Sākam biznesu: No dizaina Rīgā pie āboliem Vecumniekos 

Kārlis Ulmanis, pārkāpjot 30 gadu slieksni, nolemj nokāpt no lielpilsētas dzīves riteņa un attīstīt savu biznesu laukos, spiežot ābolu sulu

Linda Zalāne, 2017. gada 16. novembris plkst. 9:48

Pirms trīs gadiem viņš kopā ar ģimeni pārcēlās no Rīgas uz dzīvi Vecumnieku novadā, kur iegādājās īpašumu. «Pirms tam biju grafiskais dizainers. Ar šo lietu es vēl aizvien pasīvi nodarbojos, strādājot attālināti vairākās reklāmas aģentūrās. Apmēram desmit gadus biju pavadījis laiku pie datora, tāpēc man gribējās kaut ko vairāk, iziet ārā no ierastās vides, darīt kaut ko īstu, ar rokām, kaut ko pavisam atšķirīgu,» atzīst K. Ulmanis.

Īpašumu Vecumniekos Ulmaņu ģimene iegādājās pirms četriem gadiem, un viens no pamudinājumiem pirkt konkrēto lauku māju bija tas, ka īpašumam līdzās ir gandrīz trīs ha plašs, 80 gadus sens ābeļdārzs. Puse no tā ir aizaugusi, puse – iztīrīta. «Ābeļdārza īpašnieks mani sabiedēja, ka grasās kokus raut ārā un to vietā būs aramzeme, tāpēc es šo zemi sāku nomāt, bet tuvākā nākotnē esmu iecerējis iegādāties arī šo gabalu, lai ābeļdārzā uzbūvētu nelielu ražotni, kurā varētu spiest sulu un veidot citus produktus no šiem augļiem,» atklāj K. Ulmanis.

Šogad viņš produkciju sapildījis vairāk nekā 1000 pudelēs un tās realizējis Kalnciema tirdziņā, dažādos veikalos, arī internetā, bet vislielāko pārdošanas apjomu sasniedzis, veidojot tā saucamās sulu tūres, kuras viņš izsludina internetā divas reizes mēnesī. Tad ikviens interesents var pieteikties sulām un K. Ulmanis tās nogādā līdz vairākiem preces saņemšanas punktiem. «Pagaidām tirdzniecības kanālu ir pietiekami daudz, preces uzkrājumi neveidojas. Jādomā, ko darīt laikā, kad ābolu sulu Latvijas iedzīvotāji tik daudz nepatērē. Esam jau izmēģinājuši vairākus produktus, piemēram, ābolu izspiedu tēju maisiņos, ābolu sulas želeju un medu, kas papildināts ar ābolu un čili pulveriem. Jāmeklē īstais produkts, kas uzrunās patērētāju, lai šis bizness nestu augļus visu gadu. Nākamgad tiekšos uz savu sapni par ražošanas ēku pašā ābeļdārzā,» teic K. Ulmanis.

Visu rakstu No dizaina pie āboliem lasiet ceturtdienas, 16. novembra, laikrakstā Dienas Bizness!

Dalies ar šo rakstu!
Nepalaid garām

SIA Rešetilovs aizvirzās no krīzes, ko uzņēmums savā 28 gadu pastāvēšanas laikā...

Nepilniem 40 000 mikrouzņēmuma nodokļa maksātājiem var nākties domāt par savu nākotni,...

Šefpavārs Maksims Cekots, atverot restorānu Max Cekot Kitchen Rīgā, Torņkalnā, kurā piedāvā...

Lai gan konkurence elektronikas mūzikas instrumentu ražošanas segmentā ik gadu saasinās, SIA...

Investējot 15 miljonus eiro, Salienā, Babītes novada Piņķos uzsākta King's College Britu...

No šīs sadaļas
2017. gada 15. novembris plkst. 6:50

Nostiprinājies Latvijā, ekstrēmo dēļu sporta veida ražotājs Boont pēta iespējas ārzemēs un...

2017. gada 14. novembris plkst. 15:58

Latvijas Universitātes studentu Biznesa inkubatorā sestajā sezonā darbosies vairāk nekā 100 uzņēmīgi...

2017. gada 13. novembris plkst. 9:32

Lai dizaina priekšmetu pamanītu, nepietiek vien ar oriģinālu ideju, neparastu formu vai...

2017. gada 08. novembris plkst. 7:59

Ēģiptieša Muhameda Gaita (Mohamed Ghaith) jaunuzņēmums Zeew Latvijā pārbauda vienas stundas piegādes...

2017. gada 08. novembris plkst. 0:05

AJ Power darbību sākām pirms pāris gadiem, laikā, kad elektroenerģijas tirgus Latvijā...

2017. gada 06. novembris plkst. 8:22

Arvien plašākā mērogā vērojama tendence izvēlēties pēc iespējas individualizētus produktus...

2017. gada 01. novembris plkst. 7:24

Latviešu valoda ir liels retums, tāpēc The Words Of Latvian vēlas to...

2017. gada 01. novembris plkst. 0:05

Aizbraucām ar sievu kāzu ceļojumā uz Toskānu, un lielāko ceļojuma laiku pavadījām,...

2017. gada 31. oktobris plkst. 10:09

Ar cerību kuplināt restorānu piedāvājumu Liepājā rīdzinieki kopā ar liepājniekiem atver restorānu...

2017. gada 30. oktobris plkst. 8:43

Brāļi Rūdolfs un Roberts Cešeiko atjauno novārtā pamesto Stelpes pienotavu, kur sākuši...