FOTO: DB viesojas Raimonda Zommera jaunajā restorānā Epilogue

2018. gada 05. marts plkst. 10:38
Sadaļa: Pakalpojumi
Dalies ar šo rakstu

Pazīstamais pavārs Raimonds Zommers Rīgā atvēris jaunu restorānu Epilogue, kas ir mazākais brālis pirms diviem gadiem atvērtajam Entresol

Epilogue atrodas Rīgas klusajā centrā, un jaunajā ēdināšanas iestādē ir divas daļas – restorāns jeb epikūrijs un konditorejas – kulinārijas daļa.

Kā intervijā DB atklāj Raimonds Zommers, restorāna atrašanās vieta nav izvēlēta nejauši – Dzirnavu ielā vērojama liela cilvēku plūsma, blakus ir dažādi uzņēmumi, viesnīcas, advokātu biroji, līdz ar to var sagaidīt interesi no potenciālajiem klientiem. Restorānu biznesā Raimondam Zommeram ir liela pieredze – jau 20 gadi. Kopā ar kompanjonu Eduardu Bogdanovu pirms diviem gadiem viņš izveidojis restorānu Entresol.

«Viņš skaita, es gatavoju,» stāsta pavārs. Taču pietrūcis konditorejas. Aptuveni gadu ilgusi piemērotu telpu meklēšana, līdz izdevies tās atrast Dzirnavu ielā. Tā kā telpas konditorejai bija par lielu, tad vajadzējis paplašināt piedāvājumu, un tā nonākuši līdz kulinārijai un restorānam. Kulinārijas sadaļa organiski iekļaujas piedāvājumā, jo uzņēmums nodarbojas ar izbraukuma tirdzniecību, ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. Konditorejas un kulinārijas daļā var iegādāties ikdienišķāku maltīti, bet restorāns ir kā dvēsele pašiem pavāriem.

«Man gribējās, lai jaunajā vietā varu visu segmentu ietvert – kūkas, paša ceptu maizi, par ko varu būt atbildīgs un man nav jāmaksā kādam ārpakalpojumā. No biznesa viedokļa tas ir loģisks solis,» atklāj pavārs. Restorānu R. Zommers sauc par epikūriju, kura izcelsme saistīta ar seno Grieķiju un nozīmē baudījumu, redzējumu par mākslu, un ļauj paraudzīties uz šo vietu ar citu skatienu. Savulaik cilvēki neesot izpratuši arī vārdu Entresol, bet tas licis viņiem padomāt un atcerēties, ar ko šis vārds saistīts. «Tas ir pats svarīgākais – likt cilvēkiem padomāt. Tā ir vārdu spēle. Telpas visiem vairāk vai mazāk ir vienādas – četras sienas, stūri, galdi, bet jābūt filozofijai un atšķirīgam no pārējiem. Man ir ļoti svarīga radošā doma, lai nepazūd mākslinieciskā dvēsele,» stāsta restorāna vadītājs.

Visu rakstu Nāk ar savu stāstu lasiet 5. marta laikrakstā Dienas Bizness.

LASI ARĪ:

Māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa ienes dabu Evolution Latvia birojā
FOTO: Kursas putni Liepājā iekārtojas jaunajā mājvietā
Liepājā attīsta alus dzeršanas kultūru, jo alus ir jaunais vīns
DB viesojas: Porziņģa un Saulrieta Liepājas restorānā
Restorānu Fazenda īpašnieks: Iestājušies grūti laiki
Zoltners brūvē divas jaunas alus šķirnes

Dalies ar šo rakstu