Mazumtirdzniecība

Demo veikala izveide nes rezultātu

Sandra Dieziņa, 09.07.2010

Jaunākais izdevums

Latvijas balzamam, īstenojot demo jeb īstermiņa veikalu konceptu Latvijā, jaunās LB Vodkas pārdošanas rādītāji pieauguši vairāk nekā par trešdaļu, salīdzinot ar maiju.

Par to ziņo kompānija. Ja salīdzina vienas dienas LB Vodkas pārdošanas rezultātus ikdienas veikalā ar analogu periodu īstermiņa veikalā, demo tirdzniecības vietā pārdošanas apjomi bijuši desmit reizes lielāki. Savukārt, salīdzinot kopējos rezultātus jūnijā, kad darbojās īstermiņa veikali, ar maiju, LB Vodkas realizācijas apjoms pieaudzis par 38%.

Vislielākā pircēju aktivitāte tika novērota pēdējās dienās pirms Jāņiem. Šajā laikā jaunā LB Vodka tika pārdota pusotru reizi vairāk nekā pēc Jāņiem. Vispieprasītākās bija 0,5 litru LB Vodkas pudeles - to pārdošanas apjoms veido 44% no visas demo veikalu laikā realizētās produkcijas.

SIA AV&D mārketinga direktore Tatjana Voitenko uzsver: «Esam pārliecinājušies, ka īstermiņa veikals ir efektīvs veids, kā veicināt jaunas preces ienākšanu tirgū. Tādēļ, ņemot vērā pozitīvos tirdzniecības rādītājus, nopietni izvērtēsim šī koncepta izmantošanu sabiedrības iepazīstināšanai arī ar citiem jaunajiem Latvijas balzama produktiem.»

LB bija pirmais, kas Latvijā izveidoja īstermiņa veikalu alkoholiskās produkcijas tirdzniecībai. Īstermiņa jeb demo veikalu būtība – tie darbojās tikai īsu laika posmu un iepazīstināja patērētājus ar jaunu produktu. Citviet pasaulē šādi veikali esot ļoti populāri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Japānas uzņēmēji interesējas par Latvijā izstrādātām tehnoloģijām

Gunta Kursiša, 21.09.2012

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas informācijas tehnoloģiju Demonstrēšanas centrā (Rīgas IT) Demo centru apmeklēja Japānas finanšu, IT un loģistikas nozares uzņēmēji, kas iepazinās ar Latvijā izstrādātiem risinājumiem un kompetencēm.

Japānas uzņēmēji iepazinās ar Tilde valodu tehnoloģiju risinājumiem, Lattelecom Technology mobilo muzeju risinājumu, Exigen Services mobilo risinājumu, izmēģināja DPA biometrijas fiziskās piekļuves kontroles sistēmu, Real Sound Lab skaņas kvalitātes uzlabošanas sistēmu un uzzināja vairāk par Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) projektiem un rezultātiem, kā arī uzņēmuma SAF Tehnika risinājumiem. Šobrīd IT Demo centrā savu risinājumu demo versiju vai prezentāciju veidā piedāvā vairāk nekā 15 uzņēmumi, Db.lv stāstīja Rīgas IT Demo centra pārstāve Zane Leite.

Patlaban vēl nav zināms, vai kāds no šiem uzņēmējiem plāno iegādāties un izmantot savam biznesam kādu no Latvijā izstrādātajām tehnoloģijām.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Jaunatklātais Rīgas IT Demo centrs tiek pie robota

Gunta Kursiša, 04.07.2012

Igaunijas kolēģu sarūpētais robots, kas atdarina cilvēku, Rīgas informācijas tehnoloģiju demonstrēšanas centra atklāšanā, kur apskatāmi un interaktīvā veidā izmēģināmi Latvijā izstrādātie risinājumi, aptverot visas iespējamās IT nozares specifikas.

Foto: LETA

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Trešdien atklāts Rīgas informācijas tehnoloģiju Demonstrēšanas centrs jeb Rīgas IT Demo centrs, kurā turpmāk būs aplūkojami Latvijas IT uzņēmumu risinājumi. Dāvanā no igauņu kolēģiem jaunatklātais centrs saņēmis robotu, kas atdarina cilvēka kustības.

Patlaban Rīgas IT Demo centrā savas demo versijas un prezentācijas apskatei piedāvās vairāk nekā 15 uzņēmumi.

Līdzīgi IT demo centri patlaban jau ir arī Tallinā un Tartu. Šādi IT demo centri galvenokārt paredzēti ārvalstu delegācijām, kas tajos var aplūkot valsts uzņēmumu sasniegumus dažādu risinājumu izstrādē.

Komentāri

Pievienot komentāru
Atpūta

FOTO: Harley On Tour 2017 ietvaros Rīgā varēs izmēģināt 23 Harley-Davidson motociklus

Dienas Bizness, 12.06.2017

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šogad Harley-Davidson tradicionālā Demo tūre Latviju apciemos šīs nedēļas nogalē - 16.-17. jūnijā, sniedzot iespēju izmēģināt 23 jaunus Harley-Davidson motociklus, vairums no kuriem patlaban nav apskatāmi Latvijā, informē Harley-Davidson preses konsultante Latvijā Tatjana Voitenko.

Fotogrāfijas var skatīt raksta galerijā.

Speciālā demo motociklu automašīna ar 23 motocikliem apceļo kopumā astoņas Eiropas valstis. Tostarp divas dienas pēc kārtas (16. un 17. jūnijā) no plkst. 10.00 līdz 17.00 Harley-Davidson Demo Truck 8 valstu tūres ietvaros, ikviens motociklu fans, iepriekš piesakoties, varēs doties 30 – 40 minūšu ilgā testa braucienā ar dažādiem Harley-Davidson motociklu modeļiem: Dyna, Sportster, Softail, V-Rod, CVO un Touring. No tiem astoņi ir Touring ( tūrisma) modeļi, ieskaitot jauno 2017 gada Road King Special. Interesenti varēs izbaudīt arī Dark Custom līnijas 2017. gada novitāti Harley-Davidson Street Rod.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz šim praktiski visi aizstāvji "Trasta komercbankas" likvidācijas lietā visa pērnā gada laikā lūguši tiesai iespēju iepazīties ar lietiskajiem pierādījumiem, līdz advokāts Saulvedis Vārpiņš "Dienas Biznesam" izteica šaubas par to, ka prokuratūra pati tos nav redzējusi vai arī apskatījusi ar nelicencētu programmatūru.

Latvijas Republikas prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska "DB.lv" apstiprināja, ka dati pirms nodošanas tiesai apskatīti ar legālu bezmaksas programmas versiju. Prokuratūra, sagatavojot "Trasta komercbankas" likvidācijas lietu tiesai, elektroniskos dokumentus apskatījusi ar legālu bezmaksas datu apskates programmas "AccessData FTK Imager" versiju, taču tas nekliedē aizstāvības šaubas par prokuratūras darbu kopumā. Pēc informācijas tiesas sēdē šā gada janvārī rodas pamatotas šaubas, ka visus pierādījumus ar demo versiju bijis iespējams apskatīt.

Neapskatāmie pierādījumi

Līdz apsūdzības nolasīšanai no lietas tika atstādināts prokurors Uldis Cinkmanis, kuram pārmeta Kriminālprocesa likuma pārkāpšanu. Ģenerālprokurors U. Cinkmanim vēlāk izteica piezīmi, kas ir viens no disciplinārsodu veidiem. Lietu pārņēma U. Cinkmaņa kolēģe Zane Pavāre, tomēr no tā pieļauto kļūdu lietas sagatavošanas gaitā nekļuva mazāk. Precīzi to raksturoja I. Dzeņa norāde aizstāvjiem tiesas zālē pērn, ka lieta ir pieņemta tiesā un visiem kopā būtu jātiek ar to galā, noslēgumā izsakot cerību, ka aizstāvība prokuratūras kļūmes neizmantos ļaunprātīgi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Nacionālajā bibliotēkā (LNB) izveidots Rīgas IT Demo centrs, kurā apskatāmi Latvijas sasniegumi informāciju tehnoloģijas jomā.

Patlaban T Demo centrs ir pieejams interesentiem, kuri apmeklē Latvijas prezidentūras pasākumus, taču no 1.jūlija tas būs pieejams ikvienam apmeklētājam.

Viens no IT Demo centrā apskatāmajiem sasniegumiem ir Latvijā pirmais radītais 3D tehnoloģiju virtuālais aģents, kas apvieno runas tehnoloģijas, mākslīgo intelektu un jaunākos sasniegumus 3D sejas animācijā, informē Tildes mārketinga speciāliste Ilze Ozola. Mobilā lietotne Laura ir virtuāla sarunu biedrene, kas ne tikai mijiedarbojas ar lietotājiem, atbildot uz jautājumiem un iesaistoties īsās sarunās angļu valodā, bet arī pauž emocijas dialoga laikā. Īpaši izstrādātā IT Demo centra stenda risinājumā Laura Latvijas viesiem var pastāstīt faktus par Latviju, Latvijas Nacionālo bibliotēku un Eiropas Savienību.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubators sadarbībā ar Latvijas Blockchain asociāciju aicina uz Latvijā unikālas pirmsakselerācijas programmas Demo dienu, kas notiks 3.aprīlī plkst. 17.00 LU Akadēmiskā centra Dabas mājas Magnum auditorijā, Jelgavas ielā 1, Rīgā. Tās laikā pirmsakselerācijas programmas komandas prezentēs savas biznesa idejas un cīnīsies par iespēju dosies uz Kriptoieleju Šveicē, lai piesaistītu investīcijas savas idejas attīstīšanai. Demo dienā piedalīties ir aicināti visi interesenti, aizpildot pieteikuma anketu: http://bit.ly/BlockcahinDemoDay

«Demo dienas mērķis ir iedvesmot un aicināt sekot līdzi Latvijas labākajiem blokķēžu jaunuzņēmumiem un pievienoties tiem. Iespējams, tieši šīs komandas pēc pāris mēnešiem jau būs piesaistījušas miljonu lielas investīcijas un sāks savu biznesu kā īstas rokzvaigznes,» komentē LU studentu Biznesa inkubatora vadītājs Mikus Losāns.

Demo dienas pasākumu atklās Mārtiņš Liberts no «Debitum Network», kurš ar ICO ir piesaistījis savam jaunuzņēmumam investīcijas 8 miljonu eiro apmērā. Pasākumā labākās komandas prezentēs savas biznesa idejas, kuras vērtēs ekspertu komisija. Labākās trīs komandas no 25. līdz 26. aprīlim dosies apmaksātā braucienā uz Kriptoieleju Šveicē. Visiem interesantiem būs iespēja aprunāties ar pirmsakselerācijas programmas dalībniekiem un organizatoriem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pakalpojumi

Izmitināšanas pakalpojumi būtu jāsniedz tikai sertificētiem un nodokļus maksājošiem uzņēmējiem vai privātpersonām

LETA, 15.09.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izmitināšanas pakalpojumi būtu jāsniedz tikai sertificētiem un nodokļus maksājošiem uzņēmējiem vai privātpersonām, komentējot ekonomikas ministram doto uzdevumu līdz nākamā gada beigām izstrādāt un iesniegt Ministru kabinetā informatīvo ziņojumu par jauna īstermiņa īres mītņu reģistra izveidi vai esošo datubāžu pielāgošanu Eiropas Parlamenta regulai, sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) vadītājs Andris Kalniņš.

Viņš uzsvēra, ka LVRA jau vairāku gadu garumā aktīvi ir iestājusies par īstermiņa īres tirgus sakārtošu un reģistra izveidi, kā arī aicinājusi iesaistīties valdību. "Uzskatām, ka darbs pie tā ir jāveic nekavējoties, bez liekas vilcināšanās," norādīja Kalniņš, piebilstot, ka asociācija noteikti aktīvi piedalīsies Ekonomikas ministrijas (EM) izveidotajā darba grupā, lai kopīgi definētu, kādi ierobežojoši nosacījumi vai prasības būtu piemērojamas attiecībā uz īstermiņa īres mītnēm kā izmitināšanas pakalpojumu sniegšanas atsevišķu sektoru.

Kalniņš skaidroja, ka šādai iecerei ir potenciāls izskaust negodīgos tirgus spēlētājus, kas nozīmē godīgu konkurenci starp tradicionālajiem izmitinātājiem, piemēram, viesnīcām, un personīgo apartamentu īstermiņa izīrētājiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Vērts izskatīt iespēju nākotnē pielāgot stacionāros fotoradarus OCTA un tehniskās apskates kontrolei visā transporta plūsmā, neatkarīgi no transportlīdzekļu braukšanas ātruma.

Latvijā transportlīdzekļu īpašnieku obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanas vai izietas tehniskās apskates nav apmēram 2% automašīnu, kas piedalās satiksmē, secināts Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) sociālajā kampaņā, kas tika rīkota sadarbībā ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) un Valsts policiju.

«Kampaņas laikā apkopotā statistika no fotoradariem un īpaši aprīkotas demo automašīnas liecina, ka vidējais transportlīdzekļu skaits, kas piedalās satiksmē bez derīgas OCTA vai savlaicīgi veiktas tehniskās apskates ir nedaudz lielāks - ap 2%,» sacīja LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins. Sākot sociālo kampaņu «Ja Tev nav OC/TA – nebrauc!», LTAB lēsa, ka kopējais neapdrošināto transportlīdzekļu skaits uz Latvijas ceļiem ir apmēram 1,5%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmums "Failiem.lv" ir izveidojis satura piegādes rīku, kas ļauj atslogot Latvijas un pasaules interneta tīklu Covid-19 pandēmijas laikā un pēc tās.

Lietojot satura glabāšanas platformu, medijiem, telekomunikāciju uzņēmumiem un satura veidotājiem iespējams būtiski uzlabot satura piegādes kvalitāti un ātrumu failiem, kas ir populāri patērētāju vidū. Risinājums ir izveidots, apvienojot centralizētu mākoņskaitļošanas arhitektūru ar miglas skaitļošanas jeb Peer-to-peer (P2P) risinājumiem.

"Failiem.lv" izveidotais vienādranga lejupielādes un straumēšanas risinājums ļauj atslogot uzņēmumu serveru tīklu un nodrošināt ātrāku datu pārraidi, pārvēršot katru faila lejuplādētāju vai video skatītāju arī par tā augšuplādētāju. Tas nozīmē, ka tieši populārs saturs – ziņas, pasākumu pārraides, filmas, sporta sacīkstes - gala lietotājiem faktiski tiek piegādāts no tuvāk esošajiem lietotājiem, nevis pāri visai valstij vai kontinentam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Noslēdzoties Latvijas Universitātes (LU) studentu Biznesa inkubatora trīs mēnešu ilgajai pirms inkubācijas programmai, Demo dienā noskaidrotas sešas labākās komandas, kuras ieguva naudas balvas.

Kopā tika piešķirtas naudas balvas 19 500 eiro apmērā. 1. vietu un 5000 eiro ieguva komanda “Edo”, kuras biznesa ideja ir platformas izveide cilvēkiem ar kuņģa un gremošanas sistēmas problēmām, nodrošinot iespēju saņemt gan konsultācijas no dietologiem, gan specializētus diētas plānu attālināti.

Tāpat tika piešķirtas divas 2. vietas un 3500 eiro naudas balvas komandām “Bluro Boards” un “Drink’n’Roll”, trīs 3. vietas un 2500 eiro naudas balvas tika piešķirtas komandām “Todayspace”, “Zelta Urķis” un “MyCareerGuru”.

Pavasara uzsaukumā LU studentu Biznesa inkubatorā dalību uzsāka 20 komandas, kuras, neskatoties uz apkārt valdošo pandēmiju un daudzajiem ierobežojumiem, pierādīja sevi smagā un neatlaidīgā darbā, iesaistoties gan inkubatora rīkotajās aktivitātēs, gan pašiem turpinot darbu pie savu ideju attīstīšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Pārtika

Balzams izveido īstermiņa veikalu

Sandra Dieziņa, 14.06.2010

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā lielākais alkoholisko dzērienu ražotājs a/s Latvijas balzams, ņemot vērā pasaules zīmolu pieredzi Eiropā un ASV, patērētājiem piedāvā iespēju iepirkties Latvijā nebijuša koncepta tirdzniecības vietā - īstermiņa veikalā.

Uzņēmums informē, ka demo jeb īstermiņa veikalu koncepts jau īstenots Lielbritānijā, Francijā, Itālijā, ASV un citviet pasaulē.

Tā galvenā būtība – kādu noteiktu, īsu laika periodu patērētājiem piedāvāt tikai šajā veikalā nopērkamas īpašas preces par izdevīgu samaksu. Latvijas balzams izveidojis jauno LB Vodku, kas ražota ar jaunu aukstuma tehnoloģiju. Pirms šis produkts būs pieejams citās tirdzniecības vietās Latvijā, no 15. līdz 30. jūnijam varēs LB Vodkas eksperimentālo produktu sēriju iegādāties pirmajā demo veikalā Rīgā, K.Barona ielā 6.

Plašāka informācija par investīcijām LB Vodkas attīstībā tiks sniegta 15. jūnijā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Personāla tehnoloģiju uzņēmums Motivio ir piesaistījis pirmssēklas investīcijas 80 000 eiro apmērā no Monako gudrās naudas riska kapitāla investora Karla Frauensteina (Carl Frauenstein), uzņēmuma vērtībai sasniedzot 800 000 eiro.

Motivio nesen publicēja savu pirmo produktu Motivio Meals, kas ir mobilā lietotne, ar kuru uzņēmumiem ir ērtāk apmaksāt darbinieku ēdināšanu. Motivio Meals aizvieto novecojušos papīra kuponus un magnētiskās kartes.

«Prieks par šo pieredzi, notikumi attīstījās kā no jaunuzņēmumu rokasgrāmatas. Mēs sākām darbu pie pirmā produkta idejas. Tad uzzinājām par jaunuzņēmumu akseleratoru, ko organizē Startup Wise Guys un Swedbank un, izturot starptautisku atlasi, mums bija iespēja tajā piedalīties 2018. gada pavasarī. Tagad jaunuzņēmumi, kas reģistrēti Latvijā, var atgūt 70% no starptautisko biznesa vizīšu izmaksām, tas palielina jaunuzņēmumu mobilitāti un rada jaunas iespējas satikt starptautiskus investorus, partnerus un klientus,» saka Ansis Līpenītis, Motivio vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru
Ražošana

Ventspilī testēs elektroautobusu

Žanete Hāka, 22.07.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pašvaldības SIA Ventspils reiss ir vienojies ar autobusu ražotāju Solaris par jaunākā modeļa videi draudzīga autobusa demo versijas testēšanu, un no 26. jūlija līdz 3. augustam Ventspils pilsētas sabiedriskā transporta pasažieriem tiks piedāvāts izmēģināt lielas ietilpības pilsētas maršrutu autobusu Solaris Urbino 12 Electric, kas darbojas ar elektroenerģiju, informē uzņēmums.

Iepriekš līdzīgs, tikai vecāka modeļa autobuss, tika demonstrēts šā gada pavasarī Rīgā.

Pasažieriem nebūs iespējams novērtēt visas modernās tehnoloģijas, ar ko autobuss aprīkots, jo testēšanai paredzēta demo versija. Plānots, ka autobuss kursēs dažādos pilsētas maršrutos rīta stundās, kad cilvēki dodas uz darbu, un vakaros, kad atgriežas mājā. Dienas laikā autobuss no ārpuses būs vizuāli aplūkojams Ventspils autoostā, kur tiks veikta tā uzlāde.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Kā bizness var iegūt no failu saimniecības sakārtošanas. Seminārs vidējā un augstākā līmeņa vadītājiem.

, 18.03.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Proact IT Latvia sadarbībā ar Hitachi Data Systems (HDS) - vienu no pasaules vadošajiem datu uzglabāšanas risinājumu piegādātājiem, organizē semināru, kas notiks trešdien, 27. martā viesnīcā "Radisson Blu Ridzene" (Reimersa ielā 1, Rīgā).

Komentāri

Pievienot komentāru
Nekustamais īpašums

Ieguldot miljonu eiro, uzsākta vēsturiska nama renovācija Lāčplēša ielā

Zane Atlāce - Bistere, 25.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Rīgas centra kvartālā Baznīcas ielas posmā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielu topošajā premium klases dzīvokļu namā Club Central Residence II sākti iekštelpu izveides darbi, bet namam Lāčplēša ielā 13 uzsākta renovācija, informē augstākās klases nekustamo īpašumu uzņēmuma Baltic Sotheby`s International Realty pārstāve Svetlana Bondarevska.

Paredzēts, ka ar šīs ēkas renovācijas darbu pabeigšanu rudenī, noslēgsies jaunā kvartāla izveide, kurā kopējais šī projekta attīstītāja SIA Axi Invest ieguldījums pārsniegs 13 miljonus eiro.

Kvartāla attīstība sākās 2014. gada vasarā, un to veido četri īpašumi. 2015. gada nogalē ekspluatācijā tika nodots augstākās klases komfortam atbilstoši uzbūvētais 7 stāvu 20 dzīvokļu nams - Club Central Residence, kur dzīvokļi tika izpirkti gada laikā. Šī dzīvokļu nama Baznīcas ielā 18a un tā fasādes arhitektūras un interjera līdzautori ir arhitektūras birojs Tectum un starptautiski atzītā latviešu arhitekte Zane Tetere.

Pašlaik tam līdzās top Club Central Residence otrā kārta: jauns premium segmenta 7 stāvu nams ar kopējo platību 3930 m². Ēkas arhitekts un interjeru autors ir SIA SZK/Z un tā vadošais arhitekts Uģis Zābers. Namā būs 28 dzīvokļi platībā no 46 līdz pat 252 m² un komerctelpas. Jaunbūvējamai ēkai pavasarī tika nosvinēti spāru svētki, sasniedzot ēkas augstāko punktu, ir pabeigta karkasa un jumta izbūve, un sākušies iekštelpu apdares darbi. Līdz šim pārdoti jau 30% šī nama telpu.

Komentāri

Pievienot komentāru
Foto

Būt par Harley Davidson īpašnieku Ķīnā nav viegli, taču šo motociklu fanu pulks joprojām ir iespaidīgs

Jānis Rancāns, 14.05.2013

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Vairāk nekā 1000 Ķīnas pazīstamā amerikāņu motociklu ražotāja Harley Davidson fanu pulcējās Džedzjanas provincē, lai piedalītos piektajā gadskārtējā braucienā, kas šogad ir daļa no 110 leģedārā zīmola jubilejas svinībām.

Būt par Harley Davidson īpašnieku Ķīnā nav viegli. Daļa valsts pilsētu aizliegušas motocikliem izmantot lielākās šosejas un ielas. Savukārt Ķīnas varasiestādes Harley Davidson motociklus uzskata par luksusa preci un tiem piemēro augstus nodokļus – nereti summa sasniedz gandrīz paša motocikla cenu.

Neskatoties uz to, valstī ir izveidojusies spēcīga Harley Davidson motociklu fanu kopiena.

Harley Davidson ēra aizsākās 1903. gadā, kad inženieris Viljams Harlejs ar savu draugu Artūru Deividsonu izbūvēja pirmo motocikla prototipu.

Lai atzīmētu šo notikumu, visā pasaulē šogad norisinās dažādi pasākumi, kas veltīti ražotāja 110 gadu svinībām. Amerikāņu motociklu ražotāja 110 gadi atzīmēti gan ar braucieniem, gan ar plašiem masu pasākumiem un koncertiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Būve

Par 5,5 miljoniem eiro Lāčplēša ielā top Club Central Residence II

Zane Atlāce - Bistere, 06.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kvartālā starp Lāčplēša un Ģertrūdes ielām savu augstāko punktu sasniedzis un spāru svētkus svin otrais septiņu stāvu augstais nams Club Central Residence II, kura būvniecība izmaksās 5,5 miljonus eiro, informē bankā Citadele, kas finansē šo projektu.

Kvartāla izveides projekta kopējās investīcijas pārsniegs 13 miljonus eiro. Pabeidzot šo projektu, Rīgas vēsturisko centru papildinās četru gadu laikā no jauna uzceltu divu ēku un divu atjaunotu namu komplekss.

Ēkas arhitekts un interjeru autors ir SIA SZK/Z un tā vadošais arhitekts Uģis Zābers. Nama kopējā platība būs 3930 m². Ēkas septiņos virszemes stāvos tiks izvietoti 28 dzīvokļi. Projektu attīsta SIA Axi Invest, būvnieks ir AS LNK Industries, bet objekta telpu tirdzniecības tiesības ir premium segmenta nekustamo īpašumu uzņēmumam Baltic Sotheby’s International Realty.

«Kreditējot nekustamā īpašuma nozari, arvien biežāk novērojam jaunu namu un pat kvartālu atdzimšanu Rīgas vēsturiskajā centrā. Vēsturiskais apvienojamā ar moderno un šodienas dzīves kvalitātei atbilstošo uzrunā mūsdienu aizņemto un prasīgo pilsētnieku. Tādēļ šis segments ir interesants gan nekustamo īpašumu attīstītājiem, gan pircējiem,» skaidro bankas Citadele valdes locekle Santa Purgaile.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) kampaņas "Ja Tev nav OC/TA - nebrauc!" ietvaros apkopotā statistika liecina, ka ceļu satiksmē piedalās aptuveni 1% neapdrošinātu transportlīdzekļu.

Lai skaidrotu sabiedrībai OCTA un tehniskās apskates savlaicīgas veikšanas nepieciešamību, kā arī mazinātu to autovadītāju skaitu, kas neiegādājas OCTA vai neveic transportlīdzekļa tehnisko apskati, oktobrī LTAB, sadarbībā ar CSDD un Valsts policiju, īstenoja sociālu kampaņu "Ja Tev nav OC/TA - nebrauc!". "Pirms kampaņas sākuma lēsām, ka kopējais transportlīdzekļu skaits, kas piedalās satiksmē bez derīgas OCTA, varētu būt ap 1 - 2%. Šādus secinājumus izdarījām, balstoties uz iepriekšējo kampaņu pieredzi un mums pieejamo statistiku, kas liecina, ka pērn 1,16% no visiem Latvijā reģistrētajiem CSNg bija izraisīti ar transportlīdzekli bez OCTA," skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, piebilstot, ka izvērtējot datus starp dažādiem Latvijas reģioniem, secināts, ka, piemēram, Latgalē ar neapdrošinātu transportlīdzekli pērn izraisīti pat 1,85% CSNg, kamēr Kurzemē - vien 0,78%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Treideri ļoti nelabprāt piekrīt intervijām – neviens necenšas afišēt savus ienākumus un, vēl jo vairāk, dalīties ar profesionāliem noslēpumiem. Gaļina Daņilova, kas sākusi darboties, atklājot bezmaksas demo kontu, atbildēja uz mūsu jautājumiem vienīgi tāpēc, ka lūdzām sniegt padomus iesācējiem – kā sākt pelnīt un izmēģināt savus spēkus treidera lomā, neriskējot ar savu naudu.

- Cik sen jūs nodarbojaties ar tirgošanos Forekss tirgū?

- Es tirgojos jau sešus gadus.

- Kā Jūs sākāt?

- Savu pirmo īsto kontu ar 2000 dolāriem es atvēru 2004.gadā Pēterburgā brokeru kompānijā Teletreid. Tur es izgāju īsu iepazīšanās kursu praktiski bez jebkādas iepriekšējas tirgošanās pieredzes. Tajā laikā tirgošanās noteikumi bija daudz stingrāki nekā šobrīd: spreds starp pamata pāriem bija ne mazāks kā 5 punkti, kredītplecs 1: 100, bet atvērt pozīcijas drīkstēja tikai, ja ir vesels lots.

Pirmo mēnesi es strādāju dīlingu zālē un par katru atklāto pozīciju maksāju vēl 20 dolārus. Neskatoties uz to, ka es tirgojos sava menedžera «uzraudzībā» mēneša laikā gandrīz zaudēju visu savu naudu. Kaut gan ņemot vērā apstākļus, jāsaka pretēji – es brīnumainā kārtā noturējos tirgū veselu mēnesi. Man nebija ne tikai savas tirgošanās sistēmas, bet es pat nezināju tehniskās analīzes gudrības un tirgojos tikai intuīcijas vadīta, novērojot kā to dara citi treideri.

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

FOTO: Lielizrādes Abas Malas projekcijas - projekts, no kura briti aizbēga, bet latvieši dara

Laura Mazbērziņa, 29.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Kad šis viss būs beidzies, būs milzīgs gandarījums,» biznesa portālam db.lv atzīst lielizrādes «Abas malas» multimediju mākslinieks Māris Kalve. Darbs ar vizuālajām projekcijām izrādei, kas būs skatāma «Arēnā Rīga» trīs dienas - 17., 18. un 19. novembrī, norisinās jau pusotru gadu un nekas tik vērienīgs no multimediju viedokļa Baltijā vēl nebūšot redzēts, sola pasākuma organizatori.

Deju lielizrāde «Abas Malas» būs viens no kulminācijas pasākumiem Latvijas simtgadē. Tajā satiekas mūzika, deja un mūsdienu tehnoloģijas. Katrs multimediālās deju izrādes vizuālās izteiksmes elements – horeogrāfija, scenogrāfija, gaismu režija, televīzijas kameru darbs un video projekcijas – tiek veidots kā vienots veselums.

Izrādes stāsts ir par meiteni Madaru, kura savā dzimšanas dienā nonāk pagātnē – brīdī, kad piedzimst Latvija. Viņa iziet cauri visiem Latvijas notikumiem, un gūst apziņu, ka mīl dzimteni, un saprot, kādām grūtībām cilvēki ir izgājuši cauri, lai mums būtu brīvība.

Gatavošanās izrādei ilgst jau trīs gadus. Uz jautājumu, vai nebūs žēl, ka gatavošanās procesā ieguldīts tik liels darbs, bet izrāde būs skatāma tikai trīs dienas, M. Kalve atbild: «Kad šis viss būs beidzies, būs milzīgs gandarījums. Es ticu, ka, pateicoties «Abas Malas», mūsu darbu pamanīs arī ārpus Latvijas robežām. Paredzu, ka nākotnē mēs savas idejas un darbus varēsim eksportēt.»

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Jaunatklātajā apartamentu namā Club Central Residence apskatei pieejams pilnībā iekārtots četru istabu demo dzīvoklis 120 m² platībā nama priekšpēdējā - 6.stāvā, informē projekta pārstāvji.

Db.lv jau rakstīja, ka Baznīcas ielā 12. novembrī tika atklāts augstākās klases komfortam atbilstoši uzbūvētais dzīvokļu nams Club Central Residence. Nama septiņos stāvos ir tikai 20 dzīvokļi (platībā no 53 līdz 156 m²), kas potenciālajiem pircējiem tiek piedāvāti ar pilnu iekšējo apdari, bet augšējo stāvu dzīvokļiem ir pieejamas arī terases. Demo dzīvoklis iekārtojis interjera salons Krassky.

Plašāk skatiet raksta galerijā!

Komentāri

Pievienot komentāru
Tehnoloģijas

TechHub biedri Rīgā iegūs piekļuvi Google programmām un atbalstam

Žanete Hāka, 10.02.2016

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Google un TechHub paziņo par globālo partnerību, paverot plašākas iespējas 700 ar TechHub saistītiem startup uzņēmumiem visā pasaulē, to skaitā Rīgā, informē TechHub.

Globālā tehnoloģiju uzņēmēju kopiena TechHub jau sadarbojas ar Google Londonā, Madridē un Varšavā. Google atbalsta TechHub darbu, lai palīdzētu simtiem tehnoloģiju uzņēmumiem attīstīt savu biznesu.

Tagad TechHub biedri Rīgā, Bukarestē un Bangalorā pirmo reizi iegūs piekļuvi programmām un atbalstam no Google, kas ietver Google mentorus, Google for Entrepreneurs starptautiskās demo dienas, GFE Exchange un Google Cloud Platform kredītus, atbilstot noteiktiem kritērijiem.

Davids Grunvalds, Google for Entrepreneurs EMEA partnerību vadītājs: «Mēs esam priecīgi paplašināt mūsu darbu ar TechHub, kas sniedzas tālāk kā GFE Campus tīkls, kura ietvaros mēs esam jau veiksmīgi sadarbojušies vairāku gadu gaitā. TechHub vērtības, kas vērstas uz kopienu, un viņu fokuss uz atbalstu startup uzņēmumiem ar izglītības un programmu palīdzību pilnībā sakrīt ar Google for Entrepreneurs mērķiem.»

Komentāri

Pievienot komentāru
Dzīvesstils

Krassky iekārto dzīvokli jaunajam uzņēmējam projektā River Breeze Residence

Lelde Petrāne, 11.07.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Interjera salons Krassky iekārtojis demo dzīvokli jaunajā projektā River Breeze Residence, kas uzcelts Rīgā, Klīversalā.

Piecu istabu demo dzīvoklis ir ēkas pirmajā un otrajā stāvā, tā dzīvojamā platība ir 112,4 m² un terases platība – 34,1 m².

Jaunā ēka Daugavas krastā ar skatu uz Vecrīgu un Ķīpsalu atrodas uz pussalas, ko no trīs pusēm apskalo ūdens.

Kā skaidro dzīvokļa interjera autori, tas ir «radīts jaunam, spējīgam uzņēmējam, kuram ir augstas dzīves kvalitātes prasības, kurš bieži atrodas komandējumos, vēlu atgriežas mājās, redzot naksnīgo Rīgu». Dizaina radošā koncepcija balstās uz ideju par nakti un mirdzošo pilsētas gaismu, kas simbolizē greznību, zvaigznēm kā nezūdošu ilgmūžīga dizaina vērtību un aviotehniku, kas ceļ tām tuvāk, simbolizējot tehnoloģijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

CARGOSON - Transporta pārvaldības sistēma[TMS] uzņēmumiem (ražošanas, vairumtirdzniecības, mazumtirdzniecības, lauksaimniecības un lielākiem e-komercijas uzņēmumiem).

Loģistikas biznesā laiks ir nauda, un Cargoson ļauj ietaupīt abus. Šī inovatīvā TMS viegli un ērti pārvaldāmā tiešsaistes platformā ļauj operatīvi salīdzināt cenas, izvēloties izdevīgāko piedāvājumu, rezervēt pakalpojumus, izsekot sūtījumus un efektivizēt kravu pārvadājumu pārvaldību.

Cargoson sistēmā visu pārvadājumu uzskaite ir vienkopus ērti pārskatāma vienā informācijas panelī, kur pieejami arī visi cenu piedāvājumi. Sev izdevīgāko piedāvājumu iespējams izvēlēties gan pēc cenas, gan uzkraušanās/piegāžu laikiem, CO2 izmešu daudzuma un citiem parametriem.

TMS sistēmas ieguvumi

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Groupe Renault sadarbībā ar kravas kuģu būvētāju un operatoru Neoline īsteno projektu - samazināt oglekļa dioksīda pēdu par 25%, informē Delphine Dumonceau Costes.

Risinājums nākotnei ir divu ar vēju darbināmu kravas kuģu būve līdz 2020. gadam, lai samazinātu atkarību no fosilā kurināmā, kā arī siltumnīcefektu izraisošās gāzes pārokeāna pārvadājumos starp Sannazēru, Amerikas austrumu piekrasti un Senpjēru un Mikelonu.

«Groupe Renault mērķis ir samazināt katra transportlīdzekļa ietekmi uz vidi visā aprites ciklā, sākot no detaļu transportēšanas līdz automobiļu piegādei un nolietoto transportlīdzekļu pārstrādei. Saskaņā ar mūsu stratēģiju meklēt jaunus ilgtspējīgas mobilitātes risinājumus un turpināt oglekļa emisiju samazināšanu,» paziņoja Žans Filips Ermins, Groupe Renault stratēģiskās vides plānošanas grupas viceprezidents.

Komentāri

Pievienot komentāru