FOTO: DB viesojas Raimonda Zommera jaunajā restorānā Epilogue 

Pazīstamais pavārs Raimonds Zommers Rīgā atvēris jaunu restorānu Epilogue, kas ir mazākais brālis pirms diviem gadiem atvērtajam Entresol

Sandra Dieziņa, 2018. gada 05. marts plkst. 10:38
Tevi varētu interesēt

Epilogue atrodas Rīgas klusajā centrā, un jaunajā ēdināšanas iestādē ir divas daļas – restorāns jeb epikūrijs un konditorejas – kulinārijas daļa.

Kā intervijā DB atklāj Raimonds Zommers, restorāna atrašanās vieta nav izvēlēta nejauši – Dzirnavu ielā vērojama liela cilvēku plūsma, blakus ir dažādi uzņēmumi, viesnīcas, advokātu biroji, līdz ar to var sagaidīt interesi no potenciālajiem klientiem. Restorānu biznesā Raimondam Zommeram ir liela pieredze – jau 20 gadi. Kopā ar kompanjonu Eduardu Bogdanovu pirms diviem gadiem viņš izveidojis restorānu Entresol.

«Viņš skaita, es gatavoju,» stāsta pavārs. Taču pietrūcis konditorejas. Aptuveni gadu ilgusi piemērotu telpu meklēšana, līdz izdevies tās atrast Dzirnavu ielā. Tā kā telpas konditorejai bija par lielu, tad vajadzējis paplašināt piedāvājumu, un tā nonākuši līdz kulinārijai un restorānam. Kulinārijas sadaļa organiski iekļaujas piedāvājumā, jo uzņēmums nodarbojas ar izbraukuma tirdzniecību, ēdināšanas pakalpojumu sniegšanu. Konditorejas un kulinārijas daļā var iegādāties ikdienišķāku maltīti, bet restorāns ir kā dvēsele pašiem pavāriem.

«Man gribējās, lai jaunajā vietā varu visu segmentu ietvert – kūkas, paša ceptu maizi, par ko varu būt atbildīgs un man nav jāmaksā kādam ārpakalpojumā. No biznesa viedokļa tas ir loģisks solis,» atklāj pavārs. Restorānu R. Zommers sauc par epikūriju, kura izcelsme saistīta ar seno Grieķiju un nozīmē baudījumu, redzējumu par mākslu, un ļauj paraudzīties uz šo vietu ar citu skatienu. Savulaik cilvēki neesot izpratuši arī vārdu Entresol, bet tas licis viņiem padomāt un atcerēties, ar ko šis vārds saistīts. «Tas ir pats svarīgākais – likt cilvēkiem padomāt. Tā ir vārdu spēle. Telpas visiem vairāk vai mazāk ir vienādas – četras sienas, stūri, galdi, bet jābūt filozofijai un atšķirīgam no pārējiem. Man ir ļoti svarīga radošā doma, lai nepazūd mākslinieciskā dvēsele,» stāsta restorāna vadītājs.

Visu rakstu Nāk ar savu stāstu lasiet 5. marta laikrakstā Dienas Bizness.

LASI ARĪ:

Māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa ienes dabu Evolution Latvia birojā
FOTO: Kursas putni Liepājā iekārtojas jaunajā mājvietā
Liepājā attīsta alus dzeršanas kultūru, jo alus ir jaunais vīns
DB viesojas: Porziņģa un Saulrieta Liepājas restorānā
Restorānu Fazenda īpašnieks: Iestājušies grūti laiki
Zoltners brūvē divas jaunas alus šķirnes

Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2014. gada 16. jūlijs plkst. 12:21

Restorāna Kaļķu vārti šefpavārs Raimonds Zommers kopā ar alus darītavas Aldaris galveno...

Nepalaid garām

Dzērienu ražotājs Coca-Cola pirmo reizi atklājis, ka viena gada laikā tas izmanto...

Kontekstā ar pašlaik aktuālajiem Iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) parādiem sociālajos tīklos...

Saskaņā ar starptautiska pārtikas atkritumu mazināšanai veltīta projekta Fusions datiem aptuveni...

Grupas Prāta Vētra bundzinieks, mūziķis Kaspars Roga šā gada maija sākumā skatītājiem...

Šā gada pirmajā pusē Ventspilī tiks uzsākta zinātnes un inovāciju centra būvniecība,...

Apakšveļas zīmols Flash You and me piecos gados kļuvis par stabili augošu...

No šīs sadaļas
2018. gada 02. marts plkst. 13:46

Ar šā gada martu sūtījumu pārvadātājs «DPD Latvija» uzsācis pārtikas piegādes sadarbībā...

2018. gada 02. marts plkst. 7:02

Biznesa ārpakalpojumu sniedzēja SIA Runway apgrozījuma izaugsme 2017. gadā pārsniedz 10%, liecina...

2018. gada 01. marts plkst. 14:54

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina uzņēmējus pieteikties desmit pludmales nogabalu nomas tiesību...

2018. gada 28. februāris plkst. 16:39

Starptautiskajā lidostā Rīga trešdien, 2018. gada 28.februārī notika pasaules punktuālākās...

2018. gada 28. februāris plkst. 13:50

Inovatīvo kompleksu plānots nodot ekspluatācijā šī gada vasarā.

2018. gada 28. februāris plkst. 10:38

Nepieciešams arī atcelt ierobežojumu ārvalstu studentiem strādāt 20 h/nedēļā, kā arī samazināt minimālo algu ārvalstu darbiniekiem līdz nozares vidējai algai.

2018. gada 27. februāris plkst. 16:41

Uzņēmums «Telia Lietuva», turpina stiprināt vīziju par Šauļu pilsētu kā IT speciālistus pievelkošu...

2018. gada 27. februāris plkst. 12:41

Valdība šodien lēma no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt pašvaldībām kopumā...

2018. gada 27. februāris plkst. 11:18

Reklāmas aģentūra SIA MOOZ! 2017. gadā strādājusi ar neto apgrozījumu 1,046 miljonu...

2018. gada 27. februāris plkst. 9:14

ASV nodibināta konsultāciju kompānija Latvijas biznesa atbalstam; Lielbritānijā uzsvars uz e-pakalpojumiem...