Mana pieredze: Bankā vairs nekad nestrādāšu 

Rīdzinieki iecienījuši skābmaizi un sklandraušus, kas izņemti tikko no krāsns; maizes ceptuve Suitu maize paplašinās, palielina sortimentu un izceptās produkcijas apjomu

Kristīne Stepiņa, 2016. gada 12. oktobris plkst. 8:12

Maizes ceptuvē Suitu maize, kurā top suitu saldskābmaize jeb skābmaize un pēc senām receptēm cep Kurzemes sklandraušus, saimnieko Mareks Reķis. Viņš darbu bankā nomainījis pret sirdij tīkamāku, taču fiziski grūtāku nodarbi – maizes cepšanu.

Pirmā suitu maizes ceptuve Rīgā atvērta pirms pāris gadiem Biķernieku ielā. «Tur kļuva par šauru, jo palielinājās pieprasījums, mēs izaugām. Pirms gada atvērām ceptuvi Teikā, Brīvības ielā, taču šobrīd šķiet, ka drīz izaugsim arī no šīs vietas,» lēš M. Reķis, kura uzņēmumā bez viņa strādā vēl divi palīgi. Ceptuvē un veikalā ieguldīti aptuveni pieci tūkstoši eiro, investīcijas jau ir atpelnītas. Viņš suitu maizes cepšanas gudrības un prasmes iemācījies no savas mammas Rutas Sokolovskas, kurai Alsungā pieder uzņēmums SIA Suitu maize. «Lai arī pēc izglītības esmu baņķieris, pusgadu nostrādāju bankā un sapratu, ka finanšu iestādē vairs nekad nestrādāšu. Negribu sēdēt pie datora visu dienu. Ceptuvē ir fiziski smags darbs slapju muguru. Mīklu ar rokām nemīcu, bet tāpat sanāk noskrieties – kā plkst. 8 atnāku uz darbu, tā 10 - 11 stundas no vietas, - pa dienu sanāk vesela maratona distance,» secina M. Reķis.

Visu rakstu Kārdina ar suitu maizi lasiet 12. oktobra laikrakstā Dienas Bizness.

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2016. gada 11. oktobris plkst. 9:48

Starptautiskā kompānija MasterCard publicējusi savu Pasaules galamērķu indeksu, kurā iekļautas...

2016. gada 11. oktobris plkst. 8:40

Pirms desmit gadiem uzņēmējiem nenāca ne prātā darba darīšanās no Tallinas uz...

2016. gada 11. oktobris plkst. 8:15

No ķiplokiem var ražot ne vien garšvielas, piemēram, pulveri un granulas, bet...

2016. gada 10. oktobris plkst. 16:43

Kaut arī atsevišķu preču grupu cenas ir pieaugušas, kopējais cenu līmenis būtiski...

2016. gada 10. oktobris plkst. 13:37

Tirgus un sabiedriskās domas pētījumu centrs SKDS septembrī veica sabiedrības aptauju, lai...

Nepalaid garām

«Dažreiz vajadzīga cita perspektīva, kā uz lietām paskatīties,» par savu nesen gūto pieredzi...

Norisinājusies ikgadējā Dienas Biznesa rīkotā TOP 500 apbalvošanas ceremonija, kurā tiek atvērts...

Izdevniecība Dienas bizness ar 12.novembri izdod iknedēļas biznesa žurnālu, kas aizstās laikrakstu...

«Man šķiet, ka šobrīd Baltija ir pats caurspīdīgākais finanšu tirgus dalībnieks visā...

Savu eko māju no salmu paneļiem Raiskuma pagastā būvē arī latviešu modele...

100 straujāk augošie uzņēmumi Latvijā pagājušajā gadā apgrozījuši 335,92 milj. eiro, un...

No šīs sadaļas
2016. gada 11. oktobris plkst. 8:15

No ķiplokiem var ražot ne vien garšvielas, piemēram, pulveri un granulas, bet...

2016. gada 10. oktobris plkst. 8:43

Savu rotu zīmolu Rozenthal ceramics Madara Rozentāle izveido jau studiju laikā Latvijas...

2016. gada 05. oktobris plkst. 8:36

SIA OnPlate līdztekus pieaugušo šķīvim tagad piedāvā arī bērniem un uzkodām paredzētu...

2016. gada 29. septembris plkst. 8:09

Zīmola 99 krekli veidotāji dizaina kreklos ietērpj pludmales volejbolistus...

2016. gada 28. septembris plkst. 8:36

SIA Bro creation ražo A klases bungas un orientējas uz eksportu...

2016. gada 27. septembris plkst. 7:23

BBanka krājkases (ALBB Finanses) īpašniece Arta Liepiņa piedāvā naudu krāt caurspīdīgās...

2016. gada 26. septembris plkst. 10:18

Paralēli svešvalodu apmācībām bērnudārzos SIA ABC Valodu skola īpašniece Lilija...

2016. gada 21. septembris plkst. 8:39

Viedpalīgs Ernest ir vairākas ierīces un mobilā lietotne, kas ļauj iedarbināt mašīnu...

2016. gada 20. septembris plkst. 8:33

Funderful radīts, lai palīdzētu universitātēm piesaistīt ziedojumus no absolventiem, īpaši...

2016. gada 19. septembris plkst. 8:40

Ilggadējs riteņbraukšanas entuziasts ar uzņēmējdarbības pieredzi Martins Zemītis, meklējot...