Pakalniešu siera saimniece: «Man ir savs bizness, kuru es mīlu» 

Stradu pagasta piemājas saimniecībā Pakalnieši jau vairākus gadus tiek ražots Pakalniešu siers.

Laura Mazbērziņa, 2018. gada 30. oktobris plkst. 8:48

Kopš 2012. gada Ineta Dambrova piedāvā dažādus sierus, siera bumbas un sviestu ar kaņepēm. Recepte ģimenē ir nodota no paaudzes paaudzē. Kādreiz piens tika iegūts no pašu saimniecības govīm, bet šobrīd tas tiek ņemts no viņas brāļa lielfermas. «Kādreiz siers tika siets savām vajadzībām, tad ar to padalījāmies, piedāvājot draugiem, kaimiņiem un radiniekiem. Tagad mums jau ir vesela ražotne, kurai šogad nosvinējām sešu gadu jubileju. Viss dzīvē mainās, esmu no tiem cilvēkiem, kuri visur cenšas saskatīt tikai to labāko, tāpēc nebēdājos, ka gotiņu mums vairs nav. Tagad esam reģistrējušies kā piena pircēji un sierus ražojam tikai no iepirkta piena,» skaidro I. Dambrova.

Biznesu viņa sāka kopā ar mammu, bet šobrīd komandā ir seši cilvēki. Sieri tiek gatavoti katru dienu, kā arī katru dienu tie tiek vesti uz tirgu. Produkciju ir iespējams iegādāties arī internetā. «Mūsu biznesā viss notiek lēni, bet stabili. Mēģinām izdzīvot,» teic I. Dambrova.

Saimniece stāsta, ka no konkurentiem Pakalniešu siers atšķiras ar to, ka tas tiek atdzesēts istabas temperatūrā. «Mans bizness un mana dzīve paiet mājās. Kad bērns gāja bērnudārzā un viņam tika jautāts, ar ko vecāki nodarbojas, viņš atbildēja: mana mamma nedara neko, tikai vāra sierus un sēž mājās. Tāda nu ar bērna acīm tā ģimenes dzīve ir. No rīta ir ražošana, pēc tam – organizēšana, plānošana, vakarā – pakošana. Mana diena sākas septiņos no rīta un beidzas vienpadsmitos vakarā,» stāsta I. Dambrova.

Uzņēmums katru gadu ir attīstījies, piedāvājot siera cienītājiem dažāda sortimenta sierus. «Siera siešanas procesā svarīgi ir ievērot atbilstošu karsēšanas temperatūru, jo sieru nedrīkst pārkarsēt, citādi tas būs graudains vai saķepis, vai būs par šķidru,» skaidro I. Dambrova. Pakalniešu sieram ir 24 dažādas garšas – gan tradicionālas, gan nedaudz eksotiskākas, ir sieri ar dažādām piedevām, proti, dillēm, baziliku, papriku, kaltētiem tomātiem utt. No eksotiskākiem sieriem tiek piedāvāti sieri ar aprikozēm, rozīnēm un kanēli, kas ir arī viens no populārākajiem Pakalniešu siera produktiem.

«Ražot var visu ko, bet, kamēr procesā nav ielikta sirds, dvēsele un pozitīvisms, tikmēr nekas no saražotā nebūs pietiekami labs. Es atzīstu, ka mājražotājam tiešām nav viegli, bet kas gan mūsdienās ir viegli? Man ir savs bizness, kuru es mīlu, un tas ir pats galvenais,» teic I. Dambrova.

Pēc Lursoft datiem, SIA Piekalnieši apgrozījums 2017. gadā sasniedza 48,6 tūkst. eiro, uzņēmums ir strādājis ar 3,5 tūkst. eiro lielu peļņu.

Lasi laikrakstu Dienas Bizness elektroniski!

Dalies ar šo rakstu!
Raksta komentāri
Spied šeit, lai lasītu vai pievienotu savu komentāru
Tevi varētu interesēt
2014. gada 13. maijs plkst. 11:26

Pēc starptautiskās sertifikācijas kompānijas Det Norske Veritas Latvia veiktās atbilstības pārbaudes...

2014. gada 24. aprīlis plkst. 12:28

Lielākā daļa jeb 83% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju visvairāk iecienījuši puscieto nogatavināto...

2014. gada 24. aprīlis plkst. 7:45

Alus mājbrūvētāji Reinis Pļaviņš 
un Edgars Melnis savu hobiju pārvērš biznesā;...

2014. gada 13. februāris plkst. 11:32

Februārī A/S Cesvaines Piens (CP) uzsācis jauna produkta, siera suliņu koncentrāta, eksportu...

2014. gada 15. janvāris plkst. 10:16

A/S Cesvaines Piens (CP) janvārī uzsākusi siera eksportu uz Franciju. Gada pirmajās...

Nepalaid garām

SIA Rešetilovs aizvirzās no krīzes, ko uzņēmums savā 28 gadu pastāvēšanas laikā...

Nepilniem 40 000 mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem var nākties domāt par savu nākotni,...

Šefpavārs Maksims Cekots, atverot restorānu Max Cekot Kitchen Rīgā, Torņkalnā, kurā piedāvā...

Lai gan konkurence elektronikas mūzikas instrumentu ražošanas segmentā ik gadu saasinās, SIA...

Investējot 15 miljonus eiro, Salienā, Babītes novada Piņķos uzsākta King's College Britu...

No šīs sadaļas
2018. gada 30. oktobris plkst. 13:45

Ar sliktu garastāvokli nav jēgas taisīt kūku, uzsver Gulbenes uzņēmēja Inese Veismane....

2018. gada 17. oktobris plkst. 13:18

Cena, piedāvājums un tirgus izpēte - ir trīs faktori, kas noteikti jāņem...

2018. gada 11. oktobris plkst. 14:26

Gulbenes uzņēmums SIA Z&Z furniture, kurš pastāv vien dažus mēnešus, izpelnījies atzinību...

2018. gada 10. oktobris plkst. 6:24

Divos gados uzņēmumam ir izdevies nonākt līdz klientiem; šobrīd Anatomy Next digitālos...

2018. gada 09. oktobris plkst. 14:04

SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, kā arī Ķekavas, Olaines, Mārupes un Siguldas novadu kopīgi rīkotās...

2018. gada 09. oktobris plkst. 12:58

Ar negāzēto, pussauso ābolu sidru «Mr.Plūme» Lielvārdes novada Jumpravā esošā «Mr.Plūme sidra...

2018. gada 09. oktobris plkst. 9:10

Biznesa portāls Db.lv viesojas Coworking Liepaja telpās, kurās Ģirts Toms Klampis sagaida...

2018. gada 08. oktobris plkst. 6:16

Ideja par saliekamo mantu uzglabāšanas sistēmu HippoWood uzņēmuma īpašniecēm Svetlanai Fridmanei...

2018. gada 04. oktobris plkst. 6:27

Piesakot dalību tirgū laikā, kad kebabnīcas Rīgā ir savairojušās kā sēnes pēc...

2018. gada 02. oktobris plkst. 13:20

Talsu novada zemnieku saimniecībā Veckoras jau četrus gadus tiek ražoti veselīgi ābolu...