No 7. līdz 10. septembrim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks 10. starptautiskā pārtikas, dzērienu, pārtikas pārstrādes, tehnoloģiju, iepakojuma, sabiedriskās ēdināšanas, veikalu aprīkojuma un servisa izstāde “Riga Food 2005”, un šogad tā svinēs pirmo apaļo jubileju – 10 gadus. Izstādē “Riga Food 2005” varēs gūt ieskatu par situāciju pārtikas tirgū, iegūt plašu informāciju, kā arī iepazīties ar pārtikas produktiem, delikatesēm, jūras veltēm, garšvielām, konserviem, saldētiem produktiem, pusfabrikātiem, alkoholiskiem un bezalkoholiskiem dzērieniem. Uzņēmumi piedāvās arī sabiedriskās ēdināšanas tehnoloģijas un produktus, kā arī veikalu un restorānu aprīkojumu. Projekta “Riga Food” vadītājs Rolands Nežborts norāda, ka izstāde ik gadu iezīmē reģiona nozares attīstību kopumā, izceļ jaunumus un tendences, kā arī rada lielisku vidi, kur iepazīt nopietnus un uzticamus nozares uzņēmumus. Jau šobrīd izstādei pieteikušās vairāk nekā 500 dalībfirmas no 35 pasaules valstīm, būs skatāms rekordskaits valstu kopstendu – 15. Pērn izstādē piedalījās 557 dalībnieki no 33 pasaules valstīm, savukārt to apmeklēja 31 025 interesenti. Ar katru gadu palielinās ārvalstu uzņēmēju, valsts un pašvaldību institūciju interese par ievērojamo pārtikas nozares notikumu – strauji pieaug ārvalstu dalībfirmu skaits, “Riga Food” apmeklēt grasās gan vairāku valstu delegācijas un oficiālas amatpersonas, gan dažādu nozaru asociāciju pārstāvji un eksperti. Pārtikas eksperti, izstādes dalībnieki un rīkotāji atzīst, ka ar katru gadu izstāde kļūst arvien profesionālāka, izstādē tiekas arvien vairāk profesionāļu, tiek analizēti un apspriesti specifiski nozares jautājumi un meklēti risinājumi aktuālām problēmām. Izstādes “Riga Food 2005” laikā paredzēta plaša dažādu pasākumu, semināru un konferenču programma, kas gan profesionāļiem, gan vienkārši interesentiem sniegs informāciju par aktualitātēm nozarē. Notiks ikgadējais nozares biznesa forums Lai veicinātu un attīstītu starpvalstu nozares speciālistu sadarbību, izstādes laikā Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar “Diplomatic Economic Club” organizē 6. starptautisko pārtikas nozares biznesa forumu “Riga Food 2005 Meeting Point”, kurā risināsies diskusijas ar ārvalstu tirdzniecības misiju un ekonomisko misiju vadītājiem. Baltijas valstu, NVS un Eiropas valstu pārtikas nozares profesionāļi tiksies prezentācijās, darba grupās, diskusijās un pārrunās, kas saistītas ar pārtikas nozares attīstību ES paplašināšanās kontekstā un starpvalstu sadarbību nozares attīstībai. Rīko kvalitātes konkursus ražotājiem Lai veicinātu augstas kvalitātes produkcijas ražošanu un tās piedāvāšanu patērētājiem, notiks vairāki prestiži “Riga Food” pārtikas produktu konkursi – šogad alkoholisko dzērienu un piena produktu grupā. Līdz šim starptautiskos un nacionālos izcilas kvalitātes pārtikas produktu konkursos par “Riga Food Grand Prix” un medaļām ir sacentušies dažādu dzērienu, maizes, cepumu, siera, biezpiena, krējuma, kefīra, sviesta, majonēžu, kečupu, konservētu gurķu, cukurotu augļu, ogu izstrādājumu un zivju konservu ražotāji. Tituls “Latvijas 2005. gada pavārs” noskaidros savu īpašnieku Lai veicinātu Latvijas pavāru profesionalitātes izaugsmi, pieredzes apmaiņu un savstarpējo sadarbību, Pavāru klubs un BT 1 izstādes laikā rīkos Latvijas Republikas pavāru sacensības “Latvijas 2005. gada pavārs”. Sacensībās aicināti piedalīties gan pieredzējuši pavārmākslas meistari, gan jaunie talanti, lai spēkotos profesionālajā meistarībā, rastu jaunus izaicinājumus, pārsteigtu kolēģus un skatītājus, kā arī izbaudītu sacensību garu. Izstādes organizatori un sadarbības partneri Izstādi “Riga Food 2005” rīko Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar uzticamiem un profesionāliem partneriem: Latvijas Republikas Zemkopības ministriju, Latvijas Pārtikas centru, Latvijas Pārtikas uzņēmumu federāciju, biedrību “Mārketinga padome”, Latvijas Tehnoloģisko centru, IRC Latvija, Pārtikas un veterināro dienestu, Lietuvas Iepakotāju asociāciju, Krievijas Federācijas vēstniecības Latvijas R