Akciju sabiedrības "Agrofirma Tērvete" alus darītava šobrīd ir vienīgā, kas Latvijā rūpnieciskos apjomos ražo alu no pašu izaudzētiem miežiem. Šīs kultūras audzēšanā ir uzkrāta liela pieredze, lai mieži ar savu sastāvu būtu noderīgi tieši Tērvetē topošajām alus šķirnēm. Tērvetes alus darītavas šķirnēm Marketinga padome ir piešķīrusi tiesības lietot preču zīmi "Zaļā karotīte" jeb "Kvalitatīvs produkts Latvija". Akciju sabiedrības "Agrofirma Tērvete" alus darītava ir viena no ražotnēm pie kuras pacelts "Zaļās karotītes" kvalitātes karogs.
Agrofirmas vadība ielūdz Jūs uz preses konferenci par Tērvetes alus miežiem ceturtdien, 16. augustā restorāna "Vincents" vasaras terasē Elizabetes ielā 19 pulksten 15:00. Jums būs iespēja tikties ar a/s "Agrofirma Tērvete" valdes priekšsēdētāju Modri Gobu un alus darītavas speciālistiem.
A/s "Agrofirma Tērvete" valdes priekšsēdētājs Modris Goba: "Alus miežu ražošana ir kļuvusi par pieprasītu nozari Eiropas alus tirgū, kur būtiska nozīme ir graudu kvalitātei un īpašajām audzēšanas tehnoloģijām, ko precīzi spēj ievērot lauksaimnieki ar lielu miežu audzēšanas pieredzi. Mūsu speciālistiem šāda pieredze ir. Alus šķirnēm, kas spēj norādīt uz savu alus miežu un iesala izcelsmi tā rodas papildus pievienotā vērtība."
"Agrofirma Tērvete" ir daudznozaru uzņēmums ar produkciju graudkopībā, piena lopkopībā, alus ražošanā, zirgkopībā un sabiedriskajā ēdināšanā. Agrofirmas speciālisti labi orientējās Latvijas un arī plašāk - Eiropas graudu tirgū, jaunākajās tendencēs ES lauku un lauksaimniecības attīstībā. Augustā ir uzsākusi darbību modernizēta kalte, kuras celtniecībai un iekārtu iegādei ir saņemts Eiropas Savienības struktūrfondu līdzfinansējums.
"Tērvetes alus" šoreiz tiks piedāvāts no iepriekšējā gada alus miežiem. Restorāna "Vincents" šefpavārs Mārtiņš Rītiņš ir apsolījis, ka mēģinās realizēt arī saldējuma tapšanas uzvedumu, kur viena no sastāvdaļām būs alus.
Plašāka informācija par preses konferences norisi pa mob. tel. 29277792