Restorāna Vincents jaunais vadītājs sola ieiet Ziemeļeiropas labāko restorānu līgā 

Restorānu Vincents no 1.jūlija turpmāk vadīs vīnzinis Raimonds Tomsons, informēja līdzšinējais restorāna direktors un šefpavārs, biedrības Slow Food Riga prezidents Mārtiņš Rītiņš.

LETA, 28.6.2017
1/2

Foto: Evija Trifanova/LETA

Viņš skaidroja, ka pēc 23 gadiem restorāna direktora un šefpavāra amatā ir izlēmis veikt izmaiņas savā dzīvē, tādēļ nodod restorāna vadības grožus Eiropas čempionam vīnzinībā Raimondam Tomsonam.

Rītiņš restorānu vadījis kopš tā dibināšanas 1994.gadā. Šajā laikā viņš saņēmis Igaunijas Terra Mariana Krusta ordeni, kā arī Nīderlandes un Beļģijas Karaļnamu ordeņus, un Latvijas Triju zvaigžņu V šķiras ordeni. Cita starpā Rītiņš divkārt atzīts par Gada cilvēku tūrismā un 2014.gadā - arī par Gada šefpavāru.

Taujāts par restorāna tuvākajiem plāniem, Rītiņš atbildēja, ka Tomsons ir ļoti pieredzējis nozares pārstāvis, uzsverot, ka restorānā viss turpināsies kā iepriekš.

«Tagad vēlos atpūsties, ceļot pa pasauli un apceļot Latvijas laukus,» sacīja Rītiņš

Restorāns Vincents četrus gadus pēc kārtas Latvijas labāko restorānu topā «Ekselence 30» ieņem 1.vietu. Turpinot iesākto, mans izaicinājums tagad ir ievest Vincentu Ziemeļeiropas labāko restorānu līgā, sacīja Tomsons.

Savukārt uz jautājumu par iespējamām izmaiņām restorānā, Tomsons atbildēja, ka paplašinās piedāvāto vīnu klāstu. Savukārt restorāna pedantiskā pieeja darbam un tiekšanās uz aizvien augstāku kvalitāti nemainīšoties.