Būve

Uzbūvē četrstāvu viesnīcu Zviedrijā

Kristīne Stepiņa, 27.07.2016

Jaunākais izdevums

Pērnā gada nogalē Ventspilī izveidotais modulārās būvniecības uzņēmums Forta Modular sevi piesaka ar vērienīgu eksporta projektu, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

SIA Forta Medical (viens no Skonto grupas uzņēmumiem) metāla konstrukciju modulārās būvniecības ražotne Forta Modular Ventspilī darbu sāka 2015. gada beigās bijušajā Heimdal Skonto rūpnīcas teritorijā.

Noteicošais faktors rūpnīcas izveidošanā Ventspilī bija iespēja pārņemt moduļu ražošanai atbilstošu ražotni, kā arī strādāt Ventspils brīvostas teritorijā, uzsver SIA Forta Medical vadītājs Ermīns Sniedze.

Tikko noslēdzies pirmais lielais Ventspils rūpnīcas projekts – no uzņēmumā ražotajiem moduļiem Zviedrijā, netālu no Ārlandas lidostas Stokholmā, vairāk nekā 4 tūkst. m2 platībā uzbūvēta viesnīca Drivelab Hotel. Tas ir konkrēts projekts Zviedrijai, tā ir 3+ zvaigžņu viesnīca ar 150 numuriņiem, stāsta E. Sniedze.

Visu rakstu Uzbūvē četrstāvu viesnīcu Zviedrijā lasiet 27. jūlija laikrakstā Dienas Bizness.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspilī atsāk māju moduļu ražošanu

LETA, 04.03.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aizvadītā gada nogalē Ventspilī atsākta māju moduļu ražošana, bet šajā nedēļas nogalē ar kuģi uz Zviedriju pasūtītājam tiks nogādāta pirmā saražoto moduļu krava, aģentūra LETA uzzināja Ventspils brīvostas pārvaldē.

Uzņēmums SIA Forta Modular moduļu ražošanu sācis Ventspilī, Rūpniecības ielā 27, kur iepriekš ar dzīvojamo māju moduļu ražošanu nodarbojās norvēģu investori - sākumā Bau-How, pēc tam Heimdal. Iepriekšējiem nomniekiem bizness nevedās, kā cerēts, un ražošana pēc kāda laika tika pārtraukta.

Lai gan jaunajam nomniekam Forta Modular ir saistība ar iepriekšējo ražotnes nomnieku Heimdal Skonto, proti, abos gadījumos īpašnieku struktūrā figurē ar Skonto grupu saistīti uzņēmumi, tomēr juridiski un arī praktiski tie ir divi dažādi, pilnīgi atšķirīgi uzņēmumi, skaidroja SIA Forta Modular valdes loceklis Ermīns Sniedze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ražošanas, inženierijas un projektu vadības uzņēmumu grupas Skonto Group deviņu uzņēmumu plānotais kopējais apgrozījums 2018.gadā ir 350 miljoni eiro, trešdien žurnālistiem sacīja Skonto Group īpašnieks Guntis Rāvis.

Savukārt šogad Skonto Group uzņēmumu kopējo apgrozījumu plānots palielināt līdz 200 miljoniem eiro, no tiem vairāk nekā 90 miljoni eiro jeb 46% būs apgrozījums eksporta tirgos.

«Attīstot līdzšinējo tempu darbības paplašināšanai ārvalstīs, prognozēju, ka 2022.gadā grupas kopējais apgrozījums pārsniegs 500 miljonus eiro un 82% no tā veidos apgrozījums ārvalstu tirgos,» sacīja Rāvis.

Viņš informēja, ka Skonto Group ir veidojusies pēdējo piecu gadu laikā un patlaban var teikt, ka tā ir noformējusies. Drīzumā Skonto Group tiks reģistrēta kā juridiska persona - holdinga kompānija, kas pārvalda deviņus grupā ietilpstošos uzņēmumus.

«Pēdējo piecu gadu laikā arvien intensīvāk sākām strādāt ārvalstu tirgos, jo Latvijas tirgus ir pārāk mazs. Grupas kompānijas jau sen ir pāraugušas mūs valsti un pieprasītas citos tirgos. Savukārt ārzemju tirgi vēlās kontaktēt ar struktūru, kurai ir vismaz 100 miljonu eiro apgrozījums. Pie šāda apmēra ārvalstu partneri sāk runāt par nopietnākām lietām, līdz tam ir iespējami tikai nelieli palīgdarbi. Grupas izveide būtībā bija ārzemju partneru pamudinājums, jo grupas uzņēmumi sniedz kompleksu pakalpojumu un ārzemēs jau kādu laiku šīs kompānijas uztvēra kā grupu,» Skonto Group izveides nepieciešamību skaidroja Rāvis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Āgenskalns jeb Jaunais Mežaparks nostiprinās prestižo rajonu sarakstā

Laura Mazbērziņa, 09.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āgenskalns pēdējo gadu laikā ir kļuvis par arvien pieprasītāku vietu dzīvošanai, nereti tiek dēvēts par «Jauno Mežaparku», nostiprinot pozīcijas dārgāko un prestižāko Rīgas rajonu sarakstā, vērtē nekustamā īpašuma eksperti.

Baltic Sotheby’s International Realty pārdošanas konsultante Evija Zālīte pastāstīja, ka Āgenskalna nami laika gaitā būtiski ir mainījušies, jo kara laikos tie tika nodedzināti, vēlāk atjaunoti. Tādēļ mūsdienās redzamā apbūve, galvenokārt, veidojusies, sākot ar 19. gs. pirmo pusi, bet 19.gs. beigās Āgenskalnā sāka celt priekšpilsētu iedzīvotāju pieticīgām prasībām atbilstošus īres namus, kur pārsvarā iekārtoja dzīvokļus apkārtnes fabriku strādniekiem.

«Dažādu laikmetu arhitektūras stili ar mūsdienīgiem dzīvojamo namu projektiem, kapitāli renovētas kultūrvēsturiskās ēkas, parki, moderns darījumu centrs ar augstceltnēm Daugavas kreisajā krastā, kā arī robežošanās ar Ķīpsalu un Klīversalu, sniedz ievērojamu pozitīvu ietekmi uz tuvākās apkārtnes attīstību un vērtību. Āgenskalnu nereti dēvē par «Jauno Mežaparku»,» teic SIA Latio mājokļu tirdzniecības vadītājs Ermīns Sniedze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Forta Medical prezentē inovatīvu plānsienu metāla profilu ražošanas iekārtu

Dienas Bizness, 16.06.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas modulāro ēku ražotāja rūpnīca Forta Medical trešdien prezentēja Framecad plānsienu metāla profilu, konstrukciju izgatavošanas un ražošanas iekārtu.

Iekārta spēj būtiski atvieglot projektēšanas un būvniecības procesus. «Izmantojot Framecad izstrādāto tehnoloģiju, mēs saviem klientiem varam piedāvāt ne vien dažāda izmēra metāla profilus, bet arī inženiertehniskos risinājumus to lietderīgākai izmantošanai. Šī inovatīvā plānsienu metāla profilu ražošanas iekārta ar iekļauto programmatūru var piedāvāt klientam gala risinājumu plašam konstrukciju izveides klāstam. Ņemot vērā šīs tehnoloģijas unikalitāti, šobrīd esam vienīgie ražotāji Ziemeļeiropā, kas var piedāvāt šādus risinājumus,» stāsta uzņēmuma vadītājs Ermīns Sniedze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Strauji aug pieprasījums pēc nelieliem dzīvokļiem renovētos namos tuvu Rīgas maģistrālajām ielām

Db.lv, 04.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018.gadā aizvien vairāk iedzīvotāju lemj par labu mājokļa iegādei Rīgas centrā un īpaši pieprasīti kļuvuši nelieli dzīvokļi renovētos namos tuvu Rīgas maģistrālajām ielām, liecina nekustamo īpašumu uzņēmuma Latio veiktā tirgus analīze.

Šobrīd Rīgā būvniecības stadijā ir aptuveni 1500 dzīvokļi jaunajos projektos. Tirgū tie pakāpeniski nonāks, sākot ar nākamo gadu, kas lielākoties būs pieejami dažādos Rīgas mikrorajonos. Šī situācija veicinājusi iedzīvotāju interesi par kvalitatīviem, renovētiem mājokļiem Rīgas centrā, kas iegādei pieejami jau tagad.

«Iegādājoties mājokli, arvien vairāk pircēju izvērtē ne tikai savu finansiālo stāvokli, bet arī seko līdzi vispārīgajām tirgus attīstības tendencēm. Šobrīd novērojams būvniecības izmaksu pieaugums, kas nākotnē ietekmēs arī mājokļu cenas jaunajos projektos. Īpaši tas attiecināms uz izmaksām, kuras veido kvalitatīva iekšējā apdare jo arvien vairāk pircēju izvēlas mājokli, kurā iespējams dzīvot uzreiz pēc tā iegādes. Tāpat pircēji arvien vairāk izvērtē īpašuma atrašanās vietu, priekšroku dodot mājokļiem ar stratēģiski izdevīgu atrašanās vietu – centrā vai tuvu tam,» stāsta Latio Mājokļu daļas vadītājs Ermīns Sniedze.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Ekonomikas augšupeja veicina aktivitāti Ventspils nekustamā īpašuma tirgū

Monta Glumane, 07.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ventspilī ir pieprasīti neapbūvēti zemesgabali privātmāju apbūvei vidēji no 1000 - 1700 kvadrātmetru platībā, kā arī, uzlabojoties ekonomiskajai situācijai un pieaugot ģimeņu ienākumu līmenim, aug interese par privātmāju un lielāku dzīvokļu iegādi, komentē VAS «Valsts nekustamie īpašumi» (VNĪ) Nekustamā īpašuma portfeļa vadības pārvaldes direktore Vineta Vigupe.

Pēdējos gados visvairāk darījumi ar neapbūvētiem zemes gabaliem notikuši privātmāju segmentā, kopējam darījumu apjomam 2018.gadā palielinoties par 11%, salīdzinot ar 2017.gadu.

Kā vēl viens no aktīvākajiem īpašumu segmentiem Ventspilī ir biroju tirgus: gan telpu nomas, gan investīciju ziņā. 2018.gadā viens no lielākajiem biroju ēkas pārdošanas darījumiem notika starp investīciju fondu Northern Horizon Capital un Ventspils pašvaldību, kura rezultātā par biroju ēkas īpašnieku kļuva pašvaldība. VNĪ pārstāve norāda, ka pārdošanas apjomi pēdējo divu gadu laikā ir bijuši stabili.

Pēc VNĪ sniegtās informācijas, renovētu biroju telpu nomas maksa Ventspils centrā ir robežās no 4-5 eiro kvadrātmetrā mēnesī, neieskaitot PVN un komunālos maksājumus. Modernajiem birojiem Ventspilī nomas maksa sasniedz 7 eiro kvadrātmetrā mēnesī, neieskaitot elektrību, kopējam maksājumam par vienu kvadrātmetru sasniedzot 7.20-7.30 eiro mēnesī (viss iekļauts). Informācijas un komunikācijas tehnoloģiju (IKT) nozares komersanti var saņemt Ventspils pilsētas domes piešķirto telpu nomas maksas atbalstu 100% apmērā pirmajā gadā un 50% apmērā otrajā nomas gadā, ar iespēju pagarināt atbalsta saņemšanu uz vēl diviem gadiem ar atbalsta intensitāti 50% apmērā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Īpašumu Siguldā izvēlas jaunās ģimenes ar aktīvu dzīvesveidu

Laura Mazbērziņa, 19.02.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Siguldā savu mājvietu izvēlas ģimenes ar aktīvu dzīvesveidu un apziņu par dabas dotā mantojuma vērtību, vērtē Anita Feldmane, VAS Valsts nekustamie īpašumi, NĪ Iznomāšanas un pārdošanas pārvaldes direktore.

Valsts zemes dienesta (VZD) dati liecina, ka kopējais darījumu skaits Siguldā pērn bija 365 - par 4% jeb 15 darījumiem vairāk nekā 2017.gadā. Kopējā darījumu summa, tāpat kā visā valstī, ir pieaugusi. turklāt Siguldā tā pieaugusi straujāk nekā valstī kopumā (par 45%).

«Sigulda noteikti ir piemērota ģimenēm un jauniešiem, arī tādos gadījumos, ja darba vai studiju vieta ir Rīga, jo salīdzinoši nelielais attālums ir ērti sasniedzams ar automašīnu un sabiedrisko transportu. Pilsētā ir attīstīta infrastruktūra – izglītības iestādes, jaunuzceltais peldbaseins un nule atklātais kultūras centrs, tāpat arī ir daudzveidīgas brīvā laika pavadīšanas iespējas, dabas tuvums,» vērtē Ermīns Sniedze, Latio mājokļu pārdošanas vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru