Citas ziņas

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga un ministrijas svarīgāko notikumu kalendārs no 17.septembra līdz 21.septembrim

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Pirmdien, 17.septembrī

RAPLM ministrs Aigars Štokenbergs piedalās Ministru kabineta ārkārtas sēdē.

RAPLM ministra Aigara Štokenberga vadībā notiek Nacionālās reģionālās attīstības padomes sēde. Tajā paredzēts izvērtēt Zemgales un Latgales plānošanas reģionu teritorijas plānojumus.

Otrdien, 18.septembrī

RAPLM ministrs Aigars Štokenbergs piedalās Ministru kabineta sēdē.

RAPLM Attīstības plānošanas uzraudzības departamenta direktors Artis Grinbergs un VRAA pārstāvji tiekas ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Vietējās ekonomikas un nodarbinātības attīstības programmas (OECD LEED) ekspertu Petri Uusikyla.

Tikšanās mērķis ir projekta ietvaros analizēt Latvijas praksi teritorijas attīstības uzraudzības un novērtēšanas jomā.

Trešdien, 19.septembrī

RAPLM valsts sekretāre Laimdota Straujuma piedalās Bauskas, Dobeles un Jelgavas rajonu vietējo pašvaldību vadītāju sanāksmē.

Sanāksme notiek Dobeles rajona padomes ēkā.

RAPLM Attīstības plānošanas uzraudzības departamenta direktors Artis Grinbergs un VRAA pārstāvji tiekas ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas Vietējās ekonomikas un nodarbinātības attīstības programmas (OECD LEED) ekspertu Petri Uusikyla.

Tikšanās mērķis ir projekta ietvaros analizēt Latvijas praksi teritorijas attīstības uzraudzības un novērtēšanas jomā.

Ceturtdien, 20.septembrī

RAPLM ministrs Aigars Štokenbergs piedalās Saeimas sēdē.

RAPLM valsts sekretāre Laimdota Straujuma tiekas ar Veselības ministrijas valsts sekretāru, lai pārrunātu reģionālās reformas jautājumus.

Piektdien, 21.septembrī

RAPLM ministrs Aigars Štokenbergs atklāj starptautisku konferenci "Publiskās un privātās partnerības projekti - praktisks instruments reģionu attīstībai".

Informāciju sagatavoja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas

Komunikācijas nodaļas pārvaldes vecākais referents

Lauris Vilnītis

Tālr. 7770472

E-pasts: [email protected]

http://www.raplm.gov.lv/lat/informacija/calendar/

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Krišjāņa Kariņa (JV) topošā Ministru kabineta iecerēto darbību, par ko vienojušās koalīcijas partijas.

Saeima šodien lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru veidotu partiju apvienība "Jaunā Vienotība", partiju apvienība "Apvienotais saraksts" un Nacionālā apvienība.

Ievads

Krišjāņa Kariņa valdības mērķis: Latvijas ekonomikas transformācija labākai dzīvei Latvijā

Kopš Latvijas valsts neatkarības atgūšanas valsts un tās iedzīvotāji ir piedzīvojuši milzu pārmaiņas - pāreju no komandekonomikas uz tirgus ekonomiku, valsts un pašvaldību īpašuma privatizāciju, demokrātisko institūciju izveidošanu un nostiprināšanos, naudas un zemes reformas īstenošanu, pievienošanos Eiropas Savienībai (ES) un NATO militārajai aliansei.Šajā ceļā ir pārvarēti dažādi izaicinājumi, šobrīd sastopamies ar Krievijas agresīvo karadarbību Ukrainā, kura grauj likuma varā balstīto starptautisko kārtību un ir lielākais drošības apdraudējums Eiropai, radot milzīgas cilvēku ciešanas. Karadarbība ir izraisīju

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Deklarācija par Ministru kabineta iecerēto darbību - Nacionālajai izaugsmei un vienotībai

Mēs esam vienojušies strādāt Latvijas nacionālajai vienotībai un izaugsmei. Veidot Latviju, kuras sabiedrība ir izglītota, vesela, pārtikusi un droša par nākotni. Nostiprināt Latviju kā nacionālu, eiropeisku un demokrātisku valsti, kuru raksturo laba pārvaldība, cilvēktiesību un pamatbrīvību ievērošana, tiesiskums un sociālais atbildīgums, kas ietver arī rūpes par cilvēkresursu atjaunošanu un tautas ataudzi.

Mūsu pienākums ir nostiprināt latviešu valodu, latvisko kultūrtelpu un nacionālo identitāti, vienlaikus esot tolerantiem un rūpējoties par visu Latvijā dzīvojošo tautību kultūras pienesumu, jo daudzveidība ir bagātība.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima 2019.gada 23.janvārī ar 61 balsi apstiprināja jauno valdības sastāvu.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.

Kariņš dzimis 1964.gadā ASV, precējies un ir četru bērnu tēvs.

Kariņam ir augstākā izglītība - 1988.gadā viņš beidzis Pensilvānijas Universitāti ASV, iegūstot humanitāro zinātņu bakalaura grādu ar specialitāti lingvistikā. 1996.gadā viņš absolvējis Pensilvānijas Universitāti, kļūstot par filozofijas doktoru ar specialitāti lingvistikā.

Kariņš nekandidēja 13.Saeimas vēlēšanās. Tomēr pēc diviem neveiksmīgiem mēģinājumiem uzticēt veidot valdību Jaunās konservatīvās partijas līderim Jānim Bordānam un partijas «KPV.LV» premjera amata kandidātam Aldim Gobzemam, Valsts prezidents Raimonds Vējonis jaunā Ministru kabineta veidošanu uzticēja partiju apvienības «Jaunā Vienotība» virzītajam premjera amata kandidātam Kariņam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ministru prezidenta amata kandidāta Krišjāņa Kariņa (JV) topošās valdības partneri šorīt parakstīja koalīcijas sadarbības līgumu, valdības deklarāciju un fiskālās disciplīnas līgumu.

Dokumentus parakstīja partiju un frakciju vadītāji, klātesot arī topošās valdības ministriem, kuri parakstīja valdības deklarāciju.

Parakstīšana notika Saeimas nama Sarkanajā zālē. Saeima šodien plkst.12 lems, vai apstiprināt jauno valdību, kuru vadītu Kariņš.

Savukārt pusstundu pēc Saeimas ārkārtas sēdes beigām Viesu zālē plānota Kariņa preses konference. Pēc valdības apstiprināšanas tā plānojusi arī pulcēties uz pirmo svinīgo sēdi valdības mājā.

Topošo valdību varētu atbalstīt 61 deputāts - tātad stabils labēji centrisks vairākums, iepriekš lēsa Kariņš.

Valdību veidos piecu politisko spēku pārstāvji - «Jaunā Vienotība» (JV), Jaunā konservatīvā partija (JKP), «KPV LV», «Attīstībai/Par» (AP) un «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK (VL-TB/LNNK). Valdību vadīs politiķis no JV, lai arī šī partija vēlēšanās ieguva vismazāko mandātu skaitu Saeimā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Turpinās konsultācijas ar pašvaldībām par novadu veidošanu

, 28.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija (RAPLM) turpina apkopot pašvaldību viedokļus un priekšlikumus novadu veidošanai, lai Ministru kabinets tuvākajā laikā varētu lemt par Latvijas administratīvi teritoriālo iedalījumu.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs šīs nedēļas laikā tiekas ar vairāku rajonu pašvaldību vadītājiem.

Pirmdien ministram bija tikšanās ar Alsungas pagasta padomes deputātu Grigoriju Rozentālu. Ministrs, iepazīstoties ar Kuldīgas rajona Alsungas un Gudenieku pagasta vēlmi veidot Suitu novadu, akcentēja, ka Kuldīgas novadā, koncentrējot pašvaldību finanšu resursus, būs vairāk iespēju atbalstīt dažādas visam novadam svarīgas prioritātes, tai skaitā kultūrvēsturisko tradīciju saglabāšanu.

Šodien A.Štokenbergs novadu veidošanu pārrunāja ar Aizkraukles rajona novada domes priekšsēdētāju Vilni Plūmi, kā arī Rīgas rajona Krimuldas pagasta un Limbažu rajona Lēdurgas pagasta pārstāvjiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ekonomika bez galvas

Madara Fridrihsone [email protected] 67084402, 18.10.2007

Tuvākā mēneša laikā Saeimai divas reizes ir jābalso par 2008. gada budžeta likumprojektu, kura noraidīšanas gadījumā valdība krīt.

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šaubas par valdības stabilitāti vairo premjera A. Kalvīša izteikumi par savu iespējamo pēcteci un E. Cilinska atteikšanās kļūt par ekonomikas ministru.

Teorētiski pat tad, ja Tēvzemei un Brīvībai/LNNK, kam Saeimā šobrīd ir 7 deputāti, aizietu no valdības, Aigara Kalvīša valdību vēl joprojām atbalstītu deputātu vairākums - 51. Tomēr reāli Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Visvaldis Lācis jau demonstrējis nepakļaušanos partijas disciplīnai, bet deputāts Leopolds Ozoliņš jau ilgstoši slimo, tādēļ pastāvētu risks, ka, aizejot no koalīcijas tēvzemiešiem, A. Kalvīša valdība faktiski kļūtu par mazākumvaldību laikā, kad parlamentā tiek apspriests nākamā gada budžets, kura noraidīšana nozīmē automātisku Ministru kabineta demisiju.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

ES reģionālās politikas komisāre Danuta Hūbnere apmeklēs Latviju

, 21.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

24-25. septembrī darba vizītē Latvijā ieradīsies ES reģionālās politikas komisāre Danuta Hūbnere, lai piedalītos starptautiskā konferencē "Robežas vieno", kurā Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Baltkrievijas atbildīgo iestāžu pārstāvji izvērtēs līdzšinējos sasniegumus, ieviešot Eiropas Kopienas iniciatīvas INTERREG atbalstītos projektus. Konferencē tiks pārrunāta arī pārrobežu sadarbības programmu īstenošanu 2007.-2013.gadā. Vizītes laikā komisāre tiksies Ministru prezidentu Aigaru Kalvīti, ar reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Aigaru Štokenbergu, īpašu uzdevumu ministru Eiropas Savienības līdzekļu apguves lietās Normundu Broku, kā arī Eiropas Savienības valstu vēstniekiem Latvijā. Komisāre apmeklēs a/s Laima, kurā ražošanas procesu pilnveidošanai tiek izmantoti Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzekļi.

Preses iespējas:

24. septembrī

" plkst. 17.00 konferences "Robežas vieno" atklāšana, Reval Hotel Latvija, zāle Omega 1, otrajā stāvā

" pēc konferences atklāšanas ap plkst. 18.00 komisāres Danutas Hubneres un ministra Aigara Štokenberga kopējais preses brīfings

25. septembrī

" plkst.11.00-11.10 Ministru prezidenta Aigara Kalvīša, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministru Aigara Štokenberga un komisāres Danutas Hūbneres kopējais preses brīfings, Ministru Kabinets

(ja neesat akreditēti darbam Ministru kabinetā, lūdzam pieteikt caurlaides Valsts kancelejas Komunikācijas departamentā pa tālruni: 7082828 vai 7082919)

" 13.00 - 13.30 Valsts stratēģiskās atsauces pamatprogrammas parakstīšana, a/s "Laima"

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Sagatavoti priekšlikumi pašvaldību un reģionu attīstības veicināšanai

, 06.01.2009

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lai nekavētu to spējas pildīt normatīvajos aktos noteiktās funkcijas un sekmētu uzņēmējdarbības aktivitāti reģionos, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns aicina turpmākajā valsts budžeta plānošanas procesā rūpīgāk izvērtēt pašvaldību attīstības iespējas.

E. Zalāns nosūtījis vēstuli Ministru prezidentam un finanšu ministram, vēršot uzmanību uz Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas (RAPLM) konstatētajām problēmām, izvērtējot pašvaldību iespējas nodrošināt likumā noteikto funkciju izpildi ar tām 2009. gadā paredzamo finansējumu.

Vēstulē norādīts, ka 2009. gadā ir paredzams būtisks pašvaldību budžeta ieņēmumu samazinājums. Vienlaikus, samazinot ministriju budžeta, tiek samazināts finansējums pašvaldību funkciju veikšanai. Piemēram, Izglītības un zinātnes ministrijai pilnībā samazināta dotācija 23 miljonu latu apmērā pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksas paaugstināšanai.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

A.Štokenberga vadībā uzsāks darbu pie pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla attīstības pasākumu plāna

, 13.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Otrdien, 14.augustā, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga vadībā uz pirmo sēdi sanāks darba grupa, kuras uzdevums ir sagatavot priekšlikumus pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla attīstības pasākumu plānam.

Darba grupa pirmajā sēdē iepazīsies ar līdz šim paveikto, risinot jautājumus, kas saistīti ar vietu trūkumu bērnudārzos, kā arī, uzklausot pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvju priekšlikumus, lems par turpmāk veicamajiem darbiem.

Ministrs A.Štokenbergs uzsver, ka darba grupai, aktīvi iesaistot dažādas valsts un pašvaldību institūcijas, būs jāvienojas par konkrētiem pasākumiem, kas ļaus mazināt rindas uz vietām bērnudārzos. "Esmu pārliecināts, ka kopīgi strādājot mēs atradīsim efektīvāko veidu, lai jaunajām ģimenēm nebūtu jāsaskaras ar vietu trūkumu pirmsskolas izglītības iestādēs, kas šobrīd traucē vecākus pilnvērtīgi iesaistīties darba tirgū," norāda ministrs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Latvijas Republikas 9.Saeimas 2007.gada 6.septembra sēdes darba apskats

, 06.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Saeima 3.lasījumā pieņēma likumu:

- "Grozījums Dzīvesvietas deklarēšanas likumā". (Nr.218/Lp9)

(Dok.nr.1132) Balsojums: 88 par, 0 pret, 0 atturas.

Saeima 2.lasījumā pieņēma likumu:

- "Par Nolīgumu starp Eiropas Savienību un Īslandes Republiku un Norvēģijas Karalisti par nodošanas procedūru starp Eiropas Savienības dalībvalstīm un Īslandi un Norvēģiju". (Nr.345/Lp9)

(Dok.nr.950, 1151) Balsojums: 87 par, 0 pret, 0 atturas.

Saeima 1.lasījumā pieņēma likumprojektus:

- "Grozījumi likumā "Par piesārņojumu"". (Nr.371/Lp9)

(Dok.nr.1084, 1131) Balsojums: 86 par, 0 pret, 0 atturas.

- "Grozījums Muzeju likumā". (Nr.347/Lp9)

(Dok.nr.981, 1144) Balsojums: 63 par, 17 pret, 6 atturas.

- "Grozījumi Apdrošināšanas un pārapdrošināšanas starpnieku darbības likumā". (Nr.377/Lp9)

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Zalāns valdību iepazīstina ar pārskatu par reģionālo attīstību Latvijā

, 29.07.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns šodien, 29.jūlijā, Ministru kabinetu iepazīstināja ar ikgadējo pārskatu par reģionālo attīstību Latvijā, kas sniedz detalizētu informāciju par teritoriju attīstību un sasniegto reģionālās politikas īstenošanā.

Reģionālās attīstības likums nosaka, ka ir jāveicina un jānodrošina līdzsvarota un ilgtspējīga valsts attīstība, ievērojot visas valsts teritorijas un atsevišķu tās daļu īpatnības un iespējas, jāsamazina nelabvēlīgās atšķirības starp tām, kā arī jāsaglabā un jāattīsta katras teritorijas dabai un kultūrvidei raksturīgās iezīmes un attīstības potenciālu.

Lai īstenotu likuma mērķi, Reģionālās politikas pamatnostādnēs noteikti vairāki uzdevumi:

- Latvijas un tās reģionu attīstības līmeņa tuvināšana Eiropas Savienības (ES) valstu līmenim. Latvijas un tās reģionu konkurētspējas pieaugums pārējo ES reģionu vidū;

- līdzvērtīgu dzīves, darba un vides apstākļu nodrošināšana valsts iedzīvotājiem visā Latvijā, lai sekmētu līdzsvarotu valsts teritorijas, reģionu un to daļu attīstību.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valsts gadiem ilgi nespēj sakārtot ierēdniecības aparāta atalgojuma sistēmu

Lato Lapsa, Kristīne Jančevska, Baltic Screen, speciāli Db, 26.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2003. gada sākumā tika solīts, ka pēc Andra Šķēles valdības laikā pieņemtajiem noteikumiem par tā sauktajiem vadības līgumiem valsts pārvaldes aparāta darbinieki dzīvos tikai līdz 2004. gada 1. janvārim.

"Sakārto" jau astoņus gadus

Jau 2000. gada janvārī A. Šķēles vadītais Ministru kabinets akceptēja koncepciju par valsts budžeta iestāžu darbinieku darba samaksas sistēmām un uzdeva Finanšu ministrijai līdz nākamā gada decembrim izstrādāt noteikumu projektu par darba samaksas sistēmu valsts iestāžu darbiniekiem. Taču 2002. gada februārī jau Andra Bērziņa vadītajai valdībai nācās secināt, ka divu gadu laikā Finanšu ministrija uzdevumu nav veikusi.

Pati Gundara Bērziņa vadītā Finanšu ministrija skaidroja, ka "noteikumu projekts par darba samaksas sistēmu valsts iestād��s strādājošajiem jeb darba samaksas reformas otrais posms un noteikumu projekts par darba samaksas sistēmu valsts pārvaldes iestādēs strādājošajiem jeb darba samaksas reformas pirmais posms ir aplūkojami kompleksi, to izpilde ir savstarpēji saistīta".

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Reforma ļaus taupīt

Madara Fridrihsone [email protected] 67084402, 04.09.2007

"Jāvadās pēc ekonomiskajām interesēm. Esmu par pagastu apvienošanu, jo reforma vērsta uz to, lai līdzekļus pēc iespējas vairāk akumulētu," atzīst Latgales uzņēmējs, SIA Mamas D valdes loceklis Juris Užulis.

Foto: Vitālijs Stīpnieks, DB

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Iespējams, šodien valdība pieliks punktu vairāku gadu diskusijām par administratīvi teritoriālo reformu, apstiprinot jauno novadu karti. Saskaņā ar sagatavoto projektu, līdz 2009. gada pašvaldību vēlēšanām Latvijā plānots izveidot aptuveni 95 novadus un desmit republikas pilsētas.

Varēs ķerties pie darba

«Pēc administratīvi teritoriālā iedalījuma kartes apstiprināšanas pie darba beidzot varēs ķerties ministrijas, kas vēlas nodrošināt iedzīvotājiem maksimāli ērtu valsts pārvaldes iestāžu tīklu, sākot no ugunsdzēsēju depo un beidzot ar Lauku atbalsta dienesta un zemesgrāmatu nodaļām,» skaidro reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Aigars Štokenbergs.

Būs moderna pārvalde

Latvijas Reģionu mazo un vidējo komersantu apvienības vadītāja Silvija Greste Db atzīst: «Teorētiski reforma ir atbalstāma kaut vai tāpēc, ka lielākā teritorijā ir iespējams saprātīgāk plānot infrastruktūru. Lielākas pašvaldības būtu pozitīvi vērtējamas gan no sakārtotības, gan no līdzekļu ekonomijas viedokļa. Protams, ir dzirdēti argumenti, ka nemaz jau tik daudz tie pašvaldību deputāti neizmaksā, tomēr vairāk deputātu nozīmē arī lielāku birokrātiju un arī laiks taču ir nauda! Lai šie deputāti pievēršas uzņēmējdarbībai, veido savus uzņēmumus un rada jaunas darba vietas.» Viņasprāt, galvenajam jauno novadu veidošanas kritērijam jābūt iedzīvotāju skaitam topošajā pašvaldībā, savukārt pašai reformai vairāk jābalstās uz brīvprātīgu pašvaldību apvienošanos, nevis valsts diktētām novadu robežām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ziemassvētku pasākumu kalendārs Rīgā, Liepājā un Jūrmalā

Atis Rozentāls, Agrita Aune, Vēsma Lēvalde Db, 23.12.2008

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Sniedzam ieskatu dažos no Ziemassvētku pasākumiem Rīgā, Jūrmalā un Liepājā laikā no 23. līdz 28. decembrim.

Rīga Ziemassvetku pasakumu kalendars Riga, Liepaja un Jurmala

Līdz 29. decembrim Doma laukumā un Līvu laukumā

Katru dienu no plkst. 10.00 līdz plkst. 20.00

23. decembrī no 11.00 līdz 20.00

24. decembrī no 11. līdz 15.00

27. un 28. decembrī no 11.00 līdz 20.00

Latvijas Mākslas akadēmijā

Studentu mākslas darbu tirgus JARMARKA (Ieeja bez maksas)

23. decembrī plkst. 16.00

Anglikāņu baznīcā

Ziemassvētku koncerts ŠAI SVĒTĀ NAKTĪ (Ieeja bez maksas)

Piedalās Rīgas Latviešu biedrības bērnu vokālā studija KNĪPAS UN KNAUĶI

23. decembrī plkst. 19.00

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Tuvāko nedēļu laikā apkopos priekšlikumus bērnudārzu tīkla attīstībai Latvijā

, 14.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Tuvāko divu nedēļu laikā valsts institūciju un pirmsskolas izglītības iestāžu pārstāvji apkopos priekšlikumus efektīvai bērnudārzu tīkla attīstībai Latvijā, kas kalpos par pamatu turpmākajām diskusijām un rīcībai, - tā šodien vienojās reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga vadītā darba grupa.

Sanākot uz pirmo sēdi, darba grupa iepazinās ar līdz šim paveikto risinot jautājumus, kas saistīti ar vietu trūkumu bērnudārzos, kā arī apmainījās viedokļiem par turpmāk veicamajiem pasākumiem.

Pēc Izglītības un zinātnes ministrijas Vispārējās izglītības departamenta direktora Artūra Skrastiņa sniegtās informācijas, rindā uz vietām pirmsskolas izglītības iestādēs pērn bija 24 887 bērni. Visvairāk ar vietu trūkumu bērnudārzos saskaras līdz divu gadu vecu mazuļu vecāki - pēc pagājušā gada datiem rindā bija 11 587 bērni līdz divu gadu vecumam.

Jautājumu par iedzīvotāju interesēm atbilstoša pirmsskolas izglītības iestāžu tīkla attīstību pagājušajā gadā risināja Ekonomikas ministrijas vadīta darba grupa. Ministrijas valsts sekretāra vietnieks Andris Liepiņš šodien informēja par iepriekš izstrādātajiem priekšlikumiem, lai īstermiņā mazinātu vietu trūkumu bērnudārzos.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Ministra A.Štokenberga vadībā notiks Nacionālā reģionālās attīstības padomes sēde

, 14.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamnedēļ, 17.septembrī, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga vadībā notiks Nacionālā reģionālās attīstības padomes sēde. Tajā paredzēts izskatīt Latgales un Zemgales plānošanas reģionu teritoriju plānojumus, kā arī lemt par reģionālā fonda izlietojumu 2006.gadā.

Šī ir pirmā Nacionālās reģionālās attīstības padomes sēde, kas tiek organizēta jaunā sastāvā.

Saskaņā ar Ministru kabinetā apstiprināto nolikumu padomē darbojas Ekonomikas ministrijas, Finanšu ministrijas, Labklājības ministrijas, Izglītības un zinātnes ministrijas, Satiksmes ministrijas, Zemkopības ministrijas, Vides ministrijas, Kultūras ministrijas un Veselības ministrijas valsts sekretāri, plānošanas reģionu attīstības padomju priekšsēdētāji, Latvijas Pašvaldību savienības un Latvijas Lielo pilsētu asociācijas pilnvaroti pārstāvji.

Padomes locekļiem no plānošanas reģionu vai pašvaldību pārstāvju vidus būs jāievēl padomes priekšsēdētāja vietnieku.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

No jaunās koalīcijas 16 amatiem puse tiks JV, pieci - ZZS, bet trīs - Progresīvajiem

LETA, 13.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No parlamenta jaunveidojamās valdošās koalīcijas sadalītajiem 16 amatiem valdībā un Saeimā puse jeb astoņi tiks topošās premjeres pārstāvētajai "Jaunajai vienotībai" (JV), pieci - Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS), bet trīs - "Progresīvajiem", šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu paziņoja Ministru prezidenta amata kandidāta Evika Siliņa (JV).

Saskaņā ar viņas teikto, JV papildus premjera amatam valdībā tiks pie finanšu ministra, veselības ministra, izglītības un zinātnes ministra, ārlietu ministra, iekšlietu ministra, tieslietu ministra, kā arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra krēsla.

Līdz ar to savu amatu saglabās pašreizējais finanšu ministrs Arvils Ašeradens (JV), tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) un izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV). Ārlietu ministra krēslā oficiāli sēdīsies līdzšinējais ministra pienākumu izpildītājs un aizejošās valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV). Iekšlietu ministra amatā pēc vairāku gadu pārtraukuma atgriezīsies Saeimas deputāts Rihards Kozlovskis (JV). Par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministri kļūs kādreizējā Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja, Saeimas deputāte Inga Bērziņa. Savukārt veselības ministra amats tiks uzticēts ārstam, Saeimas deputātam Hosamam Abu Meri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

NRAP atbalsta Zemgales un Latgales plānošanas reģionu teritorijas plānojumus

, 17.09.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nacionālā reģionālās attīstības padome (NRAP) šodien, 17.septembrī, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga vadībā atbalstīja Zemgales un Latgales plānošanas reģionu teritorijas plānojumus.

Zemgales plānošanas reģiona teritorijas plānojumā noteikti trīs attīstības virzieni - labvēlīga dzīves vide, reģions ar raksturīgo kultūrvidi un ainavu, kā arī reģions ar attīstītu zinātņietilpīgu ekonomiku, ražotnēm un pakalpojumiem ar augstu pievienoto vērtību.

Zemgales plānošanas reģiona izvirzītais mērķis ir veicināt attīstības centru ilgtspējīgu izaugsmi un sadarbību, sekmējot izglītības sistēmas attīstību, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi, sakārtojot infrastruktūru, kas būtu videi draudzīga.

Plānojuma stratēģiskais attīstības virziens ir lauku teritorijas attīstība, attīstot reģionam piemērotākas lauku ekonomikas jomas - augļkopību, bioloģisko lauksaimniecību, sekmējot zinātnes un jauno tehnoloģiju pielietošanu lauku uzņēmējdarbībā, attīstot un saglabājot Zemgales apdzīvojuma struktūru un kultūrvēsturisko mantojumu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

No ārpuses viss ir labāk redzams, bet no iekšpuses – grūtāk izdarāms.

Sākotnēji Liene Stokenberga pilna servisa nekustamo īpašumu kompāniju Latio konsultēja kā ārēja eksperte, bet pirms nepilna gada tika uzaicināta vadīt uzņēmuma personālu. Iepriekš viņa strādāja Samsung, Dienas Medijos un Lattelecom, un Latio pārstāvētā nekustamā īpašuma pirkšanas un vērtēšanas nozare krasi atšķiras no jomām, kur viņa strādāja iepriekš. «Laikā, kad biju paņēmusi radošo pauzi pusotra gada garumā, domāju, ka man būtu interesants Latvijas uzņēmums, kurā varētu investēt savu starptautisko pieredzi un uzkrātās zināšanas. Vienlaikus vēlējos, lai tā nav kompānija tikai ar vienu biroju, bet ideālā gadījumā strādātu visā Latvijā. Tā arī sanāca. Vispirms Latio mani uzaicināja veikt vienu pētījumu, kurā iesaistījos kā ārēja eksperte, bet pēc divu mēnešu kopdarba tiku uzaicināta nākt vadīt personālu. Parasti no ārpuses viss ir labāk redzams, bet no iekšpuses ir grūtāk izdarāms,» teic L. Stokenberga.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Aprīlī nedaudz samazinājusies Sandras Kalnietes un Ģirta Valda Kristovska jaundibinātās partijas Pilsoniskā savienība, kā arī Aigara Štokenberga un Arta Pabrika veidotā spēka popularitāte, taču valdības partiju reitingu tabulā lielu izmaiņu nav, atsaucoties uz Latvijas faktu jaunākajiem aptaujas dati, raksta laikraksts Diena.

Aptaujas līderpozīcijās joprojām ir Saskaņas centrs ar 11,8% atbalstītāju, otro vietu saglabājusi Zaļo un Zemnieku savienība, par kuru balsotu 7,7% pilsoņu. Par Pilsoniskā savienība aprīlī vairs gatavi balsot tikai 4,9% aptaujāto, kas ir mazāk nekā martā, kad šī spēka reitings bija 6,3%. A. Štokenberga veidotās partijas popularitāte no 5,1% martā samazinājusies līdz 4% aprīlī.

A.Freimanis pieļauj, ka potenciālie šo partiju vēlētāji mazliet vēl nogaida. "Aigara Štokenberga un viņa domubiedru atbalsts parakstu vākšanai par grozījumiem pensiju likumā tiek argumentēti kritizēts gan no valdošo politiķu, pirmām kārtām, Godmaņa, gan no dažu pensionāru organizāciju puses. Tas rada bažas arī daļā pensionāru par jau esošo pensiju izmaksāšanas garantijām ilgtermiņā, par sociālā budžeta stabilitāti."

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Saeima apstiprina Dombrovska valdību

Jānis Lasmanis, 03.11.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Politiskās apvienības Vienotība un ZZS deputātiem vienprātīgi nobalsojot «par», otrdienas ārkārtas Saeimas sēdē apstiprināta jaunā valdība. Par Valda Dombrovska vadīto Ministru kabinetu nobalsoja 63deputāti, bet 35. deputāti šo Ministru kabinetu neatbalstīja. Par V. Dombrovska valdību balsoja arī TB/LNNK-VL.

Saskaņā ar balsojumu ZZS tiek pie sešu ministru portfeļiem, bet Vienotība – pie septiņu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēdējās dienās panākts ievērojams progress attiecībā uz jaunās koalīcijas darba virzieniem un vienošanās par atbildības jomu sadali, 14.novembrī pēc tikšanās ar "Jaunās vienotības" (JV) līderi, Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) pavēstīja Valsts prezidents Egils Levits un apliecināja arī Kariņš.

Papildus jau Kariņa piedāvātajam risinājumam pie Nacionālās apvienības (NA) pārraudzībā gaidāmās Aizsardzības ministrijas tiks izveidots ministra biedra postenis, ko ieņemtu "Apvienotā saraksta" pārstāvis. Ministra biedra konkrētie uzdevumi un to apjoms tiks laika gaitā precizēts - visticamāk, tie būšot saistīti ar to, kā militāra apdraudējuma gadījumā plaša sabiedrība tiek iesaistīta militāri civilajā aizsardzībā, skaidroja JV politiķis.

Otra vienošanās paredz, ka vides bloks pamatā paliks Reģionālās attīstības un digitālo lietu ministrijā, pastāstīja Kariņš. Savukārt Klimata departaments pāries uz jauno Klimata un enerģētikas ministriju. Starp partijām vēl būs diskusijas, kuri departamenti tai būtu jāpārņem, lai jaunā ministrija varētu pilnvērtīgi strādāt.

Komentāri

Pievienot komentāru
Citas ziņas

Valdība apstiprināja noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā piešķir mērķdotācijas pašvaldībām infrastruktūras sakārtošanai un attīstībai

, 21.08.2007

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien, 21.augustā valdība apstiprināja Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas izstrādātos noteikumus, kas nosaka kārtību, kādā piešķir, izlieto un uzrauga mērķdotācijas investīcijām pašvaldībām infrastruktūras sakārtošanai un attīstībai 2008.-2010.gadā.

Noteikumi nosaka valsts reģionālās attīstības atbalsta pasākuma - mērķdotāciju investīcijām pašvaldībām piešķiršanas īstenošanas, novērtēšanas un finansēšanas kārtību.

Mērķdotācijas piešķiršanas mērķis ir veicināt pašvaldību infrastruktūras sakārtošanu un attīstību, nodrošinot priekšnosacījumus pašvaldību funkciju efektīvai veikšanai un valsts teritorijas līdzsvarotai attīstībai.

Mērķdotācijas piešķir no finansējuma, kas šim mērķim saskaņā ar gadskārtējo valsts budžeta likumu paredzēts Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas budžetā.

Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) nodrošina mērķdotāciju pieprasījumu pieņemšanu, izvērtēšanu, mērķdotāciju piešķiršanu pašvaldībām un to izlietošanas uzraudzību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrālajās ielās turpinās apjomīgi remontdarbi, kas saistīti gan ar apakšzemes komunikāciju nomaiņu, gan brauktuvju un ietvju remontu. Nozīmīgākie remontdarbi tiks pabeigti līdz jaunā mācību gada sākumam – 1. septembrim, atsaucoties uz būvnieku solījumiem, šodien izplatītā paziņojumā norāda Rīgas dome. Tomēr atsevišķos ielu posmos apakšzemes komunikāciju renovācijas dēļ remontdarbu termiņš esot pagarināts vai tie tiks pabeigti nākamajā gadā.

Seguma atjaunošanas darbi tiks pabeigti:

Brīvības iela posmā no Lāčplēša ielas līdz Bruņinieku ielai: ietves līdz 15. Septembrim, brauktuve līdz 10. septembrim.

Brīvības iela posmā no Bruņinieku ielas līdz VEF tiltam: strādā Rīgas siltums, asfaltēšanas pēdējo kārtu veiks nākamajā gadā.

K. Valdemāra ielas posmā no Kronvalda bulvāra līdz Zirņu ielai: ietves līdz 20. septembrim, brauktuve – 8. septembrim.

Duntes iela: ietves līdz 10. septembrim, brauktuve – 1. septembrim.

Elizabetes iela posmā no Eksporta ielas līdz E.Birznieka-Upīša ielai: ietves līdz 15. septembrim, brauktuve – 1. septembrim.

Dzirnavu iela posmā no Marijas ielas līdz Gogoļa ielai: ietves līdz 15. septembrim, brauktuve – 1. septembrim.

Komentāri

Pievienot komentāru
Politika

Kaimiņš piedāvā Kariņam neņemt valdībā ministru amatos jau pabijušos politiķus no «vecajām varas partijām»

LETA, 24.12.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«KPV LV» valdes loceklis Artuss Kaimiņš apvienības «Jaunā Vienotība» (JV) politiķim Krišjānim Kariņam kā iespējamajam premjera amata kandidātam piedāvā neņemt iekšlietu ministra amatā «KPV LV» pārstāvi Aldi Gobzemu, bet vienlaicīgi atteikt ministru krēslus arī visām tām personām no «vecajām varas partijām», kas jau iepriekš ir bijušas valdībā vai augstos valsts amatos.

«Ierosinu Krišjānim Kariņam kā potenciālam šī brīža premjera amata kandidātam izsvītrot no iespējamā Ministru kabineta locekļu saraksta Aldi Gobzemu no partijas «KPV LV», bet no vecajām varas partijām - visas tās personas, kas ir jau bijuši ministri vai augstas valsts amatpersonas,» teikts Kaimiņa paziņojumā.

Saeimas deputāts tādējādi cerot «likvidēt veco, netīro politiku», lai tiktu galā ar obligātā iepirkuma komponentes radītajām problēmām, īstenotu administratīvi teritoriālo reformu, kā arī sakārtotu nodokļu sistēmu. «Šos darbus var īstenot tikai ar jaunu un tīru politiku, kā arī jaunu un godīgu Ministru kabineta locekļu sastāvu,» uzskata Kaimiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru