Fin-tech

Revolut ievieš jaunu preventīvo sistēmu naudas atmazgāšanas draudu atklāšanai

Anda Asere, 24.07.2018

Jaunākais izdevums

Londonā dibinātais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums «Revolut» iepazīstinājis ar mašīnmācīšanās algoritmu, kas palīdzēšot vairākus desmitus reižu ātrāk un precīzāk veikt naudas atmazgāšanas prevenciju un pasargāt klientus no noziegumiem

Jaunā kompānijas inženieru radītā atbilstības garantēšanas sistēma nosaka klienta uzticamības rādītāju un individuālus konta papildināšanas limitus, atkarībā no klienta veiktajiem darījumiem. «Visiem klientiem, atverot «Revolut» kontu, ar viedtālruņa palīdzību ir jāveic dažādas darbības, taču tas ir ērti, pateicoties «Pazīsti savu klientu» procesam, kura laikā tiek veikta personas pārbaude – pietiek nofotografēt savu dokumentu un uzņemt pašbildi. Uzreiz pēc tam visi saņem vienādu konta papildināšanas limitu, kuru iespējams palielināt, iesniedzot līdzekļu izcelsmi pierādošus dokumentus. Tagad ikvienam lietotājam tiks sniegts individuāls limits, izvērtējot viņa veiktās darbības. Tas nozīmē, ka vairumam klientu tas «Revolut» lietošanu padarīs vienkāršāku,» stāsta Andris Bičeika, «Revolut» biznesa attīstības vadītājs

Vairāk nekā diviem miljoniem «Revolut» klientu tiks izveidots personīgais riska izvērtēšanas profils, kas tiks atjaunots pēc katra darījuma. Algoritms garantēs, ka ikviens klients tiks vērtēts individuāli, nevis piemērojot standarta limitus un ierobežojumus. Nākamo nedēļu laikā klienti pamanīs kopējo konta papildināšanas limita likvidēšanu – tagad sistēma ikvienam klientam piedāvās personalizētu limitu.

«Šāda naudas atmazgāšanas un terorisma finansēšanas preventīvā sistēma finanšu pasaulē ir kas neredzēts,» apgalvo A. Bičeika. Klientu profili tiks attēloti vizuāli, kas ļaujot šo informāciju saprast dažu sekunžu laikā. Viņš norāda, ka analītiķim savākt un sistematizēt tādu pašu datu daudzumu prasītu aptuveni stundu. «Ļoti priecājamies par savu inženieru darbu, jo, pateicoties tam, būs iespējams precīzi izsekot jebkādas aizdomīgas darbības, vienlaikus garantējot, ka citi lietotāji nepiedzīvo neērtības,» viņš piebilst.

Jaunais riska vērtēšanas modelis izvērtēs visas klienta darbības – ar viņa kontu saistītos ārējos kontus, bankomātus, kur izņemta nauda, un tirgotājus, pie kā viņš iepircies. Šāda sistēma ļaušot atpazīt pat ļoti sarežģītas un potenciāli bīstamas operāciju shēmas un tīklus. Algoritmam atrodot vairākas pēc kārtas aizdomīgas atkārtotas darbības, darbā iesaistīsies analītiķi.

Tāpat kompānija paziņojusi, ka maijā ieviestās vienreizējās virtuālās kartes ļāvušas par 35% samazināt krāpšanās un karšu datu zādzību gadījumu skaitu, iepērkoties internetā. «Pēdējā mēneša laikā pat vairākas apjomīgas pasaules līmeņa kompānijas piedzīvoja ielaušanos savās datu bāzēs. Šādi gadījumi skaidri parāda mūsu piedāvāto vienreizējo virtuālo karšu priekšrocību. Esam pārliecināti, ka ir maksimāli jāizmanto tehnoloģijas, lai garantētu personas un tās datu drošību. Ļoti priecājamies, ka nedaudz vairāk nekā trīs mēnešu laikā kopš virtuālo vienreizējo karšu ieviešanas datu zādzības ir samazinājušās pat par 35%,» teic A. Bičeika.

Vienreizējās virtuālās kartes visvairāk noderot tiem, kuri bieži iepērkas internetā: veicot maksājumu, tādas kartes dati lietotnē tiek automātiski likvidēti un to vietā tiek izveidoti jauni. Tādā veidā tiek liegta iespēja nokopēt kartes datus un izmantot tos vēlreiz bez īpašnieka ziņas.

2016. gadā Eiropā karšu datu zādzību skaits elektroniskajā vidē pieaudzis par 9%. Zaudējumi, kas piedzīvoti elektroniskajā vidē nozagto karšu datu dēļ veidoja 70% no visiem zaudējumiem, kas piedzīvoti krāpšanas dēļ. Kopš 2008. gada šis skaits ir izaudzis par 20%, bet piedzīvotie zaudējumi sasniedza 1,8 miljardus eiro.

«Revolut» darbību sāka 2015. gada jūlijā, iepazīstinot pasauli ar ambiciozu mērķi mainīt banku sektoru. Kompānijas klienti, ar mobilās lietotnes palīdzību var atvērt kontu, tērēt naudu 150 dažādās valūtās visā pasaulē bez papildu samaksas, aplikācijā vienlaikus glabāt un pārvaldīt līdz 25 valūtām un tās mainīt, izmantojot starpbanku valūtu kursus.

Aptuveni trīs gadu laikā Londonā dibinātais uzņēmumus visā Eiropā jau ir sasniedzis divus miljonus lietotāju, kuri veikuši vairāk nekā 100 miljonus darījumu, kuru kopējā vērtība sasniedz 16 miljardus ASV dolāru. «Revolut» tiek dēvēts par vienu no visstraujāk augošajiem finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmumiem pasaulē un ir piesaistījis 336 miljonus ASV dolāru no tādiem investoriem kā «Index Ventures», «Ribbit Capital», «Balderton Capital» un «DST Global».

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Revolut piesaista 250 miljonus dolāru

Anda Asere, 26.04.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Līdz ar šo investīciju Londonā dibinātās finanšu tehnoloģiju kompānijas vērtība ir izaugusi līdz 1,7 miljardiem dolāru, mazāk nekā gada laikā pieaugot piecas reizes.

Tādējādi Revolut ierindojas to Eiropas kompāniju sarakstā, kas visstraujāk sasniegušas t.s. vienradža statusu, kad jaunuzņēmuma vērtība sasniedz miljardu dolāru.

«No Revolut dibināšanas mūsu mērķis bija visu darīt pretēji tradicionālajām bankām. Mēs veidojam pasaules līmeņa tehnoloģijas, kuras atgriež cilvēku rokās viņu finanšu kontroli. Mēs ar saviem klientiem komunicējam viņu valodā un nebaidāmies izaicināt esošo domāšanu, lai varētu turpināt ieviest inovācijas,» saka Niks Storonskijs, Revolut līdzdibinātājs un vadītājs.

Galvenais šī raunda investors ir Honkongā bāzētā riska kapitāla kompānija DST Global, kas kompānijā iegulda kopā ar citiem Silīcijas ielejas augstākā līmeņa investoriem – Index Ventures un Ribbit Capital. Kopā ar šo investīciju, trīs gadu laikā no kompānijas dibināšanas Revolut kopā ir piesaistījusi 340 miljonus ASV dolāru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju kompānija "Revolut" D līmeņa investīciju raunda, kas tika izziņots februārī, ietvaros piesaistījusi vēl 80 miljonus ASV dolāru.

Februārī "Revolut" piesaistīja 500 miljonus ASV dolāru, un jaunā investīcija palielina šo finansējumu līdz 580 miljoniem ASV dolāru. Jaunais finansējums nav mainījis kompānijas novērtējumu, un tas saglabājas 5,5 miljardu ASV dolāru apmērā.

Finansējums piesaistīts no Sanfrancisko bāzētā privātā riska kapitāla investora "TSG Consumer Partners". Investīcija tiks izmantota, lai paātrinātu kompānijas attīstību Eiropā, kā arī veicinātu jaunu produktu izstrādi.

"Revolut" dibinātājs Niks Storonskijs norādījis, ka uzņēmums nebija plānojis piesaistīt papildu finansējumu, bet "TSG Consumer Partners" esot uzrunājis kompāniju sadarboties ar pievilcīgu piedāvājumu. Ņemot vērā investora pieredzi un uzņēmumus, kuros tas pēdējos gados ieguldījis, nolemts sadarboties. "Tagad, kad D līmeņa investīciju raunds ir noslēgts, mēs varam fokusēties uz bankas pakalpojumiem Eiropā un dubultot mūsu produktu attīstību ASV. Šī brīža apstākļos mēs priecājamies būt tik spēcīgās pozīcijās, lai sniegtu labākus banku pakalpojumus cilvēkiem visā pasaulē," viņš teic.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šodien oficiāli darbu sāk "Revolut Bank" UAB; Latvijā ar bankas pakalpojumiem plānots startēt šajā vasarā.

No šodienas vairāk nekā 300 tūkstoši "Revolut" klientu Lietuvā varēs izmantot bankas kontus, kuros esošie noguldījumi ir apdrošināti. Esošie mobilās lietotnes klienti, kuriem līdz šim pakalpojumus sniedza Lietuvā reģistrētais uzņēmums "Revolut Payments" UAB ar elektroniskās naudas iestādes licenci, varēs izvēlēties pārcelt savu konta atlikumu uz "Revolut Bank" UAB. Jaunie klienti automātiski saņems piedāvājumu kļūt par bankas klientiem.

"Revolut Bank" UAB birojs atrodas Viļņā un tajā strādā vairāk nekā 170 cilvēku, kuri ir atbildīgi par bankas darbībām, mārketingu, produktu attīstīšanu un klientu apkalpošanu.

""Revolut" vārds arvien straujāk kļūst populārs. To esam panākuši, piedāvājot klientiem pilnībā citādāku pieredzi, pārvaldot savas finanses. Mūsu mērķis ir ne vien būt par inovāciju līderi, bet arī turpināt risināt cilvēkiem radušās problēmas, kas saistītas ar finansēm un to pārvaldi. Priecājamies ne vien par to, ka, strādājot ar bankas licenci, varēsim piedāvāt vēl vairāk pakalpojumu saviem klientiem – bezgala liels prieks ir arī par to, ka tieši Baltijas valstīs sākām attīstīt jaunās paaudzes pasaules līmeņa banku," norāda Virgilijs Mirkes (Virgilijus Mirkės), "Revolut Bank" UAB vadītājs. Viņam ir 25 gadu pieredze finanšu sektorā, tostarp – arī SEB bankā un "Scotiabank".

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Globālā finanšu platforma Revolut 15.februārī ir aktivizējusi savu Eiropas specializēto bankas pakalpojumu licenci Latvijā.

Veicot lietotnes atjaunināšanu uz Revolut Bank, lai iegūtu papildu pakalpojumus, klienti Latvijā tagad varēs veikt noguldījumus, kas tiks aizsargāti saskaņā ar noguldījumu garantiju sistēmu. Lietotnes atjaunināšanas process uz Revolut Bank aizņems vien dažas minūtes.

Līdz šim Revolut Latvijā ir piesaistījis vairāk nekā 160 000 klientu, un strauji augošais finanšu tehnoloģiju uzņēmums ir pārliecināts, ka aizsargātie noguldījumu konti līdzās Revolut produktu un pakalpojumu klāstam nodrošinās Latvijas klientiem stingrāku kontroli, lielāku vērtību un drošību nekā tradicionālajās bankās.

Revolut ievieš maksas pakalpojumu 

Apvienotajā Karalistē izstrādātā finanšu lietotne Revolut paziņojusi par savu maksas plānu pārskatīšanu...

“Revolut šobrīd ir visstraujāk augošais finanšu tehnoloģiju uzņēmums Eiropā, jo visu mūsu darbību centrā ir klients. Mēs nepārtraukti veidojam jaunus un novatoriskus finanšu produktus,” teic Virgīlijs Mirkes (Virgilijus Mirkės), Revolut Bank izpilddirektors.

“Bankas darbības uzsākšana Latvijā nodrošinās lielāku drošības un pārliecības līmeni mūsu klientiem un ļaus mums tuvākajā nākotnē laist klajā daudz jaunu produktu un pakalpojumu,” piebilst V.Mirkes.

Revolut piesaista vēl 80 miljonus dolāru  

Finanšu tehnoloģiju kompānija "Revolut" D līmeņa investīciju raunda, kas tika izziņots februārī,...

Līdz šim uzņēmums Revolut Group ir piesaistījis gandrīz miljardu ASV dolāru ieguldījumu, un pēdējā laikā tā vērtība ir sasniegusi 5,5 miljardus ASV dolāru. Piecu gadu laikā Revolut ir piesaistījis vairāk nekā 15 miljonus klientu visā pasaulē.

Darbu sāk Revolut banka Lietuvā  

Šodien oficiāli darbu sāk "Revolut Bank" UAB; Latvijā ar bankas pakalpojumiem plānots...

Pagājušajā gadā Revolut uzsāka savu specializēto banku darbību Polijā un Lietuvā. Specializēto bankas pakalpojumu licence ļauj Revolut Bank sniegt ierobežotus bankas pakalpojumus, izmantojot lietotni Revolut, kā arī finanšu pakalpojumu un produktu klāstu, ko piedāvā citi Revolut grupas uzņēmumi.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Revolut ienākumi aug pieckārt, klientu skaits – trīskārt

Anda Asere, 26.09.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pērn Lielbritānijā bāzētās finanšu tehnoloģiju kompānijas «Revolut» ieņēmumi auguši gandrīz piecas reizes, sasniedzot 12,8 miljonus mārciņu; arī šogad sagaida pieckāršu izaugsmi

Vienlaikus uzņēmuma zaudējumi pagājušā gadā bija 14,8 miljoni mārciņu. Galveno uzmanību uzņēmums pērn veltīja starptautiskajai attīstībai, investīciju platformas veidošanai un klientu apkalpošanai, uzsver «Revolut». Šobrīd visvairāk uzmanības tas velta globālajai attīstībai un šī iemesla dēļ īpaši audzis darbinieku skaits, visvairāk – klientu apkalpošanā. Pērn kompānijas darbinieku skaits pieauga vairāk nekā divas reizes, sasniedzot 400. Tāpat pērn tika sākta paplašināšanās desmit jaunās valstīs, iesniegts pieteikums Eiropas bankas licences saņemšanai un sākti investīciju platformas veidošanas darbi. «Revolut» arī paziņojusi, ka ir sākusi veidot savu investīciju platformu, kas ļaus klientiem iegādāties ASV un Lielbritānijas biržas sarakstos esošās uzņēmumu akcijas.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Pabeigta Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma «Revolut» Lietuvā veidojamās bankas «Revolut Bank» valdes izveide, kā arī iecelts jauns «Revolut» meitasuzņēmuma Īrijā «Revolut Payments Ireland» vadītājs, paziņoja «Revolut».

Bankas valdē kopš augusta beigām strādā finanšu direktore Jurgita Šaučūniene, kas iepriekš bija «Luminor Bank» Lietuvas filiāles finanšu attīstības nodaļas vadītāja, kā arī galvenais risku menedžeris Raimonds Berņūns, kurš iepriekš vadīja Lietuvas «SEB bankas» risku kontroles nodaļu.

«Revolut Bank» valdē strādā arī jūnijā ieceltais bankas vadītājs Virgilijs Mirkess un «Revolut Bank» mātesuzņēmuma Lielbritānijā līdzdibinātājs un tehniskais direktors Vladislavs Jacenko.

«Revolut» paziņoja, ka tiek īstenoti pēdējie posmi, lai banka sāktu darboties atbilstoši Eiropas Savienības (ES) elektroniskās naudas iestādes un bankas darbības Lietuvā licencei. Tas ļaus sniegt pakalpojumus klientiem Lietuvā un nodrošināt pakalpojumu nepārtrauktību ES gadījumā, ja Lielbritānija no ES izstāsies bez vienošanās.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

«Revolut» saviem biznesa klientiem palīdzējis ietaupīt jau vairāk nekā 12 miljonus eiro, kurus tie būtu iztērējuši bankas maksājumos.

«Revolut» biznesa konti tika ieviesti pagājušā gada jūnijā. Kopš tā laika šādus kontus izveidojuši 60 tūkstoši klientu un katru dienu kompānijai pievienojas aptuveni 120 jauni biznesa klienti

Biznesa klientus uzņēmums šonedēļ iepazīstināja ar jaunu rīku «Revolut Connect», kas ļauj kompānijas biznesa kontus tieši salāgot ar uzņēmumos ikdienā izmantojamajām aprēķinu vai komunikācijas programmām. Biznesa klienti, izmantojot atklātās programmēšanas saskarnes (API), varēs automatizēt arī visbiežāk veicamos savus ikdienas uzdevumus un uzņēmuma darba procesus, piemēram, algu izmaksu, norēķinus ar klientiem, kā arī tūlītējos atgādinājumus un paziņojumus par jebkuru no veicamajām darbībām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu pārvaldes platforma "Revolut" Latvijā iepazīstina ar lietotni, kas paredzēta bērniem, vecumā no 7 līdz 17 gadiem, un jauniešiem - "Revolut Junior".

"Revolut Junior" izveidota, lai palīdzētu vecākiem pārvaldīt savu nepilngadīgo bērnu finanses, tāpat, lai attīstītu jauniešu finanšu pārvaldes iemaņas. Lietotne būs pieejama visiem "Premium" un "Metal" plāna lietotājiem.

"Revolut Junior" nolūks - palīdzēt agrīnā vecumā attīstīt stabilas naudas pārvaldes iemaņas kontrolējamā drošā vidē, ar atbildīgu pieaugušo uzraudzību. Kontus jauniešiem varēs izveidot tikai pieaugušie (vecāki vai aizbildņi), kuri ir "Revolut" klienti. Tiem būs iespēja vienā lietotnē vērot un pārvaldīt ne vien savu, bet arī savu atvasīšu kontus, tagad "Revolut" klienti varēs izvēlēties vienu finanšu pārvaldes rīku visai savai ģimenei.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā bāzētā finanšu tehnoloģiju kompānija «Revolut» sāk piedāvāt biržas tirdzniecības pakalpojumus bez komisijas maksas, sākumā pakāpeniski paplašinot pakalpojumu klāstu noteiktam skaitam «Metal» karšu klientu.

«Revolut» klientiem dos iespēju investēt 300 ASV biržu sarakstos iekļautu uzņēmumu akcijās Ņujorkas biržā un NASDAQ. Sākumā pakalpojums būs pieejams «Metal» karšu klientiem, bet tuvāko nedēļu laikā tas tiks piedāvāts arī pārējiem klientiem. «Metal» klienti katru mēnesi varēs veikt 100 tirdzniecības darījumus bez maksas. «Premium» klientiem šis ierobežojums būs astoņi, bet «Standard» klientiem – trīs darījumi. Par ārpus mēnesī noteiktā limita veiktajiem tirdzniecības darījumiem būs jāmaksā 1,09 eiro komisija par katru darījumu, kā arī ikgadējā glabāšanas maksa 0,01% procenta apmērā par ieguldījumu portfeļa uzturēšanu.

«Revolut» sola attīstīt savus pakalpojumus un plānots ietvert piekļuvi Apvienotajā Karalistē un Eiropas valstīs tirgotajām akcijām, biržas indeksu instrumentiem (ETF) un iespējām veikt ieguldījumus, izmantojot obligāciju un akciju ISA. Tiek plānota piekļuves paplašināšana globālā mērogā.

Komentāri

Pievienot komentāru
Biznesa tehnoloģijas

Ar startup veiklību ceļā uz bankas statusu

Anda Asere, 14.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Sākumā tevi ignorē, tad par tevi smejas, tad ar tevi cīnās, un tad tu uzvari.

Finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmuma Revolut dibinātāja un vadītāja Nikolaja Storonskija mērķi ir augsti, un ar līdz šim sasniegto viņš līdz galam nav apmierināts, jo vienmēr var vairāk. Līdz šim Lielbritānijā bāzētai kompānijai ir vairāk nekā miljons lietotāju Eiropā un tie veikuši 80 miljonus darījumu deviņu miljardu dolāru vērtībā.

Fragments no intervijas, kas publicēta 14. februāra laikrakstā Dienas Bizness:

Pašos pirmsākumos Revolut ir bijis diezgan agresīvs mārketingā un izsakoties par bankām. Tagad kompānija ir procesā, lai pati kļūtu par banku. Kāpēc?

Mēs ejam dziļāk biznesā. Ir konkrētas lietas, ko nevaram izdarīt, neesot banka, piemēram, aizdot klientu naudu. Tāpēc mēs izlēmām to darīt.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā dibinātā finanšu tehnoloģiju kompānija «Revolut» ir ieguvusi bankas licenci Lietuvā un plāno sākt piedāvāt bankas pakalpojumus nākamā gada otrā pusē.

Licenci izsniegusi Eiropas Centrālā Banka saskaņā ar Lietuvas Bankas ierosinājumu. «Tas mums ir ļoti svarīgs solis, taču galvenie darbi vēl tikai sāksies. Plānojam, ka mūsu sistēmas, lai sāktu sniegt bankas pakalpojumus, būs sagatavotas nākamā gada otrajā pusē. Lietuva būs pirmā valsts, kurā iepazīstināsim ar visiem jaunumiem, kas pēc tam pakāpeniski tiks izplatīti citās ES valstīs,» saka Andris Bičeika, «Revolut» biznesa attīstības vadītājs. Viņš paskaidro, ka tehniski tā ir specializētā bankas licence, kas ļaus pieņemt depozītus un izsniegt aizdevumus, kas arī bijis kompānijas galvenais mērķis. «Pilnā» bankas licence iekļauj arī atļauju strādāt ar investīciju instrumentiem, bet tas uzņēmumam neesot bijis vajadzīgs, tāpēc tai derēja specializētā licence.

Komentāri

Pievienot komentāru
Finanses

Revolut Latvijā aug par 200 līdz 300 klientiem dienā

Anda Asere, 16.12.2019

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Šobrīd Latvijā "Revolut" ir vairāk nekā 110 tūkstoši lietotāju un to skaits katru dienu palielinās par 200 līdz 300 cilvēkiem.

"Salīdzinot pēdējos trīs mēnešus ar iepriekšējiem trim, "Revolut" klientu skaita izaugsme Latvijā ir 57%," informē Vaidots Cucēns (Vaidotas Cucėnas), "Revolut" pārstāvis Baltijā. Globāli pēdējā gada laikā klientu skaita ziņā uzņēmums esot audzis trīskārt – to skaits ir pieaudzis no trim līdz deviņiem miljoniem. Katru dienu pakalpojumam pierakstās vidēji 28 tūkstoši jaunu lietotāju.

Šobrīd "Revout" strādā vairāk nekā 35 valstīs, tostarp Austrālijā un Singapūrā. Tuvākajos mēnešos uzņēmums gatavojas piedāvāt pakalpojumus arī ASV, Kanādā un Japānā.

Sākotnēji "Revolut" tika izmantots pārsvarā ceļošanai un valūtas maiņai. V. Cucēns teic, ka pieaug to cilvēku skaits, kas to izmanto ikdienā. "Latvijā mūsu klienti parasti karti izmanto līdzīgi kā citās valstīs – ikdienas lietošanai un interneta pirkumiem. Latvijā "Revolut" pārsvarā lieto maksājot "AliExpress", "airBaltic", "Bolt" un "Ikea",” viņš atklāj. Klientu vidējais vecums Latvijā ir 34 gadi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmums «Revolut» nolēmis nedaudz atlikt savas specializētās bankas darbības Lietuvā sākšanu, kas bija plānota šā gada pirmajā pusē, ziņu aģentūru BNS informēja kompānijas preses pārstāve Antonija Grīna.

Pēc viņas teiktā, tagad bankas darbību paredzēts sākt šā gada otrajā pusgadā.

Komentējot neseno Lietuvas Finanšu noziegumu izmeklēšanas dienesta vadītāja Antona Mikuļska paziņojumu, ka «Revolut» darbība Lietuvā varētu radīt problēmas, viņa sacīja, ka «Revolut» turpina meklēt veidus, kā vēl vairāk pastiprināt savas drošības sistēmas.

«Revolut» darbojas stingri regulētos tirgos visā pasaulē un turpina meklēt veidus, kā stiprināt savas jau tā spēcīgās drošības sistēmas un procesus. Mēs joprojām esam apņēmības pilni sākt darbību Lietuvā,» teica Grīna.

Lietuvas parlaments uzdeva valdības komisijai, kas izvērtē stratēģisko kompāniju darījumus, vēlreiz pārbaudīt «Revolut» uzticamību. Izmeklēšanas sākums bija paredzēts šonedēļ. Valdības kanclera vietnieks Almins Mačulis sacīja, ka novērtējuma sagatavošanai būs nepieciešams apmēram mēnesis laika.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Revolut sasniedz ienākumu un izdevumu balansu

Anda Asere, 26.02.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

#Šobrīd kompānijai ir 350 tūkstoši aktīvo lietotāju dienā un 800 tūkstoši aktīvo lietotāju mēnesī.

Londonā dibinātais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums Revolut paziņojis par ienākumu un izdevumu balansa sasniegšanu

To kompānija sasniegusi pērn decembrī, kas noticis pēc 2,5 gadu darbības. Revolut apgalvo, ka līdzīgiem finanšu tehnoloģiju uzņēmumiem tādu rezultātu sasniegšanai parasti nepieciešami aptuveni pieci gadi.

«Lai arī priecājamies, ka mūsu uzņēmējdarbības modelis darbojas, peļņa šobrīd nav mūsu prioritāte. Pašlaik kompānijas svarīgākais uzdevums ir izplatīšanās pēc iespējas vairāk pasaules valstīs, kuru starpā tuvākajos plānos ir ASV, Singapūra un Austrālija,» saka Andris Bičeika (Andrius Bičeika), Revolut Baltijas reģiona vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas centrālā banka negatavojas papildus izvērtēt pagājušajā mēnesī pieņemto lēmumu izsniegt specializētas bankas licenci Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmumam «Revolut» saistībā ar mediju otrdien ziņoto, ka kompānijas dibinātāja tēvs strādā Krievijas valsts kontrolētajā dabasgāzes koncernā «Gazprom».

Lietuvas Bankas valdes loceklis Marjus Jurgils ziņu aģentūrai BNS teica, ka centrālā banka nav saņēmusi tādu informāciju, kuras dēļ būtu jāveic jauna izvērtēšana.

«Nekādas papildu informācijas nav, visu informāciju mēs savācām, tostarp informāciju no visām iestādēm. Lēmuma pieņemšanā par to, vai kompānijai atļaut vai neatļaut darboties Lietuvā, piedalījās 14 iestādes. (..) Protams, to ir iespējams pārskatīt, ja parādīsies jauna informācija. Pašlaik Lietuvas Bankai nav nekādas papildu informācijas,» sacīja Jurgils.

Lietuvas sabiedriskās raidorganizācijas LRT pētnieciskās žurnālistikas nodaļa otrdien ziņoja, ka Revolut« dibinātāja Nikolaja Storonska tēvs strādā »Gazprom«. Nikolajs Storonskis vecākais ir »Gazprom« zinātniskā centra »Gazprom promgaz« direktora vietnieks zinātniskajā darbā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā dibinātās finanšu tehnoloģiju kompānijas «Revolut» klientu skaits Eiropā 12 mēnešu laikā izaudzis par 300% un sasniedzis divus miljonus; uzņēmums veido platformu, kas ļautu bez maksas pirkt un pārdot biržā iekļautu uzņēmumu akcijas

Londonas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums «Revolut» šodien paziņojis, ka tas pārsniedzis divu miljonu klientu robežu Eiropā. Pēdējo 12 mēnešu laikā «Revolut» savu klientu bāzi ir palielinājis par 300%. Katru mēnesi aplikācijā veikto darījumu vērtība sasniedz divus miljardus ASV dolāru, bet klientu veikto darījumu skaits pārsniedz 100 miljonus.

«Pirmo klientu miljonu sasniedzām aptuveni divarpus gadu laikā, bet otro miljonu – pusgada laikā. Tādai izaugsmei, bez šaubām, pievienojās arī virkne jaunu produktu – viedierīču un ceļojumu apdrošināšana, pieeja kriptovalūtām, vienreizējās virtuālās kartes, kā arī augoša cilvēku neapmierinātība ar tradicionālajām bankām un to pakalpojumiem,» spriež Andris Bičeika, «Revolut» biznesa attīstības vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju kompānijai «Revolut» strauji augot, radās nepieciešamība pēc jaunām telpām, kur būtu ērti visiem centrālā biroja darbiniekiem

«Revolut» jaunajā birojā uz sienām ir dažādi uzraksti, kas raksturo kompānijas iekšējo kultūru. «Šie citāti ir dziļi iesakņojušies mūsu kultūrā un nāk vai nu no dibinātājiem, vai arī ir kļuvuši par biroja folkloru. Tie ir domāti, lai iedvesmotu un atgādinātu, kas mūs ir atvedis līdz šobrīd sasniegtajam – tā ir attieksme, neatlaidība, konkurētspēja un mīlestība pret uzvaru,» skaidro Ieva Elvīra Kazakevičjūte (Ieva Elvyra Kazakeviciute), «Revolut» sabiedrisko attiecību vadītāja Ziemeļeiropā.

«Revolut» mārketinga un komunikācijas vadītājs Čads Vests (Chad West) uzsver, ka biroja videi ir ārkārtīgi liela loma, tāpēc uzņēmums ir investējis daudz laika un naudas, radot vidi, kur komanda būtu priecīga strādāt. Biroja dizainu radījusi kompānija «Thirdway» no Londonas un process aizņēma sešus mēnešus. «Mūsu darbinieki ir radoši un daudz strādā, tāpēc ir tikai godīgi, ka viņi var darīt darbu, kas viņiem patīk, ērtā un patīkamā vidē,» saka Č. Vests.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju kompānija «Revolut» paplašina kriptovalūtu funkciju mobilajā lietotnē un līdzās jau atbalstītajām «Bitcoin», «Litecoin» un «Ether» pievieno «Ripple» un «Bitcoin Cash».

Pērn decembrī «Revolut» iepazīstināja ar jaunu funkciju, kas aplikācijas lietotājiem ļauj acumirklī iegādāties, glabāt un mainīt kriptovalūtas. Uzņēmums skaidro, ka «Ripple» un «Bitcoin Cash» pievienošana saistīta ar lielo pieprasījumu un klientu aktīvi pausto interesi, kā arī to, ka daži no pasaules svarīgākajiem kriptovalūtu maiņas punktiem drīzumā tāpat sāks atbalstīt šīs digitālās valūtas.

«Jaunās kriptovalūtas izvēlējāmies, ņemot vērā savu lietotāju vēlmes. Kad tiem jautājām, ko vēl vajadzētu pievienot, visbiežāk tika minēts «Ripple» un «Bitcoin Cash». Pēc vairāku mēnešu pārrunām un programmēšanas, priecājamies par rezultātu un iespēju saviem klientiem piedāvāt pieeju jau piecām kriptovalūtām,» stāsta Vlads Jacenko (Vlad Yatsenko), «Revolut» līdzdibinātājs un Tehnoloģiju vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju uzņēmuma "Revolut" Lietuvā bāzētā specializētā banka "Revolut Bank" kļuvusi par pilntiesīgu banku, jo saņēmusi Eiropas Centrālās bankas (ECB) izsniegtu bankas licenci.

Par to 16.decembrī informēja Lietuvas centrālā banka.

Tā norādījusi, ka "Revolut Bank", kas līdz šim pieņēmusi noguldījumus un izsniegusi aizdevumus, turpmāk piedāvās arī maksājumu pakalpojumus, kurus pašlaik piedāvā "Revolut" grupas uzņēmums "Revolut Payments".

"Revolut Bank" vadītājs Džo Henegans sacīja, ka Lietuvā arī turpmāk atradīsies "Revolut" galvenais centrs Eiropas Savienībā.

"Mēs pašlaik koncentrējamies uz bankas darbības paplašināšanu visā Eiropā," viņš paziņoja.

Septembra beigās "Revolut Bank" iedzīvotāju noguldījumu portfelis sasniedza 395 miljonus eiro, bet izsniegto kredītu apmērs bija nepilni 12 miljoni eiro, informē Lietuvas Banka.

Komentāri

Pievienot komentāru
Fin-tech

Revolut klientu skaits sasniedz trīs miljonus

Anda Asere, 14.11.2018

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Finanšu tehnoloģiju kompānijai Revolut klientu skaits sasniedz trīs miljonus - tie veikuši vairāk nekā 230 miljonus darījumu, kuru kopējā vērtība sasniedz 30 miljardus dolāru; katru mēnesi tiek atvērti 250 tūkstoši jaunu konti.

«Lielākā daļa klientu ir no Lielbritānijas – teju 1,3 miljoni. Tiem seko Francija ar aptuveni 400 tūkstošiem, Polija ar 241 tūkstoti un Īrija ar 150 tūkstošiem. Lietotāju skaita pieaugums seko šādai loģikai – jo vairāk klientu, jo vairāk cilvēku, kas runā par uzņēmumu, tāpēc informācija izplatās ātrāk un izaugsme paātrinās. Katru dienu mums ir aptuveni 8000 jauni lietotāji,» norāda Ieva Elvīra Kazakevičjūte (Ieva Elvyra Kazakevičiūtė), «Revolut» sabiedrisko attiecību vadītāja Ziemeļeiropā.

Pēdējā laikā visā pasaulē sevišķi aktīvi darbojas krāpnieki, kuri piesavinās maksājuma karšu datus. Tāpēc kompānija veltījusi daudz resursu un uzmanības datu analīzes un inženierijas funkciju pilnveidošanai un speciālistu piesaistei. Uzņēmums to dara, lai būtu iespējams automatizēt, paātrināt un uzlabot risinājumus, kas izvērtē iespējamos naudas atmazgāšanas un karšu datu zādzību gadījumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lietuvas centrālā banka noteikusi 200 000 eiro sodu bankai "Revolut Bank" par ekspozīciju limita prasību pārkāpumu.

Pati banka informēja centrālo banku par ekspozīciju limita prasību pārkāpumu, informēja Lietuvas Banka.

"Sods "Revolut Bank" noteikts, ņemot vērā, ka banka līdzīgu pārkāpumu veica arī 2022.gadā un par to tika noteikts soda mērs," paziņoja Lietuvas Banka.

Kā norādīja centrālā banka, ir ņemti vērā vainu mīkstinoši apstākļi, ka banka ir atzinusi pārkāpumu, pati to atklājusi un izlabojusi.

Vājo bankas iekšējo procesu dēļ "Revolut Bank" ekspozīciju limita prasības pārkāpa divus mēnešus, sākot ar 2023.gada jūliju. Pēc tam banka noteica trūkumu iemeslus un septembrī trūkumi tika novērsti.

Revolut paziņojumā presei norāda, ka šos jautājumus uztver nopietni un identificējis šo incidentu, ziņojot par to regulatoram, un dažu dienu laikā to pilnībā novēršot. Revolut arī ievieš uzlabotas kontroles, lai novērstu šādas situācijas atkārtošanos.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Kopš viedo krājkašu ieviešanas aprīlī, finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmuma «Revolut» klienti savās krājkasēs uzkrājuši jau gandrīz 5,7 miljonus eiro

Londonā dibinātais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums «Revolut» aprīlī ieviesa viedās krājkases «Revolut Vaults», kas klientiem sniedz iespēju krāt lietotnē, pēc katras norēķināšanās noapaļojot summu līdz veselam skaitlim, starpību pārvietojot uz virtuālo krājkasi.

«Revolut» biznesa attīstības vadītājs Andris Bičeika stāsta, ka tad, ja cilvēks par kafiju maksā 2,50 eiro, lietotne summu noapaļo līdz trim eiro, un 50 centi ceļo uz krājkasi paredzētajam mērķim, piemēram, brīvdienām, tālrunim u.tml. Krājkasē lietotājs pats nosaka, kādu summu vēlas sasniegt un kādam mērķim, un var vērot savu progresu. Ņemot vērā konkrētā lietotāja norēķinu vēsturi, aplikācija sniegs aptuvenu aprēķinu, kad vēlamā summa tiks sasniegta. Šādi var veidot uzkrājumu arī kriptovalūtās. Tad krājkases valūta jāiestata vienā no trim atbalstītajām kriptovalūtām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijā bāzētā digitālā banka Revolut paredz pieņemt darbā aptuveni 3500 darbiniekus, jo tā paplašināsies 24 jaunos tirgos, pateicoties jaunam globālam darījumam ar maksājumu gigantu Visa, vēsta Reuters.

Revolut kopš darbības uzsākšanas 2015. gada jūlijā ir strauji augusi un tagad var lepoties ar vairāk nekā 8 miljoniem klientu.

Darījums ar Visa paplašina esošo vienošanos starp abām pusēm. Līdz šā gada beigām Revolut ieies astoņās jaunās valstīs, ieskaitot Brazīliju, Japānu, Krieviju un ASV. Savukārt, nākamgad Revolut sāks darbību citos Latīņamerikas un Āzijas tirgos, informējis vadītājs un dibinātājs Niks Storonskijs. «Tagad mēs esam aptuveni 1500 cilvēku, bet līdz nākamā gada vasarai mēs plānojam būt aptuveni 5000,» viņš sacījis.

Darījums nav ekskluzīvs, taču tā rezultātā vismaz 75% no visām Revolut kartēm būs ar Visa zīmolu.

Revolut izaugsmes rezultātā plānots, ka klientu skaits nākamgad dubultosies vai pat trīskāršosies.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Londonā dibinātais finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums Revolut saņēmis maksājuma iestādes un elektroniskās naudas licenci Singapūrā un elektroniskās naudas licenci Japānā

Līdz ar to 2019. gada pirmajā ceturksnī kompānija plāno uzsākt darbu šajās valstīs. Iecerēts, ka tām sekos ASV un Kanāda.

Āzijā cilvēki maksā vienas no lielākajām komisijas maksām visā pasaulē

«Iespēja satricināt Āzijas un Klusā okeāna reģiona valstu finanšu tirgu ir sevišķi pievilcīga, jo turienes klienti jau ilgu laiku ir neapmierināti ar augstajiem nodokļiem, kurus uztur valsts lielās komercbankas. Āzijā cilvēki maksā vienas no lielākajām komisijas maksām visā pasaulē, veicot starptautiskos naudas pārvedumus vai norēķinoties ar karti ārvalstīs. Tādēļ esam pārliecināti, ka Revolut piedāvājums tur ātri kļūs populārs,» apgalvo Niks Storonskijs (Nik Storonsky),Revolut līdzdibinātājs un vadītājs.

Komentāri

Pievienot komentāru

Jaunākais izdevums

Dalies ar šo rakstu

Lielbritānijas finanšu tehnoloģiju jaunuzņēmums "Revolut" ir piesaistījis finansējumu 500 miljonu ASV dolāru apmērā un tā novērtējums pieaudzis līdz 5,5 miljardiem ASV dolāru, vēsta "CNBC".

Investīciju piesaisti vadījusi Silīcija ielejā bāzētā riska kapitāla firma "TCV", kas ieguldījusi tādos uzņēmumos kā "Facebook" un "Netflix". Saņemts atbalsts arī no esošajiem investoriem "Ribbit Capital", "DST Global", "Lakestar" un "GP Bullhound".

Tas nozīmē, ka "Revolut" novērtējums ir trīskāršojies, salīdzinot ar brīdi, kad investori to pēdējoreiz - 2018. gada aprīlī - novērtēja 1,7 miljardu ASV dolāru apmērā. Līdz ar papildu piesaistītajiem 500 miljoniem ASV dolāru "Revolut" kopējā piesaistītā finansējuma summa pieaugusi līdz 836 miljoniem ASV dolāru.

Gadiem ilgi "Revolut" ir plānojis izvērsties ASV, un jaunākā "naudas injekcija" varētu to tuvināt šim mērķim. Lai gan uzņēmumam ir izdevies izvērsties ārpus Eiropas tādās valstīs kā Austrālija un Singapūra, Amerika izrādījusies "ciets rieksts". Atbilstoši pašreizējiem plāniem tā ieiešana ASV tirgū varētu notikt 2020. gada pirmajā pusē.

Komentāri

Pievienot komentāru