Foto: Ieva Leiniša/LETA

Sirmais un Dreibants Līgatnē atvērs vienas dienas restorānu 

Sestdien, 11.augustā, Līgatnē jau otro reizi notiks šefpavāru Ērika Dreibanta, Mārtiņa Sirmā un Līgatnes novada domes organizēts Festivāls Pārceltuve.

Natālija Poriete, 2018. gada 07. augusts plkst. 14:29

Festivāla laikā tiks svinēti reiz iemīļotie Papīra svētki, kur papīra godināšanu papildinās zemnieku un amatnieku tirdziņš, brīvdabas kafejnīcas, ekskursijas, īpašas meistarklases, Dabas garšu sarunas un improvizēts vienas dienas restorāns « 101 Latvijas produkts».

Līgatnē satiksies dažādu jomu pārstāvji. Viņus visus vieno alkas izzināt dabu tās dažādākajās izpausmēs – Zero Waste dzīvesveidā, sportojot dabā un mākslā. Sarunu tēmu spektrs tikpat plašs kā dalībnieku intereses, sākot no mākslas un kulinārijas beidzot ar sportu. Dzirdēsim Rimantu Liepiņu (Stirnu buks) , Lauru un Andi Arnicānus ( Blogs seekthesimple.com) , Māri Jansonu ( restorāns KEST, Cēsis), Žani – Raivo Behmani ( Restorāns 3, Rīga), Arturu Gailīti ( Vakars uz ezera organizātors), Kristīni Pilienu ( Latvijas Kazkopības biedrība), mākslinieci, dizaineri IrituTīlani-Pakalniņu u.c. Sarunas vadīs un runātājus pieskatīs dabas pētnieks Māris Olte.

Līgatnes tirgus laukumā vienuviet būs sabraukuši mājražotāji no tuvākas un tālākas apkārtnes, ļaujot sanākušajiem iegādāt visu to, kas pašlaik zemniekam laukā un amatniekam pūrā

Īpašās meistardarbnīcās ikviens varēs izmēģināt spēkus papīra, māla un ģipša mākslas darbu veidošanā, iemācīties atpazīt putnus un apgūt citas prasmes. Savukārt zinātkārie būs aicināti doties aizraujošā ekskursijā, lai iepazītu Līgatnes papīrfabriku un Padomju slepeno bunkuru.

Pievakarē viesiem tiks atvērts improvizēts vienas dienas restorāns «101 Latvijas produkts», kur šefpavāri no 3 pavāru restorāna, Restorāna 3, restorāna KEST, restorāna Jonathan, kafejnīcas «Trīs kūkas» Rehabilitācijas centra Līgatne, Lustīgie Meistari un Vilhelmīnes dzirnavas gardēžiem piedāvās savu ēdienu un stāstu par mūslaiku Latvijas virtuvi.

«Mārtiņš Sirmais Gaujas otrā krastā grilēs un ceps šašliku, bet es gatavošu ēdienus no mežacūkas gaļas,» portālam sacīja festivāla idejas autors Ēriks Dreibants. Pēc viņa teiktā, pērn pasākums noritēja veiksmīgi, to apmeklēja daudz viesu no tuvākās apkārtnes un no Rīgas.

Nepalaid garām

Rīgā plānots ieviest jaunu aplikāciju Flipix, kas apmaiņā pret reklāmu noskatīšanos sniegs...

Akciju tirgus galvenā ziņa janvārī – pasaules gals nav iestājies. Tie, kas neseko...

Kamēr lielajiem uzņēmumiem uzrādīt strauju izaugsmi ir salīdzinoši grūti, mazāki uzņēmumi,...

Vēl pirms diviem gadiem Pārdaugavā, Robežu ielas koka namā, čakli strādāja vietējais...

Norvēģijas kāzu tērpu zīmols Sadoni par vietu, kur šūt savas kleitas, izvēlējies...

Janvāra mēnesis vērtspapīru tirgos ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā uzrādīja...

No šīs sadaļas

Pavārs Ēriks Dreibants nesen pārcēlies uz dzīvi Pārgaujā starp Lielstraupi un Raiskumu,...

Rehabilitācijas centrs «Līgatne» šobrīd meklē investoru, kurš palīdzētu sakārtot infrastruktūru...

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) uzskata, ka nav tiesīgs iejaukties Valsts policijas...

Neste pēta, kā nākotnē varētu izmantot plastmasas atkritumus kā fosilās pārstrādes procesa...

Latvijas Pasts sadarbībā ar Latvijas Dabas fonduizdevis jaunu pastmarku, uz kuras redzams...

Rīgas Tūrisma attīsības birojs (RTAB) Live Rīga sadarbībā ar 15 Rīgas restorāniem...

Automātisko degvielas uzpildes staciju tīkls Neste atklājis jaunu uzpildes staciju (DUS) pie...

Jelgavas novada pašvaldība šonedēļ izsludinājusi iepirkuma konkursu Elejas sporta halles un baseina...

Lauksaimnieka Arņa Vēja pārraudzībā ir 6000 hektāru zemes, un viņš ir viens...

Grāmatvedības un auditoru pakalpojumu sniedzēji Nexia zem sava jumta piesaista zvērinātu advokātu...