Nekustamais īpašums

Capitalica pabeidzis 5 miljonus eiro vērtu obligāciju emisijas izplatīšanu

Zane Atlāce - Bistere, 23.09.2019

Jaunākais izdevums

Capitalica Baltic Real Estate Fund I, ko pārvalda ieguldījumu pārvaldes sabiedrība Capitalica Asset Management, trīs mēnešus agrāk nekā plānots publiski izplatījis visu 5 miljonu eiro vērtu obligāciju emisiju, kurā piesaistītie līdzekļi tiks ieguldīti divu A klases biznesa centru kompleksā VERDE Rīgā.

«Sekmīga un ātrāka nekā paredzēts emisijas izplatīšana apstiprināja mūsu pieņēmumu, ka zemo procentu likmju vidē ieguldītājus interesē plašāka finanšu instrumentu palete, lai ieguldītu NĪ. Ņemot vērā pašreizējo obligāciju pieprasījumu, kas ievērojami pārspēja mūsu cerības, domājams, ka tādus tirgus instrumentus kā obligācijas ar fiksētu ienākumu ieguldītājiem piedāvāsim arī tuvā nākotnē, — sacīja Capitalica Asset Management ģenerāldirektors Andrjus Barštis (Andrius Barštys). NĪ attīstītājus obligācijas piesaista ar iespēju izvērst projektu finansēšanas avotus.

Iepriekš tika plānots, ka Capitalica Baltic Real Estate Fund I obligācijas tiks izplatītas trīs posmos, un emisijas izplatīšana turpināsies līdz 3. decembrim, taču pietika ar diviem posmiem. Kā apgalvo Capitalica Asset Management vadītājs, tirgū acīmredzami ir jūtams augstāka ienesīguma ieguldījumu instrumentu vakuums. Pēc A. Baršta teiktā, zemo procentu likmju ērā ieguldītāji aktīvi meklē visdažādākos līdzekļu ieguldīšanas variantus, un pēc būtības tikai profesionāliem ieguldītājiem pieejamie Capitalica nekustamā īpašuma projekti kļuvuši sasniedzami arī mazākiem.

«Augstākās klases komerciālā nekustamā īpašuma projekti ir viens no populārākajiem un ienesīgākajiem ieguldījumu virzieniem visā pasaulē, taču prasības investoriem ir pietiekami augstas. Šajā gadījumā minimāla 100 eiro ieguldījumu summa ļāvusi ievērojami paplašināt ieguldītāju loku un kļūt par mūsu partneriem ambiciozajā nekustamā īpašuma projektā Rīgā, kā arī nopelnīt no tā,» — apgalvo A. Barštis.

Viņš apgalvo, ka obligāciju pievilcību palielina arī tas, ka tās tirgo biržā.

Trīs gadus ilgām obligācijām piemēro 5 % gada procentu likmi, procentus maksā katru ceturksni. Capitalica obligāciju emisiju izplatīja AB Šiaulių bankas. NĪ fonda Capitalica obligācijās investēja vairāk nekā 100 fizisko un juridisko ieguldītāju.

Db.lv jau vēstīja, ka Capitalica Asset Management šobrīd ir izsludinājusi ģenerāluzņēmēja konkursu VERDE projektam Rīgā. Biznesa centros ar pazemes garāžu un kopējo platību 45 tūkst. kvadrātmetru plāno ieguldīt ap 60 milj. eiro. Ekskluzīvais dizaina biroju komplekss VERDE, ko būvēs pēc BREEAM Excellent standarta, plānots atvērt jau 2021. gadā.

Bez projekta, ko attīsta Rīgā, Capitalica Baltic Real Estate Fund I pārvalda arī biznesa centru Kauno dokas blakus Neres upei Kauņā, tirdzniecības centru Luizė Klaipēdā un biznesa centru 135 Viļņā. Līdztekus citiem ieguldītājiem Capitalica Baltic Real Estate Fund I pērnā gada beigās un šogad ieguldījumus veikuši arī INVL Asset Management pārvaldītie pensiju fondi.

Capitalica Baltic Real Estate Fund I, ko pārvalda „Capitalica Asset Management», nodarbojas ar Baltijas valstu komerciālā nekustamā īpašuma pārvaldīšanu. Ieguldījumu pārvaldes sabiedrība dibināta 2016. gadā. Capitalica Asset Management akciju kontrolpakete (80 %) pieder vienai no lielākajām Lietuvas kapitāla uzņēmumu grupām SBA, 20 % akciju — A. Barštim piederošajam uzņēmumam Fox Holdings.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Capitalica Baltic Real Estate Fund I, ko pārvalda SBA Group investīciju pārvaldes uzņēmums Capitalica Asset Management, veiksmīgi pabeidzis 2020. gadā emitēto publisko obligāciju izvietošanu.

Oktobrī tika emitētas obligācijas papildu 5 miljonu eiro apmērā ar 5,5% ienesīgumu, tādējādi kopējam emitēto obligāciju apjomam sasniedzot 8 miljonus eiro. Kopumā Rīgas zaļākā biroju kompleksa "Verde" projekts ar obligāciju emisiju piesaistījis 13 miljonus eiro un pēc nodošanas ekspluatācijā būs viens no lielākajiem biroju kompleksiem Rīgā.

"Stratēģija ar mērķi būt pirmajiem kapitāla tirgū, kas piedāvā iespēju investēt obligācijās, kas saistītas ar biznesa centriem, pilnībā sevi apliecinājusi. Ievērojama investoru interese un veiksmīga obligāciju izplatīšana ir uzticības apliecinājums biroju kompleksam Verde, kas ir videi draudzīgākais jauno A klases biroju projekts Rīgā. Projekta skaidri redzamais progress arī veicina investoru pieprasījumu pēc šiem vērtspapīriem. Deviņi no desmit pirmās ēkas stāviem jau ir pabeigti, un sarunas ar ievērojamu skaitu potenciālo īrnieku sasniegušas noslēguma fāzi," norāda "Verde"attīstītājs, Capitalica Asset Management vadītājs Andrius Barštis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

"Capitalica Asset Management" pārvaldītā fonda uzņēmums Latvijā nolēmis lauzt 48 miljonus eiro vērto līgumu ar būvkompāniju "Merks" par biroju kompleksa "Verde" būvniecību Rīgā, pamatojot, ka "Merks" ir pārkāpis noslēgtajā līgumā paredzētās saistības, Db.lv informēja uzņēmumā.

Pasūtītājs izskata iespēju vērsties šķīrējtiesā par līgumā paredzēto soda naudu un zaudējumu atlīdzināšanu, kas var pārsniegt 3 miljonus eiro.

SIA "Merks" valdes loceklis Andris Bišmeistars norāda, ka uzņēmums nepiekrīt "Capitalica Asset Management" viedoklim un situācijas skaidrojumam, uzskatot to par maldinošu. "SIA "Merks" uzskata "Capitalica" paziņojumā minētos faktus un apgalvojumus par nepamatotiem. Viņaprāt, iespējamai prasībai pret SIA "Merks" nav jebkāda juridiska pamata.

"Līgums, ko 2020. gada 16. jūnijā parakstīja SIA "Merks" un SIA "Hanza 14" par biznesa kompleksa "Verde" būvniecību Rīgā, nestājās spēkā, jo neiestājās līguma spēkā stāšanās nosacījums. Sarunas par jauna līguma parakstīšanu par "Verde" būvniecību ir beigušās, nepanākot vienošanos," skaidro A.Bišmeistars.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas daudznozaru uzņēmumu grupas SBA (SBA grupė) investīciju pārvaldības kompānijas Capitalica Asset Management, kas attīsta biroju kompleksu Verde, fonds Capitalica Green Logistics Fund ir iegādājies loģistikas centru Ulbrokas ielā, Dreiliņos.

Šī ir jau otrā Capitalica Green Logistics Fund investīcija Latvijā. Jaunais komerciālais nekustamā īpašuma objekts papildina fonda portfeli, kas šobrīd jau iekļauj piecus loģistikas kompleksus — trīs Igaunijā un divus Latvijā.

"Šis darījums nostiprina mūsu pozīcijas Baltijas valstu loģistikas tirgū. Tā kā Rīgā ir ierobežots zemes gabalu piedāvājums, tas vēl vairāk palielinās fonda portfeļa vērtību. Esam pārliecināti, ka jauniegādātais īpašums nesīs pievilcīgu atdevi arī mūsu investoriem," komentē Capitalica Green Logistics fonda pārvaldnieks Mindaugs Ļaudansks.

Ēka ir labā tehniskajā stāvoklī, tās kopējā nomājamā platība ir 5 647 m2. Šis pirkums palielinās kopējo fonda pārvaldīto noliktavu un loģistikas platību līdz 32 880 m2. Loģistikas centrs atrodas šeit strādājošajiem uzņēmējiem pievilcīgā vietā: Ulbrokas ielā, Vidzemes priekšpilsētas Dreiliņu apkaimē, uz zemes gabala 1,6 ha platībā. Fondam piederošais loģistikas centrs ir uzbūvēts stock-office formātā, kurā ierīkotas trīs tipu telpas — noliktava, birojs un klientu apkalpošanas zāles.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

FOTO: Divu biroju centru izveidē Skanstes apkaimē investēs 60 miljonus eiro

Zane Atlāce - Bistere, 20.06.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investējot 60 miljonus eiro, lietuviešu ieguldījumu pārvaldības sabiedrība Capitalica Asset Management sāk divu A klases darījumu centru Verde celtniecību Skanstes apkaimē Rīgā.

Darījumu centrus projektējis arhitekts Andris Kronbergs. Celtniecību paredzēts uzsākt šā gada rudenī, bet ekspluatācijā nodot 2021. gadā.

«Uzņēmumu biroju tirgum Rīgā ir izcils potenciāls. Pieprasījums pēc augsta līmeņa darījumu centriem nepārtraukti palielinās. Ņemot vērā šo tendenci, mēs nolēmām ieguldīt un izveidot ekskluzīvu darījumu centru kompleksu. Mēs uzskatām, ka ar draudzīgumu videi un lietotājiem, inovatīviem inženiertehniskajiem risinājumiem un tehnoloģijām Verde noteiks jaunu standartu augošajā Skanstes apkaimē un visā Latvijas galvaspilsētā,» norāda Capitalica Asset Management vadītājs Andrjus Barštis.

A klases darījumu centru Verde kopējā platība kopā ar pazemes garāžu būs 45 tūkstoši kvadrātmetru. Tādējādi tā būs viena no ievērojamākajām biroju ēkām Latvijas galvaspilsētā. Būvatļauja ir saņemta 14. jūnijā, un konkurss būvuzņēmējiem ir plānots vasaras beigās.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Eiropas Investīciju banka projektam Verde piešķirs 22 miljonus eiro

Žanete Hāka, 29.06.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Eiropas Investīciju bankas (EIB) Direktoru padome apstiprinājusi finansējumu SBA grupas uzņēmuma "Capitalica Asset Management" attīstītājam "Verde" biznesa centru kompleksam Rīgā.

Gandrīz nulles enerģijas ēku (angļu val. nearly zero-energy buildings – NZEB) kompleksam paredzēts piešķirt finansējumu 22 miljonu eiro apmērā no investīciju paketes, kas paredzēta cīņai ar klimatiskajām pārmaiņām.

"Energoefektīvu būvju būvniecība būs būtiska zaļās ekonomikas atveseļošanās daļa pēc pašreizējās krīzes", saka Eiropas Investīciju bankas vadītājs Baltijas valstīs Marco Francini. "Ekonomistu noslēgtība uzskatāmi parādīja, kāda varētu būt pasaule bez oglekļa dioksīda gāzu emisija. Tā kā ēkas visvairāk izdala CO2, cenšoties samazināt klimata pārmaiņas, šai jomai ir jāpievērš īpaši liela uzmanība. Ņemot vērā to, EIB Direktoru padome ir apstiprināja aizdevumu VERDE projektam. Mēs ceram pēc iespējas ātrāk pabeigt aizdevuma saskaņošanas sarunas ar projekta īpašniekiem," viņš uzsver.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju kompleksa "Verde" attīstītājs - Lietuvas investīciju pārvaldes uzņēmums "Capitalica Asset Management" un būvfirma SIA "Velve" pēc abpusējās vienošanās ir pieņēmuši lēmumu pārtraukt sadarbības līgumu, pavēstīja "Velves" pārstāvji.

Tā rezultātā kopš šī gada jūlija "Velve" vairs nav biroju kompleksa "Verde" ģenerālbūvnieks. "Lēmums ir saistīts ar abu uzņēmumu atšķirīgo redzējumu par objekta būvniecības posmiem, tai skaitā izmaksām," skaidro "Velves" pārstāvji.

Plašāk šo lēmumu abas puses ir vienojušās nekomentēt.

"Velve" ir pilnībā uzbūvējusi un 2022.gada jūlijā nodevusi ekspluatācijā "Verde" pirmo jeb A ēku. Līdztekus būvkompānija ir pabeigusi arī B ēkas nesošo konstrukciju būvniecību, sāka fasādes montāžu un paveica daļu no iekšējiem un ārējiem inženiertehniskajiem darbiem.

"Verde" ir pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā plānots ieguldīt vairāk nekā 65 miljonus eiro, no kuriem 22 miljonu eiro kredītu piešķīra Eiropas Investīciju banka (EIB), kas apstiprināja finansējumu no cīņai ar klimata pārmaiņām paredzēto investīciju paketes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Skanstes rajonā sākta zaļās koncepcijas biroju kompleksa “Verde” būvniecība, informē projekta attīstītājs Capitalica Asset Management.

Pānots, ka divu gadu laikā investējot vairāk nekā 65 miljonus eiro, jaunajos birojos 45 tūkst. kvadrātmetru platībā strādās vairāk nekā 2000 cilvēku.

“Esam saņēmuši būvatļauju sākt kompleksa būvniecību, ņemot vērā saskaņoto projektu. Darbi gruntsgabalā tika uzsākti tā, kā bija plānots, 2020. gada novembrī. Pirms projekta īstenošanas sīki izanalizējām pēkšņo Covid-19 vīrusa uzliesmojuma un karantīnas ietekmi uz ekonomiku, Rīgas biroju tirgu. Mūsu analīze rāda, ka pandēmijai nebūs ilgstošas nozīmīgas ietekmes uz biroju tirgu, – tuvākajos gados saglabāsies liels pieprasījums pēc moderniem jaunās paaudzes A klases birojiem, kuros varētu darboties starptautiskie un vietējie Latvijas uzņēmumi”, komentē projekta attīstītājs Lietuvas SBA grupas uzņēmuma “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors Andrjus Barštis (Andrius Barštys).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Par Verde attīstītāja Capitalica Asset Management vadītāju iecelts Mindaugs Ļaudansks

Db.lv, 15.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas daudznozaru uzņēmumu grupas SBA (“SBA grupė”) investīciju pārvaldības kompānijas “Capitalica Asset Management”, kas attīsta biroju kompleksu “Verde”, vadības komandā notikušas zīmīgas izmaiņas.

To rezultātā par “Capitalica Asset Management” vadītāju iecelts pieredzējis finanšu tirgu un aktīvu pārvaldīšanas profesionālis Mindaugu Ļaudanski. Ar Lietuvas Bankas piekrišanu viņš šajā amatā nomainīja ģenerāldirektoru Andriusu Baršti, kurš, savukārt, turpmāk pildīts “Capitalica Asset Management” valdes priekšsēdētāja pienākumus.

“Mindaugs “Capitalica Asset Management” strādā kopš uzņēmuma dibināšanas. Ar savu kompetenci, stratēģisko tālredzību un enerģiju viņš ir devis būtisku ieguldījumu, lai mūsu uzņēmums kļūtu par vienu no straujāk augošajām investīciju pārvaldes kompānijām reģionā, kas klientiem nodrošina stabilu peļņu. Mēs uzticam Mindaugam vadīt uzņēmumu tā straujās izaugsmes posmā. Uzņēmuma mērķis tuvākajos gados ir panākt pārvaldīto aktīvu apjomu virs viena miljarda eiro. Mēs ticam, ka jaunā vadītāja vadības un profesionālās īpašības vēl vairāk stiprinās un mobilizēs komandu, palīdzēs izvērst darbību jaunos tirgos un attīstīt jaunus produktus, kā arī nodrošinās vēl lielākas ilgtspējīgas peļņas iespējas mūsu klientiem,” saka “Capitalica Asset Management” valdes priekšsēdētājs Andrius Barštis, kurš turpmāk pievērsīsies uzņēmuma ilgtermiņa stratēģijas un vīzijas izstrādei, kā arī jaunu projektu attīstīšanai Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Polijā un citviet Eiropā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Citadele piešķir 2,5 miljonus Dreiliņu loģistikas centra iegādes refinansēšanai

Db.lv, 28.03.2024

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Banka Citadele noslēgusi vienošanos ar “Capitalica Green Logistics Fund” piederošo SIA “Dreilini hub” par saistību refinansēšanu 2,5 miljonu eiro apmērā.

Darījums ļaus uzņēmumam noslēgt loģistikas centra iegādi Dreiliņos, Ulbrokas ielā.

“Capitalica Green Logistics Fund” ir Lietuvas “SBA Group” investīciju pārvaldnieka “Capitalica Asset Management” fonds, kas iegulda ilgtspējīgos komercīpašumos Baltijas valstīs, fokusējoties uz loģistikas un noliktavu segmentu. SIA “Dreilini hub” ir fonda uzņēmums, kas izveidots, lai noslēgtu īpašuma iegādi Ulbrokas ielā.

Ēkas kopējā nomājamā platība ir 5 647 m2, un tās galvenais īrnieks ir viens no vadošajiem DIY jeb “Dari pats” produktu vairumtirdzniecības uzņēmumiem Baltijas valstīs SIA “LIC Gotus”. Loģistikas centrā pieejamas trīs veidu telpas – noliktavas, biroji un klientu apkalpošanas zāles.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldījumu pārvaldības sabiedrība "Capitalica Asset Management" Skanstes apkaimē Rīgā sākusi būvēt divus A klases darījumu centrus "Verde", būvlaukuma žogu izdaiļojot ar sešām latviešu mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas gleznām.

Darījumu centrā īpaša vērība būs veltīta ne tikai zaļajai domāšanai, bet arī filozofijai, kas veicina ilgtspējību. Darījumu centra izveidē 45 tūkstošu kvadrātmetru platībā kopumā ir plānots ieguldīt aptuveni 60 miljonus eiro.

Plānots, ka "Verde" celtniecība tiks pabeigta 2022. gadā. "Mēs saprotam, ka celtniecība mēdz sagādāt neērtības, taču cenšamies tās samazināt līdz minimumam. Mēs ne tikai darām visu iespējamo, lai veicinātu ilgtspējību, bet arī pēc smagās tehnikas kustības ap būvlaukumu cenšamies uzkopt apkārtējās ielas. Ja nepieciešams, mēs veiksim arī citus pasākumus, lai nodrošinātu pēc iespējas mazāku traucējumu iedzīvotājiem," skaidro "Capitalica Asset Management" vadītājs Andrjus Barštis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Capitalica Green Logistics Fund, ko pārvalda SBA Group investīciju pārvaldes uzņēmums Capitalica Asset Management, iegādājies loģistikas centru netālu no Starptautiskās lidostas Rīga.

Šīs ir jau trešās investīcijas, kuras pēdējā gadā veicis Capitalica Green Logistics Fund. Tādējādi fonds turpina izvērst savu klātbūtni Baltijas loģistikas tirgū un turpmākajos gados plāno akumulēt vairāk nekā 100 miljonus eiro.

Nomniekus meklē jauna koncepta biznesa centrs Marupe Smart Park 

Tapis jauna koncepta biznesa centrs «Marupe Smart Park», kas sniegs iespēju uzņēmējiem...

“Šis ir pirmais fonda iegādes darījums Latvijas tirgū. Komplekss Rīgas Mārupes novadā nevainojami iederas mūsu plānā radīt Baltiju aptverošu augstvērtīgu noliktavu centru tīklu. Tas ļauj palielināt fonda ienākumus un tādējādi pievienot vērtību mūsu investoriem,” norāda VERDE attīstītājs, Capitalica Asset Management vadītājs Andrius Barštis (Andrius Barštys).

2019. gadā celtā ēka atrodas pie Rīgas pilsētas robežas, tikai dažu minūšu attālumā no starptautiskās lidostas Rīga un ar ērtu piekļuvi valsts galvenajiem autoceļiem, kas ved uz Viļņu, Tallinu un Ventspils ostu. Mārupes novads pakāpeniski tiek attīstīts par loģistikas centru, un arvien vairāk uzņēmumu to izvēlas savām ražotnēm un noliktavām. Rail Baltica attīstības plānā ir iekļauts kravu dzelzceļa atzara pieslēgums starptautiskajai lidostai Rīga, tādējādi palielinot īpašuma vērtību nākotnē.

Ēka ir izcilā tehniskā stāvoklī ar kopējo iznomājamo platību 6 200 kvadrātmetri. Ēka, kas celta “stock office” formātā ar 3 veidu telpām – noliktava, birojs un mazumtirdzniecības telpa – paredzēta vietējiem maziem un vidējiem e-komercijas un vieglās ražošanas uzņēmumiem. Noliktavas īpašuma noslogojums ir 100 %.

“Lielais pieprasījums pēc “stock office” tipa telpām un daudzveidīgs īrnieku sastāvs īpašumā nodrošināja lieliskus apstākļus pandēmijas laikā un stabilu naudas plūsmu. Mēs varam piedāvāt elastīgus noteikumus ar telpu nomu sākot no 150 kvadrātmetriem, ko ir grūti atrast rajonā ap lidostu. Tas dod mums konkurences priekšrocības, jo parasti minimālais telpas vai bloka izmērs citos loģistikas centros šajā rajonā ir 1 000 kvadrātmetru,” komentē A. Barštis.

Walless sniedza konsultācijas saistībā ar darījuma juridiskajiem un nodokļu aspektiem, savukārt uzņēmums UAB “Statybos procesų valdymas” sniedza konsultācijas vides un tehniskajos aspektos. Colliers ir veicis komerciālo padziļināto izpēti un veiks ēkas uzturēšanas pārvaldību pēc darījuma.

Darījumu finansēja Citadele Latvijā. Pirkuma cena netiek izpausta.

Biroju kompleksa Verde pirmā ēka nodota ekspluatācijā  

Noslēgusies Rīgas zaļākā biroju kompleksa “Verde” pirmās jeb A ēkas būvniecība un...

Db.lv jau vēstīja, ka noslēgusies Rīgas zaļākā biroju kompleksa “Verde” pirmās jeb A ēkas būvniecība un tā nodota ekspluatācijā, tādējādi kompleksa attīstītājs “Capitalica Asset Management” ir īstenojis pirmo daļu no sava pirmā investīciju projekta Latvijas galvaspilsētā, kura kopējā vērtība sasniegs vairāk nekā 65 miljonus eiro.

Jaunā ēka ir kļuvusi par pirmo un pagaidām vienīgo A-klases biroju, kas Latvijā pabeigts 2022. gadā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju pārvaldes uzņēmuma “Capitalica Asset Management” galvenajā komercobjektā Latvijā biroju kompleksā “Verde” sācies noslēdzošais otrās ēkas būvniecības posms. Tas ilgs tuvāko pusgadu, galvenokārt fokusējoties uz iekšdarbu veikšanu gan koplietošanas telpās, gan arī nomnieku birojos.

Rezultātā tiek plānots, ka B ēka ekspluatācijā tiks nodota 2024. gada pavasarī ar jau pilnībā gatavām telpām ar apdari, lai nomnieki, ar kuriem ir jau noslēgti nomas līgumi, varētu tajās ievākties līgumā paredzētajā termiņā.

Verde attīstītājs un būvfirma Velve pārtraukuši sadarbības līgumu 

Biroju kompleksa "Verde" attīstītājs - Lietuvas investīciju pārvaldes uzņēmums "Capitalica Asset...

Līdz ar iekšdarbu sākšanu otrajā ēkā, tika pabeigti visi pirms tam paredzētie būvdarbi. Proti – pabeigta stikla fasādes montāža, uz jumta uzstādītas dzesēšanas un ventilācijas iekārtas, kā arī ēka sagatavota ziemas sezonai. Līdztekus šobrīd ēkas septiņos stāvos jau notiek nomnieku telpu iekārtošana, tai skaitā sienu un paaugstināto grīdu uzstādīšana. Aktīvi norisinās arī koplietošanas telpu izbūve, tai skaitā liftu montāža un autostāvvietas izveide, un labiekārtošanas darbi ārpus ēkas jeb pieguļošajās teritorijās.

"Otrās “Verde” ēkas būvniecība ir uzņēmusi jaunus apgriezienus. Tas kļuvis iespējams pateicoties mūsu jaunajam ģenerālbūvniekam SIA “Capitalica Industries LV”, kas ietilpst “Capitalica Asset Management” uzņēmumu grupā. Būtiski - jaunais ģenerālbūvnieks jau šī gada augustā ir veiksmīgi pārņēmis no iepriekšējā būvnieka SIA “Velve” visus aktuālos darbus un apakšuzņēmējus, nodrošinot, ka B ēkas būvniecības process turpinās bez pārtraukuma un saskaņā ar nospraustajiem mērķiem – laika grafiku un kvalitātes līmeni," komentē Iveta Lāce, “Verde” komercdirektore un valdes locekle.

“Verde” ir pirmais “Capitalica Asset Management” īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā tiks ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro.

Objekta ģenerālbūvnieks ir "Capitalica Industries LV", bet ekskluzīvais iznomāšanas un apsaimniekošanas partneris - Latvijā vadošā nekustamo īpašumu aģentūra “Colliers”.

Šobrīd par biroju kompleksa nomniekiem jau ir kļuvuši tādi uzņēmumi kā “Swisscom”, “Decta”, KPMG Latvija”, “Swetch”, “Merito Group”, “Workland”, “Enefit”, “VIA SMS Group”, “Tietoevry”, restorāns “Dia 36.line” un kafejnīca “Mollto”.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būvniecība un īpašums

Merks noslēdz 48 miljonus eiro vērtu līgumu par Verdes būvniecību

Zane Atlāce - Bistere, 17.06.2020

"Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars (no kreisās) un "Verde" projekta attīstītāja, SBA investīciju pārvaldes uzņēmuma "Capitalica Asset Management" vadītājs Andrjus Barštis.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA "Hanzas 14", kas pieder SBA investīciju pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management", parakstījusi līgumu ar būvkompāniju "Merks" par darījumu kompleksa "Verde" būvniecību.

Noslēgtā līguma vērtība divām būvniecības kārtām pārsniedz 48 miljonus eiro.

FOTO: Divu biroju centru izveidē Skanstes apkaimē investēs 60 miljonus eiro 

Investējot 60 miljonus eiro, lietuviešu ieguldījumu pārvaldības sabiedrība Capitalica Asset Management...

"Starptautiskais ģenerāluzņēmuma konkurss, ko izsludinājām gada sākumā, piesaistīja lielu būvniecības tirgus dalībnieku uzmanību. Konkursa dalībniekiem izvirzījām ļoti augstas kvalitātes prasības un rūpīgi vērtējām visus iesniegtos piedāvājumus, ņemot vērā unikālos darījumu centra arhitektūras, tehniskos un inženiertehniskos risinājumus. Ticam, ka izvēloties SIA "Merks", kam ir liela pieredze ekskluzīvu ēku būvniecībā, projekta īstenošana notiks raiti un kvalitatīvi," saka "Verde" projekta attīstītāja, SBA investīciju pārvaldes uzņēmuma "Capitalica Asset Management", vadītājs Andrjus Barštis.

Viņš informē, ka "Verde" būvniecība sāksies jūlijā. Pirmajā kārtā ietilpst biroju ēkas un pazemes autostāvvietas būvniecība ar kopējo platību 29,5 tūkstoši kvadrātmetru. Pirmās kārtas darbus plānots pabeigt 2022. gadā. Par otrās kārtas būvniecības uzsākšanu tiks lemts 12 mēnešu laikā no līguma parakstīšanas dienas. Otrajā kārtā ietilpst biroju ēkas būvniecība ar kopējo platību 15,6 tūkstoši kvadrātmetru. Visu kompleksu plānots pabeigt 2023. gadā. Kopā projektā tiks investēti vairāk nekā 65 miljoni eiro.

A klases divu darījumu centru komplekss "Verde" atradīsies Rīgas centrā uz 1,3 ha platības zemes gabala perspektīvajā Skanstes rajonā. Mantojuma aizsardzības prasības jaunbūvējamām ēkām, īpaši augstceltnēm, ir ļoti stingras. Jaunais darījumu centra komplekss ir projektēts un tiks būvēts atbilstoši šīm prasībām, vienlaikus apvienojot modernus arhitektūras risinājumus, enerģētisko ilgtspēju un inženiertehniskas inovācijas.

Lietuvieši dod impulsu Latvijas nekustamo īpašumu tirgum 

Ja tirgus nav, tāds ir jāveido. Šādu stratēģiju Rīgā ir izvēlējusies Lietuvas...

"Rīgā pašlaik nav bagātīgs augstākās klases darījumu centru piedāvājums. Tāpēc iespēju piedalīties šī iespaidīgā projekta īstenošanā uzskatām par augstāko mūsu kompetences un pieredzes novērtējumu. Mūsu uzņēmuma vīzija ir uzticami risinājumi un kvalitatīva ideju realizēšana, ko varēsim īstenot, būvējot šo unikālo un ilgtspējīgo "Verde" darījumu centru kompleksu. Sagatavošanas darbus uzsāksim tuvākajā laikā," stāsta "Merks" valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars.

Darījumu centru projektējis slavenais Latvijas arhitekts Andris Kronbergs, tehnisko projektu sagatavojis arhitektu birojs "Arhis Arhitekti".

"Capitalica Asset Management" pārvalda "Capitalica Baltic Real Estate Fund I", kas ir vienīgais SIA "Hanzas 14" īpašnieks.

Saskaņā ar auditētiem datiem, "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" 2019. gada peļņa bija 4,4 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no Lietuvas vadošajiem investīciju pārvaldes uzņēmumiem “Capitalica Asset Management” pieņēmis pozitīvu lēmumu par Rīgas zaļākā biroju kompleksa “Verde” otrās ēkas būvniecību.

To stimulēja augstā potenciālo nomnieku interese par viņu vietējās un starptautiskās uzņēmējdarbības relokāciju uz “Verde” pirmo ēku, kas kļūs par vienīgo 2022. gada uzbūvēto A klases ofisu Latvijā un tiks atvērta jau šī gada jūnijā.

“Rīgā modernu ofisa ēku piedāvājums, salīdzinot ar Viļņu un Tallinu, ir visnepiesātinātākais, bet “zaļu” biroju ir vēl mazāk. Tāpēc jau sākotnēji izlēmām šeit celt divas “Verde” ēkas, kas jau projektēšanas stadijā saņēmušas ilgtspējas godalgu, BREEAM Excellent un nZEB sertifikātus. Pamatus otrai ēkai ielikām un pirmos stāvus, tai skaitā arī abas ēkas savienojošo pazemes autostāvvietu sākām būvēt jau aizvadītā gada vasarā paralēli pirmās ēkas celtniecībai. Taču galīgo lēmumu par tās tālāko būvniecību pieņēmām gadu mijā. Esam pārliecināti – divas “Verde” ēkas modernajā Skanstes kvartālā sniegs dubultu pienesumu Latvijas galvaspilsētas attīstībai un citu investīciju piesaistei,” norāda Andrius Barštis (Andrius Barštys), “Verde” investors un attīstītājs, “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgā, Skanstes rajonā prezentēta par zaļāko dēvētā biroju kompleksa “Verde” pirmās kārtas būvniecība, iestādot pirmos trīs pamatkokus kas atradīsies uz ēkas 5.stāva terases.

“Verde” pirmās ēkas spāru svētki gaidāmi vēl šogad, bet būvniecība pilnībā noslēgsies 2022.gada jūnijā.

Kopumā 30 000 m2 plašajos “Verde” birojos būs mūsdienīga, energoefektīva un zaļa vide produktīvam darbam vairāk nekā 3000 cilvēkiem. “Verde” attīstībā plānots investēt vairāk nekā 65 miljonus eiro.

Pasākumā projekta attīstītājus pārstāvēja “Verde” investors un attīstītājs, “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors Andrius Barštis (Andrius Barštys) un “Verde” komercdirektore Iveta Lāce, savukārt projekta izstrādātājus - “Verde” galvenais arhitekts Andris Kronbergs (“ARHIS Arhitekti”) un “Verde” ainavu arhitekte Linda Zaļā (“ZALA Landscape Architects”).

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Capitalica fonds emitējis obligācijas trīs miljonu eiro apmērā Verdes attīstīšanai

Db.lv, 03.11.2020

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Investīciju pārvaldības uzņēmuma "Capitalica Asset Management" fonds "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" emitējis obligācijas trīs miljonu eiro apmērā biroju kompleksa "Verde" attīstīšanai Rīgā, informē "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Obligāciju emisijā piesaistīti vairāk nekā 80 privāto un institucionālo investoru. Obligāciju ienesīgums ir 6,5% gadā. Vienas obligācijas nominālvērtība ir 100 eiro.

Biznesa centru Verde būvēs Velve 

Rīgas centrā attīstāmo darījumu centru "Verde" būvēs Latvijas būvuzņēmums "Velve", ar kuru...

"Īpaši lielā investoru interese par obligācijām apstiprina biroju kompleksa Rīgā "Verde" projekta pievilcību un ļoti labās ienesīguma iespējas. Lai arī Covid-19 biroju tirgum ir izaicinājums, detalizēti aprēķini un augstais pieprasījums pēc obligācijām rāda, ka jaunais komplekss precīzi aizpilda lielo A klases biroju nišu Latvijas galvaspilsētā un attiecīgi nodrošina pienācīgus ienākumus tiem, kas investē fonda obligācijās,” komentē "Capitalica Asset Management" ģenerāldirektors Andrjus Barštis.

Viņš stāsta, ka emisijas izplatīšana apstiprina prognozi, ka gaidāmajā lielākas inflācijas un zemu procentu likmju vidē investorus ļoti interesē alternatīvas investīcijas vērtspapīros, kas saistīti ar darījumu centriem, kas ilgu laiku bija tikai profesionālu investoru privilēģija.

Nākotnē investoriem tiks piedāvāts iegādāties obligācijas vēl par 5 milj. eiro. Emisijas organizatori un izplatītāji – AB Šiaulių bankas un Luminor Bank AS.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas biroju kompleksa “Verde” iznomāto biroju un papildu servisu telpu līmenis jau ir virs 90%, pārsniedzot iepriekš uzstādītās 2023. gada prognozes.

Tas kļuvis iespējams, pateicoties jaunākajiem darījumiem, kas noslēgti ar četriem uzņēmumiem – biotehnoloģiju uzņēmumu “Roche Services & Solutions” (RSS) , kredītu risku menedžmenta uzņēmumu “IGK AG”, mākoņpakalpojumu uzņēmumu "Also Cloud” un dermatoloģijas klīniku “Vividerm”. Tagad abi stratēģiskie kompleksa attīstīšanas procesi – atlikušo telpu noma un otrās (B) ēkas noslēdzošie būvdarbi – iet roku rokā un tiks pabeigti jau 2024. gada pavasarī.

Iveta Lāce, “Verde” komercdirektore, valdes locekle saka: “Šis iznomāto biroja telpu apjoms – 90% – ir ne tikai labs rādītājs visā nozarē, bet arī apliecinājums tam, ka mūsu piedāvātais produkts ir pieprasīts un atradis savu klientus vēl pirms tā pilnīgas pabeigšanas. Mūsu darījumi ar jaunajiem nomniekiem tam ir lielisks apliecinājums. Šāds nomas progress liecina arī ne tikai par abu “”Verde” ēku pievilcību, bet ir arī pozitīvs signāls kompleksa attīstītājam “Capitalica Asset Management” nākotnē ieguldīt ilgtspējīgos projektos Latvijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ja tirgus nav, tāds ir jāveido. Šādu stratēģiju Rīgā ir izvēlējusies Lietuvas kompānija Capitalica Asset Management

Latvijas galvaspilsētā pēdējos gados ir trūcis investīciju kvalitatīva biroju telpu piedāvājuma nodrošināšanā, uzskata Andrjus Barštis (Andrius Barštys), Capitalica Asset Management izpilddirektors, partneris. Tāpēc kompānijas Rīgu uzskata par perspektīvu un plāno ieguldīt 60 milj. eiro biznesa centra Verde attīstībā Skanstē.

Lūdzu, īsumā raksturojiet savu kompāniju! Kāda ir tās darbības joma?

Capital Asset Management ir Lietuvas Centrālās bankas licencēta aktīvu pārvaldīšanas kompānija. Tā darbojas kopš 2016.gada, ir salīdzinoši jauna. Pats investīciju biznesā esmu jau divdesmit gadus, lielu daļa šī laika esmu bijis saistīts ar Finasta group. Šis uzņēmums šobrīd darbojas ar citu nosaukumu – INVL, pārvalda pensiju un citus fondus. 2014. gadā grupu atstāju un sāku veidot jaunu kompāniju Capitalica. Tai ir divi īpašnieki – es pats un SBA grupa, kas ir viena no lielākajām ražošanas uzņēmumu grupām reģionā. SBA cita starpā ir viens no nozīmīgākajiem IKEA sadarbības partneriem reģionā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biroju kompleksa Rīgā “Verde” A ēkai ir piešķirts "Excellent" līmenis saskaņā ar BREEAM International New Construction standartiem.

BREEAM, kas starptautiski pazīstama kā ilgtspējīgas ēkas sertifikācija, nosaka un mēra ēku ilgtspējības rādītājus, apliecinot, ka projekti atbilst ilgtspējības mērķiem. “Excellent” līmenis nozīmē, ka ēkas būvniecībā izmantotas nozares vislabākās prakses.

“”Verde” pirmsākumos mēs uzstādījām ambiciozu mērķi – radīt zaļākos birojus Rīgā. BREEAM sertifikācijas saņemšana pierāda, ka mūsu vārdi raksturo mūsu darbus. Tas ir apliecinājums saliedētam un mērķtiecīgam projekta autoru un realizētāju darbam – viss ar mērķi radīt jaunu standartu apkārtnei, kurā ilgtspējīga attīstība jau ir augstā līmenī,” komentē Andrius Barštis, “Verde” investors un attīstītājs, “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centrā attīstāmo darījumu centru "Verde" būvēs Latvijas būvuzņēmums "Velve", ar kuru "Capitalica Asset Management" ir parakstījusi 49 miljonus eiro vērtu ģenerāluzņēmēja līgumu.

Darījumu centra būvniecība sāksies jau oktobrī, visu kompleksu plānots pabeigt līdz 2023. gada beigām.

Dienas Bizness jau ziņoja, ka iepriekš būvniecības līgums tika noslēgts ar būvkompāniju "Merks", taču pamatojot, ka "Merks" ir pārkāpis noslēgtajā līgumā paredzētās saistības, līgums augusta izskaņā tika lauzts.

"Tas ir viens no lielākajiem un inovatīvākajiem būvniecības sektora projektiem Rīgā pēdējo gadu laikā, tāpēc konkursa dalībniekiem tika izvirzītas ļoti augstas prasības. Izvērtējām piecu lielāko Baltijas valstu būvuzņēmumu piedāvājumus, viņu pieredzi līdzīgu projektu īstenošanā, darbu kvalitāti, spēju īstenot sarežģītus inženiertehniskos risinājumus, labu reputāciju un izvēlējāmies "Velve" kā uzņēmumu, kas pilnībā atbilst visiem šiem kritērijiem," saka projekta attīstītāja SBA investīciju pārvaldības uzņēmuma "Capitalica Asset Management" ģenerāldirektors Andrjus Barštis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SEB banka finansējusi biroju kompleksa "Verde" celtniecību Latvijas galvaspilsētas Skanstes biznesa rajonā.

Projekta realizējošās grupas "SBA Group" ieguldījumu pārvaldes uzņēmumam "Capitalica Asset Management" piešķirts 60 miljonu eiro aizdevums uz piecu gadu periodu.

"Aizdevums tika piešķirts ne tikai ēkas celtniecībai, bet arī "Capitalica Baltic Real Estate Fund I" apgrozībā esošo obligāciju dzēšanai, kas iepriekš tika emitētas slēgtās emisijas veidā tam pašam mērķim. Ar SEB banku sadarbojamies kopš uzņēmuma dibināšanas, un nosacījumi, ko piedāvāja bankas filiāle Latvijā, bija visizdevīgākie," norāda "Capitalica Asset Management" ģenerāldirektors Andrius Barštis.

Šobrīd pirmās "Verde" A ēkas celtniecība tuvojas noslēgumam. Plānots, ka šovasar uz biroju kompleksu pārcelsies pirmie nomnieki – 75% no "Verde" A ēkas jau ir iznomāti. "Verde" ekskluzīvais nomas partneris ir "Colliers".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēgusies Rīgas zaļākā biroju kompleksa “Verde” pirmās jeb A ēkas būvniecība un tā nodota ekspluatācijā, tādējādi kompleksa attīstītājs “Capitalica Asset Management” ir īstenojis pirmo daļu no sava pirmā investīciju projekta Latvijas galvaspilsētā, kura kopējā vērtība sasniegs vairāk nekā 65 miljonus eiro.

Jaunā ēka ir kļuvusi par pirmo un pagaidām vienīgo A-klases biroju, kas Latvijā pabeigts 2022. gadā.

“Projektu uzsākām 2020. gada novembrī, un, kā sākotnēji plānojām, pirmie nomnieki kompleksu sāks apdzīvot jau šovasar. Šī vienpadsmit stāvu A-klases biroju ēka atrodas uz 1,3 hektāru liela zemesgabala modernā Skanstes biznesa kvartāla perspektīvākajā vietā – Hanzas un R. Hirša ielu krustojumā. Sākot ar ilgtspējīgu arhitektūru un energoefektīviem risinājumiem līdz bagātīgiem apstādījumiem pieguļošajā teritorijā – “Verde” ir pārliecinoši viszaļākais biroju komplekss Latvijā,” uzsver Andrius Barštis, “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Nekustamo īpašumu nozares ziedu laiki ir pagājuši

Armanda Vilciņa, 31.10.2022

Andrjus Barštis (Andrius Barštys), Capitalica Asset Management ģenerāldirektors, biroju kompleksa Verde attīstītājs.

Foto: Ritvars Skuja, Dienas Bizness

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nākamos 12 mēnešus nekustamo īpašumu tirgus, visticamāk, turpinās lejupslīdi, ko veicinās gan augstās energoresursu cenas, gan naudas vērtības kritums.

Tā intervijā Dienas Biznesa speciālizdevumā Nekustamais īpašums prognozē Andrjus Barštis (Andrius Barštys), Capitalica Asset Management ģenerāldirektors, biroju kompleksa Verde attīstītājs.

Jebkurā tirgū mēs nemitīgi redzam gan kāpumus, gan kritumus, taču šobrīd prognozēt to, kad tirgus atkal stabilizēsies, ir ļoti sarežģīti, spriež A. Barštis, piebilstot, ka vieglās naudas laiki nekustamo īpašumu jomā ir aiz muguras. Jāatzīst, ka šajā laikā neviens segments nav pilnīgi drošs investīcijām, jo situācija tirgū ir pārāk neparedzama, atzīmē Capitalica Asset Management ģenerāldirektors. Neraugoties uz to, viņš domā, ka tie tirgus spēlētāji, kas ir profesionāli un pieredzējuši, varēs gūt peļņu arī šajos laikos, tikmēr jaunpienācējiem gan varētu klāties grūtāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Ieguldījumu pārvaldes sabiedrības "Indexo" veidotās "Indexo bankas" centrālais birojs būs biroju kompleksā "Verde", kas atrodas Skanstes rajonā, Rīgā, teikts "Indexo" paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"Indexo" ir parakstījusi ilgtermiņa nomas līgumu ar biroju kompleksu "Verde", kas paredz, ka biroju ēkā atradīsies gan "Indexo" pensiju pārvaldes uzņēmuma, gan arī "Indexo" jaunās bankas centrālais birojs.

"Indexo" pirmajā jeb "Verde" A ēkā aizņems visu ceturto stāvu vairāk nekā 1500 kvadrātmetru platībā, savukārt "Indexo bankas" klientu apkalpošanas centrs gandrīz 150 kvadrātmetru platībā būs B ēkas pirmajā stāvā. "Indexo" darbinieku pārcelšanās uz "Verde" biroju kompleksu plānota šovasar.

"Verde" ir pirmais "Capitalica Asset Management" īstenotais projekts Latvijā, kura attīstībā ieguldīti vairāk nekā 65 miljoni eiro. "Capitalica Asset Management" ir Lietuvas Centrālās bankas licencēts un pārraudzīts ieguldījumu pārvaldes uzņēmums, kas veic komerciālo nekustamo īpašumu pārvaldību Baltijas valstīs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Skanstes rajonā augošais Rīgas zaļākais biroju komplekss “VERDE”, sekojot iepriekš definētajam laika grafikam, ir sasniedzis kārtējo nozīmīgo būvniecības posmu.

Pirmajai no divām biroju ēkām, kuru plānots nodot ekspluatācijā 2022.gada vasarā, jau uzbūvēti visi 11 stāvi, pazemes autostāvvieta un pabeigta jumta nesošā konstrukcija, līdztekus pabeigti arī fasādes darbi pirmajiem 5 stāviem, kur jau sākušies iekšdarbi. Tam par godu simboliski atzīmēti spāru svētki, uz ēkas jumta paceļot tradicionālo vainagu.

“VERDE” būvniecības procesu pēc tā attīstītāja, Lietuvas kompānijas “Capitalica Asset Management” pasūtījuma vada “SBA Group” meitasuzņēmums “Notus Developers”, bet projekta ģenerālbūvnieks ir viena no Latvijas lielākajām būvkompānijām “Velve”.

“Gandrīz 200 pieredzējušu un profesionālu celtniecības speciālistu ik dienu strādā pie “VERDE” būvniecības. Tā ir ļoti liela komanda, un tieši tāda mums ir nepieciešama, lai īstenotu ambiciozos mērķus – kļūt ne vien par vienīgajiem A klases birojiem Rīgā, kas nomniekiem kļūs pieejami jau nākamgad, bet arī par nākotnes biroju etalonu, kas rādīs ilgtspējīgas arhitektūras un produktivitāti veicinošas vides priekšzīmi ne vien Latvijā, bet arī Baltijā,” uzsver Andrius Barštis (Andrius Barštys). “VERDE” investors un attīstītājs, “Capitalica Asset Management” ģenerāldirektors.

Komentāri

Pievienot komentāru