Viedierīces

Urugvajā par 30 500 dolāriem izsolīts pāvesta iPad

LETA--AFP, 15.04.2015

Jaunākais izdevums

Urugvajā par 30 500 ASV dolāriem (32 220 eiro) otrdien izsolīts iPad, kas piederējis pāvestam Franciskam, paziņojis izsoļu nams Castells.

Izsoļu nams atklāja, ka iPad savā īpašumā ieguvis solītājs, kurš likmes izdarījis pa telefonu.

Urugvajas mediju uzmanības lokā pāvesta iPad nonāca pagājušajā gadā.

Francisks iPad kopā ar Vatikāna sertifikātu par tā autentiskumu uzdāvināja kādam vietējam priesterim, kurš to ziedoja skolai.

Skola to nolēma izsolīt, lai savāktu sev līdzekļus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ampple prezentējis aizsargvāciņu-skaļruni, kas ar savu skaņas kvalitāti uzlabo mūzikas, spēļu un video skatīšanās pieredzi iPad Pro, iPad Air un iPad Mini planšetdatoros

Ampple nodrošina spēcīgu skaņu, izmantojot Coneq skaņas korekcijas algoritmu, inovatīvu akustisko dizainu un iekšējos skaņas kanālus. Papildināts ar t.s. zilzobja tehnoloģiju, Ampple aizsargvāciņš-skaļrunis var tikt savienots ne vien ar iPad ierīcēm, bet arī ar citām, kas izmanto šo tehnoloģiju. Ampple aprīkots ar 5000 mAh bateriju, kas darbojas līdz desmit stundām, tāpēc aizsagvāciņš neizmanto iPad jaudu.

Indiegogo pūļa finansējuma kampaņas mērķis ir 50 tūkstoši dolāri un Ampple cena ir, sākot no 95 dolāriem (https://www.indiegogo.com/projects/ampple-your-ipad-s-sound-amplified--3#/).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā izstrādātā iPad aizsargvāciņa-skaļruņa Ampple komanda otrā kampaņas dienā stabilizē piesaistīto finansējuma apmēru pūļa finansējuma vietnē Indiegogo

Šobrīd Ampple sasniedzis 33% no sava mērķa un ar savu naudu par šo iPad aksesuāru «balsojuši» jau 129 atbalstītāji, kopumā piedāvājot 16,3 tūkstošus eiro. Indiegogo pūļa finansējuma kampaņas mērķis ir 50 tūkstoši dolāri un Ampple cena ir, sākot no 95 dolāriem (https://www.indiegogo.com/projects/ampple-your-ipad-s-sound-amplified--3#/). Parasti pūļa finansējuma platformās komandas finansējumu saņem vien tad, ja pilnībā sasniedz vai pārsniedz izvirzīto mērķi. Indiegogo piedāvā ar «elastīgo» mērķi, kas nozīmē, ka projekts saņems finansējumu arī tad, ja netiks savākta visa plānotā summa.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vakar iPad aisargvāciņa-skaļruņa Ampple komanda sāka pūļa finansējuma kampaņu un pirmās dienas laikā jau pietuvojusies savam mēŗkim par trešdaļu

Db.lv jau rakstīja - Ampple nodrošina spēcīgu skaņu, izmantojot Coneq skaņas korekcijas algoritmu, inovatīvu akustisko dizainu un iekšējos skaņas kanālus. Papildināts ar t.s. zilzobja tehnoloģiju, Ampple aizsargvāciņš-skaļrunis var tikt savienots ne vien ar iPad ierīcēm, bet arī ar citām, kas izmanto šo tehnoloģiju. Ampple aprīkots ar 5000 mAh bateriju, kas darbojas līdz desmit stundām, tāpēc aizsagvāciņš neizmanto iPad jaudu.

«iPad ir zināms ar tā augstas izšķirtspējas ekrānu, kas bagātina lietotāju iemīļotākās filmas, pārraides un videospēles, taču audio kvalitāte bieži vien iepaliek vizuālajai pieredzei. Ar Ampple lietotāji varēs izbaudīt uzlabotu skatīšanās un klausīšanās pieredzi savā iPad,» saka Viesturs Sosārs, Ampple vadītājs. Ampple dibinātāji ir Viesturs Sosārs, Rihards Funts un Kaspars Kalnišs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pūļa finansējuma piesaistes kampaņā vietnē Indiegogo Latvijā radītais aizsargvāciņš-skaļrunis Ampple, kas domāts iPad planšetdatoriem, sasniedzis savu mērķi un piesaistījis 51,3 tūkstošus dolāru

«Kampaņa bija grūta, jo pieļāvām daudz kļūdu tās sākumā. Patiesībā nebijām labi sagatavojušies un, dažādu iemeslu dēļ, bija grūti kampaņai piesaistīt pietiekami daudz «acu». Pēdējā nedēļā beidzot sapratām, kā dabūt cilvēkus uz Indiegogo lapu un attiecīgi būtiski pieauga pasūtījumu skaits. Bet, lai to saprastu, mums bija daudz ne tik veiksmīgu mēģinājumu pa ceļam,» atklāj Viesturs Sosārs, Ampple vadītājs. Vaicāts par tālākajiem soļiem, viņš atzīst, ka tagad viss tikai sākas – jāsāk gatavot ražošana un jāpiesaista nopietnāks sēklas raunda finansējums. «Darba pilnas rokas,» tā V. Sosārs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas valdība no nākamā gada 1.janvāra valstī varētu atslēgt pakalpojumu sniegšanu ASV informācijas tehnoloģiju giganta Apple Inc. ražotajiem viedtelefoniem iPhone un planšetdatoriem iPad, vēsta Baltkrievijas portāls by24.org.

Apple pārstāvji nesen notikušā laikraksta Wall Street Journal rīkotā tehnikas konferencē neoficiāli atklāja, ka ASV valdība uz uzņēmumu izdara nopietnu spiedienu, pieprasot tam pievienoties pret Krieviju noteiktajām sankcijām.

Gadījumā, ja ASV valdībai izdosies piespiest Apple pievienoties šīm sankcijām, Krievijas valdība īstenos tā dēvēto distances bloķēšanu visām ierīcēm, balstoties uz to atrašanās vietu.

Vienīgais, kas pagaidām var atturēt visu iPhone un iPad pārvēršanu Krievijas teritorijā par nelietojamām ierīcēm, ir kategoriska Apple nevēlēšanās pakļauties šīm prasībām. Kompānijas pārstāvji Krieviju uzskata par perspektīvu un ienesīgu tirgu, un zaudēt klientus tās teritorijā nevēlas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nometot iPad Air otrajai paaudzei vēl dažus milimetrus un gramus, Apple padarījis planšetdatoru ērtāku, piektdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Amerikāņu kompānijas Apple produkti ir vieni no patērētāju publiskajā telpā visdedzīgāk apspriestajiem – tiem netrūkst ne zvērinātu aizstāvju, ne izsmejošu kritiķu. Tomēr ir kāds produkts, kas šajā viedokļu apmaiņā lielākoties saņem atzinīgu novērtējumu – tas ir pirms pieciem gadiem klajā laukā planšetdatoru tirgu izveidojušais iPad. Arī sērijas jaunākais eksemplārs – iPad Air 2, kas devās ceļā pie patērētājiem pērnā gada nogalē, neliek vilties.

Tie, kuri sekojuši «ābolnieku» stratēģijai, noteikti pamanījuši kaliforniešu paradumu jaunu modeli sagatavot ik pāris gados, bet starpposmā to vienkārši uzlabot. Tas attiecas arī uz iPad Air 2. Superplānās planšetes pirmais modelis tika prezentēts 2013.gada nogalē, bet pērn tas tika tehniski uzlabots, lai sekmīgāk sacenstos ar konkurentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien tehnoloģiju kompānija Apple plašākai publikai demonstrēja savas jaunākās ierīces, raksta Reuters.

Apple vadītājs Tims Kuks prezentēja lielāka izmēra iPad ar jaunu klaviatūru, kas vērsts uz biznesa klientu segmentu.

T. Kuks prezentēja arī iPad Pro ar 12,9 collu ekrānu un paziņoja, ka tā darbība būtiski neatšķiras no parastā datora. Tam klāt var iegādāties viedo klaviatūru un stilusa zīmuli.

Apple sadarbojies ar uzņēmumu Cisco Systems un IBM iPad Pro izstrādē, un T. Kuks uzsvēris, ka tas ir 1,8 reižu ātrāks un tā akumulators spēj darboties 10 stundas.

Tāpat tika prezentēts jaunais Apple TV, kas ir divreiz dārgāks par iepriekšējo modeli, un tirgū būs pieejams oktobrī.

Jaunais iPhone 6S būs pieejams sudraba, zelta, sarkani zelta vai pelēkā krāsā, bet iPhone 6S Plus displeja izmērs būs, tāpat kā līdz šim, 5,5 collas. Jaunajam telefonam ir jauns 3D Touch skārienjūtīgs ekrāns, kas uztvers, cik spēcīgi tiek spiests ekrāns, pēc tā nosakot komandas. iPhone darbosies ar M9 procesoru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" spērusi vēl vienu soli, lai samazinātu papīra izmantošanu, aizvietojot lidojumu pasažieru papīra sarakstus ar digitālu risinājumu, kas uzlabos darba efektivitāti, informē "airBaltic".

"Ilgtspēja ir neatņemama mūsu biznesa sastāvdaļa, un ikviens no mums ik dienu cenšas padarīt šo pasauli labāku. Digitāli pasažieru saraksti ir nākamais solis uz priekšu. Mūsu kolēģi ir paveikuši ievērojamu darbu un mums ir prieks redzēt, ka apkalpes komanda ir sajūsmā par šo uzlabojumu. Turpmāk "airBaltic" apkalpe vairs neizmantos garus papīra sarakstus, bet to vietā dati tiks saņemti iPad planšetdatoros," norāda "airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss).

Turpmāk apkalpes ikdienas darbā vairs gandrīz nemaz netiks izmantots papīrs, un šī iniciatīva ik gadu ļaus ietaupīt aptuveni 1,8 tonnas papīra. Papildus tam lidsabiedrība samazinājusi arī citu papīra dokumentu izmantošanu, galvenokārt tās virszemes apkalpošanas nodaļā. Tagad digitāli kļuvuši dokumenti, kas aptver informāciju par pasažieriem pirms iekāpšanas lidmašīnā, informāciju par lidojumu un degvielas datus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas lidsabiedrības airBaltic stjuarti ar šodienu pilnvērtīgi sāk pielietot Apple iPad planšetdatorus, lai aizstātu līdz šim izmantotās drukātās rokasgrāmatas un veidlapas. Tās ir investīcijas darbības procesu modernizācijā, kas nodrošinās uzlabotu darba efektivitāti un ievērojami samazinās papīra patēriņu, informē A/S Air Baltic Corporation Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Briede.

«2014. gadā mēs sākām izmantot iPad planšetdatorus pilotu kabīnēs. Tas ļāva pilotiem izvairīties no aptuveni 10-15 kilogramu smagas lidojumu informācijas, rokasgrāmatu un citi uzziņu materiālu pārnēsāšanas. Mūsu piloti ir augstu novērtējuši šo iniciatīvu, tādēļ mēs esam spēruši jau nākamo soli, ievērojami samazinot papīra izmantošanu arī stjuartu ikdienas darbā,» stāsta airBaltic operatīvās vadības direktors Martins Sedlackis (Martin Sedlacky).

Pēdējo trīs gadu laikā ar šī projekta palīdzību lidsabiedrība ietaupījusi aptuveni sešus miljonus lappuses papīra, kas ir līdzvērtīgs aptuveni 350 kokiem. Papildus tam, tā kā iPad sver vien 0,7 kilogramus, svara samazināšana arī garantē degvielas patēriņa ietaupījumu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Latvijā radīta mobilā aplikācija dzīvokļu un namu īpašniekiem, kas savu īpašumu izīrē

Dienas Bizness, 29.09.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA E-protect ir izstrādājis iPhone un iPad mobilo aplikāciju The Property nekustamā īpašuma izīrēšanas finanšu pārvaldībai, aģentūru LETA informēja E-protect valdes loceklis Jurģis Ķiršakmens.

Aplikācija radīta privātpersonām, kuru īpašumā vai apsaimniekošanā ir viens vai vairāki nekustamie īpašumi, kas tiek izīrēti, kā arī īrniekiem, kas īrē nekustamo īpašumu kopā un savā starpā dala saistītos izdevumus.

Aplikācija ļauj veikt īres ieņēmumu un ar nekustamo īpašuma uzturēšanu saistīto izdevumu uzskaiti, piedāvā nosūtīt īrniekiem kārtējo īres rēķinu un saņemto īres maksājumu apstiprinājumus, nodrošina pārskatus par finansēm un sniedz atgādinājumus par laikā nesaņemtajiem maksājumiem, plānotajiem izdevumiem un īres līgumu termiņu tuvošanos, informēja Ķiršakmens.

Integrēta ar mobilās ierīces fotokameru un saziņas iespējām, aplikācija aizpilda nišu starp risinājumiem, kas balstīti uz elektroniskajām tabulām (Excel) un profesionālajām, sarežģītajām un izmaksās dārgajām nekustamā īpašuma pārvaldīšanas aplikācijām. Vairāk nekā 50% lietotāju, kas meklē risinājumus labākai nekustamā īpašuma finanšu pārvaldībai, joprojām izmanto manuālus pierakstus vai elektroniskās tabulas, liecina Software Advice: Property Management Software BuyerView 2014 pētījums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Apple lietotāji tiek aicināti atjaunot savu ierīču programmatūru, jo atklāta FaceTime programmatūras kļūda, kas rada nopietnas privātuma problēmas, raksta Bloomberg.

Secināts, ka kļūda rada iespēju, veicot konferences zvanu FaceTime, automātiski dzirdēt šo personu, pirms tā apstiprina zvanu, turklāt zvana saņēmējs nezina, ka zvanītājs viņu dzird, tāpat iespējams redzēt personu caur priekšējo kameru.

Lai novērstu šādu situāciju, Apple izlaidis jaunāko operētājsistēmas atjauninājumu – iOS 12.1.3 iPhone, iPad un HomePad ierīcēm. Jaunākā versija neparedz nekādus jaunumus, taču labo vairākas lielas kļūdas saistībā ar kompānijas produktiem.

Apple ziņojis, ka FaceTime kļūda ir jaunākajiem viedtālruņiem, sākot ar iPhone 5S modeli, iPad Air un jaunākiem modeļiem, kā arī 6.paaudzes iPod Touch.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Mūsdienās nav iedomājams nopietns uzņēmums vai jebkuras jomas iestāde, kur lielākā daļa ikdienas procesu netiktu vadīti ar tehnoloģijām. Turklāt tehnoloģiju attīstība pēdējās desmitgadēs šo iespēju ir padarījusi neskaitāmas reizes lētāku un līdz ar to arī pieejamāku gan cenas, gan piedāvājuma ziņā.

Nenoliedzams tehnoloģiju jomas līderis ir Apple, kura ražotās tehnoloģijas un dažādām vajadzībām izstrādātie programmnodrošinājumi aizvien vairāk gan padara vieglāku un vienkāršāku ikdienas procesu vadīšanu biznesā un valsts sektorā, tostarp arī zinātniskajā un studiju darba procesā augstskolās.

Arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU) ir iegādājusies 16 Apple iMAC, lai aprīkotu LLU Informācijas tehnoloģiju fakultātes datorklasi studentu apmācību vajadzībām, kā arī divus Macbook Pro pasneidzējiem, stāsta LLU Informācijas Tehnoloģiju fakultātes dekāns, inženierzinātņu doktors Gatis Vītols.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

IDC: Planšetdatoru tirdzniecība pasaulē pērn piedzīvojusi kritumu otro gadu pēc kārtas

LETA, 03.02.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn pasaulē piegādāto planšetdatoru skaits samazinājies par 15,6%, tādējādi reģistrēts kritums otro gadu pēc kārtas, liecina tirgus izpētes kompānijas International Data Corp. (IDC) apkopotā informācija.

Pagājušajā gadā pasaulē piegādāti 178,4 miljoni planšetdatoru, bet ceturtajā ceturksnī to tirdzniecības apjoms sarucis par 20% - līdz 52,9 miljoniem vienību.

Analītiķi norāda, ka liela daļa patērētāju novēršas no tradicionālajiem planšetdatoriem, lai izvēlētos krietni daudzpusīgākas ierīces ar atdalāmām tastatūrām, kuras iespējams kategorizēt gan kā planšetdatorus, gan personālos datorus.

ASV informācijas tehnoloģiju gigants Apple Inc. šonedēļ ziņoja, ka tas ceturtajā ceturksnī pārdevis 13,1 miljonu planšetdatoru iPad, kas ir par gandrīz 19% mazāk nekā pirms gada, taču pietiekams apjoms, lai saglabātu līderpozīcijas šo ierīču tirgū.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants "Apple Inc." otrdien tiešsaistē notikušajā pasākumā prezentējis jaunus planšetdatoru "iPad" modeļus, tādējādi reaģējot uz patērētāju aizvien pieaugošo interesi pēc šādām ierīcēm un darba iespējām mājās koronavīrusa pandēmijas laikā.

Vienlaikus uzņēmums arī iepazīstināja ar jauniem "iMac" datoriem, kas kļuvuši jaudīgāki, pateicoties tā paša izstrādātajām M1 mikroshēmām.

Šīs mikroshēmas darbina arī jaunos "iPad Pro" planšetdatorus, kuriem ir uzlaboti ekrāni un labāki savienojumi ar ārējām ierīcēm, kā arī būs pieejams 5G savienojums.

Planšetdatoru cena 11 collu modelim ASV sāksies no 799 dolāriem (660 eiro), bet par 12,9 collu modeli nāksies maksāt 1099 dolārus (910 dolārus).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien Google mātesuzņēmuma Alphabet vērtība sasniegusi 570 miljardus ASV dolāru, tādējādi pārspējot Apple un kļūstot par vērtīgāko kompāniju pasaulē, raksta CNBC.

Apple tirgus vērtība otrdien bija aptuveni 535 miljardi ASV dolāru.

Pēdējā reize, kad Google bija vērtīgāka nekā Apple, bija 2010.gads, kad abu kompāniju vērtība bija mazāka nekā 200 miljardi ASV dolāru. Toreiz Apple nesen bija laidis pārdošanā savu pirmo iPad, jaunākais iPhone tirgū bija 3GS un lielākos pārdošanas apjomus veidoja Mac – aptuveni trešdaļu. Tolaik kompāniju vadīja Stīvs Džobss.

Google vadītājs toreiz bija Ēriks Šmidts, kurš nākamajā gadā atdeva vadības grožus uzņēmuma līdzdibinātājam Lerijam Peidžam. Kompānija toreiz bija aptuveni uz pusi mazāka nekā patlaban.

Laikā starp 2008. un 2010.gadu Google un Apple vairākas reizes mainīja līdera godu, taču tad Apple vērtība uzlēca no 180 miljardiem dolāru līdz vairāk nekā 650 miljardiem dolāru 2012.gada septembrī. Toreiz kompāniju vērtība atšķīrās par vairāk nekā 400 miljardiem ASV doolāru. 2011.gadā Apple pārspēja Exxon un kļuva par pasaulē vērtīgāko uzņēmumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju uzņēmums Apple otrdien paziņojis, ka pārdošanā nonāks iPhone viedtālruņu speciālizlaidums iPhone 7 un 7 Plus sarkanā krāsā, liecina uzņēmuma paziņojums.

Tālrunis pārdošanā nonāks 24.martā. Īpašā izlaiduma tālruņi būs pieejami tikai ar 128 GB un 256 GB uzglabāšanas iespējām. To cena būs sākot no 749 dolāriem.

Citu atšķirību, kā vien sarkanā krāsa, tālruņiem nav. Jaunu modeli ar jaunām funkcijām Apple neplāno laist klajā ātrāk kā septembrī.

Sarkanie telefoni radīti, atbalstot cīņu ar AIDS – arī daļa ieņēmumu no šo telefonu pārdošanas tiks novirzīta organizācijai, kas vāc līdzekļus cīņai pret šo slimību.

Uzņēmums nācis klajā ar vēl vienu jaunumu – lētāku iPad versiju - 9,7 collu iPad ar 32 gigabaitu atmiņu cena būs sākot no 329 dolāriem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ilgstoši skatoties filmas un klausoties mūziku planšetdatorā, rodas nepieciešamība pēc kvalitatīvākas skaņas

Ampple ir iPad aksesuārs – aizsargvāciņš ar iebūvētu audiosistēmu. «Ir daudz situāciju, kur cilvēki lieto austiņas nevis tāpēc, ka grib būt nedzirdēti, bet tāpēc, ka citādi ir slikta skaņa. Jebkurām austiņām ir labāka skaņa, nekā iPad. Vēl viens risinājums ir ārējie skaļruņi, bet tā ir atsevišķa lieta un cilvēkam ir jābūt tur, kur ir skaļruņi, vai arī pārvietojoties tie jāņem līdzi,» stāsta Viesturs Sosārs, Ampple (SIA Sonocase) vadītājs.

Iepriekš viņš strādāja audioinženierijas uzņēmumā Real Sound Lab un viņu pārsteidza tas, cik ar esošajiem līdzekļiem labāka varētu būt skaņa mazās plaša patēriņa ierīcēs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Programmatūra

Atklāj iespējas attālināti sabojāt Apple operētājsistēmas

Lelde Petrāne, 29.04.2015

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kaspersky Lab speciālisti atklājuši uzņēmuma Apple operētājsistēmu OS X un iOS ievainojamību, informēja uzņēmumā.

Uzbrucējs var attālināti izmantot drošības caurumu, kas ļauj tikai ar vienu īpaši sagatavotu tīkla paketi sekmīgi īstenot DoS uzbrukumu un sabojāt upura datoru vai viedtālruni. Šie draudi ir aktuāli sistēmas versijām OS X 10.10 un iOS 8 bez jaunākajiem atjauninājumiem.

Šo ievainojamību izraisa nepietiekams bufera apjoms operētājsistēmas kodolā, kas nespēj uzņemt ģenerēto paketi, tāpēc operētājsistēma beidz darbu avārijas režīmā.

Sākotnēji šis drauds tika konstatēts operētājsistēmā OS X 10.10. Turpmākie pētījumi atklāja, ka ievainojamība ir atrodama arī balstoties uz 64 bitu platformu strādājošajā iOS 8 - šāda kombinācija ir sastopama viedtālruņos iPhone, sākot no 5s paaudzes, kā arī planšetdatoros iPad Air un jaunākos un otrās un nākamo paaudžu iPad mini. Lai gan dažkārt tālsakaru iekārtas un ugunsmūri nelaiž cauri tīkla paketes ar nederīgiem atribūtiem, Kaspersky Lab speciālistiem eksperimenta ietvaros viegli izdevās veikt uzbrukumu caur populāru modeļu maršrutētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Viedierīces

Planšetes izspiež 360 grādu datori

Jānis Vēvers, speciāli DB, 15.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Meklējot produktīvākus darba instrumentus, uzņēmumi aizvien biežāk dod priekšroku klēpjdatoru un planšetdatoru krustojumiem

Stājoties darbā vai sagaidot savu kārtu darba instrumentu atjaunošanas rindā, šogad liela daļa strādājošo saņems nevis kārtējo galddatoru vai klēpjdatoru un pat ne planšeti, bet gan abu pēdējo hibrīdu. Tā dēvētie divi vienā jeb 360 grādos atlokāmi klēpjdatori ar skārienjutīgu ekrānu kļuvuši par šā gada karstāko tendenci biroju tehnikā un apņēmīgi izspiež no darba vietām īsu popularitātes uzplaiksnījumu pārdzīvojušās planšetes.

Pēc patosa pilnā planšetdatoru uznāciena pirms nepilniem desmit gadiem un bravūrīgajiem solījumiem pārņemt datoru funkcijas skārienjutīgo plākšņu tirgū jau labu laiku vērojami pamatīgi atplūdi. Pārliecinājušies, ka planšetes labākajā gadījumā der kā prezentācijas un komunikācijas rīks, nevis pilnvērtīgs darba instruments, uzņēmēji sāka meklēt efektīvākus variantus. Globālie tirgus dati rāda, ka par tiem varētu kļūt tieši 360 grādu datori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas start-up uzņēmums Ampple radījis iPad aizsargvāciņu ar Bluetooth stereo sistēmu, kas nodrošina trīs reizes lielāku skaļumu, sniedzot dabīgu stereo skaņu visā frekvenču diapazonā, informē Ampple pārstāvji.

Latvijas start-up uzņēmuma Ampple idejas mērķis ir uzlabot skaņu mobilajām ierīcēm un piedāvāt dzidras un piesātinātas skaņas pieejamību, tādejādi arī aktualizējot iPada lietošanu dažādās situācijas. Šī iemesla dēļ vāciņš ir radīts no īpaši izturīgas plastmasas, ļaujot pasargāt ierīci no bojājumiem.

«Mūsu izstrādātais produkts ir portatīvs iPad aizsargvāciņš ar iebūvētiem jaudīgiem skaļruņiem, kurš zīmīgs ar funkcionālu dizainu no ārpuses un inovatīvu akustisko dizainu aizsargvāciņa iekšpusē. Tajā izmantots Latvijā radīts skaņas korekcijas algoritms Coneq,» par latviešu radīto tehnoloģiju kvalitāti ir pārliecināti paši idejas autori.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ASV informācijas tehnoloģiju gigants «Apple Inc.» un Dienvidkorejas elektronikas uzņēmums «Samsung Electronics Co.» ir izbeiguši savu strīdu par patentiem, kas bija ildzis vairāk nekā septiņus gadus, liecina trešdien ASV tiesā iesniegts dokuments.

Tiesa paziņoja, ka abas puses to ir informējušas par lietas nokārtošanu, un piebilda, ka «visas atlikušās prasības un pretprasības šajā lietā līdz ar šo tiek izbeigtas».

Strīda izbeigšanas nosacījumi netika izpausti. Strīdus ārpus ASV abi tehnoloģiju milži bija izbeiguši jau agrāk.

Strīds sākās 2011.gadā, kad «Apple» apsūdzēja «Samsung» par viedtālruņu «iPhone» un planšetdatoru «iPad» dizaina un tehnoloģijas kopēšanu. Ierosinātā prāva uzsāka patentu karu, kas izvērtās apmēram 50 lietās vairākās valstīs.

«Apple» guva priekšroku pirmajos tiesu spriedumos, sākot ar 2012.gada spriedumu, kurā zvērināto tiesa nolēma, ka «Samsung» jāsamaksā «Apple» vairāk nekā vienu miljardu ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sakaru tehnoloģijas

Apple sarūgtina investorus, paziņojot, ka atsevišķi neinformēs par iPhone rezultātiem

Db.lv, 02.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānija Apple fiskālā gada ceturtajā ceturksnī pārdevusi 46,9 miljonus iPhome, kas ir nedaudz vairāk kā iepriekšējā gada attiecīgajā periodā, raksta Bloomberg.

Uzņēmums prognozē, ka pirmssvētku laikā pieprasījums pēc jaunajiem, bet dārgākajiem iPhone būs vājāks nekā gaidīts, taču paziņojis, ka pārtrauks informēt tirgu atsevišķi par iPhone pārdošanas apjomiem.

Šis paziņojums satrauca investorus, un rezultātā kompānijas akcijas cena saruka par aptuveni 7%, sasniedzot 222,22 dolārus. Tiesa, aizvien kopš gada sākumā uzņēmuma vērtība ir pieaugusi par 31%. Tāpat pēc ziņojuma saruka arī Apple piegādātāju akciju cenas.

Apple prognozē, ka 2019.gada fiskālajā pirmajā ceturksnī ienākumi būs 89-93 miljardi dolāru. Analītiķi sagaida ienākumus aptuveni 92,7 miljardu dolāru apmērā.

Apple vadītājs Tims Kuks skaidrojis, ka prognozi lielākoties ietekmē vājāki rezultāti jaunattīstības tirgos, piemēram, Indijā un Brazīlijā, kā arī valūtu svārstības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

Ceturtā industriālā revolūcija palīdz efektivitātē

Anda Asere, 31.01.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražošanā arvien vairāk ienāk dažādas tehnoloģijas, kas palīdz uzlabot efektivitāti

"Carlsberg Group" digitālā vadītāja Nensija Kruikšanka (Nancy Cruickshank) norāda, ka ne vienmēr tehnoloģiju izmantošana nozīmē ļoti lielas izmaiņas – biežāk tās ir mazas nianses, kas palīdz uzlabot rezultātus kādā no ražošanas posmiem. Mūsdienās pircēji vēlas arvien dažādākus un individuālākus produktus, kas ražošanā nozīmē biežāku produkcijas veidu maiņu ražošanas līnijā, kas samazina efektivitāti. Nelieli uzlabojumi dažādos posmos šo efektivitāti palīdz atgūt.

Reizēm šķiet, ka visi to vien dara, kā runā par ceturto industriālo revolūciju. Ko "Carlsberg Group" saistībā ar šo ir paveikusi?

Es esmu digitalizācijas vadītāja un manos amata pienākumos ir pilns digitalizācijas un datu spektrs – kā mēs varam strādāt citādāk visā biznesā. Patērētājus interesē amatalus, bezalkoholiskais alus un cita interesantāka produkcija. 35 tirgos mēs strādājam paši, vairāk nekā simt tirgos uz licences pamata.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tehnoloģiju kompānijas Apple pasākums bija pilnībā paredzams, liecina Business Insider veiktā Volstrītas analītiķu aptauja.

Kaut arī Apple nāca klajā ar vairākiem interesantiem jaunumiem, neviens no tiem nebija tāds, par kuru jau iepriekš netika baumots. Tagad uzņēmums tikai oficiāli apstiprināja iepriekš izskanējušās baumas.

Bank of America Merill Lynch eksperti kompānijas akcijas cenas mērķi noteikuši 130 dolāru līmenī. Viņi norāda, ka, salīdzinot ar citiem gadiem, šogad Ķīna ir starp pirmajām 12 valstīm, uz kurām kompānija piegādās savus tālruņus, kas varētu palīdzēt rezultātu uzlabošanai.

Jeffries analītiķi cenas mērķi samazinājuši no 130 līdz 126 dolāriem. Eksperti uzsver, ka Apple pasākums notika saskaņā ar analītiķu prognozēm. Viņiem paticis Apple Watch, iPad un TV ierīču progress, taču iPhone 6S nav sasniedzis gaidas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Konstatēta jauna Apple ierīču operētājsistēmu ievainojamība, kas līdzinās pagājušajā gadā atklātajam Android lietotāju biedam Stagefright.

Stagefright 2015.gadā tika atzīts par vienu lielākajiem Android apdraudējumiem. Šai operētājsistēmas kļūdai, kas atradās Mediaserver, bija raksturīgs tas, ka bija iespējams inficēt savu datoru, vienkārši atverot e-pastu, pārlūkojot internetu vai arī saņemot mediju failu MMS īsziņā.

Kā norāda drošības eksperti, līdzīga kļūda tagad apdraud iPhone, iPad, iMac un MacBook lietotājus. Pirms nedēļas Apple attapās un laida klajā kodus OS X un iOS operētājsistēmu drošības caurumu aizlāpīšanai. Pat pieciem no šiem drošības caurumiem ir līdzīgs darbības mehānisms kā jau pieminētajam Stagefright.

Līdzīgi kā Android ievainojamības gadījumā, hakeri izmanto mehānismu, kā Apple ierīces apstrādā attēlu failus, lai atveidotu sīktēlus (angl. – thumbnail). Sīktēla izveidošanas kodā esošo drošības caurumu var izmantot kaitniecisks attēla fails, ieskaitot BMP un TIFF formātus, lai attālināti inficētu pieejamās ierīces.

Komentāri

Pievienot komentāru