa balona sērija ir BB22Z, bet izgatavotāja sērijas nr: 611.

Gaisa balona novērtējums un izsoles sākumcena bija 7500 lati.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Krājbankas bankomātiem atkal neviena pircēja

Žanete Hāka, 17.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien atkal nenotika likvidējamās AS Latvijas Krājbanka bankomātu izsoles, jo nepieteicās neviens pretendents, informēja bankas maksātnespējas administratora KPMG pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Kā kustamas mantas lietu kopība tika piedāvāti 16 Winkor Nixdorf bankomāti ProCash 8050 un 20 Winkor Nixdorf bankomāti ProCash 2000 xe USB. Izsoles sākumcena bija 137,2 tūkstoši latu.

Tāpat tika piedāvāts 71 Winkor Nixdorf bankomāts ProCash 2000 xe, 4 Winkor Nixdorf bankomāt ProCash 1500 xe un pieci Winkor Nixdorf bankomāti ProCash 2050 xe. Izsoles sākumcena bija 97,3 tūkstoši latu. Augstākā izsolē nosolītā cena ir apliekama ar PVN.

Tāpat bija paredzēts izsolīt 46 Winkor Nixdorf bankomātus ProCash 2050 un piecus Winkor Nixdorf bankomātus ProCash 2000, kuru sākumcena bija 28 tūkstoši latu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izsolīs utilizācijai paredzētusKrājbankas bankomātus

Žanete Hāka, 10.05.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā notiks likvidējamās AS Latvijas Krājbanka bankomātu izsole, liecina paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Pēc kārtas pirmajā izsolē tiks piedāvāti bankomāti kā kustamās mantas lietu kopība. Kustamās mantas lietu kopība sastāv no 46 utilizācijai paredzētiem Winkor Nixdorf bankomātiem ProCash 2050 un 5 utilizācijai paredzētiem Winkor Nixdorf bankomātiem ProCash 2000.

Kustamās mantas lietu kopības novērtējums un izsoles sākumcena ir 6500 eiro.

Izsole notiks 19. maijā.

Db.lv jau rakstīja, ka janvārī Krājbankas piederošo bankomātu izsolē tika pārdoti 80 bankomāti. Bija paredzēta 131 automāta izsole. Atlikušie 50 bankomāti netika izsolīti, jo bija pieteicies tikai viens pretendents.

Pagājušajā gadā tika pārdoti 88 bankomāti par vairāk nekā 70 tūkstošiem eiro. Daļa tika pārdota Latvijas, bet daļa - ārvalstu kompānijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izsolē pārdod 80 Krājbankas bankomātus

Žanete Hāka, 24.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien likvidējamās AS Latvijas Krājbankas piederošo bankomātu izsolē tika pārdoti 80 bankomāti, informē Krājbankas maksātnespējas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Piektdien bija paredzēta 131 automāta izsole. Tā bija atkārtotā izsole, kas notika ar lejupejošu soli. Izsolē bija seši pretendenti, un uzvarēja juridiska persona no Latvijas, kurai samaksa jāveic šīs dienas laikā.

Atlikušie 50 bankomāti netika izsolīti, jo bija pieteicies tikai viens pretendents. Par to, kad varētu tikt rīkota izsole atlikušajiem bankomātiem, administrators lems tuvākajā laikā.

Pagājušajā gadā tika pārdoti 88 bankomāti par vairāk nekā 70 tūkstošiem eiro. Daļa tika pārdota Latvijas, bet daļa - ārvalstu kompānijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Austrālijas galvaspilsētas 173 tūkstošus vērtā pašreklāma samulsina pasauli

Lelde Petrāne, 13.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Gigantisks, valim līdzīgs balons ar nokareniem tesmeņveidīgiem piedēkļiem, kas radīts, lai atzīmētu Austrālijas galvaspilsētas Kanberas simtgadi, tiek uztverts dažādi - tas tiek saukts gan par naudas izšķiešanu, gan par iedvesmas avotu, raksta AFP.

Skywhale liek minēt, kas tajā īsti attēlots. Tā, piemēram, tā sejas vaibsti tiek pielīdzināti papagailim vai bruņurupucim, bet ķermenis - valim.

Balona dizainu radījusi slavena māksliniece Patrīcija Picinini, un viņa pati to dēvē par iedvesmas avotu ikvienam.

34 metrus garais un 23 metrus augstais Skywhale esot vismaz divas reizes lielāks nekā standarta gaisa balons un sver pustonnu.

Balons, kas ražots Bristolē, Apvienotajā Karalistē un izmaksājis 173 tūkstošus ASV dolāru, tiek aprunāts arī sociālajos medijos. Tas nodēvēts par perfektu simbolu pilsētai, kura ir mājvieta valsts parlamentam - uzpūsts, daudzkrūšu monstrs, kas baro tos, kuri dzīvo tā ēnā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Vēlreiz mēģinās pārdot Krājbankas gaisa balonu un bankomātus

Žanete Hāka, 13.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūnija beigās atkal notiks likvidējamās AS Latvijas Krājbanka bankomātu un gaisa balona izsole, liecina paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Jāpiebilst, ka šonedēļ jau notika bankomātu izsole, tomēr neviens nepieteicās to iegādei. Tādējādi nākamajā izsolē bankomātus izsolīs ar lejupejošu soli.

Izsole notiks 21. jūnijā, un tajā tiks izsolīti 47 Diebold bankomāti Opteva 562 kā vienota kustamās mantas lietu kopība. Izsoles sākumcena ir 94,5 tūkstoši latu.

Tāpat šajā datumā izsolīs piecus Winkor Nixdorf bankomātus ProCash 4000. Izsoles sākumcena ir 49 tūkstoši latu.

Arī gaisa balons, kura izsole maijā beidzās neveiksmīgi, tiks izsolīts 21. jūnijā ar lejupejošu soli. Gaisa balons izgatavots 2008. gadā un tā valsts reģistrācijas nr. ir YL-022. Gaisa balona sērija ir BB22Z, bet izgatavotāja sērijas nr: 611.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Guntis Āboltiņš-Āboliņš, a/s Latvijas balzams ģenerāldirektors: Omīte vilka vecu kažoku, kas izgriezts uz otru pusi

Sagatavojusi Linda Zalāne, 23.12.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kad gaisā virmo pašu ceptu piparkūku un pīrāgu smarža, tiek rotāta eglīte un rūpētas Ziemassvētku dāvanas, pavisam nemanot piezogas bērnības sajūtas.

Kāds atceras Ziemassvētku vecīša gaidīšanu, citam nāk prātā Salatēti un Sniegbaltīte, kas ieradās nevis Ziemassvētkos, bet gan Vecgada vakarā. Bez pantiņa skatīšanas pie eglītes saviesīgos pasākumos nav izšmaucis neviens. Arī ticību vecītim un bailes no žagariem droši vien ir piedzīvojis ikviens bērns. Iespējams, ka kāds Ziemassvētku vecītim tic vēl šobaltdien. DB uzrunāja vairākus uzņēmējus, kuri stāsta par savām atmiņām, par Ziemassvētkiem un to īpašo gaisotni, kas piepildīja viņu mājas un sirdis šajā skaistajā brīnumu gaidīšanas laikā.

Guntis Āboltiņš-Āboliņš, a/s Latvijas balzams ģenerāldirektors

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Pārdot emocijas

Ilze Šķietniece, speciāli DB, 04.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dienās, kad Airkargo gaisa baloni lido pāri Grobiņai vai Durbei, sociālie tīkli teju uzsprāgst no pārsteiguma par pamanīto faktu.

Liepājas pusē tas joprojām nav ierasts skats un sarūpē patīkamu pārsteigumu. Saldus SIA Airkargo struktūrvienība, kas nodarbojas ar gaisa balonu lidojumiem, reģistrēta Pāvilostā.

Iespēja reklamēt uzņēmumu

Induļa Blūma uzņēmums Airkargo jau kopš 1997. gada veic aviokravu sūtījumus uz visām pasaules valstīm, papildus piedāvājot muitas brokeru servisu un kravu apdrošināšanu. Kad uzņēmumam tuvojās desmit gadu jubileja, tika nolemts ieguldīt līdzekļus vides reklāmā, mārketingā un reprezentācijas pasākumos lojālajiem klientiem, kas tajā laikā bija aktuāla tendence. «Var, protams, izvēlēties sevi reklamēt uz vieglās automašīnas vilktas piekabes, palēninot satiksmi Rīgas centrā, bet likās, ka gaisa balons šim mērķim varētu būt sabiedrībai nekaitīgāks, videi draudzīgāks,» saka Indulis. «Baloni priecē skatītāju acis, lidojot tveram dzimtās zemes skaistumu, turklāt uzņēmuma zīmols ir labi pamanāms.» Divu gadu laikā viņš ieguva pilota tiesības, nepieciešamās zināšanas apgūstot tepat, Latvijā. Aizrāvies ar ūdenssporta veidiem, Indulis iepazina Pāvilostu un nolēma, ka uzņēmums pilsētas vecajā daļā varētu iegādāties vasarnīcas tipa ēku, kur varētu atvērt viesu namu. «Tā kā mums ļoti patīk lidot Kurzemē un pats arī esmu no šīs puses, no Saldus, tur arī reģistrējām uzņēmuma struktūrvienību, kas nodarbojas ar gaisa balonu lidojumiem,» stāsta Indulis. Ēku patlaban izmanto kā bāzes vietu, kur nakšņo komanda. Turpat klientiem iespējams pavadīt laiku pirms lidojumiem un arī pēc tam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc sekmīgiem testiem Tallinā ir atvērta neparasta gaisa atrakcija Balloon Tallinn — milzīgs balons, kas pildīts ar hēliju, no kura gondolas paveras panorāmas skats uz vecpilsētu, Tallinas centru, Kadriorgu un jūru, informē projekta autori.

Pie zemes piestiprinātais un ar hēliju pildītais aerostats bezvējā vienlaikus uzņem līdz 30 pasažieriem, kas var vērot panorāmas skatu no 120 metru augstuma. Skaidrā laikā redzamība no Balloon Tallinn pārsniedzot 40 kilometrus.

Balloon Tallinn ir visaugstākais atklātais skatu laukums Tallinas centrā un vistālāk uz ziemeļiem pieejamā šāda veida atrakcija Eiropā.

Videi draudzīgā augsto tehnoloģiju atrakcija atrodas starp Tallinas ostas kruīza kuģu piestātni un A termināli. Gaisa balonu ir izgatavojis par gaisu vieglāku lidaparātu izgudrotājs un ražotājs Lindstrand Technologies Ltd. Uzņēmuma vadītājs Pērs Lindstrands uzskata, ka kruīza kuģu piestātnes zona ir vislabākā vieta Tallinā šāda projekta īstenošanai.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ceturtdien nenotika maksātnespējīgās AS Latvijas Krājbanka gaisa balona izsole, jo nebija pieteicies neviens pretendents, lai gan pirms izsoles par gaisa balonu interesējās vairākas personas, pastāstīja bankas maksātnespējas administratora KPMG pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Gaisa balona novērtējums un izsoles sākumcena ir 7500 lati.

Gaisa balons izgatavots 2008. gadā un tā valsts reģistrācijas nr. ir YL-022. Gaisa balona sērija ir BB22Z, bet izgatavotāja sērijas nr: 611.

Db.lv jau rakstīja, ka šobrīd Krājbankas administrators no izsolēs realizētajiem aktīviem un kredītiem ir atguvis aptuveni 60 miljonus latu. Tas savukārt ļāvis veikt atmaksu lielākajam bankas kreditoram Noguldījumu garantiju fondam 100 miljonu latu apmērā. Šo summu galvenokārt veido nauda no atgūtajiem kredītiem, izsolēs realizētajiem aktīviem, Krājbankai piederošajiem līdzekļiem, kas atradās citu banku kontos, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Izsolīs Krājbankai piederošu gaisa balonu

Žanete Hāka, 22.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Maijā notiks likvidējamai AS Latvijas Krājbankas (Krājbanka) piederoša gaisa balona izsole, liecina paziņojums laikrakstā Latvijas Vēstnesis.

Gaisa balona novērtējums un izsoles sākumcena ir 7500 lati.

Gaisa balons izgatavots 2008. gadā un tā valsts reģistrācijas nr. ir YL-022. Gaisa balona sērija ir BB22Z, bet izgatavotāja sērijas nr: 611.

Izsole notiks 23.maijā plkst.15 Rīgā, Jāņa Daliņa ielā 15.

Db.lv jau rakstīja, ka šobrīd Krājbankas administrators no izsolēs realizētajiem aktīviem un kredītiem ir atguvis aptuveni 50 miljonus latu. Tas savukārt ļāvis veikt atmaksu lielākajam bankas kreditoram Noguldījumu garantiju fondam 100 miljonu latu apmērā. Šo summu galvenokārt veido nauda no atgūtajiem kredītiem, izsolēs realizētajiem aktīviem, Krājbankai piederošajiem līdzekļiem, kas atradās citu banku kontos, u.c.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Google uzsākusi speciālu balonu palaišanu zemes atmosfēras augstākajos slāņos, lai tos izmantotu kā interneta raidītājus.

Projekta ietvaros pirmos izmēģinājumus Google uzsākusi Jaunzēlandē, kur paredzēts palaist kopumā trīsdesmit balonus, raksta BBC. Savukārt piecdesmit mājsaimniecības, kas iesaistījušās projektā, saņēmušas speciālus uztvērējus.

Gaisa baloni nodrošināšot 3G līdzvērtīgu interneta ātrumu grūti pieejamās vietās. Tāpat šādi baloni var kļūt neaizstājami katastrofu skartās teritorijās, kur traucētas komunikācijas. Google savus centienus nodēvējusi par Project Loon un atzīst, ka patlaban tas ir ļoti agrīnā attīstības fāzē.

Pagaidām Google gaisa balonu tīkls darbosies ar pārtraukumiem, tomēr kompānija cer, ka rezultātā tiks izvietota pietiekoši liela flote, lai sakarus nodrošinātu nepārtraukti. Eksperti tikmēr norāda, ka Google stāv priekšā ļoti smags darbs – no planētas vējiem atkarīgu balonu navigācija vienlaicīgi var izrādīties pārāk sarežģīta.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Ēģiptē gaisa balona avārijā bojā gājuši 19 tūristi

Lelde Petrāne, 26.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deviņpadsmit tūristi, viņu skaitā no Lielbritānijas un Francijas, miruši gaisa balona avārijā netālu no Ēģiptes pilsētas Luksoras, ziņo BBC.

Pirms balona nogāšanās bijis dzirdams sprādziens un redzamas liesmas, informējušas amatpersonas.

Luksora atrodas Nīlas upes krastos un tur atrodamas dažas no Ēģiptes slavenākajām faraonu laika liecībām. Tā ir populārs tūristu galamērķis.

Astoņu uzņēmumu, kas nodrošina gaisa balonu lidojumus Luksorā, pārstāvis informējis, ka bijis gāzes sprādziens brīdī, kad gaisa balons atradies 300 metru augstumā.

«Tajā bija 20 pasažieri. Notika sprādziens un 19 pasažieri ir miruši. Viens tūrists un pilots izdzīvoja,» ziņu aģentūrai Reuters teicis

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meteoroloģiskās zondes Irbe -1 lidojums ir izdevies veiksmīgs: iegūti Zemes fotoattēli infrasarkanajā diapazonā, augstuma un temperatūras mērījumi, kā arī augstas izšķirtspējas lidojuma video, informē Ventspils Augstskolas (VeA) pārstāve Inta Ozola.

Studentu komandas meteoroloģiskās zondes Irbe-1 lidojuma dati tiek analizēti un drīzumā tiks sūtīti Global Space Balloon Challenge žūrijai, kas novērtēs visu komandu sniegumu un apbalvos dažādās nominācijās, piemēram, par labāko video, tālāko lidojumu, interesantāko eksperimentu u.c.

No Ventspils lidostas teritorijas 10. aprīlī VeA studentu komanda Irbe -1 stratosfērā palaida meteoroloģisko balonu, un, uztverot zondes noraidītās GPS koordinātas, sekoja tā trajektorijai. Zondes signāls komandu aizveda līdz Lietuvai, Striukai ciemā, netālu no Jonišķiem, kur balona derīgā krava bija piezemējusies zemnieka Gediminas Ališauskas labības laukā. Uz derīgās kravas bija izvietots ziņojums tās iespējamajam atradējam; sekojot ziņojuma norādēm, Gediminas paziņoja komandai par zondes atrašanu. Saimnieks viesmīlīgi sagaidīja Irbe-1 komandas pārstāvjus, kā arī izrādīja paša veidoto iespaidīgo akmeņdārzu un koka skulptūras.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai arī esmu projām no lielā sporta, joprojām esmu tajā iekšā, tikai citā statusā

Tā DB saka soļotājs, olimpiskais vicečempions Aigars Fadejevs, kura izveidotā rehabilitācijas klīnika AF Workout nesen ir pārcēlusies uz skaistām telpām Rīgas centrā. Beidzot soļotāja karjeru, viņš sevī atklājis fizioterapeita talantu. Strādājot Losandželosā, A. Fadejevs ir ārstējis dažāda kalibra sporta pasaules smagsvarus, vairākas Holivudas zvaigznes. Lai arī klīnika Latvijā ir aprīkota ar pasaulē ātrākajiem skriešanas celiņiem un velotrenažieriem, tās mērķa auditorija galvenokārt ir tieši biroju darbinieki.

Kad un kā sākās tava sportista karjera? Kāpēc izvēlējies tieši soļošanu?

Tā bija liktenīga sagadīšanās. Mācījos lauku skoliņā. Tolaik tika rīkotas pavasara un rudens spartakiādes, kurās vajadzēja obligāti piedalīties. Tā kā biju augumā maziņš, nevarēju nedz tālu aizsviest bumbiņu, nedz augstu uzlēkt. Līvu pamatskolas skolotājs Uģis Barons bija pamanījis, ka man kā īstam lauku puikam, kurš bija pieradis strādāt dažādus smagus darbus, ir gana liela izturība. Neviens bērns negribēja pieteikties trīs kilometru soļošanai. Es, būdams ne tikai klases vecākais, fizorgs, politinformators, bet arī pionieru ierindas skatu komandieris, biju iedomājies, ka spartakiādē visi bērni sanāks kopā, pūtīs taures un dos pa bungām, soļojot kā ierindas skatē. Kad mani aizveda uz stadionu, sapratu, ka tā nebūt nav tāda veida soļošana. Tikai stundu pirms sacensību sākuma man iemācīja, kā soļo sportisti, bet es vinnēju spartakiādi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nav noslēpums, ka ķermeņa izvingrināšana un pietiekami daudz kustību liek justies labāk un būt veselākiem. Ja aktivitāti ierobežo mazkustīgs dzīvesveids un ilgstošs darbs pie datora, locītavas zaudē elastību un ķermenis priekšlaicīgi noveco. Tas izžūst gluži kā sūklis, kas netiek izmantots. Ja darba laikā neizkustamies un «nepabarojam» savus audus, pēc laika atgūt kādreizējo lokanību un vitalitāti būs krietni grūtāk. Regulāra izkustēšanās, pat, ja esat darbā, palīdzēs ķermeni ne tikai uzturēt formā, bet pat attālināt novecošanas procesus. Paula Mūra personāla vadības forumā HR Zone iesaka paņēmienus, kā uzturēt sevi formā par spīti sēdošam darbam birojā.

Komentāri

Pievienot komentāru