Sirmais un Dreibants Līgatnē atvērs vienas dienas restorānu

2018. gada 07. augusts plkst. 14:29
Sadaļa: Pakalpojumi
Dalies ar šo rakstu

Sestdien, 11.augustā, Līgatnē jau otro reizi notiks šefpavāru Ērika Dreibanta, Mārtiņa Sirmā un Līgatnes novada domes organizēts Festivāls Pārceltuve.

Festivāla laikā tiks svinēti reiz iemīļotie Papīra svētki, kur papīra godināšanu papildinās zemnieku un amatnieku tirdziņš, brīvdabas kafejnīcas, ekskursijas, īpašas meistarklases, Dabas garšu sarunas un improvizēts vienas dienas restorāns « 101 Latvijas produkts».

Līgatnē satiksies dažādu jomu pārstāvji. Viņus visus vieno alkas izzināt dabu tās dažādākajās izpausmēs – Zero Waste dzīvesveidā, sportojot dabā un mākslā. Sarunu tēmu spektrs tikpat plašs kā dalībnieku intereses, sākot no mākslas un kulinārijas beidzot ar sportu. Dzirdēsim Rimantu Liepiņu (Stirnu buks) , Lauru un Andi Arnicānus ( Blogs seekthesimple.com) , Māri Jansonu ( restorāns KEST, Cēsis), Žani – Raivo Behmani ( Restorāns 3, Rīga), Arturu Gailīti ( Vakars uz ezera organizātors), Kristīni Pilienu ( Latvijas Kazkopības biedrība), mākslinieci, dizaineri IrituTīlani-Pakalniņu u.c. Sarunas vadīs un runātājus pieskatīs dabas pētnieks Māris Olte.

Līgatnes tirgus laukumā vienuviet būs sabraukuši mājražotāji no tuvākas un tālākas apkārtnes, ļaujot sanākušajiem iegādāt visu to, kas pašlaik zemniekam laukā un amatniekam pūrā

Īpašās meistardarbnīcās ikviens varēs izmēģināt spēkus papīra, māla un ģipša mākslas darbu veidošanā, iemācīties atpazīt putnus un apgūt citas prasmes. Savukārt zinātkārie būs aicināti doties aizraujošā ekskursijā, lai iepazītu Līgatnes papīrfabriku un Padomju slepeno bunkuru.

Pievakarē viesiem tiks atvērts improvizēts vienas dienas restorāns «101 Latvijas produkts», kur šefpavāri no 3 pavāru restorāna, Restorāna 3, restorāna KEST, restorāna Jonathan, kafejnīcas «Trīs kūkas» Rehabilitācijas centra Līgatne, Lustīgie Meistari un Vilhelmīnes dzirnavas gardēžiem piedāvās savu ēdienu un stāstu par mūslaiku Latvijas virtuvi.

«Mārtiņš Sirmais Gaujas otrā krastā grilēs un ceps šašliku, bet es gatavošu ēdienus no mežacūkas gaļas,» portālam sacīja festivāla idejas autors Ēriks Dreibants. Pēc viņa teiktā, pērn pasākums noritēja veiksmīgi, to apmeklēja daudz viesu no tuvākās apkārtnes un no Rīgas.

Dalies ar šo rakstu