Alternatīvās finanses

ExpressCredit: Sāksies interesanta cīņa par klientiem, kas līdz šim izmantojuši kredītlīnijas pakalpojumus

Db.lv, 17.10.2018

Jaunākais izdevums

Ar Patērētāju tiesību aizsardzības likuma grozījumiem ir nojauktas robežas starp bankām un nebankām, patēriņa kredītu cenas būs salīdzināmas, komentē SIA «ExpressCredit» valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

2018. gada 4. oktobrī Latvijas Republikas Saeima pieņēma grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas cita starpā paredz ierobežot kopējās kredīta izmaksas patērētājam uz 0,07% dienā no kredīta summas.

Likums arī paredz papildus nosacījumus saistībā ar kredīta ņēmēju maksātspējas vērtēšanu, kā arī ierobežojumus saistībā ar kreditēšanas pakalpojumu reklāmām. Līguma punkti saistībā ar reklāmu un procentu likmju ierobežojumiem stāsies spēkā ar 2019. gada 1. jūliju. Likuma grozījumi būtiski neskar SIA «ExpressCredit» sniegtos lombarda pakalpojumus.

SIA «ExpressCredit» prognozē, ka pazeminoties cenai, nozarē būtiski palielināsies pieprasījums pēc patēriņa kredītiem. Pie pieņemtā regulējuma mazās summas uz īsiem termiņiem vairs nebūs rentabli izsniegt. Piemēram, šobrīd aizņemoties 50 eiro, pēc 30 dienām ir jāatdod 52,5 euro, un ļoti daudz klientu šādu iespēju izmanto, it īpaši reģionos un seniori. Līdz ar likuma grozījumiem mainīsies uzņēmumu piedāvāto pakalpojumu klāsts, un mazās summas un īsie termiņi izzudīs.

Situāciju komentē SIA «ExpressCredit» valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis: «Pēc iepriekšējās cenu griestu ieviešanas 2016. gadā uzņēmuma patēriņa segmenta kredītportfelis pieauga ļoti būtiski, izteikti palielinājās pagarināšanu skaits. Ar šiem likumdošanas grozījumiem ir nojauktas robežas starp bankām un nebankām, patēriņa kredītu cenas būs salīdzināmas. Domājams, tagad sāksies interesanta cīņa par klientiem, kas līdz šim izmantojuši kredītlīnijas pakalpojumus. Segmenta potenciāls ir milzīgs. Vidējā termiņā mēs plānojam nelielu apgrozījuma kritumu, ko daļēji kompensēs ietaupījums uz reklāmu, kā arī tiks pārskatīta uzņēmumu izmaksu struktūra atbilstoši situācijai.»

Ar stingrāku regulāciju paredzams, ka samazināsies riski, kas liedza nebanku uzņēmumiem piesaistīt finansējumu par zemākām likmēm kā esošās likmes 12 -15% gadā, norāda eksperti.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

ExpressCredit: Ja pieņems likuma grozījumus, vērsim ciet filiāles reģionos un būsim spiesti atlaist darbiniekus

Db.lv, 01.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Parlamenta vēlēšanu nedēļā Saeimas deputāti galīgajā lasījumā plāno pieņemt nebanku kreditēšanas jomu ierobežojošos grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā. Pēc to stāšanās spēkā nozares uzņēmēji būs spiesti aizvērt daļu filiāļu visā Latvijā. Tas nozīmē, ka cilvēki reģionos zaudēs ne tikai daudzviet tik grūti atrodamo darbu, bet arī iespēju aizņemties nelielas naudas summas, prognozē SIA «ExpressCredit» valdes priekšsēdētājs Agris Evertovskis.

«Sliktākajā gadījumā būsim spiesti aizvērt līdz pat 15 lombardu filiālēm visā Latvijā. Īpaši sāpīgi to izjutīs Vidzemē un Latgalē dzīvojošie cilvēki, jo tādās pilsētās kā Viļāni esam ne tikai darbadevējs, kas maksā galvaspilsētas līmeņa atalgojumu, bet arī vienīgā iespēja aizņemties mazas summas uz īsu laiku. Šis finanšu pakalpojums īpaši svarīgs ir tiem cilvēkiem, kuriem ir regulāri, bet salīdzinoši zemi ienākumi, tādēļ ir nepieciešama nauda kaut vai malkas un zāļu iegādei,» norāda A. Evertovskis.

Viņš norāda, ka tad, ja deputāti atstās spēkā partijas «Latvijas Reģionu apvienība» piedāvātos un deputāta Edvarda Smiltēna iniciētos likuma grozījumus, uzņēmums būs spiests aizvērt filiāles reģionos, kur tas ir vienīgā vieta, kur cilvēki var vērsties pēc finanšu palīdzības: Viļānos, Kandavā, Aizputē, Iecavā, Ādažos un Ķekavā. Šajās pilsētās dzīvo vairāk nekā 68 tūkstoši cilvēku, tajā skaitā 12 tūkstoši pensionāru, kuri tiks pilnībā atrauti no jebkādas finanšu sistēmas, norāda uzņēmums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «ExpressCredit» apgrozījums 2018. gadā sasniedzis 18,9 miljonus eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga. Koncerna kredītportfelis 2018. gada beigās sasniedza 20,2 miljonus eiro.

Koncerna 2018. gada apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, ir palielinājies par 4,6%, savukārt uzņēmuma kredītportfelis periodā ir palielinājies par 27,2%.

2018. gadā ExpressCredit palielinājis maksimālo aizdevuma summu līdz 3000 eiro, kā arī šobrīd piedāvā plašāku klāstu ar pieejamajiem aizdevuma atmaksas termiņiem, tā, piemēram, šobrīd aizdevumu var saņemt ar aizdevuma atmaksas termiņu līdz 5 gadiem. 2018. gadā realizēts arī meitas uzņēmuma SIA «ViziaFinance» distances aizdevumu projekts

Saskaņā ar PTAC datiem distances uz patēriņa kredītu kopējais kredītportfelis Latvijā 2018. gada pirmajos sešos mēnešos ir pieaudzis līdz 255,3 miljoniem eiro, tādejādi sešu mēnešu laikā palielinoties par 12,5 miljoniem eiro, jeb 5,1%. ExpressCredit šajā periodā palielināja savu kredītportfeli par 18%. Lombarda aizdevumu segmentā ExpressCredit tirgus daļa pēc kredītportfeļa veido 28,7%, savukārt, pēc izsniegto kredītu summas – 39,1%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Eleving Group pārņems finanšu pakalpojumu sniedzēju EC Finance Group

Db.lv, 19.07.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātā finanšu tehnoloģiju kompānija Eleving Group ir uzsākusi SIA EC Finance Group integrāciju sava tiešā meitasuzņēmuma AS Eleving Finance biznesa portfelī.

EC Finance Group, kas plašāk pazīstams ar ExpressCredit zīmolu, ir patēriņa finansēšanas pakalpojumu sniedzējs Dienvidāfrikas reģionā. Darījuma rezultātā Eleving Group pārņem uzņēmuma aktīvus, meitasuzņēmumus un klientu portfeli, kā arī palielina Eleving Group pašu kapitālu.

Kā norāda Eleving Group izpilddirektors Modests Sudņus, tad šis ir bijis izsvērts un stratēģisks lēmums, ar ko iecerēts paplašināt kompānijas darbību Āfrikas reģionā. Eleving Group jau šobrīd strādā Kenijas un Ugandas tirgos, kur piedāvātais pamatprodukts ir transportlīdzekļu finansēšana, primāri apkalpojot pašnodarbināto un MVU segmentu. Līdz ar EC Finance Group pārņemšanu, Eleving Group esošajam portfelim Āfrikā tiek pievienota Botsvāna, Namībija, Lesoto un Zambija. Jaunajos tirgos Eleving Group plāno turpināt piedāvāt esošos patēriņa finansēšanas pakalpojumus, kā arī ieviest jaunus produktus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA ExpressCredit dalībnieku sapulce pieņēmusi lēmumu par ārkārtas dividenžu izmaksu 1,5 miljonu eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Lēmums, pieņemts, pamatojoties uz 2018. gada 12 mēnešu neauditēto peļņu.

SIA ExpressCredit 2018. gada 12 mēnešu konsolidētā neauditēta peļņa sasniedza 4,5 miljonus eiro. Dividenžu izmaksa tiks veikta līdz 2019. gada 31. martam.

Db.lv jau rakstīja, ka SIA ExpressCredit apgrozījums 2018. gadā sasniedzis 18,9 miljonus eiro. Koncerna 2018. gada apgrozījums, salīdzinot ar iepriekšējā gada attiecīgo periodu, ir palielinājies par 4,6%, savukārt uzņēmuma kredītportfelis periodā ir palielinājies par 27,2%.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

ExpressCredit 2019.gadā plāno apgrozījuma pieaugumu par 9% un konsolidētā neto kredītportfeļa pieaugumu 40% apmērā, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

ExpressCredit grupas izpilddirektors Didzis Ādmīdiņš uzsver, ka šī ir pirmā reize, kad SIA ExpressCredit investoriem sniedz finanšu rādītāju prognozi, tajā ņemot vērā gan tirgus dinamisko raksturu, ko ietekmē likumdošanas izmaiņas un konkurence, gan uzņēmuma vēsturisko sniegumu un vadības pieredzi.

«2019.gadā, redzot septiņu mēnešu faktiskos rezultātus, varam ar pārliecību prognozēt, ka 2019.gadā neto kredītportfeļa vērtība pieaugs par 8 miljoniem eiro un apgrozījums palielināsies par 1.7 miljoniem eiro, salīdzinot ar grupas konsolidētajiem un auditētajiem 2018.gada rezultātiem. Kā jau iepriekš esam ziņojuši, uzņēmums ir pakāpeniski palielinājis maksimālo aizdevuma summu un paplašinājis piedāvātos aizdevuma atmaksas termiņus, kas ir veicinājis portfeļa pieaugumu. Sagaidāms, ka portfeļa izaugsmi sekmēs arī likumdošanas izmaiņu rezultātā samazinātās procentu likmes,» uzsver D. Ādmīdiņš.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA “ExpressCredit” reģistrējis komercķīlu atbilstoši jaunajai finansējuma nodrošinājuma struktūrai, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

Šajā struktūrā visi emisiju ISIN LV0000802379, ISIN LV0000802213 un ISIN LV0000801322 obligacionāri, kā arī SIA “Mintos Finance ” tiek nodrošināti ar ExpressCredit piederošās mantas un prasījuma tiesību komercķīlas nodrošinājumu 40,5 miljonu eiro vērtībā.

SIA "ExpressCredit" ir licencēts patērētāju kreditēšanas uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā. Koncerns ir pārstāvēts ar zīmoliem “Banknote”, "VIZIA" un “Rīgas pilsētas lombards”.

Koncerna pamatpakalpojumi ir patēriņa aizdevumi, distances aizdevumi, lombarda aizdevumi. Kopumā koncerns darbojas 39 Latvijas pilsētās un apdzīvotās vietās, kopumā 89 filiālēs, nodarbina vairāk nekā 270 profesionālus darbiniekus un 2018. gadā nodokļos ir samaksājis 2.7 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Reģistrēta SIA ExpressCredit meitas sabiedrības Cash Advance Bulgaria EOOD daļu īpašnieku maiņa, liecina ExpressCredit sniegtā informācija Nasdaq Riga.

SIA ExpressCredit daļu skaits meitas sabiedrībā samazinājās no 100% līdz 0%.

Cash Advance Bulgaria EOOD daļas tika atsavinātas par pamatkapitālu plus 10% uzcenojums.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gadā 1. pusgadā SIA ExpressCredit apgrozījums sasniedza 9,2 miljonus eiro, kas, salīdzinot ar 2017. gada attiecīgo periodu, ir palielinājums par 5,7%, savukārt peļņa bija 2,3 miljoni eiro, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

2018. gada pirmajā pusgadā savu darbību veiksmīgi uzsāka SIA «ExpressCredit» grupas uzņēmums SIA «ViziaFinance» ar zīmolu VIZIA. VIZIA darbojas tiešsaistes patēriņa aizdevumu izsniegšanā. Jauna zīmola radīšana atbilst uzņēmuma stratēģijai palielināt savu tirgus daļu distances aizdevumu tirgū Latvijā.

SIA «ExpressCredit» veic patstāvīgus uzlabojumos klientu maksātspējas un kredītspējas noteikšanai, lai izsniegtu tikai tādus aizdevumus, kas ir klientam piemēroti un tiktu ievērotas likumdošanas prasības attiecībā uz maksātspējas vērtēšanu. Uzņēmums ir veiksmīgi adaptējis vairākus tehnoloģisko risinājumus, kas ļauj veiksmīgi pārvaldīt uzņēmuma riskus attiecībā uz kredītspējas vērtēšanu. Uzņēmums izsniedz patēriņa aizdevumus tikai tādiem klientiem, par kuriem aizdevuma izsniegšanas brīdī ir 100% pārliecība, ka klients varēs segt savas saistības saskaņā ari aizdevuma līguma nosacījumiem. Attiecīgi 2018. gada 2. ceturksnī ir apstiprināti tikai 13% jauno klientu kredītu pieteikumu, savukārt atkārtotiem klientiem – 78%.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

252 tūkstoši ekonomiski aktīvo iedzīvotāju var zaudēt iespēju aizņemties pie licencētiem kredītdevējiem

Db.lv, 15.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

14. augusta Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde radīja iespaidu, ka tā domāta vairāk politiskajai labskanībai, nevis reālai nozares sakārtošanai, komentē 4finance Latvia izpilddirektors Gvido Endlers.

«Ja deputāti nespēj argumentēt savus priekšlikumus, jo tie balstās priekšvēlēšanu populismā nevis izpētē un ietekmē uz tautsaimniecību, viņi vienkārši rāda politiskos muskuļos. Rezultātā nenotiek inteliģenta diskusija, viedokļu uzklausīšana. Nozares asociācijai pat netika dota iespēja izstāstīt savus argumentus,» uzsver kompānijas pārstāvis.

Pēc viņa teiktā, no vienas puses varētu priecāties, ka valsts cenšas patēriņa kredītus padarīt pieejamākus plašākam patērētāju lokam, Latvijas Reģionu apvienībai piedāvājot kredīta dienas procentlikmi vien 0,07% apmērā. Ar zemākām likmēm ir vieglāk aizņemties. Līdzīgu situāciju jau pieredzējām pēc iepriekšējiem likuma grozījumiem 2016. gadā – patēriņa kreditēšana pieauga, jo kredīti kļuva lētāki.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Creamfinance Latvia: Mazāki uzņēmumi, kuri piedāvā īstermiņa aizdevumus, būs spiesti pārtraukt darbību Latvijā

Db.lv, 15.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Creamfinance Latvia viedoklis par grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā saistībā ar nebanku aizdevēju darbības ierobežošanu ir nemainīgs – mēs tos neatbalstām, jo uzskatām, ka tā ir mākslīga iejaukšanās nozarē, kuru atsevišķi politiķi izmanto kā aģitācijas instrumentu priekšvēlēšanu laikā, db.lv komentē Creamfinance Latvia izpilddirektore Līga Treiliha.

Ja grozījumi stāsies spēkā, tad tie ietekmēs gan nozares darbu, gan arī patērētājus, viņa prognozē. Mazākie uzņēmumi, kuri piedāvā tikai īstermiņa aizdevumus, būs spiesti pārtraukt savu darbību Latvijā.

Tas skaidrojams ar to, ka tik drastiski samazinot procentu likmes, viņu ieņēmumi nespēs nosegt izdevumus, kas tiek ieguldīti klientu apkalpošanas veikšanā, tai skaitā kredītriska novērtēšanā. Savukārt lielākiem nebanku aizdevējiem nāksies mainīt savu uzņēmējdarbības modeli, pārveidojot esošos vai radot tādus jaunus pakalpojumus, kas būs pielāgoti jaunajiem tirgus regulējumiem.

«Prognozējams, ka samazināsies konkurence un izveidosies kaut kas līdzīgs pāris uzņēmumu monopolam. Tāpat cilvēki pārorientēsies uz lielākiem aizdevumiem ar garākiem atmaksas termiņiem. Šādu tendenci jau tagad apliecina arī pieaugošā iedzīvotāju interese par mūsu jauno patēriņa kredīta platformu Creamcredit.lv, interesi par kuru aptuveni mēneša laikā izrādījuši vairāk nekā 70 tūkstoši cilvēku,» uzsver L. Treiliha.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

ExpressCredit izveidojis uzņēmumu, lai attīstītu jaunu nekustamo īpašumu projektu finansēšanas konceptu

Db.lv, 10.10.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Uzņēmumu reģistrā ierakstīta SIA «ExpressCredit» 100% meitas sabiedrība SIA «REFIN», liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

SIA «REFIN» pamatkapitāls ir 3000 eiro, un sabiedrības izveides mērķis ir attīstīt jaunu nekustamo īpašumu projektu finansēšanas konceptu Latvijā.

Aktīvu komercdarbību plānots uzsākt šī gada beigās, informē ExpressCredit.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA ExpressCredit dalībnieku sapulce pieņēma lēmumu par ārkārtas dividenžu izmaksu 500 tūkstošu eiro apmērā pamatojoties uz 2018. gada 9 mēnešu peļņu, liecina kompānijas paziņojums Nasdaq Riga.

SIA ExpressCredit konsolidētā peļņa šā gada deviņos mēnešos sasniedza 3,458 miljonus eiro.

Dividenžu izmaksa tiks veikta līdz 2018. gada 31. decembrim, ievērojot parāda vērtspapīru prospekta emisiju LV0000801322 un LV0000802213 noteikumus.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

ExpressCredit: Nozares pakalpojumu sniegšanas izmaksas ir zem valstī noteiktā maksimālā līmeņa

Dienas Bizness, 02.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pēc 2016. gada stingrajām likumdošanas izmaiņām 2017. gadā SIA ExpressCredit turpināja pielāgoties jaunajiem tirgus apstākļiem, pērnā gada pārskatā norāda uzņēmums.

2017. gadā pieauga gan lombarda pakalpojuma, gan patēriņā kreditēšanas apgrozījums. Koncerna apgrozījums 2017. gadā, salīdzinot ar 2016. gadu ir palielinājies par 17%, sasniedzot 18,02 miljonus eiro, savukārt peļņa sasniedza 2,95 miljonus eiro.

Stratēģijas ietvaros tika pilnveidots pakalpojumu klāsts un 2017. gadā uzņēmums uzsāka saviem klientiem piedāvāt arī distances aizdevuma līguma slēgšanu un savu saistību pārvaldīšanu klientu portālā. Distances aizdevuma līgumu slēgšana rada piekļuvi lielākam tirgus segmentam, kurā uzņēmums līdz šim nedarbojās. Uz 2017. gada 30. jūniju nebanku distances aizdevumu kredītportfelis Latvijā bija 109,9 miljoni eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Reklāmraksti

Eleving Group deviņu mēnešu periodu noslēdz ar 11% neto portfeļa pieaugumu un koriģēto EBITDA 58,5 miljonu eiro apmērā

Sadarbības materiāls, 15.11.2023

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Latvijā dibinātais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Eleving Group ir paziņojis neauditētos rezultātus par deviņiem mēnešiem, kas noslēdzās šā gada 30. septembrī. Deviņos mēnešos Grupas ieņēmumi sasniedza 142,5 miljonus eiro, savukārt neto portfelis 327,3 miljonus eiro, kas ir par 11% vairāk nekā iepriekšējā ceturksnī.

Pārskata periodu Grupa noslēdza uzrādot stabilus finanšu rezultātus, pateicoties diversificētai uzņēmējdarbībai un sabalansētai ieņēmumu plūsmai no visām pamatdarbības jomām. Elastīgās nomas un transportlīdzekļu abonēšanas produkti deviņu mēnešu ieņēmumos veidoja EUR 37,7 milj, kamēr nomas un atgriezeniskā līzinga produktu ieņēmumi sasniedza EUR 51,0 milj. Tikmēr patēriņa finansēšanas produkti ieņēmumu kopējā apjomā veidoja EUR 47,3 milj. jeb par 8% vairāk nekā aizvadītā gada deviņos mēnešos. Augstvērtīgos rezultātus šajā segmentā galvenokārt veicināja ExpressCredit biznesa integrācija un veiksmīga operacionālā darbība Balkānos.

Grupas koriģētā EBITDA attiecīgajā periodā sasniedza 58,5 miljonus eiro, salīdzinot ar 51,5 miljoniem eiro pirms gada, savukārt koriģētā neto peļņa pirms valūtas maiņas darījumiem pieauga līdz 23,5 miljoniem eiro, kas ir par 5,3 miljoniem eiro vairāk nekā 2022. gada deviņos mēnešos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

2018. gadā 1. ceturksnī SIA ExpressCredit apgrozījums, salīdzinot ar 2017. gada attiecīgo periodu, ir palielinājies par 5,3%, sasniedzot 4,49 miljonus eiro.

savukārt, peļņa sasniedza 1,09 miljonus eiro.

Sekojot 2017. gadā ieviestajai iespējai slēgt distances aizdevuma līgumus un klientiem pārvaldīt savas saistības klientu portālā, 2018. gada 1. ceturksnī SIA «ExpressCredit» izstrādāja jaunu distances kreditēšanas zīmolu «VIZIA». «VIZIA» misija ir piedāvāt aizdevumus, kas būtiski atšķiras kategorijā, piedāvājot klientiem vienkāršus un viegli saprotamus pakalpojumus. Tas attiecas gan uz kredītiem kā produktu, gan aizņemšanās un atdošanas procesu. Uzņēmuma uzskata, ka «VIZIA» zīmola mārketinga stratēģija un pakalpojums būs konkurētspējīgs starp piedāvājumiem, ko sniedz esošie distances nebanku kreditētāji.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

ExpressCredit veiks parāda obligāciju kartējās pamatsummas un pirmstermiņa dzēšanu

Dienas Bizness, 10.05.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

SIA «ExpressCredit» parāda vērtspapīru prospekta ietvaros emisijai ISIN LV0000801280 ar 2018. gada 25. maiju tiek dzēsta obligāciju pamatsumma 50 eiro par vienu obligāciju.

Atbilstoši parāda vērtspapīru ISIN LV0000801280 prospekta 5.10. punktam SIA «ExpressCredit» informē, kaar 2018. gada 25. maiju tiks veikta obligāciju pilnīga pirmstermiņa dzēšana par summu 100 eiro par vienu obligāciju. Atbilstoši prospektam obligāciju turētājiem tiks veikta komisijas izmaksa 1% apmērā no obligāciju pirmstermiņa dzēšanas summas.

Kopumā tiks dzēsta un pilnība atmaksāta obligāciju pamatsummas vērtība par 750 000 eiro.

Obligāciju pirmstermiņa dzēšanas mērķis ir sagatavoties 2018. gadā plānotam nodrošināto obligāciju laidienam.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Viens no lielākajiem nebanku aizdevējiem Latvijā SIA "ExpressCredit", kas pazīstams ar tā pārvaldītajiem zīmoliem "Banknote" un "VIZIA", mainījis juridiskās personas nosaukumu.

Turpmāk darbiniekiem, klientiem, sadarbības partneriem, investoriem un regulatoriem uzņēmumu grupa būs zināma kā SIA "DelfinGroup", informē uzņēmuma vadītājs Didzis Ādmīdiņš.

Jaunā korporatīvā identitāte ietver ne tikai jaunu nosaukumu, bet arī vīziju, misiju un pilnveidotas vērtības. Sadarbības noteikumi nemainīsies un nav jāpārslēdz spēkā esošie līgumi.

Līdz ar jauno korporatīvo identitāti, atjaunota arī uzņēmuma misija - radīt un sniegt vienkāršus, pielāgotus finanšu risinājumus cilvēkiem.

Jaunais zīmola uzstādījums: pielāgoti finanšu risinājumi (Custom finance solutions - angļ.val.).

Kā skaidro D.Ādmīdiņš, zīmola maiņa bija nepieciešama, lai pilnīgāk atspoguļotu to, ko uzņēmums dara un vēlas darīt. Uzņēmums un tā grupas uzņēmumi jau šobrīd sniedz daudzveidīgus nebanku kreditēšanas pakalpojumus, kā arī strādā pie jaunu, pielāgotu finanšu risinājumu radīšanas.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

Atbalsta priekšlikumu aizdevumus līdz 30 dienām ar atmaksu vienā maksājumā limitēt līdz 50% no minimālās algas

LETA, 14.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Patērētāju kreditēšanas līguma, kas noslēgts uz laiku līdz 30 dienām un paredz atmaksāt kredītu vienā maksājumā, aizdevuma summa nedrīkstēs pārsniegt 50% no valstī noteiktās minimālās mēnešadarba algas apmēra, šādu Finanšu ministrijas priekšlikumu grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā otrdien atbalstīja Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija.

Šis noteikums gan neattiektos uz kredīta līgumiem, kurus noslēdzot kredīta devēja glabāšanā kā nodrošinājums nododama kāda lieta un saskaņā ar kuriem patērētāja atbildību ierobežos tikai ar ieķīlāto lietu.

Atbilstoši atbalstītajam priekšlikumam, kredīta atmaksas termiņu būs aizliegts pagarināt vairāk nekā divas reizes. Šis noteikums neattieksies, piedāvājot tādu maksājuma grafiku, saskaņā ar kuru kredīta pamatsumma jāatmaksā pa daļām.

Sēdē deputāti arī atbalstīja Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Jāņa Upenieka (V) priekšlikumu, kas uzliek par pienākumu kredīta devējiem ar kredītinformācijas biroja starpniecību savstarpēji apmainīties ar ziņām par patērētāju vai galvinieku, to saistībām un saistību izpildes gaitu izvērtējuma veikšanai pietiekamā apjomā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

ExpressCredit: Kādas tieši problēmas nozarē tiks atrisinātas, ja 30 dienu aizdevums drīkstēs būt līdz 215 eiro?

Db.lv, 14.08.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodienas Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas lēmumu atbalstīt Finanšu ministrijas priekšlikumus grozījumiem Patērētāju tiesību aizsardzības likumā vērtējams ļoti negatīvi, portālam komentēja SIA «ExpressCredit» valdes loceklis Didzis Ādmīdiņš.

«Pirmkārt, šādiem priekšlikumiem nebūtu jābūt FM kompetencē. Ministrijai jārūpējas par valsts finanšu sistēmu, nevis atsevišķu nozaru dziļi specifisku jautājumu komentēšanu un vēl priekšlikumu sniegšanu. Otrkārt, vai FM veikusi makroekonomisko analīzi, kādas sekas atstās šādi ierobežojumi? Vai ir veikta analīze, cik daudz personu šāds lēmums ietekmēs, kā tas ietekmēs finanšu sistēmu, kāds būs nodokļu negatīvais efekts un multiplikatora efekti? Cik daudz darba vietas tiks zaudētas u.tml.,» retoriski vaicā nozares pārstāvis.

Treškārt, pēc viņa domām, vēlme ierobežot nozari pēc būtības ir nepareiza. Ja pastāv kādas problēmas nozarē, tad būtu jāizpēta, kas ir šīs problēmas. «Kādas tieši problēmas mēs risināsim, ja 30 dienu aizdevums drīkstēs sasniegt tikai 215 eiro? Kādas tieši problēmas mēs atrisināsim, ja aizdevumu varēs pagarināt tieši tikai 2 reizes. Kādai personai 215 eiro varētu būt ekvivalents personas mēneša ienākumiem, turpretim, citam tas būs 5 vai 10% no mēneša ienākumiem. Vai ir racionāli šādi limitēt aizdevuma summu?,» vaicā ExpressCredit valdes loceklis.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs AS "DelfinGroup" šogad pirmajā ceturksnī patēriņa aizdevumos izsniedzis 11,5 miljonus eiro, kas ir par 73% vairāk nekā pagājušā gada attiecīgajā periodā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Tostarp 2022.gada martā izsniegti jauni patēriņa aizdevumi 4,6 miljonu eiro apmērā, kas ir vēsturiski lielākais apmērs mēneša laikā.

Covid-19 ierobežojumu atvieglošana pozitīvi ietekmējusi lombarda aizdevumu segmentu, teikts paziņojumā, norādot, ka pirmajā ceturksnī lombarda aizdevumos kompānija izsnigusi 3,6 miljonus eiro, kas ir par 30% vairāk nekā 2021.gada pirmajā ceturksnī.

Paredzams, ka veikalu apmeklētāju skaita ierobežojumu atcelšana no šā gada 1.aprīļa sniegs pozitīvu ietekmi lombarda aizdevumu izsniegšanai filiāļu tīklā turpmākajos periodos, piebilsts paziņojumā biržai.

Pieaugums bijis arī lietotu un mazlietotu preču tirdzniecībā, kur pārdošanas apmēri auguši par 8% salīdzinājumā ar pagājušā gada pirmo ceturksni, sasniedzot 2,5 miljonus eiro.

Komentāri

Pievienot komentāru
Alternatīvās finanses

DelfinGroup integrējis Nordigen atvērtās bankas platformu

Db.lv, 05.07.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētājs AS "DelfinGroup" ir integrējis "Nordigen" atvērtās bankas platformu, lai pilnveidotu tehnoloģisko rīku komplektu un uzlabotu patēriņa aizdevumu izsniegšanas un novērtēšanas procesus, informē "DelfinGroup".

"DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš skaidro, ka "Nordigen" par atvērto banku partneri izvēlēts, jo, izmantojot vienu banku publiskās lietojumprogrammu saskares (API) pieslēgumu, tiek nodrošināta piekļuve 17 Latvijas banku finanšu datiem, tādējādi vienkāršojot pakalpojumu iegūšanas procesu gan uzņēmumam, gan klientam.

D.Ādmīdiņš norāda, ka "Nordigen" integrācija palīdz uzlabot "DelfinGroup" lēmumu pieņemšanas modeli, papildinot to ar bankas transakciju datiem. Sadarbība ar "Nordigen" uzlabos arī lietotāju pieredzi, jo klientiem turpmāk būs iespēja iesniegt konta pārskatu ar internetbankas starpniecību.

Jau ziņots, ka starptautiskais tiešo banku maksājumu uzņēmums "GoCardless" plāno iegādāties Latvijas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumu SIA "Nordigen Solutions".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Izskanējušie priekšlikumi par patēriņa kredītu likmes ierobežošanu nav pamatoti ar faktiem un nav veikta rūpīga analīze par ietekmi uz tirgu, tādējādi nepārdomāta to ieviešana var kaitēt ekonomikai, uzsver tirgus dalībnieki. Izskanējušie rosinājumi ierobežot likmes līdz 0,07% vai Latvijas Bankas (LB) minētais Igaunijas piemērs samazināt likmi līdz 0,125% apturēs tirgus attīstību, un atsevišķi finanšu pakalpojumi var kļūt nepieejami, piektdien raksta laikraksts Dienas Bizness.

Ceturtdien Saeima 2.lasījumā atbalstīja vairākus grozījumus Patērētāju tiesību aizsardzības likumā, kas paredz būtiskus ierobežojumus nebanku aizdevēju tirgum. Tie paredz tādus ierobežojumus kā patērētāju kreditēšanas līguma, kas noslēgts uz laiku līdz 30 dienām un paredz atmaksāt kredītu vienā maksājumā, aizdevuma summa nedrīkstēs pārsniegt 50% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas apmēra, kas ir 215 eiro; stingrākas prasības aizdevējiem patērētāja maksātspējas vērtēšanā, kā arī kredīta kopējās izmaksas, kas pārsniedz 0,07% dienā no kredīta summas, uzskatāmas par nesamērīgām un nav atbilstošas godīgai darījumu praksei un citus.

Komentējot Saeimas balsojumu, Latvijas Alternatīvo Finanšu pakalpojumu asociācijas vadītājs Gints Āboltiņš, saka, ka grozījumi ir priekšvēlēšanu laika spogulis. Viņš uzsver, ka 2. lasījumā ir apstiprināti dažādu partiju priekšlikumi, nevērtējot to savstarpējo mijiedarbību, kā arī ietekmi uz tirgu un patērētāju. Šobrīd nav skaidrs, ko likumdevējs vēlas panākt, virzot šīs izmaiņas. Ja arī 3. lasījumā tiks atbalstītas šīs izmaiņas, no tirgus pavisam pazudīs nelieli aizdevumi uz īsiem termiņiem, prognozē LAFPA vadītājs. Pēc viņa teiktā, tas nozīmē, ka pēc pusgada valsts varēs secināt, ka Latvijā patērētāju kreditēšanā ir notikusi tirgus kļūda un ir nepieciešama valsts atbalsta programma, lai nodrošinātu, ka tiek «atdzīvināts» patēriņa kreditēšanas tirgus. Līdzīga situācija jau bija izveidojusies ar hipotekāro kreditēšanu, kur kreditēšana galvenokārt notiek, pateicoties valsts atbalsta programmām. Otrs iespējamais scenārijs ir tāds, ka politiķi būs spiesti grozīt Patērētāju tiesību aizsardzības likumu, paaugstinot kredītu kopējās izmaksas dienā, jo pie pašreizējā piedāvājuma no tirgus pazudīs aizdevumi līdz 500 eiro apmērā, kā arī kredīti, kas izsniegti uz īsiem termiņiem jeb līdz sešiem mēnešiem

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

DelfinGroup 2022.gadā Mintos platformā piesaistījusi 65 miljonu eiro investīcijas

Db.lv, 02.12.2022

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš 2015.gada investīciju platformā "Mintos" investori nebanku kreditētājam AS "DelfinGroup" izsniegtajos aizdevumos ir ieguldījuši vairāk nekā 421 miljonu eiro, no kuriem 65 miljoni eiro ieguldīti 2022.gadā, informē "DelfinGroup" pārstāvji.

Līdz šim "Mintos" platformā gandrīz 100 000 investoru ir investējuši "DelfinGroup" aizdevumos, un vidējais viena investora investīciju portfeļa apmērs "DelfinGroup" izsniegtajos aizdevumos ir 330 eiro, un vidējā atdeve ir bijusi 10,6% gadā.

Lai diversificētu kapitālu, "DelfinGroup" izmanto vairākus kapitāla piesaistes veidus - 2021.gada 14.oktobrī noslēdzās "DelfinGroup" sākotnējais publiskais piedāvājums (IPO), ir veiktas vairākas obligāciju emisijas, kā arī tiek izmantoti "Mintos" platformas pakalpojumi.

Tādējādi sniedzot iespēju investoriem ieguldīt gan uzņēmuma akcijās, gan obligācijās, gan arī "DelfinGroup" izsniegtajos aizdevumos.

DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš: "Investīciju platforma Mintos ir palīdzējusi mums piesaistīt finansējumu biznesa attīstīšanai, bet lielais investoru skaits liecina par uzticību DelfinGroup kā stabilam uzņēmumam. Vēlos piebilst, ka caur Mintos mūsu uzņēmuma vārds izskan arī ārpus Baltijas, kas dod iespēju piesaistīt papildu kapitālu gan mums pašiem, gan visam Baltijas reģionam."

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Nebanku kreditētāja "DelfinGroup" provizoriskais apgrozījums pērn bija 35,064 miljoni eiro, kas ir par 42,1% lielāks nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa auga par 41,6% un sasniedza 5,982 miljonus eiro, liecina biržai "Nasdaq Riga" paziņotie uzņēmuma neauditētie finanšu rezultāti par 2022.gadu.

Uzņēmuma peļņa pirms nodokļiem 2022.gadā palielinājusies par 40%, sasniedzot 7,278 miljonus eiro.

Savukārt uzņēmuma kredītportfelis kopš 2021.gada beigām palielinājies par 54%, sasniedzot 67,4 miljonus eiro. "DelfinGroup" EBITDA jeb peļņa pirms procentu, nodokļu, amortizācijas un pēc nomas atskaitījumiem pieaugusi līdz 13,1 miljoniem eiro, kas ir par 29% vairāk nekā 2021.gadā.

Uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš sasniegtos rezultātus vērtē pozitīvi, norādot, ka pieaugumu 2022.gadā sekmēja gan uzņēmuma nostiprinātās tirgus pozīcijas galvenajos biznesa segmentos un pieprasījums pēc vienkāršiem un uz klientiem vērstiem finanšu pakalpojumiem, gan spēja pielāgoties globālās ekonomikas izaicinājumiem.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Biržā sāk tirgot DelfinGroup obligācijas

Db.lv, 03.07.2023

Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne un DelfinGroup valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš.

Publicitātes foto

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Biržā "Nasdaq Riga" šodien sākusi nebanku kreditētāja "DelfinGroup" obligāciju 10 miljonu eiro vērtībā tirdzniecību "First North" Obligāciju sarakstā, teikts biržas paziņojumā.

Obligāciju sarakstā iekļautas 10 000 obligācijas ar nominālvērtību 1000 eiro. Obligāciju kupona gada likme ir mainīga - 8,75% plus trīs mēnešu EURIBOR.

Obligāciju dzēšanas datums ir 2024.gada 25.septembris.

"DelfinGroup" finanšu direktors un valdes loceklis Aldis Umblejs norāda, ka kopumā šī ir astotā obligāciju emisija kopš 2013.gada, un šajā periodā ar obligācijām piesaistīti 47 miljoni eiro. Turklāt šī ir jau sestā obligāciju emisija, kas tika iekļauta tirdzniecībai "Nasdaq Riga".

Līdz ar jauno obligāciju kotēšanu šobrīd investoriem būs pieejamas divas "DelfinGroup" obligāciju emisijas "First North" alternatīvajā tirgū.

"Priecājamies par katru Latvijas uzņēmumu, kas spēj un zina, kā izmantot biržas sniegtās priekšrocības. Vēl lielāks prieks ir par tiem uzņēmējiem, kas spēj finansējumu biržā piesaistītu atkārtoti. Sveicam DelfinGroup ar atkārtotu obligāciju iekļaušanu Nasdaq First North tirgū!" pauž Nasdaq Riga vadītāja Daiga Auziņa-Melalksne.

Komentāri

Pievienot komentāru