Citas ziņas

Biatlonista Rastorgujeva treneris stāsta par iespaidiem Sočos; Juškāne atklāj, kāpēc neveicas

Dienas Bizness, 12.02.2014

Jaunākais izdevums

Visas pasaules uzmanība šobrīd pievērsta Ziemas olimpiskajām spēlēm, kas norisinās Krievijā Sočos. Biatlonisti no Alūksnes, Andrejs Rastorgujevs un Žanna Juškāne, jau aizvadījuši pirmās sacensības. Ar rezultātiem iepriecina A.Rastorgujevs, taču Ž.Juškānei veiksme šobrīd nav sabiedrotā, aplūkojot savas puses sportistu veikumu, raksta reģionālais medijs Alūksniešiem.lv.

A. Rastorgujeva treneris Intars Berkulis Andreja rezultātus vērtējis kā ļoti labus. «Protams, katram sportistam mērķi ir augsti. Tā tam ir jābūt. Andreja rezultāti ir labi, viss ir kārtībā. Rezultāti ir tādi, kā bijām plānojuši. Gribējās tikt desmitniekā, tikām,» sacījis I.Berkulis.

Alūksniešiem.lv norādījis, ka visās intervijās A.Rastorgujevs saka, ka par šaušanu jāprasa trenerim, uz ko I.Berkulis atbildējis, ka Andrejs vispār nelabprāt runā ar medijiem. «Viņš koncentrējas uz to, kas viņam jādara. Viņš tam pieiet ļoti nopietni un ne pa labi, ne pa kreisi. Ja arī šāviens aiziet garām, neko tur nevar izdarīt. Tas ir normāli. Kādu šāvienu garām mēdz aizšaut daudzi sportisti un labāk, ka tas ir viens šāviens nevis divi garām,» stāstījis I.Berkulis.

Viņš atklājis, ka Sočos uzņemšana ir ļoti laba. «Viss ir labi. Dzīvošanas apstākļi mūs apmierina. Latviešu biatlonisti un slēpošanas komanda dzīvo savā mājā. Tā kā dzīvojam kalnos, šobrīd nav atlicis laika doties uz Soču ciematu un redzēt kā dzīvo citi. Gribētos arī kādas citu sporta veida sacensības redzēt. Laikam tomēr no tā visa nekas nesanāks. Gatavojamies intensīvi un neatliek laika atpūtai,» stāstījis treneris. Tā kā Latvijā ziema atkāpjas, I.Berkulis apsverot iespēju, ka A.Rastorgujevam jāpaliek trenēties Sočos. «Latvijā sniega nav, tāpēc Andrejam vajadzētu palikt Sočos, jo šeit ir treniņiem piemēroti apstākļi. Sezona turpinās un nevaram palikt bez iespējas trenēties, jo pēc divām nedēļām jāstartē Pasaules kausā,» norādījis I.Berkulis.

Pēc neveiksmīgajām sprinta sacensībām Ž.Juškāne atzinusi, ka diemžēl nav tikusi galā ar savām emocijām un lielo publiku, kas auroja tribīnēs. «Nav pat ko komentēt, viss ir skaidri redzams. Tagad apdomājoties esmu secinājusi, ka pie tik lielām cilvēku masām nespēju koncentrēties šaušanai, jo piešaudē man veicās labi. Domāju, ka man vairāk jāstrādā ar sevi psiholoģiski,» atzinusi sportiste. Jautājot par sadzīves apstākļiem Soču ciematā viņa teikusi, ka viss ir labi un nav par ko sūdzēties. «Šeit jūtos ļoti labi. Visi ir atsaucīgi un draudzīgi. Mēs dzīvojam guļbūvju mājiņās (kotedžās), kurās ir piecas istabas. Istabas ir lielas. Dzīvošana ir ideāla. Arī par ēšanu pagaidām sūdzību nav,» atklājusi Ž. Juškāne.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Sporta arbitrāžas tiesa atceļ Krievijas sportistu diskvalifikācijas un atjauno Soču rezultātus

LETA, 01.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ceturtdien paziņoja par diskvalifikāciju atcelšanu 28 Krievijas sportistiem, tostarp skeletonistam Aleksandram Tretjakovam, kuriem iepriekš Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) bija piespriedusi mūža diskvalifikāciju no dalības olimpiskajās spēlēs, atjaunojot arī šo atlētu izcīnītos rezultātus 2014.gada Soču Olimpiādē.

CAS lēmums nozīmē, ka Latvijas skeletonistam Martinam Dukuram tomēr netiks piešķirta Soču olimpisko spēļu zelta medaļa, kuru saglabās Tretjakovs. Martins Dukurs Sočos palika otrais, kamēr viņa brālis Tomass ieņēma ceturto vietu, tagad netiekot pie bronzas.

Vēl 11 Krievijas sportistu apelācijas apmierinātas daļēji, kuru vidū ir arī bobslejisti Aleksandrs Zubkovs un Aleksandrs Kasjanovs. CAS norāda, ka šajos gadījumos SOK lēmumi paliek spēkā, līdz ar to viņiem Sočos izcīnītie rezultāti tiek anulēti, kas ļauj pie olimpiskā zelta tikt Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četriniekam, bet divniekos viņam ar Daumantu Dreiškenu izcīnīt bronzu.

Diskvalifikācijas atceltas arī Krievijas kamaniņu braucējiem Albertam Demčenko un Tatjanai Ivanovai, kas nozīmē, ka pie 2014.gada olimpisko spēļu sudraba godalgām komandu stafetē tomēr netiks Elīza Tīruma (tagad Cauce), Mārtiņš Rubenis un brāļu divnieks Andris un Juris Šici, kuri Sočos ieguva bronzu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Piektdien 22.ziemas olimpisko spēļu mājvietā Sočos tika iedegta olimpiskā uguns, bet tās atklāja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Olimpisko uguni iededza trīskārtējā olimpiskā čempione daiļslidošanā Irina Rodņina un trīskārtējais olimpiskais čempions hokejā Vladislavs Tretjaks.

Olimpisko karogu atklāšanas ceremonijā nesa aktrise Čulpana Hamatova, izcilā ātrslidotāja Lidija Skobļikova, žurnāliste Anastasija Popova, slavenā kosmonaute Valentīna Tereškova, izcilais hokejists Vjačeslavs Fetisovs, diriģents Valērijs Gergijevs, kibersportists Alans Jeņiļejevs un plaši atzītais kinorežisors Ņikita Mihalkovs.

Savukārt olimpisko uguni stadionā nogādāja Sočos dzimusī slavenā tenisiste Marija Šarapova, bet tālāk to nesa leģendārā kārtslēcēja Jeļena Isinbajeva, izcilais grieķu-romiešu stila cīkstonis Aleksandrs Kareļins un titulētā mākslas vingrotāja Alīna Kabajeva.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pasaulē

Lielo izmaksu un drošības apsvērumu dēļ Sočos maz ārvalstu līdzjutēju

Dienas Bizness, 20.02.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Seši tūkstoši eiro uz diviem par četru dienu uzturēšanos Sočos tomēr ir pārāk daudz, olimpiskajā parkā norādījuši Somijas līdzjutēji Helēna un Erki Oskars Makineni, vēsta laikraksts Diena.

«Strādājot sestajās olimpiskajās spēlēs, pirmo reizi visās arēnās un stadionos visapkārt paveras gandrīz tikai vienas valsts baltizilisarkanā atribūtika. Krievijas līdzjutēji ir nospiedošā vairākumā,» situāciju raksturo laikraksta pārstāvis Sočos Māris Zembergs.

Ārzemnieki veidojot nelielas saliņas. Bijusi cerība, ka no ceturtdaļfināla būs vismaz vairāk zviedru un somu hokeja fanu, taču tā neesot noticis. Kā iespējamos iemeslus M. Zembergs min prāvas izmaksas vai bailes no iespējamajiem terora aktiem.

«Es domāju, ka abi šie faktori un vēl tas, ka ārpus sporta pasākumiem Sočos nav izklaides iespēju. Līdzjutēji tomēr brauc ne tikai skatīties spēles, bet arī atpūsties,» skaidrojis zviedru žurnālists Matiass Eks no Expressen. Pirms spēlēm avīzēs un televīzijā aktuāla tēma esot bijusi drošība Sočos, un noteikti to arī bez ievērības neatstāja zviedri. Bažījoties par tuvinieku drošību, NHL spēlējošie zviedri ieteikuši ģimenēm nebraukt uz olimpiskajām spēlēm. Tikai Anaheimas Ducks uzbrucējam Jakobam Silfelbergam esot ģimene Sočos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai gan partiju kases strauji pildās, pavasarī notikušās Eiropas Parlamenta vēlēšanas to kabatas krietni patukšojušas, Saeimas vēlēšanu reklāmām atstājot visai ierobežotus līdzekļus

Par to liecina DB pētījums, apkopojot informāciju par partiju saņemtajiem ziedojumiem, biedru naudām un tēriņiem priekšvēlēšanu izdevumiem. Jāņem gan vērā, ka saziedotās summas ik dienu mainās, turklāt, tuvojoties vēlēšanām, tas notiek ļoti strauji. Turklāt atsevišķām partijām ir no dažiem līdz vairākiem desmitiem tūkst. eiro mērāmi naudas uzkrājumi no iepriekšējiem gadiem papildus tam jau šobrīd Saeimā pārstāvētās partijas saņem arī valsts budžeta finansējumu, kas visa starpā arī izmantojams politiskajai aģitācijai, līdz ar to šis pētījums parāda tendenci, nevis absolūti precīzi atspoguļo situāciju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Mazais bizness

Mana pieredze: Bērnus no sēdēšanas pie datora atraus ar kapoeiras mācībām

Anda Asere, 12.06.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kids Capoeira Academy dibinātāji izvēlas mācīt kapoeiru bērniem - auditorijai, ar ko jāstrādā īpaši uzmanīgi un rūpīgi.

Kapoeira ir Brazīlijas cīņas māksla, kas apvieno mākslu, deju, akrobātiku, mūziku un cīņas elementus. Kids Capoeira Academy (biedrība Capoeira Latvia) izveidotāji Jeļena Gaikeviča un Dmitrijs Rassohins ar to nodarbojas jau gandrīz desmit gadus un laika gaitā pamanīja, ka reti kurš kapoeiras treneris strādā ar bērniem. Vadīt nodarbības jaunajai paaudzei nav viegli, taču teju trīs gadu Jeļena un Dmitrijs to dara.

Ar pieaugušajiem viss ir diezgan vienkārši – viņi izvēlas, kādas nodarbības apmeklēt, un paši par to maksā. «Pieaugušie ir vairāk motivēti, bērniem visu laiku jāmaina uzdevumi, lai viņiem būtu interese,» saka Dmitrijs. Parasti daudzi aiziet uz pirmo nodarbību, kādu laiku darbojas, bet pēc tam interese apsīkst. Liela daļa bērnu, kuri pirms trim gadiem ar kapoeiru sāka nodarboties pie Dmitrija un Jeļenas, dara to vēl joprojām. Viņa domā – tik daudzi turpina tāpēc, ka kapoeirā katrs cilvēks var sevi atrast – ir bērni, kam patīk dejot, citus piesaista akrobātika, mūzika vai cīņas elementi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Svētdienas vakarā svinīgi tika noslēgtas 22.Ziemas olimpiskās spēles.

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs savā noslēguma ceremonijas uzrunā izteica pateicību Soču olimpisko spēļu rīkotājiem, kā arī līdzjutējiem un sportistiem.

«Jūs, sportisti, esat mūs iedvesmojuši pēdējās 17 dienas. Esat izcēlušies sacensībās un dalījušies emocijās ar visu pasauli. Jūs sūtījāt vēstījumu no Sočiem visai pasaulei - tolerances un cieņas vēstījumu,» pauda T. Bahs. «Šovakar varam teikt - Krievija ir sasniegusi, ko tā iepriekš bija solījusi. Kas citās pasaules daļās prasījis desmitgades, šeit tam vajadzējis septiņus gadus. Vēlos pateikties arī Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam par viņa personisko ieguldījumu.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Latviju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs 35 sportisti deviņos sporta veidos

LETA, 22.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviju nākamajā mēnesī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā pārstāvēs 35 sportisti deviņos sporta veidos, pirmdien pavēstīja Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Iepriekšējās trijās Ziemas olimpiskajās spēlēs, kas risinājās Turīnā, Vankūverā un Sočos, Latvijas delegācijā bija pa 58 sportistiem, bet šoreiz šo skaitu samazināja hokeja izlases netikšana uz Phjončhanu.

Hokeja izlasē parasti ir 25 spēlētāji, līdz ar to, ja Latvijas hokeja valstsvienība būtu kvalificējusies Olimpiādei, uz Phjončhanu dotos 60 atlēti.

Kopā ar komandu būs 35 treneri un atbalsta personāla dalībnieki, septiņi medicīniskā personāla pārstāvji, desmit LOK viesi, deviņas amatpersonas, seši LOK pārstāvji un piecu federāciju prezidenti.

Latvijas olimpiskās komandas karognesējs atklāšanas ceremonijā tiks nosaukts nākamajā pirmdienā.

Pirms oficiālās paziņošanas delegācijā bija divas intrigas - kura būs otrā slēpotāja sastāvā, kā arī vai olimpiskajās spēlēs pie starta beidzot tiks pieredzējušais bobslejists Intars Dambis.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Mana pieredze: Izjūt Porziņģa panākumu fenomenu

Monta Glumane, 18.02.2019

Individuālās sagatavošanas basketbola skolas īpašnieki Reinis Strupovičs un Aivars Svirido.

Foto: Zane Bitere/LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielu interesi par basketbolu raisījis Eiropas čempionāts, pēc kura Individuālās sagatavošanas basketbola skola guvusi uzrāvienu.

«Latvijā ir ļoti augsts basketbola līmenis, reti kurš to apzinās. Visi priecājas par Lietuvu, taču mums ir trīs NBA spēlētāji! Mūsu skolai milzīgu grūdienu iedeva pēdējais Eiropas čempionāts, kurā piedalījās arī Kristaps Porziņģis,» saka viens no Individuālās sagatavošanas basketbola skolas (ISBS) izveidotājiem Reinis Strupovičs. «Uz nodarbību atnāk maza meitenīte, kad viņai jautāju, kas ir tas, ko tu vēlētos iemācīties, pirmais, ko viņa atbild – mest trīnīti kā Porziņģis, kaut gan viņas mestajai bumbai līdz grozam ceļš vēl tāls. Daudz kas ir arī atkarīgs no tā, kā valstī šo sporta veidu attīstīs, bet varam priecāties par līmeni, kāds ir jau šobrīd,» viņš piebilst.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Fogelis: SOK lēmums attiecībā pret Krieviju ir izsvērts un taisnīgs

LETA, 06.12.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) izpildkomitejas lēmums attiecībā pret Krievijas komandas startu 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajās spēlēs ir izsvērts un taisnīgs, uzskata Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidents Einars Fogelis, kurš ir arī Starptautiskās Kamaniņu braukšanas federācijas (FIL) viceprezidents.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka SOK izpildkomiteja otrdien par antidopinga pārkāpumiem piemēroja diskvalifikāciju Krievijas Olimpiskajai komitejai, kas līdz ar to krievu atlētiem liegs februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs startēt zem šīs valsts karoga. Tiesa, Krievijas sportisti varēs startēt zem neitrāla karoga, bet uz viņu formastērpiem būs uzraksts «Olympic Athlete from Russia».

«Lēmums ir izsvērts un taisnīgs, jo īpaši attiecībā pret tiem sportistiem, kuri cīnās godīgā ceļā un lolo cerības par godīgu konkurenci,» sarunā ar aģentūru LETA sacīja Fogelis. «Tāpat būtiski, ka Krievijas sportisti individuāli varēs startēt Olimpiādē, jo ir skaidra kārtība, kā pie šādas iespējas varēs tikt. Tālāk tas jau būs paša sportista individuāls lēmums - braukt uz olimpiskajām spēlēm vai nebraukt».

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

SOK arī Zubkovam atņem Sočos izcīnīto zeltu, dodot iespēju Melbārža četriniekam kļūt par olimpiskajiem čempioniem

LETA, 24.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piektdien atņēma Krievijas bobslejistam Aleksandram Zubkovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnītās zelta medaļas divniekos un četriniekos, līdz ar to, visticamāk, par olimpiskajiem čempioniem kļūs latviešu pilota Oskara Melbārža četrinieks ar stūmējiem Arvi Vilkasti, Daumantu Dreiškenu un Jāni Strengu.

Lēmums par medaļu pārdalījumu oficiāli jāpieņem Starptautiskajai Bobsleja un skeletona federācijai (IBSF).

Zubkovs, tāpat kā virkne citu Krievijas sportistu, tika turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskatīja speciāla SOK komisija Denisa Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām, SOK arī pieņēmusi lēmumu atņemt Zubkovam zelta medaļas kā divnieku, tā četrinieku sacensībās.

Kā vēstīts, šonedēļ SOK atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu, visticamāk, kļūs Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram pienāksies bronzas godalga.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

SOK atņem Tretjakovam Sočos izcīnīto medaļu, par čempionu kļūstot Dukuram

LETA, 22.11.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) trešdien atņēma Krievijas skeletonistam Aleksandram Tretjakovam 2014.gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīto zelta medaļu, līdz ar to par olimpisko čempionu kļuvis Latvijas skeletona līderis Martins Dukurs, kurš Sočos palika otrais, bet viņa brālim Tomasam Dukuram pienākas bronzas godalga.

Tretjakovs, tāpat kā virkne citu Krievijas sportistu, tika turēti aizdomās par dopinga provju viltošanu Soču Olimpiādes laikā. Šīs lietas izskatīja speciāla SOK komisija Denisa Osvalda vadībā, pēc kuras rekomendācijām, SOK arī pieņēmusi lēmumu atņemt Tretjakovam medaļu.

Tāpat krievu skeletonistam uz mūžu aizliegts piedalīties olimpiskajās spēlēs, tāpēc viņš februārī nevarēs startēt 2018.gada Phjončhanas Olimpiādē.

Līdzīgas sankcijas skārušas arī Krievijas skeletonisti Jeļenu Ņikitinu, kura Sočos tika pie bronzas dāmu sacensībās.

Līdz ar to Martins Dukurs kļuvis par pirmo Latvijas sportistu kopš neatkarības atgūšanas, kurš ziemas olimpiskajās spēlēs izcīnījis čempiona titulu, bet Tomass Dukurs, kurš Sočos palika uzreiz aiz goda pjedestāla, nu pelnījis bronzas medaļu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Soču Olimpiskās spēles sākas šodien, sešos vakarā pēc Latvijas laika. Tikmēr Reuters fotogrāfi vienu dienu pirms svinīgās atklāšanas ceremonijas iemūžinājuši būvniecības nedienas Sočos fotogrāfijās.

Tāpat piedāvājam aplūkot interesantus pasaulē labāko sportistu tērpus, kuru izveidē radošais gars nav ticis taupīts.

Jau vēstīts, ka, Sočos ierodoties žurnālistiem, sociālos tīklos plašu ievērību izpelnījās fotogrāfijas, kurās redzamas nedienas medijiem paredzētajās viesnīcās un to apkaimē.

Db.lv jau rakstīja, ka Soču Olimpiskās spēles izmaksu ziņā ir rekordistes gan Ziemas, gan Vasaras olimpiāžu vidū. To organizēšanai Krievija iztērējusi 51 miljardu ASV dolāru.

Olimpiāde Sočos ilgs līdz 23. februārim.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas galvaspilsētā Maskavā norisinājās pasaulē prestižāko un senāko studentu komandu programmēšanas sacensību (ICPC) fināls, kurā Latviju pārstāvēja Latvijas Universitātes (LU) komanda – Aleksejs Zajakins, Aleksandrs Zajakins, Kristaps Čivkulis un treneris Jevgēnijs Vihrovs.

Komanda sacensībās parādīja lielisku sniegumu un 117 pasaules spēcīgāko komandu konkurencē ieguva augsto 26. vietu (dalīto 24. vietu).

Epidemioloģiskās situācijas dēļ fināla sacensības tika vairākkārt pārceltas no 2020. gada jūnija līdz pat 2021. gada oktobrim. Neskatoties un grūtībām, fināls tomēr notika un klātienes pasākumā bija jāievēro pastiprināti drošības noteikumi – jāveic Covid-19 testēšana, jāvalkā sejas maskas, kā arī visiem dalībniekiem bija jābūt vakcinētiem.

Komandai līdzi šoreiz devās tikai viens treneris – LU Datorikas fakultātes (DF) pētnieks Jevgēnijs Vihrovs, savukārt ilggadējais LU komandu treneris DF profesors Guntis Arnicāns komandu atbalstīja un motivēja attālināti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Sākam biznesu: jaunajā CrossFit sporta zālē trenēs kā armijā

Linda Zalāne, 23.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā durvis vērusi CrossFit zāle, kurā nav nedz modīgu trenažieru, nedz spoguļiem klātu sienu. Šeit treniņi notiek skarbi un disciplinēti, gluži kā armijā.

CrossFit ir paaugstinātās intensitātes treniņi. Pasaulē šis tautas klases sporta virziens, it īpaši ASV, zināms jau desmit gadu, bet pēdējos divos gados tas ir sācis uzvaras gājienu arī Eiropā. «Esam izpildījuši pirmos priekšnoteikumus, lai mūsu CrossFit centrs Andrejsala (CrossFit) kļūtu par pirmo Latvijā, kas ir oficiāli atzīts. Jāizpilda vēl dažas birokrātiskas lietas. Esam pietuvojušies finišam,» stāsta sporta zāles līdzīpašnieks, sertificēts CrossFit treneris Kaspars Zlidnis, kurš savulaik aktīvi iesaistījies ielu vingrošanas kustības attīstīšanā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas stāja sarunās ar Gazprom devusi rezultātus, paziņojusi prezidente Daļa Grībauskaite, ko premjerministrs Aļģirds Butkevičs otrdien iepazīstinājis ar Sočos uzklausītajiem Krievijas gāzes koncerna vadītāja piedāvājumiem.

Viņa atzinusi, ka šie mutiskie piedāvājumi atšķirībā no agrākajiem jau ir apspriešanas vērti, tomēr vēl nav iespējams pateikt, vai tie ir pieņemami. Prezidente atgādinājusi, ka Lietuva jau iepriekš saskārusies ar gadījumiem, ka vārdiski solījumi tā arī nav pārtapuši juridiski saistošos dokumentos.

«Redzam, ka mūsu taktika un pašcieņas pilnā stāja dod augļus. Mēs, kā jums zināms, esam iesnieguši šķīrējtiesai prasību pret Gazprom vairāk nekā četru miljardu litu (1,16 miljardu eiro) apmērā. Eiropas Komisija (EK) pēc Lietuvas iniciatīvas veic monopoldarbības uzraudzības izmeklēšanu pret Gazprom, un tas apstāklis, ka mēs nepiekritām [agrākajām] prasībām, bet cenšamies panākt enerģētisko neatkarību, dod rezultātus,» prezidente norādījusi pēc tikšanās ar premjeru un enerģētikas ministru Jaroslavu Neveroviču.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ziemas Olimpiskajās spēlēs, kas pēc nedēļas sāksies Dienvidkorejas pilsētā Phjončhanā, iespējams, būs mazāk līdzjutēju no Latvijas nekā pirms četriem gadiem Sočos. Par to liecina oficiālā pārdevēja – ASV bāzētās kompānijas Cartan Global DB sniegtā informācija.

Biļešu izplatītāji norāda, ka kopumā ir saņēmuši pieprasījumu par 250 biļetēm un janvāra otrajā pusē no šī skaita ir pārdotas 178 biļetes. Līdz ar to atlikušas vēl 72 biļetes. Tāpat Cartan Global atzīmē, ka Latvijas iedzīvotāji var pasūtīt biļetes arī Slovēnijā, to paredzot SOK Eiropas Savienības politika. Savukārt uz olimpiskajām spēlēm, kas pirms četrem gadiem norisinājās Krievijas kūrortā Sočos, cilvēki no Latvijas bija nopirkuši aptuveni 360 biļešu.

Latvijas līdzjutējus interesē tādi sporta veidi kā bobslejs, skeletons un kamaniņu sports, visticamāk tāpēc, ka Latvijas sportisti šajos sporta veidos uzrāda labus rezultātus un var cīnīties par medaļām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Pamatiedzīvotāji čerkesi gaidāmo Olimpiādi Sočos salīdzinājuši ar Aušvici

Gunta Kursiša, 22.01.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijai kļūstot par 2014. gada Ziemas olimpiādes namamāti, aktivizējušies Soču pamatiedzīvotāji – čerkesi, kuru senči pirms 150 gadiem šajā apvidū tika pakļauti Krievijas impērijai. Radikālākie aktīvisti gaidāmās spēles pielīdzinājuši sporta sacensībām nacistu koncentrācijas nometnē Aušvicē, raksta Reuters.

Čerkesi ir Soču pamatiedzīvotāji, kas zaudēja savu zemi 19. gadsimtā, zaudējot cīņā Krievijas impērijas armijai. Pašlaik Sočos dzīvo krievi, armēņi, gruzīņi, kazaki, ebreju un ukraiņi, bet Soču ielās, visticamāk, čerkesu valoda nebūs dzirdama. Čerkesi padevās Krievijas impērijai 1864. gadā vietā kalnos, kuru vēlāk nodēvēja par ciemu Krasnaja Poļana (Красная Поляна). Tieši tur norisināsies 2014. gada Ziemas olimpiskās spēles. Čerkesi norāda, ka vietā, kur atrodas Krasnaja Poļana, aptuveni 300 tūkstoši čerkesu senču nomira no bada, slimībām, noslīka vai tika nogalināti. Pašlaik lielākā daļa čerkesu dzīvo ārpus Krievijas robežām, pārsvarā Tuvajos Austrumos, bet mazākas kopienas atrodamas arī Ziemeļamerikā un Eiropā. Čerkesu grupas pieprasījušas notikušo atzīt par genocīdu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latviešu skeletonists Martins Dukurs sestdien Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vienīgi Aleksandram Tretjakovam no Krievijas un iegūstot savu otro olimpisko sudraba medaļu karjerā.

Šī ir kļuvusi par Latvijas veiksmīgāko ziemas Olimpiādi kopš neatkarības atgūšanas. Iepriekš Vankūverā tika izcīnītas divas sudraba medaļas, to skaitā arī M.Dukuram, bet Sočos jau iegūts viens sudrabs un divas bronzas.

Tikmēr vecākais no brāļiem Dukuriem Tomass sacensības noslēdza ceturtajā vietā, izmantojot amerikāņa Džona Deilija rupjo kļūdu un pakāpjoties no piektās pozīcijas. Līdz medaļai latvieti šķīra 0,32 sekundes.

Dienas otrajā braucienā M.Dukurs uzrādīja otro labāko laiku aiz Tretjakova un summā viņam zaudēja 0,81 sekundi. Četros braucienos latvietis divreiz bija otrais, bet reizi - pirmais.

Trešais tikmēr bija Metjū Entuāns no ASV, kurš uzvarētājam zaudēja 2,97 sekundes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc Olimpisko un Paraolimpisko spēļu noslēguma, kad sacensību norises vietu ir pametuši desmitiem tūkstošu to dalībnieku, ieskaitot sportistus, žurnālistus, tiesībsargājošo iestāžu darbiniekus, dažādas augstas amapersonas un olimpiādes viesus, Olimpiskais ciemats Sočos pārvērties par «spoku pilsētu».

Tā interneta vietnē blogsochi.ru raksta tās galvenais redaktors Aleksandrs Valovs (Александр Валов), kurš minēto iemūžinājis arī fotogrāfijās.

Fotogaleriju, kurā redzama Soču pilsēta pēc Olimpisko spēļu norises, skatieties augstāk!

Tiesa, kopš Soču Olimpisko un Paraolimpisko spēļu noslēguma ir pāgājis ļoti neilgs laiks, tāpēc nevar viennozīmīgi apgalvot, ka viss uzbūvētais tā arī paliks izmantots tikai vienu reizi. Turklāt laikraksts Diena iepriekš ziņoja, ka Soču kalnu ciematiņa olimpiskie objekti nonāks Krievijas izlases sportistu rīcībā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Soču klaiņojošie suņi nonāk ASV

Gunta Kursiša, 28.03.2014

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Desmit klaiņojoši suņi, kas pāri okeānam devās ceļā no šā gada Ziemas Olimpisko spēļu pilsētas Sočiem uz Vašingtonu, ceturtdien nonāca savā galamērķi, kur tie meklē jaunus saimniekus, vēsta CNN.

Soču dzīvnieku tiesību aizstāvji sāka uzņemt klaiņojošos suņus no ielām pēc tam, kad parādījās ziņas, ka, iespējams, tiek organizēta suņu masveida indēšana Sočos. Tāpat klaiņojošo suņu fotogrāfijas līdztekus citām Soču nebūšanām pārpludināja mikroblogošanas vietni Twitter.

ASV slēpotājs Gass Kenvortijs (Gus Kenworthy) Ziemas Olimpisko spēļu laikā publiski solīja, ka pēc olimpiādes beigām viņš uz ASV vedīs četrus klaiņojošus suņus. Sadarbojoties ar organizāciju Humane Society International, sportists īstenoja šo projektu ar uzviju un uz ASV no Sočiem nogādāja desmit klaiņojošus suņus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Krievijas pilsētā Sočos pabeigta gaidāmo ziemas olimpisko spēļu objektu un to infrastruktūras punktu celtniecība, vietējiem medijiem paziņojis pilsētas mērs Anatolijs Pahomovs.

Soču olimpisko spēļu norises objektus veido vairāk nekā 400 vienības, no kurām 140 pēc Olimpiādes noslēguma nonāks pašvaldības īpašumā. To vidū ir ūdens, siltuma un gāzes padeves tīkli, autoceļi un daudzdzīvokļu ēkas.

Gatavojoties olimpiskajām spēlēm, Sočos izbūvēti vairāk nekā 360 kilometri dažāda veida transporta ceļu un tiltu. Savukārt viesu izmitināšanai pilsētas teritorijā ieviestas jaunas viesnīcas un objekti ar kopumā 24 000 numuriņu.

«Galvenais, lai pēc olimpiskajām spēlēm kūrorta pilsēta būtu komfortabla un mūsdienīga. Apmierinātiem ir jābūt visiem, ieskaitot tos, kuri šeit dzīvo un strādā,» pirms tam izteicies Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

IZM pateicības rakstus saņem Latvijas atlēti - Eiropas trešo spēļu laureāti

Db.lv, 07.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) 7.jūlijā īpašā godināšanas pasākumā sveica Eiropas III spēļu dalībniekus – sportistus, trenerus un atbalsta personālu.

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša pasniedza 17 pateicības rakstus par izcilajiem sasniegumiem. Tika pasniegtas arī uz Latviju atceļojušās divas zelta medaļas Agatei Caunei un Līnai Mūzei.

“Eiropas trešajās sporta spēlēs Latvijas sportistu sniegums ir izcils: septiņas medaļas, no kurām trīs - zelta. Šādas uzvaras ceļ mūsu nacionālo un valstisko pašapziņu, un es varu tikai novēlēt arī turpmāk iepriecināt mūs ar uzvarām tik atšķirīgos sporta veidos,” pauž A.Čakša.

Pateicības rakstus saņēma: par izcīnīto trešo vietu Eiropas spēlēs smaiļošanā 200 m distancē Roberts Akmens un viņa treneris Aleksandrs Timoškevičs; par izcīnīto trešo vietu taekvondo Jolanta Tarvida un viņas treneris Markus Kofloffel; par izcīnīto otro vietu kāpšanas sportā Edvards Gruzītis un viņa trenere Linda Gruzīte; par izcīnīto otro vietu Eiropas spēlēs stenda šaušanā Dainis Upelnieks un viņa treneris Uģis Dronka; par izcīnīto pirmo vietu Eiropas spēlēs 3x3 basketbolā Kārlis Apsītis, Francis Gustavs Lācis, Kristaps Gludītis un Zigmārs Raimo un viņu treneris Raimonds Feldmanis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ainars Bagatskis nepaliks pie Latvijas basketbola izlasi stūres, līdz ar to valstsvienību 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīrā vadīs kāds cits speciālists, piektdien preses konferencē pavēstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Papildināts viss teksts

Jau ziņots, ka Latvijas izlase basketbolā pagājušajā nedēļā Bagatska vadībā ar piekto vietu Stambulā noslēdza dalību Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas ir komandas labākais rezultāts kopš neatkarības atgūšanas.

Bagatskim pēc Eiropas čempionāta noslēdzās līgums par izlases trenēšanu, taču vienošanās netiks pagarināta.

Kā norādīja Voins, 27.septembrī notiks LBS valdes ārkārtas sēde, kurā tiks spriests par izlases jauno galveno treneri.

«Mēģināsim atrast jaunu galveno treneri, izvēloties starp vairākiem kandidātiem,» žurnālistiem sacīja LBS vadītājs.

Voins atklāja, ka LBS valde izlases startu nesenajā Eiropas čempionātā novērtējusi kā «ļoti labu».

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Es varu pateikt par Kristapu [Porziņģi] – viņam tagad ir tikai 22 gadi, un viņš investē sevī un saprot, ko nozīmē viņa ķermenis. Viņš nāk teju stundu ātrāk, paliek pēc treniņiem, atjaunojas pilnībā. Mums ir bijuši spēlētāji, kas atskrien piecas minūtes pirms treniņa ar banānu rokās un atšņorētām kedām un saka: «Esmu gatavs trenēties.» Nu kāds tu esi gatavs?» Latvijas vīriešu basketbola izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis sacīja RīgaTV 24 raidījumā Preses klubs, atklājot, kā bija strādāt ar Kristapu Porziņģi.

«Tev ir jākopj savs ķermenis, lai viņš tev labi kalpotu,» norādīja Latvijas izlases galvenais treneris.

Porziņģis: Bija reāli cīnīties par medaļām

Daudz laimes dzimšanas dienā, Kristap!

Treneris ir augstās domās arī par K. Porziņģa komunikācijas spējām. «Es visiem teicu, ka, ja kāds negrib intervijas, tad nevajag, tas nav obligāti. Ir obligātās lietas reizi nedēļā, kad ir atklātie treniņi, tad runājam visi. Tas viss traucē, bet Kristaps nevienam neatsaka,» A. Bagatskis sacīja raidījumā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Sports

Dukurs: Pašu neizmantotās iespējas liedza tikt pie vēl vienas ceļazīmes uz olimpiādi

LETA, 25.01.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas skeletonisti varēja tikt pie trim vietām vīriešiem Phjončhanas olimpisko spēļu sacensībās, taču pašu neizmantotās iespējas to liedza, sarunā ar žurnālistiem atklāja Latvijas komandas treneris Dainis Dukurs.

Februārī gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs Latvija vīriešu konkurencē būs pārstāvēta ar diviem atlētiem, kamēr sievietēm - ar vienu. Olimpisko spēļu skeletona sacensībās piedalīsies 30 vīrieši un 20 sievietes.

Vīriem ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm izcīnīja Martins un Tomass Dukuri, bet dāmām pie šīs iespējas tika Lelde Priedulēna. Cīņā par trešo ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Ivo Šteinbergs un Krists Netlaus iekrāja vienādu punktu skaitu. No Kanādas trešā numura Barē Martino latvieši atpalika 151 punktu.

«Lai izcīnītu trešo ceļazīmi, galvenokārt pietrūka divu lietu. Pirmkārt, Latvijas Bobsleja un skeletona federācija nepaņēma divus Starpkontinentālā kausa posmus, kurus piedāvāja Siguldai. Ja divi posmi būtu notikuši Siguldā, virtuāli skaitot, Ivo būtu bijis priekšā Barē. Otrkārt, mūsu resursi nebija tik lieli, lai kopā ar Ivo aizbrauktu uz Starpkontinentālā kausa sacensībām Kanādā, kur viņš cīnījās viens,» stāstīja Dukurs.

Komentāri

Pievienot komentāru