Nekustamais īpašums

Ar pilīm, dzirnavām, muižām joprojām notiek viens līdz divi darījumi gadā

Nozare.lv, 11.04.2013

Jaunākais izdevums

Neskatoties uz ārvalstu pircēju aktivitāti Latvijas nekustamā īpašuma tirgū, viņu interese par pilīm, medību saimniecībām un dzirnavām palikusi nemainīga un gadā ar šiem objektiem notiek ne vairāk par vienu līdz diviem darījumiem, informē «premium» klases nekustamā īpašuma uzņēmums Baltic Sotheby’s International Realty.

Pēdējais darījums - Dursupes muiža Talsu rajonā - zemesgrāmatā reģistrēts pērn. Baltic Sotheby’s International Realty eksperti uzskata, ka šie produkti ir un paliek gabalprece. Tie reti kļūst par spekulāciju objektu un ir paredzēti tikai tiem, kuriem ir attiecīgs dzīvesveids, tādēļ pieprasījums pēc tiem arī turpmāk nepārsniegs vienu vai divus objektus gadā.

Latvijā visus nekustamā īpašuma objektus, kuri uzskatāmi par tirgus nišas preci, var nosacīti iedalīt vairākās grupās, norāda uzņēmums. No vienas puses, tās ir pilis un muižas, kuras uzskatāmas par kultūrvēsturisko mantojumu, bet, no otras puses, jaunas un renovētas mednieku saimniecības. Vēl viena grupa ir tā saucamie transformeri - objekti, kuri patlaban kalpo kā dzīvesvieta, taču iepriekš veikuši pavisam citu funkciju. Pie tiem pieskaitāmas, piemēram, dzirnavas vai mākslīgā sala, kura savā laikā izveidota, lai ierīkotu attīrīšanas būves, bet tagad pārvērsta par ekskluzīvu objektu dzīvošanai ar savām akvatorijām un piestātnēm.

«Kad pircējs pie mums atnāk, viņš jau zina, ko tieši vēlas. Vai nu izmantot objektu kā personīgo dzīvesvietu, vai attīstīt papildu uzņēmējdarbību, piemēram, audzējot noteiktas sugas dzīvniekus vai nodarbojoties ar medībām. Turklāt Latvijas lauksaimniecības un mežsaimniecības tradīcijas to ļauj. Mums nav bijis tādu gadījumu, kad pircējs nebūtu atradis to, kas viņam vajadzīgs,» norāda Baltic Sotheby’s International Realty valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

Saskaņā ar viņa teikto Latvijā ārvalstu pilsoņiem netiek noteikti ierobežojumi attiecībā uz to, cik daudz vēsturiska nekustamā īpašuma tie var iegādāties, kā tas ir, piemēram, Somijā. Uz ārvalstu pilsoņiem attiecas tikai Aizsargjoslu likuma panti.

«Turklāt pircējiem ir jārēķinās ar uzturēšanas un pārvaldīšanas jautājumiem. Šādi objekti parasti atrodas tālu ārpus pilsētas infrastruktūras robežām. Attiecīgi jau iepriekš ir jāparūpējas par veselu īpašuma pārvaldes sistēmu,» skaidro Rozenbergs.

Runājot par cenu, Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece Ilze Mazurenko norāda, ka tā, kā jebkurai nišas precei, ir individuāla un subjektīva. «Šādas klases objektu tirgū nav daudz - aptuveni 50, bet darījumi tiek veikti, lielākais, viens līdz divi gadā. Objekts ir vienīgais savā kategorijā, un ar to tas ir unikāls. Un tik reti pārdošanas gadījumi neļauj mūsu darbā izmantot standarta vērtēšanas salīdzinājuma metodi,» skaidro Mazurenko.

Pilis var maksāt no 3,5 līdz pieciem miljoniem eiro (no 2,45 līdz 3,5 miljoniem latu), mednieku saimniecības - aptuveni 1,5 miljonus eiro (1,05 miljonus latu), bet muižas - no 90 000 līdz pieciem miljoniem eiro (no 63 000 līdz 3,5 miljoniem latu).

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sotheby's eksperts Latvijā meklēs senlaicīgus priekšmetus pārdošanai izsolēs

Gunta Kursiša, 14.02.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izsoļu nama Sotheby’s Ķīniešu keramikas un mākslas darbu nodaļas direktors Stīvens Loukss (Stephen Loakes) dosies pirmajā vizītē uz Baltijas valstīm, lai šeit atlasītu un novērtētu izsoles priekšmetus šā gada maijā Londonā gaidāmajai izsolei.

«Mūsu eksperti regulāri apmeklē Eiropas valstis, piemēram, Vāciju, Itāliju, Spāniju, Portugāli, Beļģiju, Šveici un citas, taču uz Latviju un Baltijas valstīm mēs dodamies pirmoreiz. Tādēļ ir pāragri runāt par rezultātiem,» pauda S. Loukss.

Līdz šim Sotheby's izsolē dārgākais pārdotais priekšmets bija 26 miljonu ASV dolāru vērta senlaicīga ķīniešu bļoda, kas gandrīz trīsreiz pārsniedza tās sākotnējo vērtību.

Sotheby’s Ķīniešu keramikas un mākslas darbu nodaļas direktors skaidro, ka priekšmetu vērtēšanas kārtība visiem priekšmetiem ir viena neatkarīgi no priekšmeta īpašnieka dzīvesvietas valsts un priekšmetu vērtības.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ar jaunu zīmolu pievērsīsies premium īpašumiem reģionos

Db.lv, 29.07.2021

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Baltijas valstu premium īpašumu tirgus līderis Baltic Sotheby’s International Realty ir veicis pārstrukturēšanu un turpmāk Latvijā darbosies ar zīmolu Latvia Sotheby’s International Realty, ne tikai koncentrējoties uz Rīgas, Pierīgas un Jūrmalas premium tirgu, bet arī vairāk uzmanības veltot šādiem īpašumiem Latvijas reģionos.

Pārstrukturēšanas rezultātā ir notikušas izmaiņas uzņēmuma īpašnieku struktūrā un vadībā – Latvia Sotheby’s International Realty vienīgā īpašniece un vadītāja ir Ilze Mazurenko, bet Baltic Sotheby’s International Realty turpina darboties atsevišķi Lietuvas un Igaunijas tirgū Vestarda Rozenberga vadībā.

Manevrējot azartiskā īpašumu tirgū 

Pandēmijas gads augstvērtīgu īpašumu tirgum Latvijā ir bijis labs – apgrozījums premium segmentā...

"Pārstrukturēšana, izveidojot atsevišķu zīmolu ar fokusu uz Latvijas premium īpašumu tirgu, nepieciešama, lai stiprinātu uzņēmuma izaugsmi tieši vietējā tirgū, kas ik gadu, pat neskatoties uz dažādiem izaicinājumiem, uzrāda stabilus izaugsmes rādītājus. Pandēmijas laikā cilvēki ir uzkrājuši līdzekļus un meklē ilgtspējīgus un drošus veidus, kā tos ieguldīt. Nekustamais īpašums, jo īpaši premium segments - kvalitatīvi, augstvērtīgi īpašumi – ir ieguldījumu nemainīga klasika, jo to vērtība gadu laikā tikai aug. Pašlaik nav pazīmju, ka aktivitāte Latvijas premium īpašumu tirgū varētu mazināties, tieši otrādi – pēc pandēmijas ierobežojumu mazināšanas darījumu apjoms strauji palielinājies," komentē Ilze Mazurenko, Latvia Sotheby’s International Realty īpašniece un vadītāja.

Latvia Sotheby’s International Realty turpina dalību Sotheby’s International Realty nekustamā īpašuma franšīzes tīklā, kas nodrošina starptautisku atbalstu, plašu kontaktu tīklu, pieeju globālajam tirgum un premium īpašumu datubāzēm visā pasaulē.

Uzņēmums šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijā ir veicis par 64% vairāk premium īpašumu darījumu nekā attiecīgajā periodā pērn. Kopējā darījumu vērtība Latvijā šogad jau pārsniegusi 21 miljonu eiro, par 12 miljoniem eiro pārsniedzot attiecīgajā periodā pērn sasniegto apjomu.

Ar zīmolu "Baltic Sotheby’s International Realty" strādājošā SIA "Immo Luxury" 2019.gadā strādāja ar 716 846 eiro apgrozījumu un guva 27 057 eiro peļņu, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmums reģistrēts 2009.gadā, tā pamatkapitāls ir 2988 eiro. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir SIA "IM Investments", bet patiesā labuma guvēja ir Mazurenko.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Premium segmenta nekustamo īpašumu kompānija Latvia Sotheby’s International Realty uzsākusi zemes apbūves gabalu pārdošanu ciemata projektā Jurmala Dune.

Jurmala Dune ir ciemats Ragakāpas tuvumā Jūrmalā, Lielupes krastā, kur plānots uzbūvēt privātmājas, villas un trīs mazstāvu dzīvokļu mājas.

Ciemata kopējā platība plānota 25 hektāru apmērā. Ciemats atrodas vietā, kurā Lielupe satiekas ar Baltijas jūru. To no vienas puses 1 km garumā ieskauj Lielupes krasti, savukārt no otras puses Ragakāpas dabas parks un balto smilšu pludmale.

Jurmala Dune ir multifunkcionāls slēgta tipa ciemats, kura rezidentiem un viesiem jau ir pieejamas pilnībā labiekārtotas publiskās zonas ar apgaismotiem un bruģētiem ceļiem, ietvēm un veloceļiem, kā arī atpūtas zonām. Teritorijā kopumā atrodas vairāk nekā 30 zemesgabalu dažādas platībās, no 2500 līdz 4000 kvadrātmetriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Durvis ver Baltic Sotheby’s International Realty pārstāvniecība Viļņā

Lelde Petrāne, 24.10.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Durvis vērusi premium klases nekustamo īpašumu jomā strādājošā uzņēmuma Baltic Sotheby’s International Realty pārstāvniecība Viļņā. Šis notikums esot loģisks solis uz priekšu uzņēmuma attīstības stratēģijas ietvaros, lai paplašinātu darbību Baltijas reģionā.

Baltic Sotheby’s International Realty Lietuvas birojs atrodas vienā no Viļņas labākajiem biroju centriem – Pirkliu Klubas, kas atrodas Gediminas prospektas 35. Šis prospekts savieno Viļņas vēsturisko centru – Katedrāles laukumu ar Seima ēku.

Baltic Sotheby’s International Realty Viļņas pārstāvniecības priekšgalā ir vadošie partneri Pauļus Gebrauskas (Paulius Gebrauskas) un Mariuss Bružas (Marius Bružas).

Baltic Sotheby’s International Realty sāka darboties 2010. gada pavasarī, atverot biroju Rīgā. 1. jūlijā sāka darboties Jūrmalas birojs Jomas ielā. Saskaņā ar uzņēmuma attīstības stratēģiju 2011. gadā tika atvērts birojs Tallinā, bet 2012. gada plānos ietilpst birojs Viļņā. Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašnieki ir Ilze Mazurenko, Vestards Rozenbergs un Leonīds Kiļs (Леонид Киль).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Augstākās klases īpašumu tirgus atgriezies 2015. gada līmenī

Žanete Hāka, 16.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc nelielas premium tirgus izaugsmes 2016. un 2017. gadā, pērn augstākās komforta klases īpašumu tirgus atgriezies 2015. gada līmenī, liecina premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma «Baltic Sotheby`s International Realty» veiktais pētījums.

Jūrmalas premium tirgū novērotais pieprasījuma samazinājums ietekmējis kopējos datus, lai gan Pierīgas premium īpašumu tirgū vērojams pieprasījuma pieaugums visos tirgus segmentos. Eksperti aizvadītos četros gados premium īpašumu tirgū pieredzēto raksturo kā «plakanu» jeb horizontālu izaugsmi ar mērenām cenām un vietējā klienta dominanci; tāda tā būs novērojama arī šogad.

Datu apkopojumā pētīta Zemesgrāmatā pieejamā informācija par dzīvokļiem un apbūvējamo zemi vērtībā virs 150 000 eiro un privātmājām, kas maksājušas dārgāk nekā 350 000 eiro, kā arī «Baltic Sotheby`s International Realty» apkopotie dati par apartamentu darījumiem Jūrmalā vērtībā no 150 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šā gada janvārī-jūnijā Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā iegādāti 215 premium dzīvokļi par kopējo darījumu summu 47,9 milj. eiro, informē "Baltic Sotheby’s International Realty".

Dzīvokļu darījumu summa no kopējās visu premium klases īpašumu darījumu kopsummas veido 74 %, bet darījumu skaita ziņā dzīvokļu iegādes darījumi veido pat 90% no visiem premium klases īpašumu iegādes darījumiem.

2020. gada sešos mēnešos Latvijas premium tirgū kopumā iegādāti īpašumi 64,4 milj. eiro vērtībā jeb fiksēti 238 darījumi.

Par to liecina "Baltic Sotheby’s International Realty" veiktais pētījums par darījumu aktivitāti 2020. gada pirmajā pusgadā trijos apskatītajos reģionos un trijos premium īpašumu tirgus segmentos: dzīvokļi, privātmājas un apbūves zeme Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā. Datu apkopojumā pētīta informācija par dzīvokļiem un apbūvējamo zemi vērtībā virs 150 000 eiro un privātmājām, kas maksājušas dārgāk nekā 350 000 eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jūrmalā noslēgts darījums par viesnīcas Lielupe pārdošanu, kuru iegādājās ārvalstu investors no NVS valstīm, informēja premium klases nekustamo īpašumu uzņēmums Baltic Sotheby’s International Realty.

Darījuma summa ir konfidenciāla un netiks atklāta, norāda Baltic Sotheby’s International Realty.

Pēc darījuma konsultanta no pircēju puses Baltic Sotheby’s International Realty ekspertu domām, šāda veida darījumi, kad kūrorta nekustamais īpašums tiek pārdots kā bizness, ir ļoti pieprasīti.

Viesnīca Lielupe atrodas Bulduros, Jūrmalā, 200 metru attālumā no pludmales un puskilometru no dzelzceļa stacijas. Tajā tiek piedāvāti tūrisma un biznesa klases numuri, aktīvās atpūtas iespējas sporta kompleksā un SPA, darījuma tikšanos, konferenču un dažādu pasākumu organizēšana un apkalpošana, kā arī restorāns Baltā kāpa viesnīcas 10. stāvā ar panorāmas skatu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Globāls viesnīcu zīmols vēlas būvēt pieczvaigžņu viesnīcu Dzintaros

Zane Atlāce - Bistere, 12.02.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globāls viesnīcu zīmols ir iecerējis būvēt un atvērt jaunu piecu zvaigžņu viesnīcu Jūrmalas centrālajā daļā, Dzintaros.

Uzņēmumā "Baltic Sotheby's International Realty" vērsies pasaulē zināms viesnīcu ķēdes uzņēmums ar vēlmi atvērt šīs ķēdes viesnīcu Jūrmalā. Zīmola nosaukums pagaidām esot konfidenciāla informācija.

Zīmola uzdevumā "Baltic Sotheby's International Realty" atradis un iegādājies zemesgabalu Turaidas ielā 10/12 - pilsētas aktīvākajā tūrisma zonā ar dzīvāko gājēju satiksmi (līdzās ir Jomas iela, Dzintaru koncertzāle).

Lai gan Turaidas ielā noteiktais funkcionālais zonējums pieļauj zemesgabalā izvietot viesu izmitināšanas objektus, tomēr lokālplānojums paredz attīstīt vien divarpus stāvu augstu ēku.

Starptautiskiem viesnīcu operatoriem, kuriem ir ķēdes viesnīcas pasaulē, kas atbilst 4 un 5 zvaigžņu kvalitātei, ir savi standarti, kādai jābūt viesnīcai, t.i., lai tā būtu rentabla, numuriņu skaitam būtu jābūt vismaz 150-200. Jūrmalā viesmīlības biznesam ir izteikta sezonalitāte, tādēļ viesnīcas funkcija būtu jāpapildina ar citiem pakalpojumiem, ko izmantot nesezonā: SPA piedāvājums, konferenču zāle, restorāni utt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Pieaug interese par renovējamiem īpašumiem Rīgas centrā

Dienas Bizness, 29.09.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viena no tendencēm, kas šobrīd vērojama nekustamo īpašumu tirgū, ir atjaunojies pieprasījums pēc remontējamām ēkām Rīgā, kas ilgu laiku stāvējušas tukšas, informē Baltic Sotheby`s International Realty Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Olita Mestere.

«Investori šobrīd samērā aktīvi interesējas par īpašumiem klusajā centrā un citur pilsētā, vienīgais ierobežojošais faktors ir pašreizējo īpašnieku noteiktā neadekvāti augstā cena,» norāda Baltic Sotheby's International Realty valdes locekle Ilze Mazurenko. Īpašniekiem pašiem neesot līdzekļu un arī intereses kaut ko attīstīt, taču pārdošanas cena tiek saglabāta ļoti augsta.

Neskatoties uz iepriekš minēto, kompānijai augustā un septembrī par gandrīz 5 miljoniem eiro ir izdevies realizēt divus namus pretī Nacionālajam teātrim (Zigfrīda Meierovica ielā 2 un Jēkaba ielā 30), kā arī par 3,65 miljoniem eiro pārdotas ēkas Lāčplēša ielā 11/13, tur nākotnē plānots izbūvēt kvartālu ar augsta līmeņa apartamentiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Pētījums: Īpašumu pārdošanai ārzemniekiem var kaitēt Latvijas dārgo īpašumu saimnieku uzvedības īpatnības

Nozare.lv, 08.04.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noturīgajam ārējam pieprasījumam pēc Latvijas nekustamā īpašuma objektiem var kaitēt nevis politiskās kolīzijas, bet gan dārgo īpašumu saimnieku uzvedības īpatnības, liecina Latvijas konkurētspējas attīstības fonda sadarbībā ar nekustamā īpašuma uzņēmumiem Baltic Sotheby`s International Realty, Real Estate Jurmala un Nira fonds veiktā pētījuma rezultāti.

Ekspertu lēmumu veikt šo pētījumu rosināja fakts, ka pieaudzis tādu gadījumu skaits, kad potenciālie pircēji ir spiesti atteikties no darījumiem.

Neskatoties uz lielo piedāvājumu skaitu, nekustamā īpašuma meklējumi aizņem samērā ilgu laiku. Tādēļ, kad pircējs ir beidzot izvēlējies objektu, ir ļoti nepatīkami, ja darījuma noslēgšanai traucē dažādi juridiska rakstura sīkumi.

«Īrnieki ar spēkā esošu īres līgumu rokās ir tikai viens no daudzajiem piemēriem. Bieži sastopami ir arī citi šķēršļi - objekts nav nodots ekspluatācijā, īpašnieks ir šķiršanās procesā, nav sastādīts pirmslaulību līgums, otra puse nesniedz piekrišanu pārdot, ir vēlēšanās pārdodot saņemt nodokļu atvieglojumus, taču nav vēlēšanās ņemt vērā nianses deklarēto personu jautājumos. Pēdējā laikā samērā izplatīts gadījums ir pārdošanas cenas nesaskaņošana ar banku. Pārdevējs un pircējs ir vienojušies, taču objekts ir ieķīlāts bankā un banka par šādu cenu pārdot neļauj,» norāda Baltic Sotheby`s International Realty līdzīpašnieks un valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas augstākās klases jeb premium privātmāju tirgū nozīmīgāko lomu joprojām ieņem Jūrmala. Šogad pirmajos sešos mēnešos kūrortpilsētā notikuši 12 premium privātmāju darījumi 10,2 miljonu eiro vērtībā jeb 70% no visiem premium māju pirkumiem valstī, liecina premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma "Baltic Sotheby’s International Realty" veiktais pētījums par darījumu aktivitāti.

2020.gada pirmajā pusgadā trijos apskatītajos reģionos un trijos premium īpašumu tirgus segmentos: dzīvokļi, privātmājas un apbūves zeme Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā.

Datu apkopojumā pētīta informācija par dzīvokļiem un apbūvējamo zemi vērtībā virs 150 000 eiro un privātmājām, kas maksājušas dārgāk nekā 350 000 eiro. Pirmajā pusgadā piedzīvotā pandēmija atstājusi zināmu iespaidu arī uz premium privātmāju darījumiem: 6 mēnešos kopumā fiksēti 17 premium privātmāju pirkumi par kopējo summu 12.4 milj. eiro, kas salīdzinot ar attiecīgo laika periodu pērn, ir par 7 darījumiem mazāk jeb par 4.1 milj. eiro mazākās darījumu summās. Tiesa, ja salīdzina šī pusgada datus ar senākiem datiem, redzams, ka pirms pāris gadiem - 2018.gada 6 mēnešos - kopumā tika iegādāts vēl mazāk premium privātmāju - 15.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Krievijas pilsoņu interese par īpašumu iegādi Latvijā kļuvusi stabila

Gunta Kursiša, 05.06.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas pilsoņu veiktās investīcijas nekustamo īpašumu jomā Latvijā jau ir sasniegušas augstāko punktu un ir nostabilizējušās, uzskata Krievijas nekustamā īpašuma nozares profesionāļi.

Ārvalstu pilsoņi joprojām aktīvi interesējas par nekustamā īpašuma iegādi Latvijā, un viens no veicinošajiem faktoriem ir iespēja iegūt pagaidu uzturēšanās atļauju (PUA). Saskaņā ar Latvijas ekspertu prognozēm šī gada beigās darījumu skaits ar mērķi iegūt PUA Latvijā pārsniegs 3000 – vairāk nekā 600 milj. eiro apmērā, norāda Baltic Sotheby’s International Realty pārstāvji.

Vienlaikus, ārvalstnieki joprojām Latviju uzskata par dzīvošanai piemērotāko Baltijas valsti, novērojuši nekustamo īpašumu uzņēmuma eksperti. Ārzemju pilsoņi norāda arī uz Latvijas imigrācijas programmas priekšrocībām, salīdzinot, piemēram, ar Spāniju. Tāpat kā Latvijas «pluss» tika minēts arī Jūrmalas klimats. «Trešdaļu jeb 32% pieteikumu iesnieguši klienti, kuri vēlas iegādāties nekustamo īpašumu par cenu virs 200 – 350 tūkstošiem eiro lielākoties Rīgā un Jūrmalā,» norāda uzņēmuma Baltic Sotheby’s International Realty valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pierīgas premium klases nekustamo īpašumu tirgū šis gads ir iesācies neveiksmīgi, jo ir vērojams pārdošanas darījumu aktivitātes samazinājums un premium klases īres tirgū augstu pieprasījumu uztur tikai starptautisko organizāciju darbinieki, pastāstīja Inese Zaķīte, Baltic Sotheby`s International Realty pārdošanas konsultante.

Pierīgas teritorijās 2018. gada pirmajā pusgadā pieprasījums pēc premium klases mājokļiem ir samazinājies. Šogad ir noslēgts par 5 darījumiem mazāk nekā pērn attiecīgajā laika posmā. Savukārt premium mājokļu īres tirgū nemainīgi augstu pieprasījumu palīdz uzturēt Latvijā dislocēto starptautisko organizāciju darbinieku vajadzība pēc augstas klases dzīvojamās platības, kurā manāmas deficīta pazīmes un katrs atbilstošais mājoklis tirgū tiek realizēts ļoti ātri.

Par to liecina premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma Baltic Sotheby's International Realty veiktais pētījums par darījumu aktivitāti ar dzīvokļiem, privātmājām un zemes nekustamiem īpašumiem Pierīgas teritorijā (aptver Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Inčukalna, Ķekavas, Krimuldas, Mālpils, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas, Siguldas un Stopiņu novadus).

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šī gada pirmajos sešos mēnešos Latvijas premium nekustamo īpašumu tirgū pieredzēta pēdējo septiņu gadu laikā iespaidīgākā izaugsme: Rīgā, Pierīgā un Jūrmalā iegādāti īpašumi kopsummā par 99,5 miljoniem eiro, kas bija par 19,5 miljoniem eiro jeb 24,4 % lielāks apgrozījums nekā pērn attiecīgajā laika periodā.

Tā liecina premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmuma Latvia Sotheby’s International Realty veiktais pētījums par darījumu aktivitāti 2021. gada pirmajos sešos mēnešos trijos apskatītajos reģionos un trijos premium īpašumu tirgus segmentos: dzīvokļi, privātmājas un apbūves zeme Rīgā, Jūrmalā un Pierīgā.

Datu apkopojumā pētīta informācija par dzīvokļiem un apbūvējamo zemi vērtībā virs 150 000 eiro un privātmājām, kas maksājušas dārgāk nekā 350 000 eiro.

Premium dzīvokļi joprojām dominē luksusa īpašumu segmentā kā pirktākie īpašumi, turklāt šajā pusgadā novērota pat par 32% lielāka interese par premium dzīvokļiem nekā pērn sešu mēnešu periodā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Sotheby's: ekskluzīvo īpašumu segmentā vienmēr dominē starptautiskie pircēji

BNS, 21.11.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ekskluzīvo nekustamo īpašumu segmentā vienmēr dominē starptautiskie pircēji, taču tas, ka Latvijā līdz šim katrs otrais ārvalstnieks izmantojis arī iespēju saņemt termiņuzturēšanās atļauju (TUA), parāda, ka tas ir bijis pietiekami svarīgs aspekts, lai izvēlētos ieguldīt tieši Latvijā, intervijā aģentūras BNS biznesa informācijas portālam Baltic Business Service atzina starptautiskās nekustamo īpašumu kompānijas Baltic Sotheby's International Realty (Sotheby's) valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

«Ja mēs runājam ne tikai par Latviju, bet par «premium» īpašumu segmentu vispār, tad tas vienmēr ir saistīts ar starptautisko pircēju. Vai tā būtu Eiropa, Amerika vai Āzija, «premium» īpašumu segmentā vienmēr dominē starptautiskie pircēji. Sotheby’s pētījumi par indivīdu ar augstiem ienākumiem uzvedības īpatnībām liecina, ka viņiem vidēji ir sākot no četriem īpašumiem, kas atrodas dažādās vietās. Tādēļ «premium» klases īpašumi – tas ir starptautisks pircējs un lēmums par iegādi parasti ir komplekss vairāku faktoru apkopojums. Ļoti reti vienīgais iemesls ir – «ieraudzīju un iepatikās» -, lai gan tas ir viens no faktoriem,» teica Rozenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 7 miljonus eiro, SIA One Development renovējis eklektisma stilā veidoto ēku Rīgā, Blaumaņa ielā, informē Baltic Sotheby`s International Realty pārstāve Svetlana Bondarevska.

Blaumaņa rezidences ēka celta 1897.gadā pēc arhitekta Kārļa Johana Felsko projekta. Namā kopumā pieejami 56 dzīvokļi, pamatā kompakti divistabu un trīsistabu dzīvokļi, kuru cenas ir, sākot no 2300 eiro par kvadrātmetru, bet fasādes ēkā – sākot no 2400 eiro par kvadrātmetru.

«Cilvēki ir gatavi maksāt vairāk, taču viņi vēlas, lai māja ir renovēta, ir laba atrašanās vieta, piemērota platība, sākot no otrā stāva – šāds piedāvājums ir ļoti ierobežots,» komentē Baltic Sotheby’s International Realty pārdošanas konsultants Aigars Strods.

Fasādes mājas pirmajā stāvā būs komerctelpas, bet dzīvokļi - sākot no otrā stāva. Iekšpagalmā automašīnu stāvvietu nebūs – tikai soliņi, zaļā zona un velosipēdu novietne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Jauna kvartāla izveidē Rīgas centrā investēti 14 miljoni eiro

Zane Atlāce - Bistere, 31.05.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā atklāts jauns premium klases dzīvokļu nams «Club Central Residence II» Lāčplēša ielā, kas iezīmē jaunā kvartāla Baznīcas ielas posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu, pabeigšanu, informē Baltic Sotheby`s International Realty mārketinga direktore Zane Borisēviča.

Šis ir viens no lielākajiem un apjomīgākajiem projektiem Rīgas centrā gan jaunuzcelto un rekonstruēto namu skaita, kvalitātes, tehniskā nodrošinājuma un investīciju ziņā, gan arī kā augstvērtīgas arhitektūras papildinājums pilsētvidei. Kvartāla izveides darbu pasūtītājs ir Axi Invest, kopējās projekta investīcijas sasniedza 14 miljonus eiro.

«Club Central Residence II» ir septiņu stāvu dzīvojamais nams ar pazemes autostāvvietu un komerctelpām 1. stāvā. Namā ir 28 dzīvokļi. Ēkas fasāde pieskaņota gan kopējai Baznīcas ielas, gan arī jau projekta ietvaros tapušās pirmās ēkas - «Club Central Residence» - estētikai, izmantojot līdzīgus arhitektoniskos risinājumus un tonalitāti. Lielvārdes jostas elementi sasaucas ar ielas nosaukumu Lāčplēša kontekstā, fasādē iekļauti arī līdzās esošās vecās Ģertrūdes baznīcas arhitektūras elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Septembrī nekustamo īpašumu tirgus paplašināts ar jaunu dzīvojamo kompleksu - Panorama Rezidence. Pārdošanas procesu organizē Baltic Sotheby’s International Realty.

Dzīvojamais komplekss Panorama Residence, kas savu nosaukumu ieguvis īpašnieku maiņas rezultātā, atrodas Lielirbes ielā un ir lielā tirdzniecības kompleksa Panorama Plaza sastāvdaļa.

«Lai iespējami sekmīgāk realizētu mūsu īpašumā nonākušo objektu, uzskatījām par pareizāko sadarbībai piesaistīt profesionālu nekustamo īpašumu kompāniju,» norāda SIA Panorama Residence valdes loceklis Uldis Kiršteins.

«Nekustamo īpašumu tirgū nonāk Lielirbes ielas 13.nama 120 dzīvokļi platībās no 67 līdz 144 kvm. Ērtā atrašanās vieta, attīstīta infrastruktūra, jaunuzceltā nama kvalitatīvais aprīkojums un tā labiekārtotība veido arī attiecīgu īpašuma cenu - no 2100 EUR/kvm,» sacīja nekustamā īpašuma eksperte, Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece un valdes locekle Ilze Mazurenko.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Latvijā dārgākie pārdošanā izliktie mājokļi

Gunta Kursiša, 19.06.2013

Savrupmāja Kāpu ielā, Jūrmalā - Cena – 4,5 milj. eiro; Platība – 1090 m2; Zemes platība – 7323 m2; Savrupmāja jūras krastā, kā arī 490 m2 atpūtas ēka; 53 m2 saimniecības ēka; 27 m2 sarga māja; 22 m2 dārza māja. Atpūtas ēkā ir 25 metrus garš baseins, dārza un atpūtas mājā ir pabeigts remonts. Dzīvojamā māja ir ar baltu apdari, tāpat ir nepieciešams pabeigt gala apdari. «Dzīvojamā māja būvēta pēc amerikāņu principa: plaša, vairākas guļamistabas (pie katras savs sanitārais mezgls un garderobes istaba).» Mājā ir lifts, zem mājas atrodas garāža. No ielas puses ēkas gandrīz nav redzamas.

Avots: Latio

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā ekskluzīvo mājokļu segmentā pārliecinošu vietu vēl aizvien ieņem mājas un dzīvokļi Jūrmalā, Mežaparkā, Vecrīgā, Baltezerā un Ķīpsalā, aptaujājot nekustamo īpašumu ekspertus, noskaidroja Db.lv.

«Īpašuma vērtību nosaka trīs pamatfaktori – atrašanās vieta, arhitektūra un apdare. Ja mēs runājam par elitāro segmentu, tad pirmām kārtām tās ir mājas, villas jūras vai ezera krasta pirmajā līnijā, pamatā – Jūrmalā un Baltezerā, ar sakoptu un zaļu apkārtni, plašu teritoriju, īpašu arhitektonisko risinājumu, kvalitatīvu pilnu iekšējo apdari un ekskluzīvu iekārtojumu. Tā ir cenu kategorija, sākot no viena miljona eiro,» Db.lv stāsta Baltic Sotheby’s International Realty valdes locekle Ilze Mazurenko.

Otrs segments ir dzīvokļi Rīgas vēsturiskajā centrā – Vecrīgā un klusajā jūgendstila rajonā. Jaunajiem īpašniekiem ir svarīgs ēku stāvoklis, dzīvokļi tiek pieprasīti pārsvarā renovētās ēkās, svarīga ir atrašanās vieta, infrastruktūra un autostāvvieta.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No pēdējos gados Jūrmalā uzbūvētajiem aptuveni 1620 dzīvokļiem šobrīd nav pārdoti 570, trešdien vēsta laikraksts Dienas Bizness.

Tā aplēsusi nekustamā īpašuma kompānija Baltic Sotheby’s International Realty. DB jau ziņoja, ka jauno projektu attīstības aktivitāti nenoliedzami ir veicinājusi Jūrmalas popularitāte nerezidentu vidū, kā arī iespēja pret ieguldījumiem nekustamajā īpašumā viņiem iegūt termiņuzturēšanās atļauju (TUA). Tagad pēc izmaiņām Imigrācijas likumā, ģeopolitiskajā situācijā, valūtu svārstībām kaimiņvalstīs ārvalstnieku pirkšanas aktivitāte ir sarukusi.

Mazāk darījumu

«Tirgosim ilgi,» izpētot pieejamo oficiālo darījumu statistiku, secina Baltic Sotheby’s International Realty līdzīpašniece Ilze Mazurenko. Proti, šā gada pirmajā pusgadā (janvāris – jūnijs) Jūrmalā ir notikuši 17 darījumi ar dzīvokļiem, kuru cena bijusi no 100 līdz 250 tūkst. eiro (septiņos darījumos bija iesaistīti ārvalstnieki), tikpat darījumu – 17 – bijuši ar dārgākiem dzīvokļu īpašumiem, no kuriem 13 pirkumus veikuši ārvalstnieki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Vietējais pircējs par premium klases mājokli ir gatavs maksāt 2000-2500 eiro

Natālija Poriete, 24.10.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamā īpašuma tirgus kļūst veselīgāks, darījumi notiek, un ir stabils pieprasījums pēc premium klases mājokļiem Rīgā, taču lielākā daļa darījumu mājokļu segmentā notiek cenu kategorijā 150-300 tūkstoši eiro, ar vidējo cenu 2000-2500 eiro par kvadrātmetru, intervijā norāda Baltic Sotheby’s International Realty īpašnieks Vestards Rozenbergs.

Viņš atzīmēja, ka Baltic Sotheby’s International Realty 2016. gadā Baltijas valstīs apkalpoto nekustamo īpašumu darījumu vidējā summa bija 414 000 EUR.

Savukārt, Latvijas nekustamā īpašuma tirgus vidējie premium klases mājokļu segmenta dati ir atšķirīgi. Vislielākais darījumu skaits noslēgts premium klases mājokļu segmentā cenā no 150 līdz 300 tūkstošiem eiro. Rozenbergs uzsver, ka par premium klases segmentu Latvijā var uzskatīt objektus, kuru vērtība sākas no 150 00 tūkstošiem eiro. «Mēs šo nišu sadalījām trīs grupās – pieejamās premium klases mājokļi no 150 līdz 300 tūkstošiem eiro, vidējā klase – no 300 līdz 500 tūkstošiem eiro un augstākā premium klase – no 500 tūkstošiem eiro. Nevar rēķināties ar darījumiem, kuru vērtība pārsniedz 500 tūkstošus eiro, jo darījumu šajā segmentā ir maz un tie neveido statistiku, kaut arī cena par kvadrātmetru šajā kategorijā var sasniegt pat 8000 EUR.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nekustamo īpašumu uzņēmums «Baltic Sotheby`s International Realty» reklamē iespēju iegādāties īpašumu, maksājot par to ar virtuālo jeb kriptovalūtu: par 399 bitkoiniem (bitcoin, BTC) var kļūt par īpašnieku augšstāva apartamentam jeb penthausam Jūrmalā, Dzintaros esošajā projektā «Park Residences».

«Baltic Sotheby`s International Realty» īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs skaidro: «Finanšu pasaules pārmaiņas iet roku rokā ar virtuālās valūtas inovācijām, bitcoin popularitāte pasaulē pieaug, un mēs sekojam pasaules tendencēm un mūsu klientu prasībām. Arvien pieprasītākas kļūst un turpina attīstīties tādas vietnes, kurās var norēķināties ar bitcoin (piemēram, BitPremier u.c.). Nekustamā īpašuma nozare jau globālā mērogā diskutē, ka bitcoin drīzumā varētu kļūt par vienu no galvenajām maksājumu formām īpašumu iegādē.»

Bitcoin ir virtuālā valūta jeb apmaksas sistēma, kuru kontrolē paši tās dalībnieki un tā ir decentralizēta: nav vienas konkrētas iestādes, kas šo valūtu emitētu, to apgrozībā laiž paši tīkla dalībnieki, kas labprātīgi iesaistījušies valūtas ieguves procesā un atvēlējuši sava datora skaitļošanas jaudu, par to pretī saņemot virtuālo valūtu, kuru tie vēlāk pārdod vai izmanto pirkumu atmaksai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Āgenskalns jeb Jaunais Mežaparks nostiprinās prestižo rajonu sarakstā

Laura Mazbērziņa, 09.04.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Āgenskalns pēdējo gadu laikā ir kļuvis par arvien pieprasītāku vietu dzīvošanai, nereti tiek dēvēts par «Jauno Mežaparku», nostiprinot pozīcijas dārgāko un prestižāko Rīgas rajonu sarakstā, vērtē nekustamā īpašuma eksperti.

Baltic Sotheby’s International Realty pārdošanas konsultante Evija Zālīte pastāstīja, ka Āgenskalna nami laika gaitā būtiski ir mainījušies, jo kara laikos tie tika nodedzināti, vēlāk atjaunoti. Tādēļ mūsdienās redzamā apbūve, galvenokārt, veidojusies, sākot ar 19. gs. pirmo pusi, bet 19.gs. beigās Āgenskalnā sāka celt priekšpilsētu iedzīvotāju pieticīgām prasībām atbilstošus īres namus, kur pārsvarā iekārtoja dzīvokļus apkārtnes fabriku strādniekiem.

«Dažādu laikmetu arhitektūras stili ar mūsdienīgiem dzīvojamo namu projektiem, kapitāli renovētas kultūrvēsturiskās ēkas, parki, moderns darījumu centrs ar augstceltnēm Daugavas kreisajā krastā, kā arī robežošanās ar Ķīpsalu un Klīversalu, sniedz ievērojamu pozitīvu ietekmi uz tuvākās apkārtnes attīstību un vērtību. Āgenskalnu nereti dēvē par «Jauno Mežaparku»,» teic SIA Latio mājokļu tirdzniecības vadītājs Ermīns Sniedze.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iegādāties dārgu namīpašumu Rīgas centrā investoriem šobrīd neatmaksājas, atzina starptautiskās nekustamo īpašumu kompānijas Baltic Sotheby's International Realty (Sotheby's) valdes priekšsēdētājs Vestards Rozenbergs.

«Kāda jēga ir pirkt Rīgas centrā dārgu namīpašumu, ieguldīt tā rekonstrukcijā un restaurācijā, ja pēc tam to, visdrīzāk, nevarēs pārdot ar peļņu? Savukārt īres tirgus mums nav tik spēcīgs. Tas var ģenerēt labi ja 3% atdevi gadā. Pat, ja visu māju varēs izīrēt, atdeve nav tāda, lai šis bizness būtu interesants,» atzina Sotheby's valdes priekšsēdētājs.

Viņš norādīja, ka pašlaik Rīgas centrā minētajā segmentā ir trīs veidu īpašumi - valsts un pašvaldību īpašumi, īpašumi, kas ir mantoti un kuri visbiežāk nav apgrūtināti ar kredītu slogu, kā arī īpašumi, kas biznesa vajadzībām iegādāti pirms krīzes un, visdrīzāk, ar lieliem kredītiem. «Neviens investors šādus īpašumus nepirks, ja neredzēs tiem atdevi. Savukārt atdeve pašlaik ir ļoti neskaidra,» sacīja Rozenbergs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu asociācija: Iemaksu palielinājums līdz 250 000 eiro ir nesamērīgs

Lelde Petrāne, 21.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iemaksu palielinājums līdz 250 000 eiro par nekustamā īpašuma iegādi termiņuzturēšanās atļauju saņemšanai ir nesamērīgs un neatbilstošs Latvijas ekonomiskajai situācijai. Kāpinot iemaksu summu par vairāk nekā 66%, investīciju piesaistes programma zaudēs savu konkurētspēju, uzsver Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācija (LANĪDA).

«Tā vietā, lai ieguldītu līdzekļus mūsu valsts ekonomikā, nerezidenti priekšroku dos tādām valstīm kā Grieķija, Bulgārija, Portugāle un Spānija, kur gan tirgus piedāvājums, gan klimata apstākļi ir krietni pievilcīgāki,» skaidro Aivars Andersons, nekustamo īpašumu kompānijas Riga Real Estate direktors.

Tāpat līdz ar iemaksu palielināšanu tiek liegtas attīstības iespējas pārējām Latvijas pilsētām, jo īpašumi šādā cenu kategorijā ir pieejami tikai Rīgā, turklāt luksusa klases segmentā. Nosakot vienādu iemaksu līmeni visām Latvijas pilsētām, investīciju plūsma ārpus galvaspilsētas visticamāk apstāsies, uzsver asociācija.

Komentāri

Pievienot komentāru