Ražošana

Pārdots «DauER D»

Aleksandrs Eiduks, 09.02.2005

Jaunākais izdevums

A/s «Rebir» ar Krievijas uzņēmumu «Interskol» parakstīja līgumu par Daugavpils SIA «DauER D» pārdošanu. Aizbildinoties ar komercnoslēpumu, uzņēmuma pārdošanas cena netiek izpausta. A/s «Rebir» padomes priekšsēdētājs Jelgrāfijs Platonovs pastāstīja, ka saskaņā ar noslēgto vienošanos Interskol kļūst par SIA «DauER D» jauno īpašnieku, taču līdz jūlijam, lai īpašnieku maiņas dēļ nevajadzēt apturēt uzņēmuma darbību, a/s «Rebir» turpinās piegādāt izejvielas, realizēt gatavo produkciju un norēķināties ar uzņēmuma darbiniekiem. Jaunais «DauER D» īpašnieks uzņēmuma attīstībā un modernizācijā plāno investēt vairākus miljonus latu. SIA «DauER D» turpinās ražot profesionālos elektroinstrumentus, bet ar laiku tas varētu nodarbināt vairāk nekā 300 strādājošos. Paredzamais realizācijas tirgus ir Krievija un Austrumeiropa. Pērn rudenī SIA «DauER D» plānoja atlaist ap 350 cilvēku (ap 70 % no strādājošajiem). SIA «DauER D» ražo 12 elektroinstrumentu veidus un apmēram 80 % gatavās produkcijas realizēja NVS valstīs, taču tos izkonkurē lētākie Āzijas valstu analogie izstrādājumi. Tāpēc a/s «Rebir» nolēma pārdot «DauER D», jo trūka līdzekļu meitas uzņēmuma modernizācijai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Bankas

Izsolēs par 1,2 miljoniem eiro pārdoti dārzeņu audzētāja Galiņi nekustamie īpašumi

LETA, 25.09.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septiņās elektroniskajās izolēs kopsummā par 1 199 261 eiro pārdoti dārzeņu audzēšanas zemnieku saimniecības «Galiņi» nekustamie īpašumi, informēja e-izsoļu vietnē.

Informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» liecina, ka 26.augustā plkst.13 sākās piecas «Galiņiem» piederošu nekustamo īpašumu elektroniskās izsoles, kuras noslēdzās 25.septembrī plkst.13. Izsoles rīkoja zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka par labu bankai «Citadele».

Izsolē pārdots Jurim Strazdiņam piederošais nekustamais īpašums «Galiņi» Ogres novada Madlienas pagastā ar kopējo platību 151,669 hektāri. Tajā ir vairāk nekā desmit zemesgabalu, pārsvarā lauksaimniecības zemes, kā arī meža zeme un vairākas ēkas - dzīvojamā ēka, noliktava, siltumnīca un citas. Šim īpašumam izsoles sākumcena bija 151 390 eiro, īpašums tika nosolīts par 408 753 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Dēvējot tās par «Valsts ieņēmumu dienesta (VID) represijām pret iedzīvotājiem», kuru īpašumi piespiedu kārtā pārdoti parādu dzēšanai, Kredītņēmēju asociācija vērsīsies Saeimā.

«Cilvēkiem, kuru īpašums tiek piespiedu kārtā realizēts parādu dzēšanai, nav kapitāla pieauguma. Pārdošanas darījumā, kas notiek pēc tiesu izpildītāja vai maksātnespējas procesa administratora iniciatīvas, vienīgais ieguvējs ir kreditors, kurš saņem vismaz daļu no izsniegtā aizdevuma un tiesu izpildītājs vai maksātnespējas administrators, kurš saņem savu «neaizskaramo» procentu no darījuma summas. Pats parādnieks šādos darījumos visbiežāk neredz pat ne centu no pārdošanas naudas. Par spīti tam, VID arī par šādiem piespiedu darījumiem uzrēķina tūkstošos mērāmu kapitāla pieauguma nodokli un bieži vien arī soda procentus. Lai novērstu netaisnību un VID nepamatoto vēršanos pret iedzīvotājiem, kuru īpašums pārdots piespiedu kārtā, jau tuvākajā laikā vērsīsimies Saeimas atbildīgajās komisijās ar lūgumu pārskatīt vai precizēt kā Ienākumu nodokļa, tā arī Maksātnespējas likumu. Lūgsim, lai deputāti VID paskaidro, ka piespiedu pārdošana nozīmē visa īpašuma zaudēšanu, nevis kapitāla pieaugumu,» informē Latvijas kredītņēmēju asociācijas valdes loceklis Jānis Āboliņš.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Par 650 tūkstošiem pārdod 1976. gada Apple datoru

Gunta Kursiša, 27.05.2013

Apple 1 dators, kas tika pārdots izsolē 2012. gada novembrī par aptuveni 490 tūkst. eiro.

Foto avots: breker.com

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsolē Vācijā par aptuveni 650 tūkstošiem ASV dolāru jeb vairāk nekā 500 tūkstošiem eiro pārdots oriģināls Apple 1 dators, ko Apple kompānijas līdzdibinātāji Stīvs Džobss (Steve Jobs) un Stīvs Vozniaks (Steve Wozniak) uzbūvējuši S. Džobsa vecāku garāžā, vēsta pasaules mediji.

Izsolītais dators bijis viens no pirmajiem 50 Apple datoriem, ko radījuši Apple līdzdibinātāji, turklāt tas ir viens no sešiem pirmajiem Apple datoriem, kas patlaban vēl ir darba kārtībā, ziņo BBC.

Datora mātesplati ir parakstījis S. Vozniaks, tāpat dators izsolīts kopā ar oriģinālo monitoru, kasešu atskaņotāju un klaviatūru. Datora dokumentāciju parakstījis S. Džobss.

Vienu no Apple pirmajiem ražojumiem iegādājies kāds anonīms pircējs no Āzijas. Izsole, kurā dators pārdots, norisinājās sestdien, 25. maijā, Ķelnē.

Pērn Apple 1 modeļa dators tika pārdots par 633 tūkstošiem ASV dolāru jeb aptuveni 490 tūkstošiem eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Colt Walker The James D. Julia izsolē pārdots par 920 tūkstošiem ASV dolāru, ziņo AP.

Ieroci izsolē ievietoja kāds 80 gadus vecs Montanas iedzīvotājs, kurš revolveri mantoja no sava vecvectēva.

Pirms tam The James D. Julia izsolē Colt tika pārdots par 480 tūkstošiem ASV dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Elektroniskajās izolēs tiek pārdoti dārzeņu audzēšanas zemnieku saimniecības «Galiņi» nekustamie īpašumi, apstiprināja «Galiņu» pārstāve Edīte Strazdiņa.

Informācija oficiālajā izdevumā «Latvijas Vēstnesis» liecina, ka pirmdien, 26.augustā, plkst.13 sākušās piecas «Galiņiem» piederošu nekustamo īpašumu elektroniskās izsoles, kuras noslēgsies 25.septembrī plkst.13. Izsoles rīko zvērināta tiesu izpildītāja Rudīte Slivjuka par labu AS «Citadele banka».

Strazdiņa norādīja, ka izsoles tiek rīkotas tādēļ, ka zemnieku saimniecība nebija spējusi vienoties ar banku par iepriekš ņemtu kredītu atmaksas nosacījumiem un bankai ir tādas tiesības izsolīt ieķīlātos īpašumus. «Kredīti bija pietiekami lieli un tika ņemti dažādiem attīstības projektiem,» sacīja Strazdiņa.

«Problēmas radās iepriekšējās vasarās piedzīvoto slapjumu un sausumu dēļ, kas ietekmēja iepriekšējo gadu ražas. Šogad gan raža būs laba,» sacīja Strazdiņa. Viņa piebilda, ka izsolīti tiek visi «Galiņiem» piederošie nekustamie īpašumi, bet kustamā manta netiek izsolīta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmdien, 29. oktobrī, pirmo reizi pasaules vēsturē izsolē tika tirgoti pasaulē slavenākie meteorīti, kas tikuši atrasti dažādās pasaules vietās. Izsole norisinājās Ņujorkas izsoļu namā, raksta BBC.

Dzelzs meteorīts, kas nokritis Sibīrijā ticis pārdots par 123 000 USD, savukārt kāds cits kosmosa brīnums, kurš sadragājis kāda ASV iedzīvotāja pastkastīti pārdots par 40 000 USD.

Kaut arī visi meteorīti pirmajā izsoles dienā netika pārdoti, izsoles rīkotāji uzskata, ka tos nopirks dažu dienu laikā.

Meteorīts, kura cena bija 1,1 miljons USD pagaidām nav pārdots. Tas tika atrast Oregonas štatā ASV un tā nosaukums ir Piece de Resistance.

Citi sīkāki meteorīti tika pārdoti par 1 300 USD, un kāds meteorīts, kas atrasts Gruzijā 1984. gadā tika pārdots par gandrīz 8 000 USD.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Kalvīša krēslu nopērk par 570 latiem

, 27.12.2006

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

27.decembrī noslēgusies NATO samita krēslu izpārdošana uzņēmuma Coppa mājaslapā. Visdārgāk - par 1051 latiem - pārdots Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas krēsls.

Uzņēmuma mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka Vairas Vīķes-Freibergas krēsls pārdots par 1051 latiem. Par to bijuši deviņi solījumi. Prezidentes NATO krēsla dizainu veidojis Dorigo Design, ražotājs - Sitland (Itālija). Krēslam esot augstuma regulēšana: tas aprīkots ar gāzes atsperi, kas regulē krēsla augstumu, kā arī kompensācijas skrūve: regulē krēsla amortizāciju, atbilstoši ķermeņa svaram. Krēsls izgatavots no krēmkrāsas ādas un koka.

ASV prezidenta Džordža Buša NATO samita krēsls pārdots par 980 latiem. Par to bijuši astoņi solījumi, savukārt ASV valsts sekretāres Kondolīzas Raisas krēsls - par 600 latiem. Par to solīts tikai trīs reizes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Domēna vārdu tiešsaistes tirdzniecības organizētājam Sedo domēna vārdu poker.org izdevies pārdot par vienu miljonu ASV dolāru. To iegādājusies PokerCompany.com, ziņo The Washington Post.

Tā ir lielākā summa, par kādu līdz šim pārdots .org domēna vārds.

Pirms poker.org pārdošanas dārgākais .org domēna vārds bija engineering.org, kas tika pārdots par 198 tūkstošiem ASV dolāru. Savukārt sexe.org tika pārdots par 151 400 ASV dolāriem.

Taču par poker.org iegūtā summa ir daudz mazāka nekā tās, kas iegūtas par atsevišķiem .com domēna vārdiem. Piemēram, toys.com pārdots par 5,1 miljonu ASV dolāru, bet candy.com - par trīs miljoniem ASV dolāru. Sex.com ir visdārgāk pārdotais .com domēna vārds, jo par to tika iegūti 14 miljoni ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Latvieši par diviem miljoniem pārdod ekoloģiskā grila biznesa ideju

Gunta Kursiša, 30.07.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvieši izveidojuši eko produkta biznesu, kas pēc uzņēmuma pārstāvju paustā, divu gadu laikā kļuvis konkurētspējīgs pasaules tirgos. Patlaban tiek meklēts tā pircējs, kas to iegādātos pa diviem miljoniem eiro, liecina portālā Db.lv publicētais sludinājums.

«Šis ir bioenerģijas produkts, kam ir vienīgais patents pasaulē, un mēs patlaban pārdodam gatavu biznesa shēmu – divu gadu laikā viss ir izveidots, tā lai šis uzņēmums varētu veiksmīgi darboties,» Db.lv stāstīja uzņēmuma pārstāvis, kurš nevēlējās atklāt, kas ir uzņēmums, kas tiek pārdots, tomēr, kā pēc nelielas izpētes noskaidroja Db.lv, tiek pārdots uzņēmums un patentēta ideja ekoloģiskā grila ražošanai.

Kā noskaidroja Db.lv, tiek pārdota biznesa shēma par aptuveni 20 centimetru diametra ekoloģiska grila pārdošanu. Kā liecina informācija šī produkta mājas lapā, produkts ir pilnīgi dabīgs un arī sadeg, neizdalot sārņus un ķīmiskas vielas, izņemot tās, kas rodas, sadegot kokam. Dabīgais koka grils deg aptuveni 2,5 stundas un ir gatavs lietošanai pēc divdesmit minūtēm.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Krīzes nav! Rīgā pārdots dzīvoklis par 4 miljoniem

Ritvars Bīders, Ingrīda Drazdovska, Db, 23.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz to, ka Latvijā valda krīze, šogad 12. decembrī noslēgts nekustamā īpašuma darījums par rekordlielu summu - Rīgā pārdots dzīvoklis par 4 027 396 latiem. Tā liecina informācija Zemesgrāmatā.

Pašreizējā krīze pat pašiem nekustamā īpašuma tirgus pārstāvjiem liek atzīt, ka nozarē ir lielas grūtības, taču tajā pašā laikā noticis darījums, kura apmēri ir pat lielāki nekā Latvijas nekustamā īpašuma tirgus ziedu laikos.

Par vairāk nekā 4 miljoniem latu pārdotais dzīvoklis atrodas Vecrīgā, Grēcinieku ielā. Tā platība ir 256 kvadrātmetri, un tas nozīmē, ka pircējs par dzīvokli maksājis 15 000 latu par kvadrātmetru.

SIA Balsts valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš, komentējot darījumu, norādīja, ka, viņaprāt, tas pašreizējai tirgus situācijai ir pilnīgi netipisks darījumus. Pašlaik darījumu dārgo īpašumu segmentā ir visai maz — neesot pircēju. Mežaparkā īpašumu cenas arvien ir augstas, tās īpaši netiek pazeminātas, bet pircēju tikpat kā nav. Savukārt Vecrīgā pašlaik var atrast īpašumus arī par 2 000 – 3 000 eiro/m2. Tāpēc 15 tūkstoši latu par 1 kvadrātmetru nav tipisks gadījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iekšlietu ministrijai piederošs īpašums, kas Valsts nekustamo īpašumu rīkotā izsolē 2010. gada beigās pārdots par 15 200 latu, pagājušā gada martā tālāk pārdots jau par 138 reizes lielāku cenu - 2,108 miljoniem latu, raksta žurnāls Kapitāls.

Kā rāda Valsts vienotā datorizētā zemesgrāmata, runa ir par bijušo dienesta viesnīcas ēku Mežaparkā, Ķīšezera krastā, Ezermalas ielā 4a. Šis Latvijas valstij Iekšlietu ministrijai piederošais īpašums ar 2011. gada 11. janvāra pirkuma līgumu nonācis 1990. gadā dzimušā Veniamīna Rodionova īpašumā, un kā darījuma summa zemesgrāmatā ierakstīti 15,2 tūkstoši latu.

Savukārt gadu vēlāk V. Rodionovs īpašumu par 25 tūkstošiem latu tālāk pārdevis ārzonas uzņēmumam Renwood Global LP, bet tas jau mēnesi vēlāk to SIA Merko House pārdevis par iespaidīgu summu – 2,1 miljonu latu. Savukārt pagājušā gada septembrī īpašuma statuss mainīts uz ekspluatācijā nodotu daudzstāvu daudzdzīvokļu dzīvojamo ēku, kas pašlaik jau sadalīta dzīvokļa īpašumos un šādā veidā tiek izpārdota.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lursoft datu bāzē pieejama informācija par 2451 februārī reģistrētu nekustamā īpašuma darījumu, liecina apkopotie dati. Vairāk nekā puse, t.i., 55%, no visiem darījumiem ir ar telpu grupām, proti, telpām vai dzīvokļiem.

Analizējot nekustamo īpašumu darījumu datus, redzams, ka februārī jauni darījumi reģistrēti visu Latvijas pašvaldību teritorijās. Lursoft izpētījis, ka 36% no visiem nekustamo īpašumu darījumiem aizvadītajā mēnesī reģistrēti Rīgā, aiz kuras darījumu skaita ziņā seko Daugavpils un Liepāja.

Pašvaldības, kuru teritorijā februārī reģistrēti visvairāk nekustamo īpašumu darījumi:

  • Rīga: 888 darījumi;
  • Daugavpils: 96 darījumi;
  • Liepāja: 79 darījumi;
  • Jūrmala: 71 darījums;
  • Ropažu novads: 65 darījumi;
  • Rēzeknes novads: 59 darījumi;
  • Dienvidkurzemes novads: 57 darījumi;
  • Mārupes novads: 56 darījumi;
  • Cēsu novads: 53 darījumi;
  • Jēkabpils novads: 53 darījumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Pārdot četrus izsolītos Krājbankas īpašumus

Žanete Hāka, 12.12.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nedēļas sākumā notikušajās likvidējamās AS Latvijas Krājbanka nekustamo īpašumu izsolēs pārdoti četri īpašumi, informēja maksātnespējas administratora KPMG Baltics pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Par 8400 latu pārdots īpašums Liepājā, Pulkveža Brieža ielā 1 – izsolē piedalījās divi dalībnieki. Tāpat divi dalībnieki vēlējās iegādāties īpašumu Aizkrauklē, Bērzu ielā 10a, kurš pārdots par 152 tūkstošiem latu.

Izsolītais īpašums Mārupes novada Mākoņi pārdots par 41,1 tūkstoti latu, bet īpašums Rīgā, Viršu ielā 6, uz kuru pretendēja deviņi dalībnieki, pārdots par 20,9 tūkstošiem latu.

Pārējiem astoņiem īpašumiem nav izdevies atrast pircēju, jo uz izsoli nebija pieteicies neviens pretendents.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tirgū ir jaunas mājas, kurās nav pārdots neviens dzīvoklis

Ingrīda Drazdovska, Dienas Bizness, 16.02.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jauno mājokļu pašreizējās cenas ir ļoti dažādās un, varētu teikt, tās atkarīgas no tā, cik spiedīga ir pārdevēja situācija.

Jaunajos projektos ar dzīvokļu tirdzniecību iet visai grūti, neslēpa Nira fonds valdes priekšsēdētājs Vadims Markovs. Turklāt šajā segmentā aktuāls jautājums ir arī slikta kvalitāte, ne tikai cena.

Daudzi attīstītāji arvien nav ar mieru pazemināt cenas, jo tas nozīmētu potenciāli mazākus ieņēmumus nekā bankas aizdevums projekta realizācijai. Savukārt t.s. spekulanti jau sen ir pazeminājuši jauno dzīvokļu cenas.

Jauno dzīvokļu piedāvājums ir ļoti plašs gan pirmreizējā, gan otrreizējā tirgū. Rupji rēķinot, ap 50 jaunajiem projektiem šobrīd varētu tikt piedāvāti tirgū. Tās ir mājas, kas ir pabeigtas un kurās dzīvo vismaz daži cilvēki. Taču ir arī pilnīgi tukšas mājas, kurās nav pārdots neviens dzīvoklis. Arvien tiek pabeigti iepriekš iesāktie projekti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Neskatoties uz pandēmiju, bagātnieki joprojām turpina sevi izklaidēt un kādu savu statusu apliecināt izsolēs, kuras nu bieži vien notiek tiešsaistē un piedāvā dažādus visai interesantus priekšmetus.

Šonedēļ uz pārējā fona izceļas Christie’s organizētās izsoles darījums, kur tika pārdots 67 miljonus gadus vecs Tiranozaura rex skelets ar nosaukumu “Stens” (“Stan”). Summa nav mazā un par katru Tiranozaura gadu miljardu tika samaksāts gandrīz pusmiljons ASV dolāri. Proti, ieskaitot visas izmaksas, “Stens” tika pārdots par 32 miljoniem ASV dolāriem. Sākotnēji tik vērtēts, ka minētais skelets varētu tikt pārdots par astoņiem miljoniem ASV dolāriem. Ziņu portāls Barron's turklāt ziņo, ka minētajā izsolē par šo trofeju notikusi aktīva sacensība gluži kā filmās, kur sākotnējā likme par šo skeletu bijusi “vien” trīs miljonu ASV dolāru apmērā. Diemžēl gala pircējs pagaidām vēlējies palikt anonīms.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

2004. gads metālapstrādes un mašīnbūves nozarei devis impulsu izaugsmei

Māris Ķirsons [email protected], 27.12.2004

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2004. gads metālapstrādes un mašīnbūves nozarē ir bijs veiksmīgs, kaut arī pārmaiņām bagāts gan saistībā ar iestāju ES, gan jaunu spēlētāju ienākšanu šajā sektorā. To atzīst ne tikai atsevišķi uzņēmēji, bet arī Mašīnbūves un metālapstrādes rūpniecības uzņēmēju asociācijas valdes priekšsēdētājs Vilnis Rantiņš. Viņš norāda, ka pašreizējie operatīvie uzņēmumu finansiālās darbības rādītāji liecina par krietnu ienākumu pieaugumu šogad, kaut arī kopumā par tiem varēs spriest tikai pēc pāris mēnešiem. «Tas ir saistīts ne tikai ar jau nozarē strādājošo uznēmumu ieņēmumu kāpumu, bet arī jaunu spēlētāju, piemēram, Zviedrijas kompāniju Leax un Stram Islandes investoriem piederošāBaltic Coating, ražošanas uzsākšanu 2003. gada nogalē — 2004. gadā,» secina V. Rantiņš. Viņš pozitīvi vērtē arī jaunu tehnoloģiju ieviešanu, proti, kad Aizkrauklē SIA Meistars A izveidojis metāla izstrādājumu pārklāšanu ar piesātinātu cinka pulveri pēc jaunas — termodifūzās — tehnoloģijas. Šogad turpinājās akcionāru nomaiņa dažādos uzņēmumos, kas devusi arī pozitīvos rezultātus, skaidro V. Rantiņš. Proti, dzelzceļa ritošā sastāva remonta un ražošanas a/s Lokomotīve jaunais akcionārs a/s Spacecom, kurš iegādājās 36.36 % uzņēmuma akciju, tuvāko trīs gadu laikā varētu ieguldīt vairāk nekā 10 milj. ASV dolāru. Tāpat šogad sākās un pēc asociācijas vadītāja domām tuvākajā laikā tiks pabeigts darījums, kurā Krievijas elektroinstrumentu ražošanas un tirdzniecības kompānija Inter skol iegādāsies a/s Rebir meitas kompāniju — elektroinstrumentu ražotāju SIA Dauer D, kas, pēc V. Rantiņa domām, varētu viest jaunas vēsmas šajā uzņēmumā

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Lietoto auto tirgū pērn visvairāk pirkti Volkswagen Passat, Audi A4 un Volkswagen Golf

Dienas Bizness, 24.02.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2014. gadā Latvijā visvairāk pirktie lietoto automobiļu modeļi ir Volkswagen Passat, Audi A4 un Volkswagen Golf. Savukārt vislabāk pirkto jauno automobiļu virsotni iekarojis Škoda Yeti, liecina transporta sludinājumu portāla LATAUTO.lv un Autotyrimai apkopotie dati.

Salīdzinot ar 2013. gadu, pagājušajā gadā tika iegādāti 2728 Volkswagen Passat (par 90 vienībām jeb par 3,4% vairāk), 2620 Audi A4 (par 182 vienībām jeb par 7,5% vairāk) un 2568 Volkswagen Golf modeļa lietoti automobiļi. Pēc šiem trīs vācu ražojuma sp ēkratiem ierindojas Volvo V70/XC70 no Zviedrijas – tika nopirkti 2496 šo automobiļu jeb par 357 vienībām vairāk nekā visa 2013. gada laikā.

Portāls novērojis, ka Latvijā ievērojami palielinājusies Volvo V70/XC 70 un Volvo S40/V40/V50 automobiļu pārdošana. «Lai arī to pārdošana paaugstinājās attiecīgi par 16,7% un 16%, tāpat kā 2013. gadā, tie saglabājās ceturtajā vietā labāk pārdoto lietoto automobiļu desmitniekā, savukārt „Volvo S40/V40/V50” modeļu automobiļi no paša desmitnieka beigām pakāpās uz septīto vietu», - apgalvo LATAUTO.lv pārdošanas vadītājs Andris Mālnieks.

Komentāri

Pievienot komentāru
Auto

Mihaela Šūmahera Ferrari sīvā vairāksolīšanā pārdots par rekordaugstu cenu

LETA--AFP, 17.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pirmās formulas (F-1) pasaules čempiona Mihaela Šūmahera sacīkšu automobilis «Ferrari», ar kuru viņš bija ieguvis «Grand Prix», ceturtdien tika pārdots izsolē Ņujorkā par 7,5 miljoniem ASV dolāru, kas ir cenas rekords mūsdienu F-1 automobilim izsolē, paziņoja izsoļu nams «Sotheby's».

Septiņkārtējā pasaules čempiona 2001.gada automobilis «Ferrari F2001» tika pārdots sīvā vairāksolīšanā, ievērojami pārsniedzot pirms izsoles veikto novērtējumu, kas bija no četriem līdz pieciem miljoniem dolāru, «Sotheby's» rīkotā pēckara un mūsdienīgās mākslas izsolē.

«Sotheby's» paziņoja, ka šī ir pirmā reize, kad rets automobilis ticis iekļauts mākslas izsolē, un šis lēmums izrādījies populārs.

Spoži sarkanais automobilis nebija gluži mākslas darbs, bet «Sotheby's» vecākais viceprezidents Greguārs Bijo to nosauca par «vislabāko sacīkšu automobili, kāds jebkad pārdots izsolē».

Vācu autosacīkšu leģenda Šūmahers nav bijis redzēts sabiedrībā, kopš viņš 2013.gadā guva nopietnas galvas traumas kādā slēpošanas incidentā. Viņa septiņkārtējā pasaules čempiona titulu un 91 gūto uzvaru gan neviens cits nav sasniedzis vai pārspējis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

LTVC: Piena pārstrādei Latvijā pagājušais gads nebija viegls

Sandra Dieziņa, 01.03.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Visu nozīmīgāko piena pārstrādes produktu ražošanas apjomi pastāvīgi samazinās - pēdējo četru gadu laikā samazinājums ir bijis apmēram par trešdaļu.

Par to liecina Lauksaimniecības tirgus veicināšanas centra (LTVC) rīcībā esošā informācija. Gandrīz visu produktu ražošana 2011.gada 9 mēnešos salīdzinājumā ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu ievērojami samazinājusies. Vienīgi pilnpiena pulvera ražošana palielinājusies.

Savukārt iepirkuma cenas un realizācijas cenas ir stabilas. Mazumcenas kopumā nav palielinājušās. «Treknā» sviesta mazumcenas stabili par 60% pārsniedz pārstrādes cenas. Turpretī «liesā» sviesta mazumcenas pārsniedz ražotāju cenas tikai par 1-10%, atspoguļojot lielo lētā importa piedāvājuma īpatsvaru mazumtirdzniecībā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ar vīna raudzēšanu cilvēki nodarbojas jau gadsimtiem ilgi, un senas vīnu kolekcijas var būt miljoniem dolāru vērtas. Neatkarīgās izsolēs vīna pudele ir pārdota pat par 160 000 USD, savukārt labdarības izsolēs par - 500 000 USD. Db.lv piedāvā pēc kategorijām apskatīt pašus dārgās vīnus pasaulē, kas publicēti mājaslapā Giftbasketslot.com.

Dārgākais vīns standarta pudelē:

Chateau Lafie 1787 - 1985. gadā Christies London izsoļu namā pārdots par 160 000 USD. Vīna pudeli iegādājās kāds privātais kolekcionārs.

Dārgākais portvīns:

Jareboam Chateau Mouton-Rothchild 1945 - 1997. gadā Christies London izsoļu namā pārdots par 114 614 USD. Šo piecu litru pudelē pildīto vīnu uzskata par vienu vislabākajiem vīniem 20. gadsimtā. Šī vīna pircējs ir anonīms.

Dārgākais vīna daudzums, kas pārdots izsolē:

50 kastes ar Chateau Mouton-Rothchild 1982 - 1997. gadā Ņujorkā tika pārdotas 50 kastes jeb 600 pudeles ar šo vīnu par 420 000 USD.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Žurnāls Forbes publicējis pārdošanā pieejamo visdārgāko dzīvojamo mājokļu sarakstu ASV, raksta forbes.com.

Pirmo vietu sarakstā ieņem savrupmāja Fleur de Lys Beverlīhilzā, kuras vērtība ir 125 miljoni ASV dolāru. Otro vietu par 100 miljoniem ASV dolāru ieņem savrupmāja Tranquility, kas atrodas netālu no Taho ezera. Trešajā pozīcijā ir savrupmāja Losandželosas piepilsētā Bel Air, kuras cena ir 85 miljoni ASV dolāru.

Ceturtajā vietā sarakstā ir savrupmāja Dunnellen Hall, kuras cena ir 75 miljoni ASV dolāru. Tiesa, pērn šīs villas cena bija 125 miljoni ASV dolāru un Forbes veidotajā sarakstā 1. vietu dalīja ar villu Fleur de Lys. Piektajā vietā par līdzīgu cenu tiek pārdots rančo Hummingbird Nest Kalifornijā, kā arī par 75 miljoniem ASV dolāru tiek pārdots mājoklis Upper East Side Ņujorkā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

Izsolē par 14,8 miljoniem dolāru iegādājas Simpsonu tēmai veltītu mākslas darbu

Žanete Hāka, 02.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu nama Sotheby’s šonedēļ notikušajā izsolē Ķīnā par 14,8 miljoniem dolāru pārdots mākslas darbs, ko iedvesmojis ASV animācijas seriāls Simpsoni.

Mākslas darba autors ir ASV mākslinieks KAWS. Iepriekšējais viņa radītais darbs tika pārdots par 2,6 miljoniem dolāru. KAWS, kura īstais vārds ir Braiens Donelijs, ir izbijis ielu mākslinieks, kura darbi izpelnījušies nozīmīgu interesi Honkongā.

Pirms tam viņa darbs Untitled (Kimpsons #3) tika pārdots par 2,6 miljoniem dolāru un to iegādājās kāds jauns Ķīnas iedzīvotājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pēdējā piecgadē Rīgas pašvaldība kā dārgāko īpašumu par 3,2 miljoniem izsolījusi poliklīnikas ēku Vecrīgā

LETA, 25.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izvērtējot izsolēs pārdotos Rīgas pašvaldības īpašumus pēdējā piecgadē, dārgākais no tiem bijis poliklīnikas ēka un zemesgabals Vecrīgā, Grēcinieku ielā 34, kas 2013.gadā izsolē pārdots par 3 184 387 eiro, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Īpašums pārdots jau pirmajā izsolē.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, to iegādājās kompānija Doreks kas tobrīd bija reģistrēta uz kāda 1929.gadā dzimuša kunga vārda. Viņam pašam piederēja vien neliels dzīvoklītis Vecmīlgrāvī. Rīgas domes opozīcijā esošajai partijai "Vienotība" radās aizdomas, ka namu iegādājusies fiktīva persona, tādēļ politiskā spēka pārstāvji aicināja domes vadību izsoli anulēt, taču šī prasība netika ņemta vērā.

Kā liecina Firmas.lv dati, šā gada februāra sākumā SIA Doreks mainījis īpašniekus - tagad uzņēmums pieder kādai 1958.gadā dzimušai Ukrainas pilsonei. Firma darbojas datortehnikas un biroja tehnikas apkalpošanas nozarē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Sonarworks piesaista 6 miljonus dolāru investīcijas

Db.lv, 14.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas audio tehnoloģiju inovators, profesionālas skaņas digitālās kalibrēšanas uzņēmums Sonarworks noslēdzis papildus finansējuma raundu, investīciju fonda Almaz Capital (ASV) vadībā piesaistot 6 miljonus dolāru.

Raunda noslēgšanā piedalījās arī līdzšinējie investori Karma Ventures un Proks Capital, kā arī jaunie investori Trind Ventures, Smart Growth VC, LLC., Wiser Financial Advisors OÜ, un biznesa eņģeļi Cesar Lamschtein un Victor Yun. Papildus finansējums ļaus Sonarworks paplašināt SoundID mašīnmācīšanās tehnoloģiju integrāciju patērētāju elektroierīcēs visā pasaulē.

2020. gada sākumā Sonarworks prezentēja savu jaunāko tehnoloģijas sasniegumu - SoundID - tā tika izziņota lielākajā tehnoloģiju izstādē pasaulē CES 2020, kas katru gadu norisinās Lasvegasā, ASV.

SoundID ļauj izveidot katram lietotājam personalizētu skaņas profilu, balstoties uz klausītāja dzirdi un individuālajām skaņas vēlmēm. Šī tehnoloģija strauji guva starptautisku industrijas interesi un atzinību. Nepilna gada laikā tirgū jau parādījās pirmie produkti ar SoundID integrāciju. Sonarworks uzsāka sadarbību ar ikonisko amerikāņu zīmolu Gateway, integrējot skaņas tehnoloģiju jaunākajos uzņēmuma planšetdatoros. Tāpat SoundID tehnoloģija jau atrodama austiņu ražotāja Monoprice premium zīmola Monolith bezvadu austiņās, kā arī pirmajās bluetooth bezvadu Drop Panda audiofīlu kategorijas austiņās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Stīvena Hokinga braucamkrēsls pārdots izsolē par 341 tūkstoti eiro

LETA--DPA, 09.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Slavenā angļu fiziķa Stīvena Hokinga motorizētais braucamkrēsls ir pārdots izsolē par 296 750 britu mārciņām (341 191 eiro), bet viņa doktora disertācija tika nosolīta par gandrīz divkārt lielāku summu, ceturtdien paziņoja izsoļu nams «Christie's».

Pārdotais krēsls bija «agrīnākais saglabājies piemērs» braucamkrēslam, ko Hokings lietoja pēc tam, kad kļuva paralizēts viņam diagnosticētās motoro neironu slimības dēļ, pavēstīja «Christie's».

Hokings lietoja šo krēslu no pagājušā gadsimta astoņdesmito gadu beigām līdz deviņdesmito gadu vidum, līdz vairs nespēja darbināt šo krēslu ar rokām.

Braucamkrēsls tika pārdots kā kolekcionāra priekšmets, nevis medicīniskai lietošanai. Ienākumi no tā pārdošanas tiks ziedoti diviem labdarības fondiem – Stīvena Hokinga Fondam un Motoro neironu slimību asociācijai.

Hokinga 1965.gadā Kembridžas Universitātē aizstāvētās doktora disertācijas oriģināls mašīnrakstā tika pārdots par 767 000 ASV dolāru (675 500 eiro) tajā pašā interneta izsolē. Citi objekti, tai skaitā viņa valkāta žakete, tika nosolīti par pavisam 650 000 dolāru (572 450 eiro).

Komentāri

Pievienot komentāru