Jaunākais izdevums

Londonas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums «Revolut Ltd» oficiāli startējis Austrālijā, informē uzņēmuma pārstāvji.

Līdz oficiālajam pakalpojuma startam iepriekš reģistrējušos klientu saraksts jau sasniedza 20 000. Sīklietotnes funkcijas Austrālijā tiks ieviestas pakāpeniski, kamēr atbildīs visām, kas darbojas Eiropā.

«Revolut Ltd» darbību sāks, katru dienu reģistrējot daļu klientu, kas ir gaidošo sarakstā. Darbībai uzsākot savu gaitu, jauni klienti tiks reģistrēti reālajā laikā – tā, kā tas tiek darīts Eiropā.

«Tā ir pirmā valsts aiz ES robežām, kurā esam sākuši darbību. Tā kā pašlaik mums būtiskākais ir veikt atbildīgu attīstību, piedāvājamo pakalpojumu paketi papildināsim pakāpeniski. Austrālijā startējam kā inovators valūtu maiņas tirgū un finanšu pārvaldīšanā, savukārt nākotnē piedāvāsim arī tādus Eiropā pazīstamus pakalpojumus, kā kontus biznesam, tūlītēju pieeju kriptovalūtām, bezmaksas platformu investēšanai akcijās un «Metal» kartes», - apgalvo Will Mahon-Heap, «Revolut Ltd» Āzijas un Klusā okeāna (APAC) reģiona attīstības vadītājs.

Visi «Revolut Ltd» klienti Eiropā un Austrālijā naudu savā starpā varēs sūtīt un saņemt uzreiz un bez maksas.

«Naudas pārvedumi starp Eiropu un Austrāliju tradicionāli bija sevišķi dārgi un aizņēma daudz laika. Tas, ka tagad mūsu klienti dažādu kontinentu starpā naudu var pārvest bez maksas un sekundes laikā, ir milzīgs solis, kas grauj pasaulē eksistējošas finanšu barjeras, kā arī ietaupa cilvēku naudu», - piemetina W. Mahon-Heap.

Revolut Ltd mītnes vieta Austrālijā ir apmetusies Melburnā. Citās pilsētās, tādās kā Sidneja vai Pērta, uzņēmums plāno veidot mazākas vietējās komandas. «Globālas finanšu platformas radīšana vienmēr ir bijusi mūsu misija, tādēļ starts Austrālijā ir īpaši svarīgs solis šī mērķa virzienā. Ir pagājuši vien četri gadi no uzņēmuma dibināšanas Eiropā un mūsu pastāvīgi attīstāmo produktu jau izmanto vairāk nekā 5 miljoni klientu, tādēļ Austrālijā ceram uz līdzīgu interesi» – apgalvo «Revolut Ltd» dibinātājs un vadītājs Niks Storonsks.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien oficiāli darbu sāk "Revolut Bank" UAB; Latvijā ar bankas pakalpojumiem plānots startēt šajā vasarā.

No šodienas vairāk nekā 300 tūkstoši "Revolut" klientu Lietuvā varēs izmantot bankas kontus, kuros esošie noguldījumi ir apdrošināti. Esošie mobilās lietotnes klienti, kuriem līdz šim pakalpojumus sniedza Lietuvā reģistrētais uzņēmums "Revolut Payments" UAB ar elektroniskās naudas iestādes licenci, varēs izvēlēties pārcelt savu konta atlikumu uz "Revolut Bank" UAB. Jaunie klienti automātiski saņems piedāvājumu kļūt par bankas klientiem.

"Revolut Bank" UAB birojs atrodas Viļņā un tajā strādā vairāk nekā 170 cilvēku, kuri ir atbildīgi par bankas darbībām, mārketingu, produktu attīstīšanu un klientu apkalpošanu.

""Revolut" vārds arvien straujāk kļūst populārs. To esam panākuši, piedāvājot klientiem pilnībā citādāku pieredzi, pārvaldot savas finanses. Mūsu mērķis ir ne vien būt par inovāciju līderi, bet arī turpināt risināt cilvēkiem radušās problēmas, kas saistītas ar finansēm un to pārvaldi. Priecājamies ne vien par to, ka, strādājot ar bankas licenci, varēsim piedāvāt vēl vairāk pakalpojumu saviem klientiem – bezgala liels prieks ir arī par to, ka tieši Baltijas valstīs sākām attīstīt jaunās paaudzes pasaules līmeņa banku," norāda Virgilijs Mirkes (Virgilijus Mirkės), "Revolut Bank" UAB vadītājs. Viņam ir 25 gadu pieredze finanšu sektorā, tostarp – arī SEB bankā un "Scotiabank".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju kompānija "Revolut" D līmeņa investīciju raunda, kas tika izziņots februārī, ietvaros piesaistījusi vēl 80 miljonus ASV dolāru.

Februārī "Revolut" piesaistīja 500 miljonus ASV dolāru, un jaunā investīcija palielina šo finansējumu līdz 580 miljoniem ASV dolāru. Jaunais finansējums nav mainījis kompānijas novērtējumu, un tas saglabājas 5,5 miljardu ASV dolāru apmērā.

Finansējums piesaistīts no Sanfrancisko bāzētā privātā riska kapitāla investora "TSG Consumer Partners". Investīcija tiks izmantota, lai paātrinātu kompānijas attīstību Eiropā, kā arī veicinātu jaunu produktu izstrādi.

"Revolut" dibinātājs Niks Storonskijs norādījis, ka uzņēmums nebija plānojis piesaistīt papildu finansējumu, bet "TSG Consumer Partners" esot uzrunājis kompāniju sadarboties ar pievilcīgu piedāvājumu. Ņemot vērā investora pieredzi un uzņēmumus, kuros tas pēdējos gados ieguldījis, nolemts sadarboties. "Tagad, kad D līmeņa investīciju raunds ir noslēgts, mēs varam fokusēties uz bankas pakalpojumiem Eiropā un dubultot mūsu produktu attīstību ASV. Šī brīža apstākļos mēs priecājamies būt tik spēcīgās pozīcijās, lai sniegtu labākus banku pakalpojumus cilvēkiem visā pasaulē," viņš teic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā finanšu platforma Revolut 15.februārī ir aktivizējusi savu Eiropas specializēto bankas pakalpojumu licenci Latvijā.

Veicot lietotnes atjaunināšanu uz Revolut Bank, lai iegūtu papildu pakalpojumus, klienti Latvijā tagad varēs veikt noguldījumus, kas tiks aizsargāti saskaņā ar noguldījumu garantiju sistēmu. Lietotnes atjaunināšanas process uz Revolut Bank aizņems vien dažas minūtes.

Līdz šim Revolut Latvijā ir piesaistījis vairāk nekā 160 000 klientu, un strauji augošais finanšu tehnoloģiju uzņēmums ir pārliecināts, ka aizsargātie noguldījumu konti līdzās Revolut produktu un pakalpojumu klāstam nodrošinās Latvijas klientiem stingrāku kontroli, lielāku vērtību un drošību nekā tradicionālajās bankās.

Revolut ievieš maksas pakalpojumu 

Apvienotajā Karalistē izstrādātā finanšu lietotne Revolut paziņojusi par savu maksas plānu pārskatīšanu...

“Revolut šobrīd ir visstraujāk augošais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Eiropā, jo visu mūsu darbību centrā ir klients. Mēs nepārtraukti veidojam jaunus un novatoriskus finanšu produktus,” teic Virgīlijs Mirkes (Virgilijus Mirkės), Revolut Bank izpilddirektors.

“Bankas darbības uzsākšana Latvijā nodrošinās lielāku drošības un pārliecības līmeni mūsu klientiem un ļaus mums tuvākajā nākotnē laist klajā daudz jaunu produktu un pakalpojumu,” piebilst V.Mirkes.

Revolut piesaista vēl 80 miljonus dolāru  

Finanšu tehnoloģiju kompānija "Revolut" D līmeņa investīciju raunda, kas tika izziņots februārī,...

Līdz šim uzņēmums Revolut Group ir piesaistījis gandrīz miljardu ASV dolāru ieguldījumu, un pēdējā laikā tā vērtība ir sasniegusi 5,5 miljardus ASV dolāru. Piecu gadu laikā Revolut ir piesaistījis vairāk nekā 15 miljonus klientu visā pasaulē.

Darbu sāk Revolut banka Lietuvā  

Šodien oficiāli darbu sāk "Revolut Bank" UAB; Latvijā ar bankas pakalpojumiem plānots...

Pagājušajā gadā Revolut uzsāka savu specializēto banku darbību Polijā un Lietuvā. Specializēto bankas pakalpojumu licence ļauj Revolut Bank sniegt ierobežotus bankas pakalpojumus, izmantojot lietotni Revolut, kā arī finanšu pakalpojumu un produktu klāstu, ko piedāvā citi Revolut grupas uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pabeigta Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma «Revolut» Lietuvā veidojamās bankas «Revolut Bank» valdes izveide, kā arī iecelts jauns «Revolut» meitasuzņēmuma Īrijā «Revolut Payments Ireland» vadītājs, paziņoja «Revolut».

Bankas valdē kopš augusta beigām strādā finanšu direktore Jurgita Šaučūniene, kas iepriekš bija «Luminor Bank» Lietuvas filiāles finanšu attīstības nodaļas vadītāja, kā arī galvenais risku menedžeris Raimonds Berņūns, kurš iepriekš vadīja Lietuvas «SEB bankas» risku kontroles nodaļu.

«Revolut Bank» valdē strādā arī jūnijā ieceltais bankas vadītājs Virgilijs Mirkess un «Revolut Bank» mātesuzņēmuma Lielbritānijā līdzdibinātājs un tehniskais direktors Vladislavs Jacenko.

«Revolut» paziņoja, ka tiek īstenoti pēdējie posmi, lai banka sāktu darboties atbilstoši Eiropas Savienības (ES) elektroniskās naudas iestādes un bankas darbības Lietuvā licencei. Tas ļaus sniegt pakalpojumus klientiem Lietuvā un nodrošināt pakalpojumu nepārtrauktību ES gadījumā, ja Lielbritānija no ES izstāsies bez vienošanās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Revolut Latvijā aug par 200 līdz 300 klientiem dienā

Anda Asere, 16.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd Latvijā "Revolut" ir vairāk nekā 110 tūkstoši lietotāju un to skaits katru dienu palielinās par 200 līdz 300 cilvēkiem.

"Salīdzinot pēdējos trīs mēnešus ar iepriekšējiem trim, "Revolut" klientu skaita izaugsme Latvijā ir 57%," informē Vaidots Cucēns (Vaidotas Cucėnas), "Revolut" pārstāvis Baltijā. Globāli pēdējā gada laikā klientu skaita ziņā uzņēmums esot audzis trīskārt – to skaits ir pieaudzis no trim līdz deviņiem miljoniem. Katru dienu pakalpojumam pierakstās vidēji 28 tūkstoši jaunu lietotāju.

Šobrīd "Revout" strādā vairāk nekā 35 valstīs, tostarp Austrālijā un Singapūrā. Tuvākajos mēnešos uzņēmums gatavojas piedāvāt pakalpojumus arī ASV, Kanādā un Japānā.

Sākotnēji "Revolut" tika izmantots pārsvarā ceļošanai un valūtas maiņai. V. Cucēns teic, ka pieaug to cilvēku skaits, kas to izmanto ikdienā. "Latvijā mūsu klienti parasti karti izmanto līdzīgi kā citās valstīs – ikdienas lietošanai un interneta pirkumiem. Latvijā "Revolut" pārsvarā lieto maksājot "AliExpress", "airBaltic", "Bolt" un "Ikea",” viņš atklāj. Klientu vidējais vecums Latvijā ir 34 gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums «Revolut» nolēmis nedaudz atlikt savas specializētās bankas darbības Lietuvā sākšanu, kas bija plānota šā gada pirmajā pusē, ziņu aģentūru BNS informēja kompānijas preses pārstāve Antonija Grīna.

Pēc viņas teiktā, tagad bankas darbību paredzēts sākt šā gada otrajā pusgadā.

Komentējot neseno Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta vadītāja Antona Mikuļska paziņojumu, ka «Revolut» darbība Lietuvā varētu radīt problēmas, viņa sacīja, ka «Revolut» turpina meklēt veidus, kā vēl vairāk pastiprināt savas drošības sistēmas.

«Revolut» darbojas stingri regulētos tirgos visā pasaulē un turpina meklēt veidus, kā stiprināt savas jau tā spēcīgās drošības sistēmas un procesus. Mēs joprojām esam apņēmības pilni sākt darbību Lietuvā,» teica Grīna.

Lietuvas parlaments uzdeva valdības komisijai, kas izvērtē stratēģisko kompāniju darījumus, vēlreiz pārbaudīt «Revolut» uzticamību. Izmeklēšanas sākums bija paredzēts šonedēļ. Valdības kanclera vietnieks Almins Mačulis sacīja, ka novērtējuma sagatavošanai būs nepieciešams apmēram mēnesis laika.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu pārvaldes platforma "Revolut" Latvijā iepazīstina ar lietotni, kas paredzēta bērniem, vecumā no 7 līdz 17 gadiem, un jauniešiem - "Revolut Junior".

"Revolut Junior" izveidota, lai palīdzētu vecākiem pārvaldīt savu nepilngadīgo bērnu finanses, tāpat, lai attīstītu jauniešu finanšu pārvaldes iemaņas. Lietotne būs pieejama visiem "Premium" un "Metal" plāna lietotājiem.

"Revolut Junior" nolūks - palīdzēt agrīnā vecumā attīstīt stabilas naudas pārvaldes iemaņas kontrolējamā drošā vidē, ar atbildīgu pieaugušo uzraudzību. Kontus jauniešiem varēs izveidot tikai pieaugušie (vecāki vai aizbildņi), kuri ir "Revolut" klienti. Tiem būs iespēja vienā lietotnē vērot un pārvaldīt ne vien savu, bet arī savu atvasīšu kontus, tagad "Revolut" klienti varēs izvēlēties vienu finanšu pārvaldes rīku visai savai ģimenei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā bāzētā finanšu tehnoloģiju kompānija «Revolut» sāk piedāvāt biržas tirdzniecības pakalpojumus bez komisijas maksas, sākumā pakāpeniski paplašinot pakalpojumu klāstu noteiktam skaitam «Metal» karšu klientu.

«Revolut» klientiem dos iespēju investēt 300 ASV biržu sarakstos iekļautu uzņēmumu akcijās Ņujorkas biržā un NASDAQ. Sākumā pakalpojums būs pieejams «Metal» karšu klientiem, bet tuvāko nedēļu laikā tas tiks piedāvāts arī pārējiem klientiem. «Metal» klienti katru mēnesi varēs veikt 100 tirdzniecības darījumus bez maksas. «Premium» klientiem šis ierobežojums būs astoņi, bet «Standard» klientiem – trīs darījumi. Par ārpus mēnesī noteiktā limita veiktajiem tirdzniecības darījumiem būs jāmaksā 1,09 eiro komisija par katru darījumu, kā arī ikgadējā glabāšanas maksa 0,01% procenta apmērā par ieguldījumu portfeļa uzturēšanu.

«Revolut» sola attīstīt savus pakalpojumus un plānots ietvert piekļuvi Apvienotajā Karalistē un Eiropas valstīs tirgotajām akcijām, biržas indeksu instrumentiem (ETF) un iespējām veikt ieguldījumus, izmantojot obligāciju un akciju ISA. Tiek plānota piekļuves paplašināšana globālā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas centrālā banka negatavojas papildus izvērtēt pagājušajā mēnesī pieņemto lēmumu izsniegt specializētas bankas licenci Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumam «Revolut» saistībā ar mediju otrdien ziņoto, ka kompānijas dibinātāja tēvs strādā Krievijas valsts kontrolētajā dabasgāzes koncernā «Gazprom».

Lietuvas Bankas valdes loceklis Marjus Jurgils ziņu aģentūrai BNS teica, ka centrālā banka nav saņēmusi tādu informāciju, kuras dēļ būtu jāveic jauna izvērtēšana.

«Nekādas papildu informācijas nav, visu informāciju mēs savācām, tostarp informāciju no visām iestādēm. Lēmuma pieņemšanā par to, vai kompānijai atļaut vai neatļaut darboties Lietuvā, piedalījās 14 iestādes. (..) Protams, to ir iespējams pārskatīt, ja parādīsies jauna informācija. Pašlaik Lietuvas Bankai nav nekādas papildu informācijas,» sacīja Jurgils.

Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT pētnieciskās žurnālistikas nodaļa otrdien ziņoja, ka Revolut« dibinātāja Nikolaja Storonska tēvs strādā »Gazprom«. Nikolajs Storonskis vecākais ir »Gazprom« zinātniskā centra »Gazprom promgaz« direktora vietnieks zinātniskajā darbā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Revolut" Lietuvā bāzētā specializētā banka "Revolut Bank" kļuvusi par pilntiesīgu banku, jo saņēmusi Eiropas Centrālās bankas (ECB) izsniegtu bankas licenci.

Par to 16.decembrī informēja Lietuvas centrālā banka.

Tā norādījusi, ka "Revolut Bank", kas līdz šim pieņēmusi noguldījumus un izsniegusi aizdevumus, turpmāk piedāvās arī maksājumu pakalpojumus, kurus pašlaik piedāvā "Revolut" grupas uzņēmums "Revolut Payments".

"Revolut Bank" vadītājs Džo Henegans sacīja, ka Lietuvā arī turpmāk atradīsies "Revolut" galvenais centrs Eiropas Savienībā.

"Mēs pašlaik koncentrējamies uz bankas darbības paplašināšanu visā Eiropā," viņš paziņoja.

Septembra beigās "Revolut Bank" iedzīvotāju noguldījumu portfelis sasniedza 395 miljonus eiro, bet izsniegto kredītu apmērs bija nepilni 12 miljoni eiro, informē Lietuvas Banka.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas centrālā banka noteikusi 200 000 eiro sodu bankai "Revolut Bank" par ekspozīciju limita prasību pārkāpumu.

Pati banka informēja centrālo banku par ekspozīciju limita prasību pārkāpumu, informēja Lietuvas Banka.

"Sods "Revolut Bank" noteikts, ņemot vērā, ka banka līdzīgu pārkāpumu veica arī 2022.gadā un par to tika noteikts soda mērs," paziņoja Lietuvas Banka.

Kā norādīja centrālā banka, ir ņemti vērā vainu mīkstinoši apstākļi, ka banka ir atzinusi pārkāpumu, pati to atklājusi un izlabojusi.

Vājo bankas iekšējo procesu dēļ "Revolut Bank" ekspozīciju limita prasības pārkāpa divus mēnešus, sākot ar 2023.gada jūliju. Pēc tam banka noteica trūkumu iemeslus un septembrī trūkumi tika novērsti.

Revolut paziņojumā presei norāda, ka šos jautājumus uztver nopietni un identificējis šo incidentu, ziņojot par to regulatoram, un dažu dienu laikā to pilnībā novēršot. Revolut arī ievieš uzlabotas kontroles, lai novērstu šādas situācijas atkārtošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums "Revolut" ir piesaistījis finansējumu 500 miljonu ASV dolāru apmērā un tā novērtējums pieaudzis līdz 5,5 miljardiem ASV dolāru, vēsta "CNBC".

Investīciju piesaisti vadījusi Silīcija ielejā bāzētā riska kapitāla firma "TCV", kas ieguldījusi tādos uzņēmumos kā "Facebook" un "Netflix". Saņemts atbalsts arī no esošajiem investoriem "Ribbit Capital", "DST Global", "Lakestar" un "GP Bullhound".

Tas nozīmē, ka "Revolut" novērtējums ir trīskāršojies, salīdzinot ar brīdi, kad investori to pēdējoreiz - 2018. gada aprīlī - novērtēja 1,7 miljardu ASV dolāru apmērā. Līdz ar papildu piesaistītajiem 500 miljoniem ASV dolāru "Revolut" kopējā piesaistītā finansējuma summa pieaugusi līdz 836 miljoniem ASV dolāru.

Gadiem ilgi "Revolut" ir plānojis izvērsties ASV, un jaunākā "naudas injekcija" varētu to tuvināt šim mērķim. Lai gan uzņēmumam ir izdevies izvērsties ārpus Eiropas tādās valstīs kā Austrālija un Singapūra, Amerika izrādījusies "ciets rieksts". Atbilstoši pašreizējiem plāniem tā ieiešana ASV tirgū varētu notikt 2020. gada pirmajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums «Revolut», kas jau saņēmis licenci darbības sākšanai Lietuvā, plāno lūgt tādu licenci arī Īrijas centrālajai bankai, vēstīja portāls «15min.lt».

Uzņēmums, kas tā dēvētā cietā breksita gadījumā plāno Eiropas Savienības klientu apkalpošanu pārcelt uz Lietuvu, portālam paziņojis, ka plāno dažādot darbību Eiropā, lai nodrošinātu «pieaugošā klientu loka stabilu apkalpošanu un aizsardzību».

«Tādēļ bez Lielbritānijas un Lietuvas esam nolēmuši arī Īrijas centrālajai bankai lūgt izsniegt licenci elektronisko finanšu pakalpojumu sniegšanai Īrijā,» paziņoja «Revolut».

Kā vēstīts iepriekš, pagājušajā nedēļā «Revolut» paziņoja, ka nolēmis nedaudz atlikt savas specializētās bankas darbības Lietuvā sākšanu, kas bija plānota šā gada pirmajā pusē. Uzņēmuma preses pārstāve Antonija Grīna sacīja, ka tagad bankas darbību paredzēts sākt šā gada otrajā pusgadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā bāzētā digitālā banka Revolut paredz pieņemt darbā aptuveni 3500 darbiniekus, jo tā paplašināsies 24 jaunos tirgos, pateicoties jaunam globālam darījumam ar maksājumu gigantu Visa, vēsta Reuters.

Revolut kopš darbības uzsākšanas 2015. gada jūlijā ir strauji augusi un tagad var lepoties ar vairāk nekā 8 miljoniem klientu.

Darījums ar Visa paplašina esošo vienošanos starp abām pusēm. Līdz šā gada beigām Revolut ieies astoņās jaunās valstīs, ieskaitot Brazīliju, Japānu, Krieviju un ASV. Savukārt, nākamgad Revolut sāks darbību citos Latīņamerikas un Āzijas tirgos, informējis vadītājs un dibinātājs Niks Storonskijs. «Tagad mēs esam aptuveni 1500 cilvēku, bet līdz nākamā gada vasarai mēs plānojam būt aptuveni 5000,» viņš sacījis.

Darījums nav ekskluzīvs, taču tā rezultātā vismaz 75% no visām Revolut kartēm būs ar Visa zīmolu.

Revolut izaugsmes rezultātā plānots, ka klientu skaits nākamgad dubultosies vai pat trīskāršosies.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Revolut uzsāk uzņēmuma restrukturizāciju

Lelde Petrāne, 21.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā dibinātais jaunuzņēmums «Revolut» paziņojis, ka tam tagad ir 4 miljoni klientu un tas uzsāk restrukturizāciju, ar kuru ir nolūks nākamo piecu gadu laikā sasniegt 100 miljonus klientu visā pasaulē. Uzņēmums gatavojas mainīt tagadējo stratēģiju un 19 Eiropas valstīs ieviest 5 - 10 cilvēku birojus, kuriem tiktu piešķirta autonomija darboties saskaņā ar vietējā tirgus vajadzībām.

Realizējot jauno augšanas stratēģiju, nākamo sešu mēnešu laikā kompānija plāno izveidot 200 jaunas darba vietas.

«Uzskatām, ka ir pienācis laiks lūzumpunktam - ir dabīgi, ka, visu laiku darot to pašu, jaunus rezultātus nesasniegsi, tādēļ arī nolēmām pārskatīt savu stratēģiju, lai panāktu vēl ātrāku augšanu. Šīs restrukturizācijas tagadējais nosaukums - «Eiropas attīstības mehānisms» (European Growth Machine - angļu v.), tās mērķis - vēl sparīgāk attīstīties jau esošajās tirgus vietās, un šis mehānisms darbosies neatkarīgi no mūsu plāniem startēt jaunās tirgus vietās», skaidro uzņēmumā.

«Eiropas attīstības mehānismā» ir paredzēts paplašināt arī Baltijas reģiona komandu, kas arī turpmāk darbosies no Viļņas. Tajā par augšanu visās trijās Baltijas valstīs būs atbildīgs reģiona attīstības vadītājs, reģiona mārketinga vadītājs, publisko sakaru pārstāvis, biznesa attīstības projektu vadītājs un Lietuvas, Latvijas, Igaunijas sabiedrību vadītāji.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Par Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma «Revolut» Lietuvā veidojamās bankas «Revolut Bank» vadītāju iecelts Virgilijs Mirkess, paziņojis Revolut.

Pēdējos 15 gadus Mirkess strādājis Lietuvas SEB bankas, un kopš 2014.gada vadījis investīciju pārvaldes struktūrvienību SEB Investiciju valdymas.

«Revolut Bank» paziņojumā norādīts, ka tagad galvenais uzdevums ir sniegt bankas pakalpojumus Lietuvā, tostarp pieņemot noguldījumus un izsniedzot patēriņa aizdevumus.

«Mēs pašlaik veidojam savu komandu, gatavojam informācijas tehnoloģiju sistēmas izstrādājam detalizētākus plānus. Bankas darbības sākums paredzēts šā gada otrajā pusē,» paziņojumā citēts Mirkesa teiktais.

«Revolut Bank» jau ir 41 darbinieks, un Mirkess norādījis, ka līdz gada beigām plānots darbinieku skaitu divkāršot.

Specializētas bankas licence Lietuvā «Revolut» tika piešķirta pagājušā gada decembrī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Paplašinot pakalpojumu klāstu 13 Eiropas valstīs, sākot no 26. jūnija Visa kartes lietotāji Latvijā var norēķināties izmantojot Apple Pay, informē Visa.

Tiesa, izvēloties šo norēķinu iespēju, redzams, ka pašlaik Apple pay pieejams tikai Monese un Revolut karšu īpašniekiem (skatīt galerijā).

«Revolut» saviem klientiem ir ieviesis «Apple Pay» ne vien Latvijā, bet vēl 27 valstīs, informē Revolut. Salāgot savu «Revolut» karti ar «Apple Pay» funkciju klienti var gan caur «Revolut» sīklietotni, gan caur «Wallet» sīklietotni.

«Mūsu galvenais mērķis – sniegt klientiem lietderīgu rīku, kas palīdzētu pārvaldīt ikvienu viņu personīgo finanšu jomu. Iespēja norēķināties ātri, ērti un droši ir neatdalāma no šī mērķa. Šī funkcija ir būtiska mūsu klientiem visā Eiropā, tādēļ priecājamies, ka šodien to varam piedāvāt jau 28 valstīs. Tas ir svarīgs solis, sniedzot mūsu klientiem iespēju pārvaldīt savas finanses tā, ka viņi paši vēlas», apgalvo Arthur Johanet, «Revolut» maksājumu ar kartēm vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Centrālā banka (ECB) tās tiešā uzraudzībā esošo banku sarakstam pievienojusi Lietuvā reģistrēto kompāniju "Revolut Holdings Europe" un tās Lietuvā reģistrēto banku "Revolut Bank".

"Revolut Bank" ir kļuvusi par trešo lielāko banku Lietuvā ar 19,3% tirgus daļu, rēķinot pēc aktīvu apmēra. Lielākā daļa tās aktīvu atrodas citās Eiropas Savienības valstīs, ceturtdien paziņoja Lietuvas centrālā banka.

"Tā ir dabiska, paredzama attīstība, ņemot vērā "Revolut" izaugsmes līmeni un nerezidentu noguldījumu īpatsvaru citās Eiropas valstīs," norādīja Lietuvas Bankas valdes loceklis Simons Krēpšta.

No Lietuvas bankām tieša ECB uzraudzība noteikta arī "Swedbank", kuras tirgus daļa ir 29,4%, SEB ar tirgus daļu 22,3% un "Šiauliu bankas" ar tirgus daļu 7,7%, rēķinot pēc aktīvu apmēra.

Lietuvas Banka arī pēc iekļaušanas ECB tiešas uzraudzības sarakstā turpina neatkarību pārraudzību pār tām patērētāju aizsardzības, naudas atmazgāšanas un citās jomās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apvienotajā Karalistē izstrādātā finanšu lietotne Revolut paziņojusi par savu maksas plānu pārskatīšanu un plāna Revolut Plus pievienošanu.

Jaunais plāns piedāvās maksas pakalpojumu pirkumu apdrošināšanai pret zādzībām, bojājumiem vai nelabvēlīgiem pirkuma atgriešanas nosacījumiem.

Revolut piesaista vēl 80 miljonus dolāru  

Finanšu tehnoloģiju kompānija "Revolut" D līmeņa investīciju raunda, kas tika izziņots februārī,...

Plāna Plus klientiem tiek piedāvāta pirkumu apdrošināšana uz visu gadu līdz 1000 eiro apmērā, plāna Premium klientiem — līdz 2500 eiro apmērā un plāna Metal klientiem — līdz 10 000 eiro apmērā, ja viņu iegādātie pirkumi tiek nejauši sabojāti vai nozagti.

Darbu sāk Revolut banka Lietuvā  

Šodien oficiāli darbu sāk "Revolut Bank" UAB; Latvijā ar bankas pakalpojumiem plānots...

Revolut tika laists klajā Apvienotajā Karalistē 2015. gadā un piedāvāja naudas pārskaitījumus un maiņu. Šodien uzņēmumam ir 13 miljoni klientu visā pasaulē un ar uzņēmuma starpniecību tiek veikti vairāk nekā 100 miljonu darījumu mēnesī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta vadītājs Antonis Mikuļskis paziņojis, ka Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma «Revolut» darbība Lietuvā varētu radīt problēmas.

«Revolut kā bankas ienākšana Lietuvā var radīt problēmas, jo mēs nezinām, cik būs nerezidentu, jo nerezidenti bankās ir problēma valstij. Pašlaik tādu ir maz,» Mikuļskis trešdien brīdināja Lietuvas parlamenta Budžeta un finanšu komisijas sēdē, kurā skaidroja iespējamās sekas Seima lēmumam ļaut izmantot autovadītāja apliecību personas identitātes noteikšanai.

Dienesta Naudas atmazgāšanas novēršanas pārvaldes priekšnieks Viļus Pečkaitis pauda pārliecību, ka pastāv augsts risks, ka Lietuvas finanšu sistēmā caur Lielbritāniju, kur autovadītāja apliecības iegūšana ir vienkārša, var nonākt personas no reģioniem, kur darbojas teroristiskas organizācijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums "Revolut" ceturtdien paziņoja, ka tā vērtība pēc jaunu investīciju saņemšanas sasniegusi 33 miljardus dolāru (27,5 miljardus eiro), tādējādi tai pielīdzinoties tradicionālo britu banku vērtībai.

"Revolut" norāda, ka no Japānas investīciju giganta "Softbank Group" un ASV investīciju grupas "Tiger Global" tas saņēmis 800 miljonus dolāru investīcijas.

Uzņēmuma vērtība 2020.gada februārī, pirms koronavīrusa pandēmija aizvien vairāk cilvēkus pamudināja pievērsties banku pakalpojumu izmantošanai internetā, veidoja 5,5 miljardus dolāru.

"Revolut" skaidro, ka jaunākais finansēšanas raunds padarījis to par vērtīgāko Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumu.

"Revolut" izveidots 2015.gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā bāzētā digitālā banka «Revolut», uzsākot pakalpojumu sniegšanu Singapūrā, iegājusi Āzijas tirgū.

2018.gada laikā uzņēmums Singapūrā veica programmas testēšanu, līdz ar to jau guvis atpazīstamību šajā tirgū un lietotāju skaits sasniedzis 30 tūkstošus.

Uzņēmuma Āzijas un Klusā okeāna reģiona nodaļā, kas ir bāzēta Singapūrā, pašlaik ir nodarbināti divdesmit darbinieki un uzņēmums paredz šo skaitli palielināt līdz sešdesmit turpmāko pāris mēnešu laikā.

Tagad Singapūras iedzīvotāji var izmantot tādus pašus pakalpojumus kā lietotāji citviet pasaulē - iepirkties ārzemēs kādā no 150 valūtām, ceļojumu laikā no internacionāliem bankomātiem izņemt līdz 350 Singapūras dolāriem (230 eiro) mēnesī bez nodevu maksāšanas standarta lietotājiem, un līdz 700 Singapūras dolāriem (460 eiro) augstākās klases premium lietotājiem, kā arī pārskaitīt naudu uz ārzemēm bez komisijas maksas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums Revolut, kam ir vairāk nekā 16 miljoni klientu visā pasaulē un vairāk nekā 190 000 klientu Latvijā, paziņojis par startēšanu naktsmītņu rezervēšanas segmentā.

Latvijas tirgū ieviestā funkcija Uzturēšanās ir jauns naktsmītņu rezervēšanas rīks, kas pieejams visiem Revolut klientiem un kura mērķis ir īstenot uzņēmuma vīziju par platformu visa veida darījumiem ar naudu vienuviet.

Ceļojumu funkcija Uzturēšanās ļauj lietotājiem rezervēt naktsmītnes tajā pašā vietā, kur tiek pārvaldītas viņu finanses.

“Kad pasaule sāk piesardzīgi vērties vaļā, mēs zinām, ka ikviens vēlas kaut kur doties, tiklīdz vien ir iespēja. Esam radījuši funkciju Uzturēšanās, lai cilvēkiem būtu vieglāk atrast un rezervēt savu ideālo atpūtas vietu ideālajā galamērķī. Pēc 18 mēnešus ilgušajiem nebeidzamajiem ierobežojumiem un piesardzības pasākumiem mēs vēlamies sniegt cilvēkiem vairāk, kļūstot par ceļojumu lietotni,” teic Revolut Iekrājumu un dzīvesstila nodaļas vadītājs Marsels Nikajs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Eksperti

Vai bankas kļūst atvērtākas kriptovalūtu darījumiem?

Uldis Upenieks, bankas Citadele valdes loceklis atbilstības jautājumos, 23.11.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Igaunijas vietējās LHV bankas paziņojums pagājušajā nedēļā par klientiem sniegto iespēju tirgot kriptovalūtas patīkami pārsteidza šo investīciju cienītājus.

Ir skaidrs, ka kriptovalūtu vilinājums ir liels, un, ja būtu brīva nauda, jaunieši priekšroku dotu investīcijām kriptovalūtās - tajās vēlētos investēt teju ceturtā daļa jeb 23 % Latvijas iedzīvotāju vecumā līdz 30 gadiem, liecina nupat veiktā Citadeles aptauja.

Lai gan LHV un Revolut piemērs parāda, ka arī banka var būt pilnvērtīgs spēlētājs šajā nišā, ir jāturpina skaidrot, kā banka šobrīd uztver kriptovalūtas darījumus un ieguldījumus.

Nenoliedzami kriptovalūtas pēdējo gadu laikā ir iemantojušas lielu popularitāti, to iegādes iespējas aug, un iespējas gūt lielu peļņu, faktiski neko nedarot, vilina. To apliecina arī augstāk minētie bankas Citadele veiktās Baltijas iedzīvotāju aptaujas rezultāti par investīciju izvēlēm. Kriptovalūtas šobrīd izmanto gan norēķinos par precēm un pakalpojumiem, gan finanšu ieguldījumu veikšanai, tāpat noteiktu kategoriju kriptovalūtas tiek izmantotas arī investīciju piesaistīšanai dažādiem projektiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība airBaltic papildinājusi tiešsaistes norēķinu iespējas ar Revolut bankas pārskaitījumu.

Sākot no februāra, tas ir pieejams mājaslapā pasažieriem, kas izvēlējušies veikt maksājumus no sava bankas konta ar Klix lietotni, ko nodrošina banka Citadele.

“Mēs esam apņēmušies piedāvāt pasažieriem augstākās kvalitātes servisu, kas nozīmē arī klientu vēlmēm pielāgotas maksājumu iespējas, iegādājoties biļetes. Līdzīgi kā airBaltic, arī Citadele ir inovatīvs uzņēmums, tāpēc esam priecīgi paplašināt mūsu sadarbību un nodrošināt pasažieriem vēl plašāku maksājumu risinājumu klāstu, kā arī uzlabotu lietotāju pieredzi,” komentē airBaltic viceprezidente e-komercijas un komerciālās tirdzniecības jautājumos Jolanta Rema.

Revolut digitālo banku izmanto vairāk nekā 25 miljoni klientu pasaulē. Tai skaitā vairāk nekā 160 000 klientu ir no Latvijas.

Komentāri

Pievienot komentāru